Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Igen, gondoltam ebből, h nem mindenkinek i9-essel ketyegő gépe van, emiatt a régebbiekre jobban fog hatni, akár elérheti a húszon-harminc százalékot.

Ja jobban fog hatni. És? Nézted már, hogy a te (akár régi) gépeden mekkora erőforrás-igénye van egy zenelejátszásnak? 1-2%. De legyen 5. A százból.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Ezt miért idézted be? Természetesen így van, abból következik, amit írtam. Egy régi gép a (kis) teljesítményének sokkal nagyobb részét használja alapvetően kevésbé erőforrás-igényes alkalmazások futtatásához, ebből következően a lassulás mértéke nagyobb ezeknél.
Audio-PC-knél pedig szakadéknyi különbség van a maximális és a zenelejátszásnál igénybe vett teljesítmény közt.

Igen, gondoltam ebből, h nem mindenkinek i9-essel ketyegő gépe van, emiatt a régebbiekre jobban fog hatni, akár elérheti a húszon-harminc százalékot.

Igen, ha az oprendszer minden bojtját-szalagját nem kell futtatni, nyilván emiatt vannak ezek a funkciók eleve bootolástól fogva kiiktatva, bypassolva. Nem értek hozzá, talán Te meg tudod mondani: a zenei fájlok (mp3, FLAC, ogg stb) dekódolása érinti a kernelt? 

Sokadrészt azt gondolom, hogy ez egy hardveres hiba, szoftival nem fogják tudni megoldani, mert a szoftit ismét meg fogják akarni és tudni hekkelni. Valóságos megoldás a hardveres korrekció lenne, de gondolom nem fogják visszahívni az összes Inteles/AMD-s konfigurációt, mint egy légzsák-diszfunkciónál az autógyárak...

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Indy »

A hibáról:

A hiba abból adódik, hogy több mint egy évtizede a processzorokat a futtatási sebességet növelendő úgynevezett spekulatív végrehajtási képességgel látták el – vázolta a Qubitnek egy a neve mellőzését kérő magyar biztonsági szakértő. Ennek lényege, hogy a processzorok előre, a tényleges utasítás kiadása előtt elkezdenek végrehajtani bizonyos parancsokat, feltételezve, hogy a felhasználó tényleg ezek egyikére fogja utasítani az eszközt. 

„Ha a spekuláció helyes, akkor a végrehajtás sokkal gyorsabb lesz, mivel már meg is történt. Ha viszont nem, akkor a CPU elbukta a spekulációra fordított időt és a számítási eredményt, de ez általában alig észrevehető kiesést okoz a teljesítményben” – magyarázta szakértőnk. A rést a fel nem használt, kikukázott műveletek jelentik – a processzor ugyanis a spekuláció okán az operációs rendszer védett magmemóriájához is hozzáfér. Innentől szabad az út a hekkerek előtt.

Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

"Tovább ront a helyzeten, hogy – bár a lassulás mértéke a konkrét gépkonfigurációtól függ – általánosságban elmondható, hogy a már eleve lassabb régebbi (processzorral szerelt) számítógépek esetén lesz nagyobb mértékű a lassulás."

Ezt miért idézted be? Természetesen így van, abból következik, amit írtam. Egy régi gép a (kis) teljesítményének sokkal nagyobb részét használja alapvetően kevésbé erőforrás-igényes alkalmazások futtatásához, ebből következően a lassulás mértéke nagyobb ezeknél.
Audio-PC-knél pedig szakadéknyi különbség van a maximális és a zenelejátszásnál igénybe vett teljesítmény közt.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Pc alapú audio lejátszás

Mivel ez a teljesítménycsökkenés a maximális teljesítmény-kihasználás esetén értendő, audio PC-ket (és irodai alkalmazásokat, stb.) ez semennyire nem érinti.

Akkor rendben, köszönöm. 

