Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2167

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Voyager »

nem, de pont ezért mondtam, hogy attól hogy a cucc nincs földelve simán csinálhat még a rendszer földhurkot,...r

az antennakábelre tettem galván leválasztót, azonban a PC-ről és egyéb cuccról simán letudom földelni. Van valamilyen gyógyír erre?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 827

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: lacy »

Ha jól értem, akkor nem lesz gond, ha egy olyan készüléket csatlakoztatok hozzá ami kap földelést, pl.: CD lejátszó, még akkor sem, ha az audio csatlakozón keresztül az erősítő háza le lesz földelve. Köszönöm!
nem, de pont ezért mondtam, hogy attól hogy a cucc nincs földelve simán csinálhat még a rendszer földhurkot, pl beledugsz rca-n egy földelt CD játszót, meg egy másik földelt eszközt pl PC-t és máris sikerülhet alapot adni egy remek földhurokhoz ha valami nem stimmel.
Pl két külön dugaljban vannak vagy hasonló. Sőt ha még van tv is amiben antenna, akkor biztos a siker

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

A dolog úgy áll, hogy először is meg kéne isme....

Ha jól értem, akkor nem lesz gond, ha egy olyan készüléket csatlakoztatok hozzá ami kap földelést, pl.: CD lejátszó, még akkor sem, ha az audio csatlakozón keresztül az erősítő háza le lesz földelve. Köszönöm!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 827

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: lacy »

A képen látható erősítő combo IEC aljzataiból hiányzik a földelés érintkező. Van ennek bármilyen gyakorlati haszna azon kívül, hogy a földhurok probléma kilőve?

Köszönöm!

A dolog úgy áll, hogy először is meg kéne ismerkedni legalább két alapfogalommal
Az egyik a földelt a másik a kettős szigetelt elektromos fogyasztók vagy gépek vagy akármi
Tehát ez nem azért van így a cuccon hogy ne legyen földhurok, ami ráadásul attól még vígan kialakulhat hogy maga a készülék nem földelt, tehát ez azt jelenti, hogy ez a kütyü kettősszigetelt, és az ilyeneket földelni amúgy is TILOS !!
Általában a kisméretű háztartási gépek ilyenek, mint kávédaráló meg aprítók meg botmixer meg még sokféle, de van olyan hifi vagy házimozis cucc is bőven ami hasonló
Pl a dvd játszók amiknek a piskóta csatija van de az én Technics HM erősítőmön is olyan volt  így az is a kettősszigetelt eszközök népes családját gyarapította.
Tehát hogy a kérdésedre is válaszoljak,  gyakorlati haszna nincs, vagy csak annyi, hogy bármilyen szabványos (PC-s) kábellel IS használhatod ezeket, annak a veszélye nélkül hogy közben leföldelnéd .
Na jó úgysem tudnád mert belül se lenne földelve gondolom, de ilyen kkábal szinte minden háztartásban akad, de egy csak 2 pólusú, nemigen.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

A képen látható erősítő combo IEC aljzataiból hiányzik a földelés érintkező. Van ennek bármilyen gyakorlati haszna azon kívül, hogy a földhurok probléma kilőve?

Köszönöm!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Gyorsan telón megnéztem a yamit és a hk-t és szerintem a 3770-es lesz a befutó.
Tudna erről valaki mondani vmit?
Tapasztalat hangzás kezelhetőség stb.
Köszönöm
Harman/Kardon HK-3490 
A 3770-est nem hallottam!
A dac-ja miatt megfülelném!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

becy76
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 176

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: becy76 »

Gyorsan telón megnéztem a yamit és a hk-t és szerintem a 3770-es lesz a befutó.
Tudna erről valaki mondani vmit?
Tapasztalat hangzás kezelhetőség stb.
Köszönöm

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6573

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Köszönöm tonee73!
És az új sztereó erősítők közül pl.: Onkyo8050/9050; Marantzpm6005 ezek milyenek?

Nincs mit, nem tudom egyiket sem milyen, csak az optikai bemenet miatt jutott eszembe az AA is.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

delac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: delac »

hk 3770,  Yamaha as501

becy76
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Köszönöm tonee73!
És az új sztereó erősítők közül pl.: Onkyo8050/9050; Marantzpm6005 ezek milyenek?

Gabcsika
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Gabcsika »

Sziasztok!
Egy kis segítség kellene az ismerősömnek sztereó vonalon.
Én nem tudtam neki segíteni mert inkább házimoziban vagyok otthon.
Szóval szeretne egy újabb kiadású sztereó erősítőt amin van sub és optikai bemenet.
Milyet vegyen?
A keret kb. 150ezer ft.
A másik hogy mivel van rajta optikai bemenet össze tudja vele kötni a led tv-jét vagy dvd lejátszóját?
A segítséget előre is köszönöm mindenkinek.

