Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1301
Sztereó erősitők
Elsősorban azért vettem, mert Fülelek nem mond hülyeségeket
Aztán meg azért, mert valahogy olyan érzésem támadt anno, hogy egy masszív, komoly elosztó mégsem egy műanyag vacak...
A műanyag vacakról nincs (!) véleményem, mert zenéhez 10 éve nem használtam ilyesmit, ellenben a linkelt elosztó szerintem nem rossz!
Én úgy vettem észre, hogy berakva a helyére nem veszek észre semmit, tehát nem érzem sem azt, hogy elmenne valamerre a hangzás, sem azt, hogy bármi egyéb zavaró dolog megjelenne...
Szerintem ez nagyon pozitív vélemény róla.
Tessék másoknak is kipróbálni. Okoz majd meglepetéseket! Pozitívakat.
Sztereó erősitők
Ki lehet probalni. Lehet hogy meg jobb mint a 400 forintos. de ha Neked van ilyen talan tudsz is velemenyt mondani rola.
Elsősorban azért vettem, mert Fülelek nem mond hülyeségeket
Aztán meg azért, mert valahogy olyan érzésem támadt anno, hogy egy masszív, komoly elosztó mégsem egy műanyag vacak...
A műanyag vacakról nincs (!) véleményem, mert zenéhez 10 éve nem használtam ilyesmit, ellenben a linkelt elosztó szerintem nem rossz!
Én úgy vettem észre, hogy berakva a helyére nem veszek észre semmit, tehát nem érzem sem azt, hogy elmenne valamerre a hangzás, sem azt, hogy bármi egyéb zavaró dolog megjelenne...
- SoundMania
- Törzsgárda

Sztereó erősitők
Pár éve talán Fülelek ajánlott kerámia T-elosztót, pár ezer forint volt az ára. Anno vettem kettőt, nehéz, komoly darabok.
Próbáltam megkeresni a régi leveleim között a megrendelését, de nem találtam...
Képről és a valóságból úgy rémlik, mintha ez lett volna:
http://agiron.unas.hu/spd/unas_763037/0 ... tetes-1303
Ki lehet probalni. Lehet hogy meg jobb mint a 400 forintos. de ha Neked van ilyen talan tudsz is velemenyt mondani rola.
Sztereó erősitők
Pár éve talán Fülelek ajánlott kerámia T-elosztót, pár ezer forint volt az ára. Anno vettem kettőt, nehéz, komoly darabok.
Próbáltam megkeresni a régi leveleim között a megrendelését, de nem találtam...
Képről és a valóságból úgy rémlik, mintha ez lett volna:
http://agiron.unas.hu/spd/unas_763037/0 ... tetes-1303
- SoundMania
- Törzsgárda

- Pointe
- V.I.P.

- Értékelés: 483
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Meg nagyon alkatreszformaban van. 1cm nem magnesezheto fem lesz az alja es a teteje . Plazmavagoval kivagva az aljzatok helye.
A halozatikabelembol meg lesz a kabelezese . Szalhuzasos fekete elox lett volna nagyon jo ra de a k0rnyeken nem talalok senkit aki csinal......
A kerete meg valami fa lesz.... Sulyosnak kell lennie mert 8 vastag kabelt kell tartania .......Alul Monacor hangfaltuskekkel es padlovedovel.
Meg valami jobbfele alzatokkal . Valami Furutechhez hasonlokkal .
Izé, neked ugye csak véletlen egybeesés a neved a www.soundmania.hu weboldallal?
- SoundMania
- Törzsgárda

