Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Pc alapú audio lejátszás
Mivel kezdjük?
Hardver - szoftver - settings
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

- Értékelés: 218
Pc alapú audio lejátszás
Publikusban, privátban is jöhet
Inkább az előbbi
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
Pc alapú audio lejátszás
Publikusban, privátban is jöhet....
Mivel kezdjük?
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Pc alapú audio lejátszás
Én mostanában egyszerűsítettem a rendszeremen. Azokat a próbálkozásaimat, amivel egy gépben megpróbáltam egyesíteni az audio PC-t és a HTPC-t feladtam. A miértek elég egyszerűek voltak: 1. megjelentek a piacon olyan olcsó, androidos média boxok, amik amlogic s905x procival és libreelec-kel szoftverezve számomra és a családom számára kielégítő film-/mese-lejátszóknak bizonyultak, mivel tökéletesek - szerintem - kodi alá. A filmeket is sztereóban nézzük, nem kell 3D, meg a többi sallang. A PC-s hardvereim meg elkezdtek régiek lenni. Kellett egy kis idő, míg lerendeztem magamban ezt + kellett hozzá az is, hogy olvassak az Allo legutóbbi fejlesztéséről, az USBridge-ről, ami az előzetes infók alapján azzal a tulajdonsággal kecsegtetett, hogy ARM alapú eszközök esetében is megoldja a külön órázott USB kimenet problémáját, ugyanis ezidáig ezen az architektúrán ilyet még nem láttam. Digit kimenetet más formában (koax, BNC) igen, de a PC-s, audiofil USB-kártyákhoz hasonló megoldással csak most szembesültem. Volt PP V2 kártyám, szóval tudom miről beszélek.
Szóval, gondoltam meglepem magam karácsonyra és bevállaltam az Allo Sparky SBC-vel együtt egy komplett lejátszót. Kb. 1 hét alatt nálam volt a cucc EU raktárból rendelve, szívtam kicsit a fogam az árán, de igyekeztem úgy felfogni, hogy "előre menekülök". Utólag azt tudom mondani, hogy megéri az árát.
A szoftverezést illetően a Roon-ra esett a választásom, mert előzetes próbák alapján megtetszett a zenei gyűjtemény kezelés benne és már minden adott volt a rendszer kialakításához. Gigabites belső háló, Roon Core-nak meg egy saját építésű szerver gép, amin Debian Jessie alapokon futott OMV3. Szerencsére a Roon Core a legnagyobb szinergiában fut az OMV3 mellett, így megmaradt az OMV3 felületének használata, mint NAS és szépen elfut headless gépként mellette a Roon Core is és úgy tudom kezelni asztali gépről, tabról, telefonról a szervert, ahogy a fejlesztői azt elképzelték. Az erőforrásokat, hardvereket is sikerült érzésem szerint optimálisan megválasztani korábban, úgyhogy akinek példa kell egy konfigra, annak szívesen részletezem.
A hangminőséget illetően sikerült a korábbi htpc+pp v2 kártya tudását túlszárnyalnom még mindig a Bladelius USB DAC-ot használva, megtámogatva egy iFi iUSB3.0-val, AQ Carbon és Kácsa silver line kábellel, az Allo-t két táppal etetve (saját + szintén iFi iPower 5v). Nagyon jó hallgatni, és nem is volt nehéz létrehozni. Aki hasonló felállásban gondolkodik, annak szívesen segítek tanáccsal, mert szerintem nagyon jó ár/érték arányú rendszert lehet így létrehozni.
Publikusban, privátban is jöhet....
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Pc alapú audio lejátszás
Én mostanában egyszerűsítettem a rendszeremen. Azokat a próbálkozásaimat, amivel egy gépben megpróbáltam egyesíteni az audio PC-t és a HTPC-t feladtam. A miértek elég egyszerűek voltak: 1. megjelentek a piacon olyan olcsó, androidos média boxok, amik amlogic s905x procival és libreelec-kel szoftverezve számomra és a családom számára kielégítő film-/mese-lejátszóknak bizonyultak, mivel tökéletesek - szerintem - kodi alá. A filmeket is sztereóban nézzük, nem kell 3D, meg a többi sallang. A PC-s hardvereim meg elkezdtek régiek lenni. Kellett egy kis idő, míg lerendeztem magamban ezt + kellett hozzá az is, hogy olvassak az Allo legutóbbi fejlesztéséről, az USBridge-ről, ami az előzetes infók alapján azzal a tulajdonsággal kecsegtetett, hogy ARM alapú eszközök esetében is megoldja a külön órázott USB kimenet problémáját, ugyanis ezidáig ezen az architektúrán ilyet még nem láttam. Digit kimenetet más formában (koax, BNC) igen, de a PC-s, audiofil USB-kártyákhoz hasonló megoldással csak most szembesültem. Volt PP V2 kártyám, szóval tudom miről beszélek.
