Nyilván tudom, de rácsapódik ám felülről egy leszórító, vagy pedig a komplett mechanika csapódik fel, mikor behúzta a tálcát. Biztos lehetsz benne, hogy éri nyomóerő a forgatótárcsát.frenki485 írta: ↑2022.08.30., kedd 22:02Ok, de ez tálcás, nem felül töltős...sutemenyx írta: ↑2022.08.30., kedd 20:48Pl tud olyat CDM12.1, hogy a lemezforgató műanyag tárcsa lejjebb mászik a tengelyén, és akkor lőttek a fókusznak. Akkor pont ez történik, amit leírtál.
Az audiomecca mephistoban is ilyen futómű van, és annál pl tipusgyengeség -mivel felültöltős-, hogy ha lecsapódik az ajtó, akkor lejjebb üti a tárcsát a tengelyen, aztán pont ugyanígy nem működik onnantól.
Mi az amit önállóan (nem vagyok műszerész) is meg tudok nézni/csinálni?
Nehéz lenne tanácsot adni ehhez, ha műszerek és gyakorlat nélkül neki akarsz esni.
Talán amit megpróbálhatsz, hogy egy próbalemez azon részére, ahová felfekszik a forgatótárcsa, ragassz szigszalagot úgy, hogy annyival megemelje a lemezt, amilyen vastag. Ha nem megy, akkor esetleg dupla rétegben.
Ha így elindul, azzal van gond, amit írtam.
A kapcsolók meg a görgők akkor lennének erdekesek, ha nem érzékelné jól, hogy behúzta a tálcát. A leírtakból úgytűnik azzal nincs gond.