Sztereó erősitők
Mi speciel úgy áruljuk a leválasztó trafóinkat, hogy az érdeklődők hazavihetik kipróbálni. Mi magunk is tudjuk, hogy ezeknek a szerkezeteknek a haszna rendszerfüggő - és a rendszerbe itt nagyon is beleértendő az adott lakásnak és környékének (!) elektromos hálózata. A legtöbb helyen beválnak a trafók, sok helyen egyenesen csodát tesznek - de kétségtelen, hogy nem mindenütt.
Az is igaz ugyanakkor, hogy ez egy passzív szerkezet, egy 1:1 tekercselésű trafó (mondjuk elég különlegesen van tekercselve).
Az aktív szűrő áramkörökkel nekünk is vegyesek a tapasztalataink. Bár készült ilyen megoldásunk is, ez sok helyen inkább "hozzátett" a zenéhez, megosztotta a tesztelőket, és végül emiatt nem is lett belőle termék. A kísérleti darab viszont nálam speciel pont hatékonyan működik - ha kikötjük a rendszerből, azaz a CD-futómű és a DAC elől, akkor kicsit összeesik a hangzás.
Nekem a faek egyszerusegu dolgok tetszenek legjobban hosszutavon ..... Ami nem fontos , azt hagyjuk ki elv szerint . Ha lattad a VdH -t (es miert ne lattad volna) az muszakilag nagyon kitalalt dolog . Ha ebbol indulnek ki azt mondanam zsenialis lehet a hangja . De sajnos ahol hallottam nagyon gyengen szerepelt . Szoval en maradnek az elkepzelesemnel . Egy bevalt halozatikabelem belevagdosom az elosztomba .....Tobb illetovel beszeltem ilyen ugyben es inkabb jonak tartjak az ilyen megoldast . Lehet hogy nem annyira demonstrativ az amilyen hangja lesz, de nekem ez az ami jobban kell. Ha majd talalok megfizetheto aron jobb kabelt , meg kicserelem majd . Eddig egyet mar hallottam ..... KSL SPz-t . De az elegge tavoli........Nem is hangban inkabb arban .....
- SoundMania
- Törzsgárda

Sztereó erősitők
Megtudod mutatni milyet keszitesz?
Meg nagyon alkatreszformaban van. 1cm nem magnesezheto fem lesz az alja es a teteje . Plazmavagoval kivagva az aljzatok helye.
A halozatikabelembol meg lesz a kabelezese . Szalhuzasos fekete elox lett volna nagyon jo ra de a k0rnyeken nem talalok senkit aki csinal......
A kerete meg valami fa lesz.... Sulyosnak kell lennie mert 8 vastag kabelt kell tartania .......Alul Monacor hangfaltuskekkel es padlovedovel.
Meg valami jobbfele alzatokkal . Valami Furutechhez hasonlokkal .
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Tovabbra is azt tudom mondani hogy nekem nem jon be es epp ezt hallottam tobb helyen tobb rendszerben .Szamomra forszirozta a hangzast . De ettol meg elfogadom hogy Nalad meg eppenhogy belepasszol a rendszerbe .....
Mi speciel úgy áruljuk a leválasztó trafóinkat, hogy az érdeklődők hazavihetik kipróbálni. Mi magunk is tudjuk, hogy ezeknek a szerkezeteknek a haszna rendszerfüggő - és a rendszerbe itt nagyon is beleértendő az adott lakásnak és környékének (!) elektromos hálózata. A legtöbb helyen beválnak a trafók, sok helyen egyenesen csodát tesznek - de kétségtelen, hogy nem mindenütt.
Az is igaz ugyanakkor, hogy ez egy passzív szerkezet, egy 1:1 tekercselésű trafó (mondjuk elég különlegesen van tekercselve).
Az aktív szűrő áramkörökkel nekünk is vegyesek a tapasztalataink. Bár készült ilyen megoldásunk is, ez sok helyen inkább "hozzátett" a zenéhez, megosztotta a tesztelőket, és végül emiatt nem is lett belőle termék. A kísérleti darab viszont nálam speciel pont hatékonyan működik - ha kikötjük a rendszerből, azaz a CD-futómű és a DAC elől, akkor kicsit összeesik a hangzás.
- szabolcsmolnar
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 9
Sztereó erősitők
K0szi megneztem . Asszem folytatom az enyemet .
Megtudod mutatni milyet keszitesz?
- SoundMania
- Törzsgárda

Sztereó erősitők
Le vagy lassulva :-)
Legalább a linket kattintsd :-)
K0szi megneztem . Asszem folytatom az enyemet .
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Tiboret ? Megmondom , azt sem tudom milyen Tiborrol van szo .
Le vagy lassulva :-)
Legalább a linket kattintsd :-)
- SoundMania
- Törzsgárda

Sztereó erősitők
Tiborét nem kérted el egy próbára?
Tiboret ? Megmondom , azt sem tudom milyen Tiborrol van szo . Igy az elosztojat sem ismerem . De egyszer hallottam egy tomor ezustdr=ttal kabelezettet, Furutech aljakkal . Na az egy kicsit azert jobb volt a t dugosnal . De alig-alig . Viszont kb 200.000/be adtak volna.......
- SoundMania
- Törzsgárda

