A kérdésed abból a - szerintem - hibás feltételezésből adódódik, hogy a kábelek ára és hangminősége minden darabnál és minden rendszerben arányosan növekszik. Véleményem szerint ez nagyon nem így van. És a gyártók sem valószínű, hogy túlzottan figyelnének erre, inkább csak belövik egy kategóriára az adott piacon, hogy elég bevétel legyen. És nem tesztelnek minden rendszeren, mert miért is tennék?Alon írta: ↑2023.03.20., hétf. 11:10Engem csodálattal tölt el amikor meglátok egy többmilliós kábelt a hirdetések között hatalmas buktával, kb. féláron, azzal az indokkal, hogy feljebblépés miatt eladó. Ilyenkor elgondolkodom, hogy vajon milyen rendszer kiálthat egy még drágább kábelért, és mit tudhat az a sokszoros árú kábel, amit a milliós se tud még.
Ez is egy út, nem is rossz, hajrá! A lényeg, hogy Te boldog legyél az eredménnyel. Zenét hallgatni bármivel lehet, csak tudni kell, akarni kell, és elfogadni kell.Alon írta: ↑2023.03.20., hétf. 11:10Közepes árkategóriájú (régen ez már high-end lett volna) készülékekhez választottam olcsó, de tisztességes kábelezést, és egyelőre úgy tűnik tudok ezekkel is zenét hallgatni.Ettől még nem negligálom a kábelek hatását, én is jól hallom a különbségeket, más kérdés, hogy nekem ezek egy szint felett -ma már- nem szükségesek a nyugodt zenehallgatáshoz. Nem kell a még nagyobb felbontás, a még simább hang, ha egyébként jó a ritmus, dinamika, arányok, és hitelesek a hangszer hangok.
Végül is ez lenne a cél, jó esetben.