Remélem, hogy a 192-es mp3aim legalább a mostani minőségben fognak szólni :-)))

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Pc alapú audio lejátszás

A stúdiókban lévő hangutómunka rendszereket érinteni fogja, de mondjuk ott valószínűleg a többség Apple gépeket használ.
Az Apple viszont a két legutóbbi 10.13 OS X frissítés részeként már elkezdte befoltozni ezt a sebezhetőséget, én semmilyen teljesítmény csökkenést nem éreztem a a quad i7 legutolsó generációs Macbook Pron, amit még videó vágáshoz és enkódoláshoz is használok, a normál irodai munka mellett.

Ezek az almások már tavaly ősszel-télen tudták, hogy idén január másodikán ki fog borulni a bili... Orákulumok...

https://www.theregister.co.uk/2018/01/0 ... sign_flaw/

"Similar operating systems, such as Apple's 64-bit macOS, will also need to be updated – the flaw is in the Intel x86-64 hardware, and it appears a microcode update can't address it."

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Pc alapú audio lejátszás

Mivel ez a teljesítménycsökkenés a maximális teljesítmény-kihasználás esetén értendő, audio PC-ket (és irodai alkalmazásokat, stb.) ez semennyire nem érinti.

"Tovább ront a helyzeten, hogy – bár a lassulás mértéke a konkrét gépkonfigurációtól függ – általánosságban elmondható, hogy a már eleve lassabb régebbi (processzorral szerelt) számítógépek esetén lesz nagyobb mértékű a lassulás."

"Az órákkal ezelőtt kiadott rendkívüli javítócsomag a Windows 10-es gépekre automatikusan települni fog még ma (csütörtökön), a Windows 7/8 verziót használóknak pedig jövő kedden. Ezután pedig a hardvergyártókon van a sor, hogy a gépben található eszközök meghajtóprogramjait is hozzáigazítsák a javításhoz."

Ezt úgy kell érteni akkor, hogy minden drivert updatelni kell a patch-elt új driverrel? Dejó móka lesz :-)))

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3676

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

A stúdiókban lévő hangutómunka rendszereket érinteni fogja, de mondjuk ott valószínűleg a többség Apple gépeket használ.
Az Apple viszont a két legutóbbi 10.13 OS X frissítés részeként már elkezdte befoltozni ezt a sebezhetőséget, én semmilyen teljesítmény csökkenést nem éreztem a a quad i7 legutolsó generációs Macbook Pron, amit még videó vágáshoz és enkódoláshoz is használok, a normál irodai munka mellett.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Az a kérdésem, hogy ez oprendszertől függetlenül minden PC-t érint, amelyekben ezek a procik vannak (Intel, AMD), illetve az audio PC-ken ez a lassulás, amit szélsőséges esetben 30%-ra mondanak, milyen hangi hatást fog kiváltani, vagy valaki hallja-e ezt már a frissítés települtével?

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Pc alapú audio lejátszás

Nekem a media PC-m amúgy is totál veszélyes ilyen szempontból, mert se tuzfal, se virusirtó, nulla védelem, de cserébe nincs rajta semmi fontos adat és semmihez nem is fér hozzá - legalábbis erősen bízom benne
Amúgy meg elég aggasztó a helyzet.

Nekem is volt 1 régi lejátszógépem, egyszer valami internet-caféban ültem és töltöttem le ezt-azt, pendrive-on hoztam haza, beledugtam, azóta vírusos lesz minden, amit beledugok (mindenből parancsikon lesz), nagy vinyót nem is merek, max. kis pendrivokkal rakom rá a zenét. XP van rajta, sokkal jobban szól, mint a win7, de először újra kell formáznom a gépet...

Ha hálózatban van a gép, pláne a neten, akkor bexophatsz minden finomságot, pláne gondolom nem egyenként fognak nekimenni az egyéni felhasználóknak, hanem meghekkelik a szolgáltatókat, akik egy egész zombihálózatot fognak már "képviselni"...

