Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 916

Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

Hozzászólás Szerző: fererencz »

pali923 írta:
2023.01.12., csüt. 08:54
fererencz írta:
2023.01.12., csüt. 08:44
Szerintem tudományosan, matematikásan nem lehet bebizonyítani, hogy nincs Isten, de hogy a kézműves csoda hangját ember nem képes hallani, azt igen.
Hú, erre szerintem nem csak én lennék kíváncsi, halljuk! :D

Mellesleg a kábeles topicban sok ezer hozzászólás arról szól, hogy matematikásan nem lehet bizonyítani a kábelek közti különbségeket, mégsem egyformán szólnak ugyanabban a rendszerben sem.
"Szürke minden elmélet és zöld az élet aranyfája" - írta Goethe, aki nagyon okos ember lehetett. :smile29:
Azt nem írtam, hogy én képes lennék levezetni.
Mellesleg ott még senki nem tudta bizonyítani, hogy az tényleg úgy is van. Sőt, ha a megbizonyosodásról van szó, mindenki homokba dugja a fejét. :rolleyes:
Nem szotkam hibázni.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1292

Hozzászólás Szerző: pali923 »

fererencz írta:
2023.01.12., csüt. 08:44
Szerintem tudományosan, matematikásan nem lehet bebizonyítani, hogy nincs Isten, de hogy a kézműves csoda hangját ember nem képes hallani, azt igen.
Hú, erre szerintem nem csak én lennék kíváncsi, halljuk! :D

Mellesleg a kábeles topicban sok ezer hozzászólás arról szól, hogy matematikásan nem lehet bizonyítani a kábelek közti különbségeket, mégsem egyformán szólnak ugyanabban a rendszerben sem.
"Szürke minden elmélet és zöld az élet aranyfája" - írta Goethe, aki nagyon okos ember lehetett. :smile29:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

pali923
V.I.P.
V.I.P.

bárki próbált már bármit ezek közül, azt megossza.

Bárki bármit gondolhat ezekről a dolgokról, én sem vagyok hívő. Viszont a lényegnek akármikor is ezen az 1. ponton kéne lennie: próba nélkül nem lesz hiteles a véleménye senkinek. Az is vélemény, hogy csak pénz- és/vagy időpocsékolás volt, de az nem, hogy én nem próbálom ki, de van véleményem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

pali923 írta:
2023.01.12., csüt. 08:28
fererencz írta:
2023.01.12., csüt. 08:14
Valamint nem írtam, hogy nem jó semmire. Csak azt, hogy nem hallás útján fogjuk érzékelni a hatását. leborulok.gif
Biztosan igazad van, de én pl. különösen ebbe a topicba nem írnék bele semmit, amit nem próbáltam ki. Templomba sem járok kiabálni, hogy Isten nem létezik, hiszen még nem találkoztam vele. :rolleyes: :smile29:
Én is hiszek apró dolgok jelentőségében, csak kábé tudom, hogyan hatnak.
Nem szotkam hibázni.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

pali923 írta:
2023.01.12., csüt. 08:28
fererencz írta:
Valamint nem írtam, hogy nem jó semmire. Csak azt, hogy nem hallás útján fogjuk érzékelni a hatását. leborulok.gif
Biztosan igazad van, de én pl. különösen ebbe a topicba nem írnék bele semmit, amit nem próbáltam ki. Templomba sem járok kiabálni, hogy Isten nem létezik, hiszen még nem találkoztam vele. :rolleyes: :smile29:
viewtopic.php?t=43717&start=4200#p1354562
Nem szotkam hibázni.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

fererencz írta:

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

pali923 írta:
2023.01.12., csüt. 07:31
fererencz írta:
2023.01.11., szer. 23:10
Máshol sem.
Akkor itt miért írtad le, hogy nem hallottam, de biztosan nem is jó semmire? gondolkodik.gif
Én ugyanezt gondoltam, de kipróbáltam, és csak utána mondtam róla valamit. Szerintem ez jobb hozzáállás. :rolleyes:
Nem szotkam hibázni.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

pali923 írta:
2023.01.12., csüt. 07:31
fererencz írta:
Máshol sem.
Akkor itt miért írtad le, hogy nem hallottam, de biztosan nem is jó semmire? gondolkodik.gif
Én ugyanezt gondoltam, de kipróbáltam, és csak utána mondtam róla valamit. Szerintem ez jobb hozzáállás. :rolleyes:
Alapvetően igen, de nem mindig.
Gondolati kísérlet:
Van egy matrica, +10LE felirattal. Ezt ha az autód motorterébe ragasztod, növeli a teljesítményt. Elhiszed ezt, ki kell próbálni hozzá? Tovább megyek. Felragasztod, és érezheted tényleg dinamikusabbnak az autót, de mit mutatna a műszer? Amikor kényelmes utcai cipő után bakancsot kezdek hordani, gyorsabbnak érzem a kocsit, mert ugyan olyan lábtartásnál jobban benyomom a pedált. Stb.

Egyébként nagyon jó ez: csak az mondjon róla rosszat, aki megvette és kipróbálta. A célját eléri, fogy a portéka....
Nem szotkam hibázni.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

fererencz írta:
Máshol sem.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3983

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

pali923 írta:
2023.01.11., szer. 22:57

Megjelent egy új Marantz erősítő, de én meg sem hallgatom, mert a régiek sokkal jobbak voltak, egyre rosszabbakat gyárt a cég, biztosan ezt sem érdemes megvenni.

Leírnád ezt a mondatot mondjuk a Sztereó erősítők c. topikban? gondolkodik.gif
Ezt már sokan leirták, és még sokan le is fogják :smile29:
Csak a Marantz! :-D

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

pali923 írta:
2023.01.11., szer. 22:57
fererencz írta:
2023.01.11., szer. 22:30
Nem próbáltam még 2m magasból betonra fejest ugrani, de belátható számomra, hogy nagyon fájna (persze kellően magasról nem érezném).
Megjelent egy új Marantz erősítő, de én meg sem hallgatom, mert a régiek sokkal jobbak voltak, egyre rosszabbakat gyárt a cég, biztosan ezt sem érdemes megvenni.

Máshol sem.
Nem szotkam hibázni.

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5321

Hozzászólás Szerző: pärt »

fererencz írta:
2023.01.11., szer. 22:53
JPW Sonata dobozokat adtam el pár éve. Két kedves hobbitárs jött értük, egyikük ajánlotta a másiknak. Mennek a zenék. Jó a közepe. Jó a közepe, de nincs alja... Kevés, nagyon....Jó az, várjál, csavarok finoman egy kis basszust. Aaa, tényleg jó!
Én meg inkább nem is szóltam, hogy a "tone defeat" gomb be van nyomva...

Hallotta, hogy jobb. De mit is hallott?
Tanulság: létezik a miénknél komolyabb hit és erősebb akarás.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

fererencz írta:
2023.01.11., szer. 22:30
Nem próbáltam még 2m magasból betonra fejest ugrani, de belátható számomra, hogy nagyon fájna (persze kellően magasról nem érezném).

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

JPW Sonata dobozokat adtam el pár éve. Két kedves hobbitárs jött értük, egyikük ajánlotta a másiknak. Mennek a zenék. Jó a közepe. Jó a közepe, de nincs alja... Kevés, nagyon....Jó az, várjál, csavarok finoman egy kis basszust. Aaa, tényleg jó!
Én meg inkább nem is szóltam, hogy a "tone defeat" gomb be van nyomva...

Hallotta, hogy jobb. De mit is hallott?
Nem szotkam hibázni.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

pali923 írta:
2023.01.11., szer. 22:12
fererencz írta:
2023.01.11., szer. 20:35
Biztos, hogy nem lehet hallani a hatását, talán valahogyan érzékelni. :rolleyes:
Kipróbáltad, vagy ez csak elmélet? gondolkodik.gif
Nem próbáltam még 2m magasból betonra fejest ugrani, de belátható számomra, hogy nagyon fájna (persze kellően magasról nem érezném). Ha a klasszikus értelemben lehet hallani, akkor bárki készíthetne vele-nélküle felvételeket, amin prezentálhatná a különbséget.