Onkyo TX-8020, TX-8050 (Ez mondjuk rádióerősítő)
Marantz PM-6005 (Ez egy kicsit drágább, de nincs subkimenet)
Hirtelen ezek jutottak eszembe.
Dolgok amiket utálok:

1. fórumaláírások
2. irónia
3. listák

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6573

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Sziasztok!
Szóval szeretne egy újabb kiadású sztereó erősítőt amin van sub és optikai bemenet.
Milyet vegyen?
A keret kb. 150ezer ft.
A másik hogy mivel van rajta optikai bemenet össze tudja vele kötni a led tv-jét vagy dvd lejátszóját?

Nekem kapásból csak ez az Advance Acoustic jut eszembe optikai bemenettel, de sub out-ja szerintem ennek nincs.
http://www.avx.hu/fo...coustic-x-i-60/
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

becy76
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Sziasztok!
Milyet vegyen?
A keret kb. 150ezer ft.

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

Teljesen érthető volt.
Köszi.
Egy sony ta-1150 re akartam volna rádobni mindent, ez ami még nincs, az új és ezt az erősítőt gondoltam rákötni a meglévő sony ta-515 re.
Ha összelehet hozni akkor elgondoljodok, de ha csak károsodnak a cuccok akkor elvetem.

Megnéztem ezt a TA-515 erősítőt. Ennek 1 phono bemenete van, és 4 vonalszintű.

Tulajdonképpen ez miért nem elég?

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: franz »

Teljesen érthető volt.
Köszi.
Egy sony ta-1150 re akartam volna rádobni mindent, ez ami még nincs, az új és ezt az erősítőt gondoltam rákötni a meglévő sony ta-515 re.
Ha összelehet hozni akkor elgondoljodok, de ha csak károsodnak a cuccok akkor elvetem.

delac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

tehát kell neked 2 kisszintű ( 2 phono)  és 3 nagyszintű bemenet.
Teljesen mindegy ,hogy a nagyszintűekre mit kötsz. Csak a phono külön téma.
Aux,tuner ,tape,....meg is van  a 3 ami kell neked.
A 2 phono nem biztos,hogy van,bár vintageken előfordul.
Köszönöm az eddigi válaszokat, de csak részben vagyok beljebb, összegeznék.

Én azt mondtam h egy erősítőre 2 phono, 2 aux, 1 tuner bemenetére kötnék mindent.
Majd mivel ez rendeljezik pre out kimenettel átkötném a libling erősítő aux bemenetére, ezzel ez lenne a végerősítő, jegyzem meg ennek nincs pre out kimenete, ami nekem annyit tesz h csak végerősítőként használható.

Válasz jött olyan is h egyáltalán ne kössem össze őket, még olyan is h lehet.

Aztán én a pre outra kötném, más a tape out -ot írta...kérdés h nem mindegy? Nem vágom.
Ahogy írtam kötném őket, az előerősítőként használtat csak 10% ig tekerném a hangerőt h ne terheljem a végfokot, mert írtátok h a hangerővel ez szabályozható...kérdés h akkor szabályozható csak ha pre outra csatlakozók és nem szabályozható ha tápe outra kötök?

Ha tápe outra megy akkor a végerősítőt semennyire nem terhelem?

delac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

1.Pontosan milyen erősítőkről van szó?( tipus márka)
2. Biztos hogy kell 2 phono?

delac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Egyáltalán nem mindegy !

A  preout  nagyobb jel,mint a  rec out....tönkre teheti a másik erősítőt ha  pl auxra kötöd.

preout  CSAK CSAKIS  main in- be  mehet

..persze hosszabb jelút,de lehet nem fogod hallani...

..abban ne bízz,hogy majd csak 10% tekered...

szóval amit írtam korábban az a leghelyesebb  választás ( szerintem )

Én azt mondtam h egy erősítőre 2 phono, 2 aux, 1 tuner bemenetére kötnék mindent.
Majd mivel ez rendeljezik pre out kimenettel átkötném a libling erősítő aux bemenetére, ezzel ez lenne a végerősítő, jegyzem meg ennek nincs pre out kimenete, ami nekem annyit tesz h csak végerősítőként használható.

Aztán én a pre outra kötném, más a tape out -ot írta...kérdés h nem mindegy? Nem vágom.
Ahogy írtam kötném őket, az előerősítőként használtat csak 10% ig tekerném a hangerőt h ne terheljem a végfokot, mert írtátok h a hangerővel ez szabályozható...kérdés h akkor szabályozható csak ha pre outra csatlakozók és nem szabályozható ha tápe outra kötök?

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Aztán én a pre outra kötném, más a tape out -ot írta...kérdés h nem mindegy? Nem vágom. Ha tápe outra megy akkor a végerősítőt semennyire nem terhelem?