Sztereó erősitők
Lehet, hogy más alakú a fülkagylóm de,
A Viba Gemini 500 MkII-ről tudok beszámolni. Családtag. Nem válnék meg tőle amíg nem találok jobbat földhöz ragadt áron. Már többször kikapcsoltam napokra - ekkor csak mezei elosztóként működik - aztán mindig hiány érzetem támadt. A Geminivel több az infó, jobbak a sávszélek és simább a hangzás összességében. Félre ne érts. A jó minőségű hálózati kábeleket nem váltja ki, sőt, akkor villantja meg tudását igazán, ha a kábelezés és a készülékek alapvetően rendben vannak.
Tovabbra is azt tudom mondani hogy nekem nem jon be es epp ezt hallottam tobb helyen tobb rendszerben .Szamomra forszirozta a hangzast . De ettol meg elfogadom hogy Nalad meg eppenhogy belepasszol a rendszerbe ..... Gondolom Te is ugyanigy eltudod fogadni az en tapasztalataimat ....
- Pointe
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Nálam most 3 van egymásba dugva mert így elég a hely. Mert még nem készült el az elosztóm.
Tiborét nem kérted el egy próbára?
Sztereó erősitők
Számomra az kellett volna a meggyőzéséhez hogy legalább annyit nyújtsanak hogy bent lehessen hagyni a rendszerben. Ez legalább annyi lett volna hogy ne rontsanak a meglevő szinten. Ez egyik esetben sem történt meg.
Azt nem vitatom hogy van olyan hallású illető akinek esetleg mégis tetszenek a saját véleményem akkor is ez róluk. Sőt ha körülnézek másoké is változik. Több illetőről tudom a környezetemben akinek a rendszeréből már kikerültek ilyen termékek.
Igen tudom azt is hogy a Viba nem szűrő. De funkcióját tekintve ugyanarra alkalmas.
A t elosztó meg már csak az ára miatt is megéri a próbát bárkinek. Szerintem sokan elcsodálkoznának hogy bizony érdemes használni. De ha már kipróbáltad akkor nyugodtan írd meg mi a tapasztalatod. Elfogadom azt is ha Neked éppen nem vált be sőt rontott.
Lehet, hogy más alakú a fülkagylóm de,
A Viba Gemini 500 MkII-ről tudok beszámolni. Családtag. Nem válnék meg tőle amíg nem találok jobbat földhöz ragadt áron. Már többször kikapcsoltam napokra - ekkor csak mezei elosztóként működik - aztán mindig hiány érzetem támadt. A Geminivel több az infó, jobbak a sávszélek és simább a hangzás összességében. Félre ne érts. A jó minőségű hálózati kábeleket nem váltja ki, sőt, akkor villantja meg tudását igazán, ha a kábelezés és a készülékek alapvetően rendben vannak.
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
- szabolcsmolnar
- Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők
T elosztóról beszéltem nem kábeles elosztóról.
Egyébként próbáltam kábeles 6- os elosztót is úgy hogy barkácsoltam rá iec aljat így spec kábelt fogadhatott Nagyon drága hálózati kábellel használva is sokkal gyengébb volt mint a t- osztó!!!!
Mondjuk egy ilyen: http://www.haluxvill.hu/lengo-dugaljak- ... feher.html
Nálam most 3 van egymásba dugva mert így elég a hely. Mert még nem készült el az elosztóm.
Értem.
Itt kicsi a veszteség, azért is jó lehet. Ahogy a fizika is tudja a dolgát, minél vastagabb, minél rövidebb annál jobb.
- SoundMania
- Törzsgárda

Sztereó erősitők
Elképzelhető hogy a tescosból pont egy 1mm2-est fogtál ki és már az is javít. Meglepő, mert sok márkás elosztó 0.75-s kábellel szereli... Ez nekem múltkor tűnt fel.T elosztóról beszéltem nem kábeles elosztóról. Egyébként próbáltam kábeles 6- os elosztót is úgy hogy barkácsoltam rá iec aljat így spec kábelt fogadhatott Nagyon drága hálózati kábellel használva is sokkal gyengébb volt mint a t- osztó!!!!
Mondjuk egy ilyen: http://www.haluxvill.hu/lengo-dugaljak- ... feher.html
- szabolcsmolnar
- Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők
Számomra az kellett volna a meggyőzéséhez hogy legalább annyit nyújtsanak hogy bent lehessen hagyni a rendszerben. Ez legalább annyi lett volna hogy ne rontsanak a meglevő szinten. Ez egyik esetben sem történt meg.
Azt nem vitatom hogy van olyan hallású illető akinek esetleg mégis tetszenek a saját véleményem akkor is ez róluk. Sőt ha körülnézek másoké is változik. Több illetőről tudom a környezetemben akinek a rendszeréből már kikerültek ilyen termékek.
Igen tudom azt is hogy a Viba nem szűrő. De funkcióját tekintve ugyanarra alkalmas.
A t elosztó meg már csak az ára miatt is megéri a próbát bárkinek. Szerintem sokan elcsodálkoznának hogy bizony érdemes használni. De ha már kipróbáltad akkor nyugodtan írd meg mi a tapasztalatod. Elfogadom azt is ha Neked éppen nem vált be sőt rontott.
Elképzelhető hogy a tescosból pont egy 1mm2-est fogtál ki és már az is javít. Meglepő, mert sok márkás elosztó 0.75-s kábellel szereli... Ez nekem múltkor tűnt fel.
- SoundMania
- Törzsgárda