Egyébként innen is kipróbáltam már pár hasonló dolgot, ez is csak egy új a sorban.

Avagy, én azt fogom hangoztatni, hogy édesanyám 8 éve a kamrában felejtett barack lekvárjából egy bontatlan üveg 7 tyúklépésre tőlem keletre elhelyezve 3 kategóriát emel a rencerem hangján, megkeni zsírral, de finoman a basszust, és lemossa a pocsolya sarát az énekesek hangjáról. Aki nem hiszi, az nem próbálta és süket! :D
Nem szotkam hibázni.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

fererencz írta:
2023.01.11., szer. 20:35
Biztos, hogy nem lehet hallani a hatását, talán valahogyan érzékelni. :rolleyes:
Kipróbáltad, vagy ez csak elmélet? gondolkodik.gif

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

zoli73 írta:
2023.01.11., szer. 20:14
prando írta:
2023.01.11., szer. 20:03
zoli73 írta:
2022.12.23., pén. 15:10

Nem vagyunk egyformák, én személy szerint, a hobbim miatt nem csinálnék átjáróházat az otthonunkból, és ezt a családom sem nagyon tolerálná.
De ezt már kitárgyaltuk azt hiszem, és különben is off...

Azért további Hungrál tapasztalatokra kiváncsi volnék.
Működik a Hungrál.
Nálam igen. Kicsit dúsabb lett a közép- és magashangok összessége, ami szobahangerőnél jól jön. A sztereókép is javult. Tudni kell, a napalink olyan amilyen, azaz az akusztikán nyilvàn lehetne javítani, de nincs mód az átalakításra. A H beálításàval megjöttek jobbról is a jobb hangok. Kivettem próbaképpen, visszaesett a rendszer. Túl vagyok sok hangfaltologatáson és alátéten, kábeleken, jelen keszülékeimhez úgy vélem megtaláltam a hozzávalókat. Nekem megérte a H befektetés.
Végeztem én is néhány oda-vissza próbát, illetve rakodsgattan kölönböző helyekre, de semmi. Talán nem vagyok elég érzékeny ahhoz, hogy halljam a hatását. Igaz, én csak 1 garnitúrát vásároltam, pedig "hosszú" ajánlása szerint 3-tól az igazi.
Így, hogy bevallottan nem működik nálam, a család ki is nevetett miatta, hogy én hogy lehetek ilyen hiszékeny?! De vegülis ott maradhattak a nappaliban, mert a párom szerint aranyosak.
Egy készletet vettem.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

zoli73 írta:
2023.01.11., szer. 20:14
Talán nem vagyok elég érzékeny ahhoz, hogy halljam a hatását.
Szerintem meg nincs a "készülékedben" semmi hiba. Biztos, hogy nem lehet hallani a hatását, talán valahogyan érzékelni. :rolleyes:
Nem szotkam hibázni.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3385

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

prando írta:
2023.01.11., szer. 20:03
zoli73 írta:
Alex_Aston írta:
2022.12.23., pén. 14:49

Nem is azért van az ilyen szerintem, hogy bárki meg legyen győzve.
Inkább beszélgetés, tapasztalatok megbeszélése, illetve tapasztalat szerzés, kíváncsiság, észrevételek, stb.

Te esetedben lehet, már korábban kiderült volna a fordított fázis, mert valaki mondta volna, hogy szerinte azért nem stimmel valami. ;)

Nem vagyunk egyformák, én személy szerint, a hobbim miatt nem csinálnék átjáróházat az otthonunkból, és ezt a családom sem nagyon tolerálná.