A Pre Out jele változó nagyságú, függően attól, hogy mit állítottál be a hangerő szabályozóval. Ezzel nem tanácsos rákötni egy másik integrált erősítő előerősítőjére. Ennek pont az a lényege, hogy egy végfokot tudjon vezérelni. A végfokokon (tipikusan) nincs hangerő szabályozó.

A Tape Out kimenet állandó jelszintű vonalkimenet. Erre kösd rá a "régi" erősítőt. Ebben az esetben a hangerőt a régi erősítőn fogod állítani.

De őszintén szólva az egész koncepció elég béna. Nem tudom elhinni, hogy a régi erősítődön nincs négy bemenet. Ha tényleg nincs, akkor is valami más módon oldanám meg. Mondjuk a DIY topikon megkérnék valakit, hogy csináljon egy extra bemenetválasztó elektronikát. Anyagköltségben lehet vagy 1000 forint (szépen bedobozolva meg mondjuk 3000), és mind műszakilag, mind anyagilag, mind esztétikailag jobban jársz.

Járható út esetleg egy Technics SE-A900s végfok és a hozzá való előfok beszerzése. Ez az erősítő páros igazán kimaxolja a Depréz-műszer varázsát, plusz nem szól rosszul, plusz olyan 80-100 körül megkapható.

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Én azt mondtam h egy erősítőre 2 phono, 2 aux, 1 tuner bemenetére kötnék mindent. Majd mivel ez rendeljezik pre out kimenettel átkötném a libling erősítő aux bemenetére, ezzel ez lenne a végerősítő, jegyzem meg ennek nincs pre out kimenete, ami nekem annyit tesz h csak végerősítőként használható.

Az "új" erősítő alapvetően egy integrált erősítő. A "régi" erősítő előerősített jele át fog menni az "új" erősítő előerősítő áramkörén is. Hosszabb jelút, rosszabb hangminőség.

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

delac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

ötlet :

az új erősítődre rákötsz mindent,ahogy írtad....

tape out -ját  rca val rákötöd  a meglévő erősítőd  bármelyik ( pl aux)  bemenetére....

a hangerőt pedig (ahogy eddig is ) ezen a régi erősítőn állítod...

Sziasztok!
Szeretnék egy számomra nagyon nem világos dologra választ kapno, kérném segítsetek!
Van egy 40 watt/kimenetes vintage erősítőm, nagyon megszerettem, nem akarok megválni tőle, hibája h kevés bemenete van.
Arra gondoltam vennék egy ugyanilyen márkájú, szintén vintage erősítőt, már ki is néztem, egy rahedli bemenete van, 2 phono, 2 aus stb, nekem ezekre szükségem is volna.
Ezen a kinézett erősítőn van pre amp out rca kimenet,az erősítő 35 wattos kimenetenként.

Szóval, megtehetem azt h lemezjátszót, cd-t, tunert, pct rákötök a 35 wattos erősítőre, kvázi mint előerősítőt használnám és a pre out -on keresztül 1 db rca kábellel kötném rá a meglévő erősítőre, amire A és B hangdalat is kötök.

Ez járható? Vannak veszélyei? Mire kell figyelni?

(azért nem a sokbemenetes erősítőre akasztanám a hangfalakat, mert ahogy mondtam megszerettem a meglévőt, ennek van VU kijelzője és bár csak esztétika meg látvány, de nagyon tetszik, okd school hangulata van)

delac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

így van...a pre out  menjen  a main in  rca-ba
 ( tudom ez nincs a vintagen)

Nem túl jó ötlet.
1. az előerősítőként funkcionáló első erősítő, elég magas szintű jelet lökne a másik előerősítő bemenetére.
2. ha megszeretted az erősítő hangját, akkor ezzel a lépéssel el is fogod rontani.

Egyébként milyen forrásokat akarsz rákötni?

delac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

a  pre out az szabályozható  ( volume )
Amiről írtam h kinéztem:
Phono 1 be meglévő lejátszót
Phono 2 be majd később egy második lejatszot
Aux 1 be meglévő cd lejátszót
Aux 2 be usb dac
...ezeket küldeném be.

A jel "ráengedés erőssége" szabályozható valamivel?
Akkor ez így tényleg nem játszik h egyik eröősítőt összekötöm pre out kimeneten át a másik aux ába? Akkor mi értelme ennek?

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Amiről írtam h kinéztem:
Phono 1 be meglévő lejátszót
Phono 2 be majd később egy második lejatszot
Aux 1 be meglévő cd lejátszót
Aux 2 be usb dac
...ezeket küldeném be.

A jel "ráengedés erőssége" szabályozható valamivel?
Akkor ez így tényleg nem játszik h egyik eröősítőt összekötöm pre out kimeneten át a másik aux ába? Akkor mi értelme ennek?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”