Szóval, gondoltam meglepem magam karácsonyra és bevállaltam az Allo Sparky SBC-vel együtt egy komplett lejátszót. Kb. 1 hét alatt nálam volt a cucc EU raktárból rendelve, szívtam kicsit a fogam az árán, de igyekeztem úgy felfogni, hogy "előre menekülök". Utólag azt tudom mondani, hogy megéri az árát.
A szoftverezést illetően a Roon-ra esett a választásom, mert előzetes próbák alapján megtetszett a zenei gyűjtemény kezelés benne és már minden adott volt a rendszer kialakításához. Gigabites belső háló, Roon Core-nak meg egy saját építésű szerver gép, amin Debian Jessie alapokon futott OMV3. Szerencsére a Roon Core a legnagyobb szinergiában fut az OMV3 mellett, így megmaradt az OMV3 felületének használata, mint NAS és szépen elfut headless gépként mellette a Roon Core is és úgy tudom kezelni asztali gépről, tabról, telefonról a szervert, ahogy a fejlesztői azt elképzelték. Az erőforrásokat, hardvereket is sikerült érzésem szerint optimálisan megválasztani korábban, úgyhogy akinek példa kell egy konfigra, annak szívesen részletezem.
A hangminőséget illetően sikerült a korábbi htpc+pp v2 kártya tudását túlszárnyalnom még mindig a Bladelius USB DAC-ot használva, megtámogatva egy iFi iUSB3.0-val, AQ Carbon és Kácsa silver line kábellel, az Allo-t két táppal etetve (saját + szintén iFi iPower 5v). Nagyon jó hallgatni, és nem is volt nehéz létrehozni. Aki hasonló felállásban gondolkodik, annak szívesen segítek tanáccsal, mert szerintem nagyon jó ár/érték arányú rendszert lehet így létrehozni.
- Voyager
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Na! Nagy nehezen hangra bírtam a cuccost.
1. alapértelmezettnek kell választani az alaplapi hangkártyát (ez esetben optika), aztán el kell indítani a lejátszást (ekkor még nem fog szólni)
2. alapértelmezettnek kell kiválasztani az USB eszközt
Így már megszólal, csak annyi a bibi, hogy a progi bezárásával kezdődhet újra a settings....
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Pc alapú audio lejátszás
Újra tettem egy próbát a Daphile-lel. Korábban mindjárt az első problémám az volt, hogy nem látta a DAC-om.
Most a Bodor USB kártyából átdugtam egy másik, sima USB-be, így megjelent az eszközök közt.
Szóval úgy tűnik, sajnos az audio-célú USB kártyám nem ismeri fel az audio-oprendszar, ez cumi.
Persze ettől függetlenül most sem voltam képes beállítani sem a NAS-om zene mappáját, sem az SSD-re másolt zene mappát, úgy, hogy az a lejátszóban bárhol tallózható legyen, de ez egy másik történet
A kártyákkal előfordulhatnak kompatibilitási problémák. A zenemappák beállításával nem tudom, hogyan gyűlhetett meg a bajod, hiszen azokat a beállításoknál csak hozzá kell adni, és aztán a lejátszó-felületről elérhetők a saját zenék között. A Bodor-féle kártya egyébként NEC- vagy VIA-chipes? A fórumok szerint az előbbivel vannak problémák.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
- Voyager
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Újra tettem egy próbát a Daphile-lel. Korábban mindjárt az első problémám az volt, hogy nem látta a DAC-om.
Most a Bodor USB kártyából átdugtam egy másik, sima USB-be, így megjelent az eszközök közt.
Szóval úgy tűnik, sajnos az audio-célú USB kártyám nem ismeri fel az audio-oprendszar, ez cumi...
