Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 939
Pc alapú audio lejátszás
Riverben kiválaszt a foo_dsd_ASIO majd Device settingsben megnyitod a panelját és jPlay-t kiválasztod. jPlay-ben meg a KS xxxxxx (ez a DAC-od) választod a VIA-ban.
Nem akar elindulni csak localisan pedig ugyan ugy lett beallitva de ezt a Device settingset elfelejtettem az teny.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Pc alapú audio lejátszás
Pedig valahogy meg lett csinalva mert a masik gepen localisan megy.
Tudom, mert én csináltam.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Big
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Most mar igen de azt irja, hogy ASIO-n nem tud 44,1 kHz 2ch-on.
Riverben kiválaszt a foo_dsd_ASIO majd Device settingsben megnyitod a panelját és jPlay-t kiválasztod. jPlay-ben meg a KS xxxxxx (ez a DAC-od) választod a VIA-ban.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- tottyi
- Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás
Mert JRiver Media Center 20.0.041 az utolsó mikor még "jóban voltak" egymással.
Pedig valahogy meg lett csinalva mert a masik gepen localisan megy.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Big
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Mert JRiver Media Center 20.0.041 az utolsó mikor még "jóban voltak" egymással.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás
ASIO Proxy-t raktál?
Most mar igen de azt irja, hogy ASIO-n nem tud 44,1 kHz 2ch-on.
- Big
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
23-ast
ASIO Proxy-t raktál?
- tottyi
- Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás
Milyen River használsz?
23-ast
- Big
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
A control pc-en mit kell beallitani a JRiverben hogy min menjenki a hang? JPlay-t ott nemtalaltam.
Milyen River használsz?
- tottyi
- Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás
A control pc-en mit kell beallitani a JRiverben hogy min menjenki a hang? JPlay-t ott nemtalaltam.
- Big
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Fapaci már leírta, miért nem fair az összehaspnlítás. Engem csak az érdekel, sikerült-e a PPV4-es rendszerben is elindítanod a Daphile valamelyik disztribúcióját, mert ezzel kapcsolatban problémába futottunk, olyanba, amiről külföldi fórumokon is írnak. Nálam PP2-vel nem volt probléma.
Természetesen sikerült elindítanom, semmi gond nem volt a PP V4-el sem a DAC-al, nekem a külső winyóval gyűlt meg a bajom, de megoldottam.
Pc alapú audio lejátszás
Synology nas-okra van logitech media server.
Analog:Edwards Audio TT2SE - Heed Quasar+QPSU - Heed Si+X2+PAS - Klipsch RF7 Mk II
Digital :LMS Server - AP Linux+SqueezeLite - Heed Canalot+QPSU
Mozi :HTPC(EQ APO+madVr) - Denon AVR-X3700H - Rotel RMB-1075 - Klipsch RF5+RF3MkII+RC7+RS35+RB5+KSW15+KSW12 - JVC D-iLA X30W
Digital :LMS Server - AP Linux+SqueezeLite - Heed Canalot+QPSU
Mozi :HTPC(EQ APO+madVr) - Denon AVR-X3700H - Rotel RMB-1075 - Klipsch RF5+RF3MkII+RC7+RS35+RB5+KSW15+KSW12 - JVC D-iLA X30W
Sajnos fontos a control pc minősége, nem is kicsit.
A nasra fel kellene tenni a Jriver-JPlay kombót, na, az nem lehet egyszerű....
Már csak azért se mert a NAS-okon javarészt Linux fut.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8005
Pc alapú audio lejátszás
Sajnos fontos a control pc minősége, nem is kicsit.
A nasra fel kellene tenni a Jriver-JPlay kombót, na, az nem lehet egyszerű....
Már csak azért se mert a NAS-okon javarészt Linux fut.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- tottyi
- Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás
A progit megvettem, csak nem igazan tudom, hogy tudom osszeloni a kettot. Tegnap mondjuk ejfel kozeli idopontban nem voltam tul turelmes a parositassal, win alatt nem tudom milyen portot es hogy kell megnyitni neki. Csak nem voltam meggyoodve arrol, hogy ez elegendo lesz-e az udvosseghez. Annak orulok, hogy akkor ezek szerint ha sikerul osszehoznom a Jriverrel valahogy, akkor tudom fotelbol nyomatni a szamokat, csak a lenyeg legyen bekapcsolva a gep es elinditva rajta a Jriver.
Koszi!