Valami védelem kell, Tom40, legalább egy óvszert húzz a wifi-antennára... :-)))

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

Biztos mindenkinek a könyökén jön ki, de azért az eredeti hír:

http://hvg.hu/tudomany/20180103_intel_p ... _lassu_gep

Nekem a media PC-m amúgy is totál veszélyes ilyen szempontból, mert se tuzfal, se virusirtó, nulla védelem, de cserébe nincs rajta semmi fontos adat és semmihez nem is fér hozzá - legalábbis erősen bízom benne
Amúgy meg elég aggasztó a helyzet.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Pc alapú audio lejátszás

Biztos mindenkinek a könyökén jön ki, de azért az eredeti hír:

http://hvg.hu/tudomany/20180103_intel_p ... _lassu_gep

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Pc alapú audio lejátszás

Japánbirsvirágzásos, frisskalácsillatú jó reggelt kívánok!

Lehet, h csak elkerülte a figyelmemet a rügyfigyelgetés közben, hogy már van-e valami mondás itt erről a procibalhéről, ami szerint a szovjetek/észak-koreaiak megint rég hamarabb tudják, hogy a Feri meg a Laci (kitalált szereplők, minden egyezés a véletlen műve) miket akarnak megguglizni, beszivárognak, lopnak, csalnak, hazudnak.

Azt írják, hogy lesz (van) erre már frissítés, újabb batch pack, http://hvg.hu/tudomany/20180104_intel_p ... su_a_gepem

Az a kérdésem, hogy ez oprendszertől függetlenül minden PC-t érint, amelyekben ezek a procik vannak (Intel, AMD), illetve az audio PC-ken ez a lassulás, amit szélsőséges esetben 30%-ra mondanak, milyen hangi hatást fog kiváltani, vagy valaki hallja-e ezt már a frissítés települtével?

Köszönöm, lehet, h buta a kérdés, de érdekelne, gondoltam, itt megkérdezem. 

Tom40
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 279

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Tom40 »

Sziasztok,

elsosorban mac felhasznaloknak/ismeroknek szolna a segelykialtasom.
......

Probald meg DSD-be konvertalni az iso-t es DoP nelkul futtatni. Ehhez talalsz progit a Sonore weboldalan: http://www.sonore.us/iso2dsd.html
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3676

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Tölts le egy Roon vagy egy HQplayer próbaverziót és azokkal is próbáld meg légy szives. A Hqplayer pedig az Auto rate beállitást is engedélyezd. Kiváncsi vagyok azokon is jelentkezik-e a jelenség.
A DoP emlékeim szerint nem része a Core Audionak, ezt a lejátszó szoftvernek kellene kezelnie és a J riverrel volt már hasonló problémám nekem is. A Roonnal és a Hqplayerrel nem.

kf
Sziasztok,

elsosorban mac felhasznaloknak/ismeroknek szolna a segelykialtasom.
Futottatok mar bele olyan problemaba, hogy az XMOS-os DAC-ot nem ismerte fel teljes mivoltaban sem Audirvana se pedig a JRiver?
USB kabellel van osszekotve a gepem a DAC-kal.
Audirvana es JRiver is 384 kHz 32 Bit jellel jatsza le az SACD.iso track-jeit. De ahogy bekapcsolom a DoP konverziot, azonnal jelzi, a kimeneti jel 2.8 Mhz 1bit DSD adatfolyam, viszont az elinditott zene mellett van egy joval hangosabb suvito zugas (mint amikor a TV-n nincs adas).

Kivancsisagbol felhajitottam virtual gepre egy Win8-at, oda feltelepitettem a JRivert + a DAC-hoz jaro XMOS drivert (USB XMOS support oldalrol ugyanez toltheto le egyebkent), itt siman kivalasztom az eszkozok kozul az USB XMOS-t, a kimeno jel sisterges nelkul 2,8 Mhz 1 bit dsd. (Itt szerintem a virtualis gep okozza, hogy idonkent bele-bele pattog a zenebe egy kis kopoano hang, de ezzel most nem foglalkoztam).

Felmentem az XMOS USB altalanos support oldalara, ahol azt irtak az OSX ala nem kell driver 10.6 ota, mert altalanosan tamogatja... akkor ezek szerint megsem?