Működik a Hungrál.
Nálam igen. Kicsit dúsabb lett a közép- és magashangok összessége, ami szobahangerőnél jól jön. A sztereókép is javult. Tudni kell, a napalink olyan amilyen, azaz az akusztikán nyilvàn lehetne javítani, de nincs mód az átalakításra. A H beálításàval megjöttek jobbról is a jobb hangok. Kivettem próbaképpen, visszaesett a rendszer. Túl vagyok sok hangfaltologatáson és alátéten, kábeleken, jelen keszülékeimhez úgy vélem megtaláltam a hozzávalókat. Nekem megérte a H befektetés.
Végeztem én is néhány oda-vissza próbát, illetve rakodsgattan kölönböző helyekre, de semmi. Talán nem vagyok elég érzékeny ahhoz, hogy halljam a hatását. Igaz, én csak 1 garnitúrát vásároltam, pedig "hosszú" ajánlása szerint 3-tól az igazi.
Így, hogy bevallottan nem működik nálam, a család ki is nevetett miatta, hogy én hogy lehetek ilyen hiszékeny?! De vegülis ott maradhattak a nappaliban, mert a párom szerint aranyosak.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

zoli73 írta:
Alex_Aston írta:
2022.12.23., pén. 14:49
zoli73 írta:
2022.12.23., pén. 12:38
Nálam nincs is összejövetel, átjaróház, tesztelés címén.
Nem is azért van az ilyen szerintem, hogy bárki meg legyen győzve.
Inkább beszélgetés, tapasztalatok megbeszélése, illetve tapasztalat szerzés, kíváncsiság, észrevételek, stb.

Te esetedben lehet, már korábban kiderült volna a fordított fázis, mert valaki mondta volna, hogy szerinte azért nem stimmel valami. ;)

Működik a Hungrál.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

zizi8003
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Hozzászólás Szerző: zizi8003 »

a Shakti kő működésének ecccerű magyarázata:
Csatolmányok
EAR erő.png
EAR erő.png (1.3 MiB) Megtekintve 1707 alkalommal
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5321

Hozzászólás Szerző: pärt »

cables írta:
2022.12.23., pén. 22:22
-------
Azért az ezotéria csúcsának én még mindig azt tartom, ha eljön hozzánk valaki, aki nem akarja, hogy jó szóljon a rendszerünk, akkor nem is fog jól szólni.
Ne engedd be a lakásba. Ha már bent van, ne zenélj neki.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

-------
Azért az ezotéria csúcsának én még mindig azt tartom, ha eljön hozzánk valaki, aki nem akarja, hogy jó szóljon a rendszerünk, akkor nem is fog jól szólni.

út az audió rengetegben.jpg
út az audió rengetegben.jpg (204.25 KiB) Megtekintve 1926 alkalommal

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

supravox írta:
2022.12.23., pén. 21:38
Alex_Aston írta:
2022.12.23., pén. 08:19
Szerintem az ilyen (vagy szinte bármilyen) hallgató tesztek, amíg nem bekötött szemmel történnek, nem ismerve a módosítások tényét, nagyobb részt pszichológiai döntések/hallások.
Bekötött szem?
Hallgasd meg nyitott szemmel a felszerelést.
Ne változtass semmit,majd kösd be a szemed és hallgasd meg újra.
Mintha nem is ugyanaz a cucc lenne.
Ilyen is van, Alex viszont nem erről beszélt. Akkor először a meglévő állapotot kell hallgatni így, majd változtatni valamit, vagy nem, és úgy ítéletet mondani.
Nem szotkam hibázni.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2730

Hozzászólás Szerző: supravox »

Alex_Aston írta:
2022.12.23., pén. 08:19
Szerintem az ilyen (vagy szinte bármilyen) hallgató tesztek, amíg nem bekötött szemmel történnek, nem ismerve a módosítások tényét, nagyobb részt pszichológiai döntések/hallások.

És ezt a legkisebb rossz/bántó szándék nélkül írom.

Biztos vagyok benne, hogy ez befolyásolja a végeredményt. Mert az ember, ha tudat alatt is, de valamelyik irányba dönteni akar.

Ahogy pl. én is nyitott szemmel, egy hallgatói teszten, ha van ott Marantz termék is, azt akarom majd jobbnak hallani. Ebben biztos vagyok.
Bekötött szem?
Hallgasd meg nyitott szemmel a felszerelést.
Ne változtass semmit,majd kösd be a szemed és hallgasd meg újra.
Mintha nem is ugyanaz a cucc lenne.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”