Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

cseles3
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 47

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: cseles3 »

Úgy érzem el kell választanom a mozizást és a zenehallgatást.
Mozira megmarad a Yamaha és a házimozi hangfalaim.
Zenére leválasztom a jamo-kat és vennem kell egy jó sztereó erőlködőt. Ez már biztos.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok
Na kezdünk egy húron pendülni.
Jó lesz ez, már nem bántam meg hogy regisztráltam.
Amúgy nem szeretném elkapkodni.
Van egy félsz érzésem a JVC erősítővel mert elég régi. mint írtad a digitálisok nem fűtenek annyira.
Na a bátyám JVC-je az ha hajtva van olyan mint egy hősugárzó okádja a meleget. Na most ha valami nagyon melegszik és ilyen öreg hamarabb elfáradnak benne dolgok, kondik kiszáradnak stb.
Nem tudja azt a szép hangzásvilágot mint új korában, szerintem, de ebben nincs tapasztalatom. Van-e olyan erősítő aminek meg lehet adni hány ohm-os hangfalat kötnek rá?
Üdv.: Peti

Miért kellett volna megbánni hogy regisztráltál?
Itt sokan segítünk egymásnak mindenben!

Most vonatkoztassunk el az adott JVC korától és melegedésétől (megjegyzem, ez lehet hogy normális, és pl a hűtőbordának az a dolga hogy elvezesse a keletkezett hőt és ezáltal akár "grillezni" is lehessen rajta! ), a hangját fogalmazd meg pár nap hallgatás után!
Igen! Nagyon fontos hogy ne 1-2 óra hallgatás után alkoss véleményt!

Nem tudom hány éves vagy, mennyi ideje hallgatsz zenét ill szereted a zenét (valszeg nem jól fogalmaztam), de pl zenét hallgatni is "meg kell tanulni"... ez is egy folyamat!

A kérdések és kételyeid időről időre elő jönnek mások által is... de ebben sincs sosem egyértelmű és általános válasz.
Mennyire ill milyen mértékben öregednek, használódnak el bizonyos alkatrészek?
PASSZ!
Mennyire befolyásolja ez a hangot ill működést?
Nem teljesen PASSZ!

Az viszont szinte biztos és sokan alá is támaszthatják hogy 15-30 éve még a készülékeket nem 5-10 éves működési ciklussal tervezték és gyártották!
Konkrét példa is van jó pár mikor 25 éves készülékben a mai napig majdnem gyári adattal megegyező értéket produkálnak alkatrészek! 
Sajnos ez a mai készülékek esetében sokszor nem mondható el akár 5 év után sem!
Igen, igen tudom, akkoriban a komoly gépek jó pár havi fizetésből sem jöttek ki... ma már más a helyzet!

Igen, sokféle vas van.
A HM vasak esetében általában 8-16 ohm-os dobozokat adnak meg, de természetesen 6 ohm ellenállású dobozokkal sem lesz semmi probléma ha rendben meg van csinálva a vas (sajnos a belépő vasak csak az áruknak megfelelő felszereltséggel és teljesítménnyel rendelkeznek).
Pát éve együtt élek a rendszeremmel, 6 ohm-os dobozokat használok a 8-as vassal, nem is langyosodik... pedig sok esetben napi 8-10 órát megy!
De vannak olyan vasak amin állítható a hangsugárzó ellenállása, viszont nem ez a megszokott.

El kell döntened hogy mi az amire szükséged van és mire nincs!
Kell-e a mozi... vagy a zene fontosabb?!
Páran a fórumon is és én is felszámoltuk a mozi ilyen/olyan okok miatt és 2.0 ill 2.1-ben mozizunk.
Igen, néha van némi hiányérzet ill a nosztalgia előjön... de azt mondom ha választani kell: "Inkább mozizok sztereóban mint zenét hallgatok házimozin!"
Természetesen vannak olyan mozi vasak amik sztereón is igen jól teljesítenek!
És megfelelő rendszerszinergiával és elhelyezéssel igen csak jó térérzetet lehet produkálni egy sztereó rendszerrel is!

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

charlee74
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: charlee74 »

Hol találtál eladó Cambridge Audio 640A-t 
Mert én nem találok.

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1681079

cseles3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Hol találtál eladó Cambridge Audio 640A-t 
Mert én nem találok.

cseles3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Sziasztok
Na kezdünk egy húron pendülni.
Jó lesz ez, már nem bántam meg hogy regisztráltam.
Amúgy nem szeretném elkapkodni.
Van egy félsz érzésem a JVC erősítővel mert elég régi. mint írtad a digitálisok nem fűtenek annyira.
Na a bátyám JVC-je az ha hajtva van olyan mint egy hősugárzó okádja a meleget. Na most ha valami nagyon melegszik és ilyen öreg hamarabb elfáradnak benne dolgok, kondik kiszáradnak stb.
Nem tudja azt a szép hangzásvilágot mint új korában, szerintem, de ebben nincs tapasztalatom. Van-e olyan erősítő aminek meg lehet adni hány ohm-os hangfalat kötnek rá?
Üdv.: Peti

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Cseles 3!