Van esetleg otletetek, hogyan lehetne nativ dsd lejatszasara birni a Jrivert?
Koszonom elore is a segitseget!

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Itt van Account-od? http://www.mysqueezebox.com/appgallery/WiMP
Az szerintem kell hozzá.
Igen, kb. 1 perc alatt készült el. A beállításokkal bajlódtam csak egy kicsit. De már csak finomhangolni kell.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 284

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: K P »

Szerintem ez lesz a megoldás.
Én is kipróbáltam, el is indul, de nem jelennek meg az appok a lejátszóban. Így nem tudom a Tidalt indítani. Ebben valaki segíteni tud-é?

Itt van Account-od? http://www.mysqueezebox.com/appgallery/WiMP
Az szerintem kell hozzá.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Azért azt vegyük észre, hogy többnyire ingyenes megoldásokat csiszolgatunk, próbálunk működésre bírni, magunkra és a kütyüinkre szabni. Az ingyenes dolgok soha nem adnak azonnali, tökéletes megoldást és szerintem ez nem csak a PC világra igaz. Ha veszek egy asztali CD playert, vagy hálózati lejátszót, ott megfizetem, hogy valaki összerakta, beállította, behangolta. A saját PC-nknél ezt helyettünk senki nem teszi meg, ráadásul mindegyikünk masinája más és más. A Daphile telepítése és beállítása könnyebb a szokásosnál, fényévekkel egyszerűbb feladat, mint egy OS X, vagy Linux rendszer install (ezekre már én is rácsaptam néha az ajtót), de nyilván sokakon így is kifog.De bizony megéri. Nekem csak harmadik nekifutásra sikerült hangot kicsiholni a Daphile-ból, méghozzä az RT-változatból, de nagyon rendben van, kényelmileg is. Telefon, vagy böngészőablak.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11017
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Azért azt vegyük észre, hogy többnyire ingyenes megoldásokat csiszolgatunk, próbálunk működésre bírni, magunkra és a kütyüinkre szabni. Az ingyenes dolgok soha nem adnak azonnali, tökéletes megoldást és szerintem ez nem csak a PC világra igaz. Ha veszek egy asztali CD playert, vagy hálózati lejátszót, ott megfizetem, hogy valaki összerakta, beállította, behangolta. A saját PC-nknél ezt helyettünk senki nem teszi meg, ráadásul mindegyikünk masinája más és más. A Daphile telepítése és beállítása könnyebb a szokásosnál, fényévekkel egyszerűbb feladat, mint egy OS X, vagy Linux rendszer install (ezekre már én is rácsaptam néha az ajtót), de nyilván sokakon így is kifog.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: avl2 »

...ilyesmivel töltöm az időm, ér ez ennyit?

na ez az. illetve volt lentebb: "egy este alatt nem lehet jó hangot kicsiholni semmiből"    nyilvan ez PC-sre vonatkozik.
en is ezert sem probaltam PC-s "rendes, leülös" zenehallgatast.  CD, SB Touch, tuner - mind ripsz-ropsz es nem hosszu idötöltes a zenehallgatas elött.

..persze ha valaki rutinos abban (mert korabban töltött vele sok idöt), vagy elvezi azt is, annak hajra

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Átmásoltam néhány zenét az SSD-re, újraindítok, bedugott pennel, erre megint a Win jön be.
BIOS vmiért elfelejtette a beállított boot sorrendet... OK, visszaállítom, betöltődik, ismét akarom beállítani, most meg nem látja a DAC-t...
Na szóval ennyi volt, egy estémnél több időt, energiát nem pazarlok erre, nem ér többet. Használom a Win 10-et aztán kész.

Szerintem ez lesz a megoldás.
Én is kipróbáltam, el is indul, de nem jelennek meg az appok a lejátszóban. Így nem tudom a Tidalt indítani. Ebben valaki segíteni tud-é?