Jriver/Tools/Options/Media Network es ott Use Media Network to share..... ezt vegigvinni next-el es aztan kapsz egy kulcsot es csak azt kell beletenned a JRemote-ba a telefonodban. (Access Key:)
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
Pc alapú audio lejátszás
A progit megvettem, csak nem igazan tudom, hogy tudom osszeloni a kettot. Tegnap mondjuk ejfel kozeli idopontban nem voltam tul turelmes a parositassal, win alatt nem tudom milyen portot es hogy kell megnyitni neki. Csak nem voltam meggyoodve arrol, hogy ez elegendo lesz-e az udvosseghez. Annak orulok, hogy akkor ezek szerint ha sikerul osszehoznom a Jriverrel valahogy, akkor tudom fotelbol nyomatni a szamokat, csak a lenyeg legyen bekapcsolva a gep es elinditva rajta a Jriver.
Koszi!
A Jriver beállításokban bekapcsolód a szerver opciót, pár klikk, és kapsz egy kódot, azt kell megadnod a remot programban új szerver kódnak.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
- suminator968
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Ez emleletileg jo lehet, ha meg tudod oldani, hogy a NAS az UTP-n keresztul tudjon zenet jatszani. Bar azt mondjak, hogy szamit a controll pc minosege is, de ezt en nem teszteltem, nem tudom alatamasztani.Sajnos fontos a control pc minősége, nem is kicsit.A nasra fel kellene tenni a Jriver-JPlay kombót, na, az nem lehet egyszerű....
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Pc alapú audio lejátszás
A kérdés biztos hülye lesz, de csak elgondolkodtam a dolgon, totál laikus informatikus felhasználós szempontból :
A NAS-okon tárolja sokunk a zenéit, mert így könnyen el lehet érni több eszközről, neten lógnak onnan is stb. szóval sok oka van. A legtöbb NAS-ba azért mostmár elég bitang kis számítási teljesítményt pakolgatnak be...
Egy Synology NAS esetén nincs pl. egy olyan szoftver, amivel a NAS betölthetné ezt az 1. számítógép szerepét a DUAL-PC-s lejátszásban? Utána Etherneten kimenne a jel a második dedikált audio-PC-nek.
+ MÁSODIK KÉRDÉSEM:
Felizzadtam egy windowst, JRivert, rátoltam a DAC-omat is XMOS driverestől mindenestől. NAS-ról látja a zenéket, borítókkal mindennel, megy a DSD lejátszás, szóval minden happy... (Mac-en továbbra sem sikerült ez).
Mit ajánlotok mit csináljak, ha mondjuk ezt a rendszert csak bekapcsolnám, de a továbbiakban vezérelni már mobiltelefonról szeretném? (PC-n van BT és Wifi is és egy hálózaton lógnak).
Ez emleletileg jo lehet, ha meg tudod oldani, hogy a NAS az UTP-n keresztul tudjon zenet jatszani. Bar azt mondjak, hogy szamit a controll pc minosege is, de ezt en nem teszteltem, nem tudom alatamasztani.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
- tottyi
- Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás
A kérdés biztos hülye lesz, de csak elgondolkodtam a dolgon, totál laikus informatikus felhasználós szempontból :
A NAS-okon tárolja sokunk a zenéit, mert így könnyen el lehet érni több eszközről, neten lógnak onnan is stb. szóval sok oka van. A legtöbb NAS-ba azért mostmár elég bitang kis számítási teljesítményt pakolgatnak be...
Egy Synology NAS esetén nincs pl. egy olyan szoftver, amivel a NAS betölthetné ezt az 1. számítógép szerepét a DUAL-PC-s lejátszásban? Utána Etherneten kimenne a jel a második dedikált audio-PC-nek.
+ MÁSODIK KÉRDÉSEM:
Felizzadtam egy windowst, JRivert, rátoltam a DAC-omat is XMOS driverestől mindenestől. NAS-ról látja a zenéket, borítókkal mindennel, megy a DSD lejátszás, szóval minden happy... (Mac-en továbbra sem sikerült ez).
Mit ajánlotok mit csináljak, ha mondjuk ezt a rendszert csak bekapcsolnám, de a továbbiakban vezérelni már mobiltelefonról szeretném? (PC-n van BT és Wifi is és egy hálózaton lógnak).