Nos, a HM vas az Házi Mozi vas.
Igen, minden vas más hatásfokkak dolgozik!
Van pl ami konkrétan hősugárzóként viselkedik (hővé alakítja a villanyt)... de van ami allig melegszik!
Pl a full digitális vasak hatásfoka nagyon magas...

Első lépésben a batyid JVC vasával ismerkedj!
Meglátod mi az ami kell, és mi nem!

A felvett max teljesítmeny azért sokat elárul!
Pl ha adott egy 5x100w-os vas ami 220-at vesz fel... az bukta!
De pl régebbi Pioneer AX3-5 1,5 kw-ot is akár fel tud szippantani!
Nem csak a leadott a lényeg, SŐT!
Inkább az hogy milyen leadott watt!

Az én vasam 310-et vesz fel 2 csatornara... de még sosem tekertem ki 3/4-ig!
Pedig néha én is durvulok!

A dobozod max terhelhetöségét nem kell túlszárnyalni szerintem, inkább minimálisan de kisebb legyen a vas.
De ne a teljesítményről beszéljúnk, inkább a stabilitásról!
Mivel 4 ohm-os a dobozod... így bizonyos esetekben leeshet akár 2ohm-ra is, na ez tesz be a "kis Yamahádnak"!
SOHA nem fogod teljes hangerőn hallgatni a zenét a rendszereden!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

cseles3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Ha jól emlekszem akkor 4 ohm-os a Jamo-d (egyébként ez meg igen jó doboz), tehát stabil vas kell neki!
Az említett Yamaha nem méltó hozzá!

El kellene dönteni hogy mi a fontos számodra!
2 lovat 1 seggel nehéz... de persze nem lehetetlen!
Nem tudom mennyi a kereted, de tudnék választani az apróból vasat!

Amire figyelj, a készülék max teljesítmény felvétele min 300w körül legyen, HM esetén több!

Sajnos ha nem stabil a vas, nem képes megfogni a membránokat!

Ha van lehetóséged füleld meg az apróból a Cambridge Audio 640A ill HK 3390-est!
Vagy még sok mást!

Jó estét.
Igen a fő szempontom a zenehallgatás lenne. Lágy telt hangokkal. Minden zenét meghallgatok a komoly zenétől a rokk-ig mindent.
Van amit halkan szeretek hallgatni de többnyire hangosan.
Költségvetésem: stereóra, második erősítőként 50000Ft (Yamahát megtartva)
                           házimozira 100000-120000Ft  (Yamahát elava)
Jamo707:
4 Ohm
long term power: 200W
short term power: 280W
Amire figyelj, a készülék max teljesítmény felvétele min 300w körül legyen, HM esetén több!
A HM nem tudom mi.
Itt az erősítő felvett hálózati(230V) teljesítményére gondolsz, akkor az nem biztos jó támpont, mert minden erősítőnek más a hatásfoka.
Az összes erősítő letöbb energiát hőben adja le. A 300W hálózatról felvett teljesítményből jó ha lesz 2X30-50W zenei teljesítmény.
A Cambridge 700W fogyaszt és cserébe ad 120Watt- zenei teljesítményt 4-Ohm-on.
A HK  230W fogyaszt és cserébe ad 100Watt- zenei teljesítményt 4-Ohm-on
Nem a leadott teljesítményre összpontosítsunk?
Jamo-ra 200W folyamatost írtak, ennek a kellő meghajtásához szerinted elég 2x100W os erősítő?
És ehez mit szólsz nekem tetszik JVC AX-Z711 Reference Digital A sztereó erősítő. Beépített DAC.2x100W!45 000 Ft
Bátyámnak van egy JVC AX-Z911BK-ja elvileg a kettő egyforma teljesítményt ad le 2x100W-ot.
Neki ott porosodik a garázsba, de nem adja el. De most belement hogy odaadja egy pár hétre.
Ha elhozom sokat fog segíteni mert lesz viszonyítási alapom.
Üdv: Peti

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Sziasztok
Új belépő vagyok.
Nemrég vettem egy pár jamo707-et és szeretnék hozzá venni erősítőt de tanácstalan vagyok.
Segítség kellene.
Szeretek zenét hallgatni megy filmeket nézni.
Jelenleg 5.1-ben van front ként használva egy Yamaha RX V359-el zenehallgatásra nem bírja az erősítő mindig kikapcsol ha hangosan hallgatnám.
Tehát egy sztereó erősítő kellene vagy egy nagyobb teljesítményű házimozi nem tudom. Meg azt sem hogy hány W-os illene hozzájuk.
Ha jól emlekszem akkor 4 ohm-os a Jamo-d (egyébként ez meg igen jó doboz), tehát stabil vas kell neki!Az említett Yamaha nem méltó hozzá!