Sztereó erősitők
Kicsit azért óvatosabban fogalmaznék...
Sok HiFi-s emberke boldogan él együtt audio eszközökhöz készült szűrőkkel és tápellátást elősegítő egyéb készülékekkel. (Ezek tápkábelezése/installálása ugyan olyan fontos, mint bármely más készülék esetében.) Az, hogy neked akkor éppen egy adott rendszerben nem váltak be, az még nem = az összes lehetséges rendszer körülménnyel...hiszen sok helyen ezek szubjektíve jól szerepelnek.
(Ha valami torz és idegesítő, azt ezen kütyük némelyike akár szembetűnőbbé is teheti.)
Egyébként nem árt kicsit jobban tájékozódni az említett készülékek minősítése kapcsán..., a Viba 500 pl. nem is szűrő, hanem hálózati jelkondicionáló.
A 400.- forintos T elosztóhoz pedig gratula!
Sztereó erősitők
Többet is.
Viba 500
Vdh nagy piros elosztója(ez asztán nem olcsó)
De ps audiót (talán a Duetet ?) is vett már ki ismerős mert lett egy jó hálózati kábele amin rontott.
Kicsit azért óvatosabban fogalmaznék...
Sok HiFi-s emberke boldogan él együtt audio eszközökhöz készült szűrőkkel és tápellátást elősegítő egyéb készülékekkel. (Ezek tápkábelezése/installálása ugyan olyan fontos, mint bármely más készülék esetében.) Az, hogy neked akkor éppen egy adott rendszerben nem váltak be, az még nem = az összes lehetséges rendszer körülménnyel...hiszen sok helyen ezek szubjektíve jól szerepelnek.
(Ha valami torz és idegesítő, azt ezen kütyük némelyike akár szembetűnőbbé is teheti.)
Egyébként nem árt kicsit jobban tájékozódni az említett készülékek minősítése kapcsán..., a Viba 500 pl. nem is szűrő, hanem hálózati jelkondicionáló.
A 400.- forintos T elosztóhoz pedig gratula!
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
- SoundMania
- Törzsgárda

Sztereó erősitők
tescos értsd pl: http://www.conrad.biz/medias/global/ce/ ... PS_400.jpg[/quote
Én nem erre a tescós ra gondoltam. Hanem egy T osztóra ( 3- as t elosztó). Kb 400 Ft. Én jobban kedvelem amikor nincs semmi a jelútban ami nem szükséges. Eddig ez jobban be is vált. Szóval inkább egy jó hangú tápkábel mint bármilyen szűrô.
- szabolcsmolnar
- Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők
Nem biztos hogy ezt kérdezed amire válaszolok de lehet hogy a tescós sem rosszabb ezeknél.
Mindet máshol hallottam és tescós pont nem volt akkor nálam. De a Viba idegesítő volt. A vdh meg rosszabb volt a rendszerben mint anélkül
Ugyanígy a ps audioé is.
tescos értsd pl: http://www.conrad.biz/medias/global/ce/ ... PS_400.jpg
- szabolcsmolnar
- Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők
Nem biztos hogy ezt kérdezed amire válaszolok de lehet hogy a tescós sem rosszabb ezeknél.
Mindet máshol hallottam és tescós pont nem volt akkor nálam. De a Viba idegesítő volt. A vdh meg rosszabb volt a rendszerben mint anélkül
Ugyanígy a ps audioé is.
De, pont azt írtad amit gondolok ezekről! Szerintem egyáltalán nem mindegy hogy milyen egységeid vannak, és még az is számít hogy milyen messze van a KM-től...
Nehéz szakma a fül ))
- SoundMania
- Törzsgárda

Sztereó erősitők
Ezek mitől jobbak mint egy "tescos"?
Ugyanígy a ps audioé is.