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Alapvetően az itt a probléma, hogy ha olyasmivel kell foglalkoznom, amihez nem értek, akkor nem motivált, hanem frusztrált és ideges leszek. És amikor rájöttem, hogy egész este ezzel vacakoltam, ráadásul eredmény nélkül, a kutyáimmal sem foglalkoztam semmit, a terhes feleségemnek is csak odavakkantottam vmit amikor kérdezett, akkor leesett, hogy mekkora egy idióta vagyok, hogy ilyesmivel töltöm az időm, ér ez ennyit?

Patice
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 114

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Patice »

Igen, én is beraktam egy pár külföldi fórumra is a linket 

Ez volt a press release róla 3 hete, itt egy picit rövidebben össze van foglalva a lényeg:
https://www.audinate.com/about/news-act ... linx-fpgas

Így akik FPGA-t (Field Programmable Gate Array) is használnak a D/A konverterükben például felkonvertálási célokra, azok nagyon egyszerűen tudják majd Dante fogadó képességgel is ellátni az eszközeiket, amennyiben Spartan 6 FPGA-t használnak. Akik meg eddig nem használtak ilyesmit azok is könnyebben indulhatnak majd el ebbe az irányba.

Viszonylag minimális fejlesztést igényel majd. 

Az egyik első FPGA-t is használó R2R D/A konverter az Altmann autó akkus konvertere volt. 

Akkor van esély rá, hogy FPGA-val kiegészített SBC-ken futhat majd valami minimál Linux, míg egy központi gépen a többi és így a Roon-hoz hasonló rendszert lehet majd építeni IP alapon?

Én mostanában kezdtem el Roon-t használni és most megy a kütyüzés a végpontokkal, hogy adott kis cuccon legyen minden (DLNA, Spotify, netrádió, Roon Bridge, MPD. ).

Érdekel ez az IP alapú téma, mert ebben látom a jövőt, de nem szeretnék megint PC-s hardverekkel szöszmötölni.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Én a következő módon használom az Audio PC-t. Két Output device van definiálva a W10-ben, a Pana projektor (ezt ismeri fel a W10 kiementi eszközként nem a Yamaha procit) és a Hegel DAC (USB audio .

A Jriver-rel csak sztereo zenélek (usb kártyán keresztül megy ki a jel a DAC-hoz), az mpc-hc+madVR-rel mozizok (ilyenkor nyilván hdmi-n megy a kép és hang a prociba, az alaplapi video kártyáról).

Néha az a probléma, hogy ha indítom a filmet mpc-hc-vel (de Kodi-val is ez a gond) akkor nincs hang a film alatt. A film lejátszás közben ha hangsávot váltok, akkor rögtön megjön a hang és ha visszaváltok az eredetei hangsávra (ami nem szólt indításkor) akkor már az is szól.

Ez csak mozizásnál fordul elő, ha sztereo-t hallgatok a DAC-kal soha sincs ilyen gond. Cseréltem hdmi kábelt, váltottam hdmi bemenetet a procin, de a problémán nem változtatott.

Ha lenne valamilyen ötletetek a probléma megoldására, azt nagyon megköszönném!
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 284

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: K P »

Átmásoltam néhány zenét az SSD-re, újraindítok, bedugott pennel, erre megint a Win jön be.
BIOS vmiért elfelejtette a beállított boot sorrendet... OK, visszaállítom, betöltődik, ismét akarom beállítani, most meg nem látja a DAC-t...
Na szóval ennyi volt, egy estémnél több időt, energiát nem pazarlok erre, nem ér többet. Használom a Win 10-et aztán kész.

Pedig szerintem megéri a fáradságot. A laptopomon akartam kipróbálni, de az istenért se tudtam a Daphile serverre csatlakozni. Lehet a régi Windows miatt, nem tudom.... Aztán az audio PC- n sikerült. Jó, hogy elég egy pendrive, meg installálni se kell. A hang jónak tűnik elsőre, legalábbis nem rosszabbnak, mint a Win Server 2016+ Jriver kombó.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”