El kellene dönteni hogy mi a fontos számodra!
2 lovat 1 seggel nehéz... de persze nem lehetetlen!
Nem tudom mennyi a kereted, de tudnék választani az apróból vasat!

Sajnos ha nem stabil a vas, nem képes megfogni a membránokat!

Ha van lehetóséged füleld meg az apróból a Cambridge Audio 640A ill HK 3390-est!
Vagy még sok mást!

voges
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 39

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: voges »

Sziasztok
Új belépő vagyok.
Nemrég vettem egy pár jamo707-et és szeretnék hozzá venni erősítőt de tanácstalan vagyok.
Segítség kellene.
Jelenleg 5.1-ben van front ként használva egy Yamaha RX V359-el zenehallgatásra nem bírja az erősítő mindig kikapcsol ha hangosan hallgatnám.
Tehát egy sztereó erősítő kellene vagy egy nagyobb teljesítményű házimozi nem tudom. Meg azt sem hogy hány W-os illene hozzájuk.

Helló!Filmet 5.1 ,zenét szteróban hallgatni a jó!Én sem vagyok valami profi a "szakmában" volt egyszer egy Pio 5.1 házimozim és azt hittem milyen szépen szól rajta a muzsika,szinte csak zenélgettem rajta,majd vettem (ezzel kezdtem) egy vintage sztereó erősítőt hozzá Akai hangfalakat és azóta megfertőzött a szeteró azóta nincs megállás!Különben sztereóban sem rossz a film!Az erősítővel én úgy vagyok,hogy nagyobb teljesítményű legyen,mint a hangfal a többi meg pénz kérdése.

cseles3
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Sziasztok
Új belépő vagyok.
Segítség kellene.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1699

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: -KP- »

vicces vagy.

azt mondtad, hogy bármilyen 20-30 éve gyártott használtan 20-60 ezres erősítő is jobb mint egy mai 100-150 ezres erősítő. te is tudod kb. mit lehet venni 20-25 ezer forintért. Sose állítottam, hogy nem lehet régi csúcsmodelleket jó áron kifogni. De attól hogy valami 20-30 éves és 20-30 ezer forint, még nem lesz automatikusan jó is. 

de ezt már mondtam. Jön egy kezdő és elolvassa a tanácsod, aztán megy és vesz egy régi technics/kenwood/sherwood erősítőt 20-30-ért. Aztán ha majd mégse jön el az audio nirvana, akkor majd nem érti mi van, hisz jobbnak kell lennie, mint egy mai 150 ezres erősítőnek.

Tanácsod alapján minden 20-30 éves és 20-30 ezerbe kerülő erősítő jobb kell legyen, mint a most piacon kapható minden egyes 150 ezres erősítő. továbbra is úgy gondolom, hogy kompletten az egész piacot általánosítani ilyen mértékben talán nem helyénvaló.
szerintem sem a komplett használt piacot, sem a most kapható összes új modellt sem látja át teljes egészében senki.

egyes típusokról, jó vételekről beszélni ok. ahogy tetted is. 

50.000 forint körül sony f690-es jó vétel. ezzel az infóval már lehet kezdeni valamit.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 829

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

akkor feltételezem az összes ma 150 ezer körül kapható sztereó erősítőt ismeritek, valamint az összes 20-30 éves modellt is. még mindig túl nagy az általánosítás...
Oké. Nálad a  labda.
Van egy 50000.- Ft-ért vett Sony F690 ES erősítőm,
Hozzál egy boltban kaphatót, ami 150 ezer Ft alatt van kitéve a polcra, és jobban szól.
Meghallgatnám...

Amiket Fülelek vagy Esel készítettek, azok árának kb, 3-4 szereséért kapok hasonló hangot a boltban.

És egy kicsit off ide, de azért leírom:
A hangfalaknál is igaz ugyanez- el tudom mondani Puklics Józsi cuccaira is, de igaz ez Kalmi Storm hangfalára is.
Vagy ott van a Neptun, ami 250 ezer körül elvihető. Boltban, újonnan hasonló hangot minimum a 4-5 -szörösé-ért adnak.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

akkor feltételezem az összes ma 150 ezer körül kapható sztereó erősítőt ismeritek, valamint az összes 20-30 éves modellt is. még mindig túl nagy az általánosítás...Most tulajdonkeppen mi a vita tárgya? 
Volt kérdés, válaszoltunk, a kérdező megköszönte, ennyi!

Egyébkent nekem is az a tapasztalatom ( több márkával is) hogy a mai készülékek életciklusa jóval rövidebb mint 10 - 30 éves rokonaié!