A masodik kerdezre a valszom az, hogy en megvettem a JRiver vezerlot telefonra/tabletre es igy taviranyitos lett de van ingyenes megoldas is csak arra mar nem emlekszem mi a neve. A fizetosnek JRemote es 10 euroba kerul de sokkal jobb mint az ingyenes es joval tobb funkcioval bir na meg a kijelzes is tokeletes.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11316
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Lehet, hogy fairnek gondolod, az egy és két gép összehasonlítását, és én olvadtam bele azt, amit én gondolok.
A két gépes megoldást inkább az ára miatt tartom unfair-nek. Én a Daphile-t is két gépes rendszerben használom, de ez persze nem ugyanaz, mint a Windows+jRiver+jPlay esetében, mivel itt csak a vezérlés történik másik gépről.
- suminator968
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Koszi, mivel megvan a JPlay akkor ezt az utat tovabb vinnem es ha jol ertem akkor a JPlay kapcsolja ossze a ket gepet?Így van.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás
Tök egyszerű.
Kontrol pc-n JRiver-JPlay
Audio PC-n csak JPlay
A két gép hálózaton látja egymást ,akár switch közbeiktatásával, akár egy az egyben összedugva.
Koszi, mivel megvan a JPlay akkor ezt az utat tovabb vinnem es ha jol ertem akkor a JPlay kapcsolja ossze a ket gepet?
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Pc alapú audio lejátszás
Nem írtam, nem is gondolom, hogy nem volt fair az összehasonlítás. Nálam PP v4 kártyával üzemel gond nélkül Daphile rendszerrel. Szoftveres szempontból nincs lényegi különbség a Paul Pang v2, v3 és v4 kártyák között, leginkább az órajel előállításában van eltérés.Netes fórumon is írnak a daphile, a PPv4 és az amanero problémájáról. Azztali gépról megkeresem majd, de egy NEC chip hibáját emlegetik. Lehet, hogy fairnek gondolod, az egy és két gép összehasonlítását, és én olvadtam bele azt, amit én gondolok.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11316
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Fapaci már leírta, miért nem fair az összehaspnlítás. Engem csak az érdekel, sikerült-e a PPV4-es rendszerben is elindítanod a Daphile valamelyik disztribúcióját, mert ezzel kapcsolatban problémába futottunk, olyanba, amiről külföldi fórumokon is írnak. Nálam PP2-vel nem volt probléma.
Nem írtam, nem is gondolom, hogy nem volt fair az összehasonlítás. Mitől ne lett volna? Nálam PP v4 kártyával üzemel gond nélkül Daphile rendszerrel. Szoftveres szempontból nincs lényegi különbség a Paul Pang v2, v3 és v4 kártyák között, leginkább az órajel előállításában van eltérés.
- bitrograde
- Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás
Én is kipróbáltam a Daphile-t kb. 2 év szünet után a legegyszerűbben és leggyorsabban installálható módon a rendszerembe.
Lehet nem korrekt az összehasonlítás, de hátha segít valakinek a későbbiekben a "merre induljak" kérdés eldöntésében. Daphile-t hasonlítottam össze egy dual-PC-s Win rendszerrel (Server 2016+jRiver+jPlay6.2) + PP V4 kártya és lineáris tápok, természetesen ennek a rendszernek az egyik gépe (Audio-PC) volt a Daphile-nak a hardvere is, mondhatni minden földi jót megkapott hardver oldalon.
A dual-PC produktumát nem tudta hozni, minden paraméterében alulmaradt, de ennek ellenére jó hangot produkált amivel lehet együtt élni és azt is eltudom képzelni, hogy valakinek ez lesz a végállomás a PC-s lejátszásban.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
- bitrograde
- Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás
Én is kipróbáltam a Daphile-t kb. 2 év szünet után a legegyszerűbben és leggyorsabban installálható módon a rendszerembe.
Lehet nem korrekt az összehasonlítás, de hátha segít valakinek a későbbiekben a "merre induljak" kérdés eldöntésében. Daphile-t hasonlítottam össze egy dual-PC-s Win rendszerrel (Server 2016+jRiver+jPlay6.2) + PP V4 kártya és lineáris tápok, természetesen ennek a rendszernek az egyik gépe (Audio-PC) volt a Daphile-nak a hardvere is, mondhatni minden földi jót megkapott hardver oldalon.
A dual-PC produktumát nem tudta hozni, minden paraméterében alulmaradt, de ennek ellenére jó hangot produkált amivel lehet együtt élni és azt is eltudom képzelni, hogy valakinek ez lesz a végállomás a PC-s lejátszásban.