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1153

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: 4you »

akkor feltételezem az összes ma 150 ezer körül kapható sztereó erősítőt ismeritek, valamint az összes 20-30 éves modellt is. még mindig túl nagy az általánosítás...
Persze,mindet!
Nekem ez a tapasztalatom,másnak meg lehet más.,ennyi.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Erős kijelentés,de van alapja,mellesleg én is így gondolom.

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1153

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: 4you »

Biztos vagyok benne.
Erős kijelentés,de van alapja,mellesleg én is így gondolom.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szamóca »

És való igaz, hogy a design-uk kiment a divatból.
Mit akarsz, az a kérdés. Mutatós cuccot vagy jó hangot?
Vagy mindkettőt egyszerre, sok pénzért?

Lehet konzervatív vagyok, de a régi kasznik szebbek is voltak, és több anyagot tartalmaztak. Ha csak kívülről megnézzük egy akkori, és egy mai erősítő felépítését, elsőre szembetűnik, hogy a váz vastagabb lemezből épül fel, az előlap nem műanyag (jobb esetben erre húzott 0,3-as alufólia)  hanem 2-4mm-es aluprofil, Deprez, vagy VFD teljesítménykijelző, alu kezelőszervek stb, mind minőségibb érzetet sugallnak. 
Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a régi időkben az ilyen korszerű, jól megalkotott Hi-Fi-nek igen magas árképzése volt. Egy Pio SA-9800-as 1600-2000DM, volt akkori áron. Ez egy magyarnak mai szinten egy évi fizetése lenne! Mintha 1,5 milla körül vennél ma erősítőt. Ha így nézzük, akkor azért már más a gyerek fekvése.
De kétségtelen, ha kifogsz egy régi csúcskategóriát, ami nincs széttekergetve, agyonfoltozva, jó vásárt csinálhatsz. A félsz azonban mindig ott lebeg, mi lesz ha pl. potit kell cserélni egyszer benne?

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

biztos vagy benne, hogy ezt ilyen nagy általánosságban ki lehet jelenteni? elég erős kijelentés.
Biztos vagyok benne.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Alapvetően -személyes tapasztalatom szerint- a régi (25-30 éves) erősítők, melyeket 20 - 60 ezer forintért meg lehet kapni, jobb hangot adnak, mint a mai újak a boltban, 100 - 150ezerért.

biztos vagy benne, hogy ezt ilyen nagy általánosságban ki lehet jelenteni? elég erős kijelentés.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Sziasztok!A minap szert tettem egy Yamaha AX-570 sztereó erősítőre!A haverom adta nekem egy jelképes összegért,nagyon szép karcmentes állapotban van........................

Kinek mi a véleménye róla?

.....................Vagy inkább már "kiment a divatból"?Köszi előre is a válaszokat! ...................

Alapvetően -személyes tapasztalatom szerint- a régi (25-30 éves) erősítők, melyeket 20 - 60 ezer forintért meg lehet kapni, jobb hangot adnak, mint a mai újak a boltban, 100 - 150ezerért. Sőt, ha sztereóra használod, amire tervezték, akkor megveri a 400 ezres házimozi erősítőket is.

És való igaz, hogy a design-uk kiment a divatból.
Mit akarsz, az a kérdés. Mutatós cuccot vagy jó hangot?
Vagy mindkettőt egyszerre, sok pénzért?

voges
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Igen erre voltam kíváncsi!Akkor tuti marad a Yamaha!Köszi a válaszokat!

Jozef76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 291

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Jozef76 »

Nekem az arcam 8r erösitöm van meg 9p végfok.
A müszerész barátomnál volt egy ujabb fajta arcam erösitö javitáson.Miután megnézte az enyémet a 8r mert a h.potija recseg mondta hogy az enyémbe minöségi alkatrészek vannak de az uj tiszta kinai cuccal van tele gyenge kondikal.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Lehet rosszul tettem fel a kérdést!Az erősítő belső alkatrészek (kondi,trafó stb..) mínősége változott,vagy a mai napig ugyanazokat az alkatrészeket használják?
Nagy vonalakban a kapcsolástechnikák ill felépítés szerintem nem sokat változott!
Természetesen az alkatrészek és minőségük ige!
Sajnos azt tapasztalom hogy a minőség ill időtállóság csökkent!

Ha kb erre lettél volna kíváncsi...

voges
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Lehet rosszul tettem fel a kérdést!Az erősítő belső alkatrészek (kondi,trafó stb..) mínősége változott,vagy a mai napig ugyanazokat az alkatrészeket használják?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Akkor megállja a helyét a mai erősítők között (ebben a kategóriában).Még egy kérdés.Az utóbbi 10 évben sokat változtak az erősítők szerkezetileg?(nem a high-end,audiophile)50-100ezres ft-os kategóriára gondolok!
Mire gondolsz?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”