Engem már kezd egy kicsit fárasztani, hogy állandóan szarakodni kell valamivel. Nem tudok a zenére, zene gyűjtögetésre és keresgélésre figyelni, mert valamivel állandóan szívok... persze nem is abból a fajtából való vagyok, aki ezt nem keresi magának.... szóval kipróbáltam ezt-azt mostanában...
A szoftver lopásokból is elegem lett, mert állódóan szoptam vele. így ma Jrivert, Jplayt és Tidalt is vettem... (MS server > PP V4 kártya már vannak) Lexarom, hogy ki mire élvez..... én erre!
Pc alapú audio lejátszás
Szóval úgy tűnik, sajnos az audio-célú USB kártyám nem ismeri fel az audio-oprendszar, ez cumi.
Persze ettől függetlenül most sem voltam képes beállítani sem a NAS-om zene mappáját, sem az SSD-re másolt zene mappát, úgy, hogy az a lejátszóban bárhol tallózható legyen, de ez egy másik történet
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- Voyager
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Nincs-e közben elindítva a jriver, kodi, vagy bármi, ami kizárólagosan akarja használni a hangkimenetet?
Nincs... már úgy is próbáltam, hogy csak a spotify van telepítve és nyilván a DAC driver > a win-nek olyankor van hangja a lejátszónak nincs...
Sajnos így sem szólal meg... A többi lejátszó probléma nélkül megszólal, Jriver, Tidal, Foobar...
Nincs-e közben elindítva a jriver, kodi, vagy bármi, ami kizárólagosan akarja használni a hangkimenetet?
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8020
Pc alapú audio lejátszás
Sajnos így sem szólal meg... A többi lejátszó probléma nélkül megszólal, Jriver, Tidal, Foobar...
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Voyager
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
A Spotify azt a hangeszközt használja kimenetként, amit az op. rendszerben alapértelmezettként megjelölsz.
Pc alapú audio lejátszás
Két napom ráment arra hogy megszólaljon
Jórészt a saját figyelmetlenségem és türelmetlenségem miatt, de aztán a második éjszaka eszembe jutott, hogy egy kiállitásról megvan az egyik Merging vezető email cime, írtam neki és gyári support másnap jelentkezett és megnézte távolról a gépemen a beállításokat és megtalálta azt az egy beállítást, amit nem állítottam be. Nagyon segítőkész volt a hazai importőr is, akitől kölcsönkaptam az eszközt.
Így aztán tegnap este óta szól és hosszú volt az éjszakám. Majd írok a tapasztalataimról részletesebben, ha érdeklődés mutatkozna, de ez is ugyanaz az iskola, mint a Rednet volt, csak egy nagyon más szinten. Az a fajta organikusság, amit én keresek ezekben az eszközökben, és ami ahhoz kell hogy a reprodukció nekem tetszen, ebben is megvan csak még magasabb szinten. Éjszaka nagyon halkan vagy 4-5 órát hallgattam és meglepő, ahogy egészen halkan sem veszít a maga teljességéből ezen az eszközön keresztül a zene. Nem tudom ez milyen jellemzőnek köszönhető, de egészen kiválóan lehet vele nagyon halkan zenét hallgatni. Mindezt ugy hogy a gyári, nagyon olcsó kifejtő kábelt és az ingyenes hálózati kábelt használom hozzá.
Majd a hétvégén még megpróbálom pár drágább kábellel, és egy két kiegészítővel, de csak a kisérletezés kedvéért. Igy is mondhatnám, ha nem tudnák persze, hogy mindig van "jobb", hogy ez bizony tökéletes. DSD és 192k feletti felbontás kiválóan megy rajta és a HQplayer többszörös DSD vagy 384 kHz/32 bit felkonvertálása is most nyert igazán értelmet.
Elvileg eddig csak a Merging eszkozok tudtak nagyobb felbontast, varjuk a tapasztalataidat!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11318
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
PC > SPOTIFY alkalmazás > USB KÁRTYA > USB DAC
Sajnos meg sem nyikkan magában. Érdekes, hogyha ugyanarról a gépről a webes felületen is bejelentkezek akkor szól. Önmagában az alkalmazás csak az alaplapi hang chip-et szólaltatja meg.
A Spotify azt a hangeszközt használja kimenetként, amit az op. rendszerben alapértelmezettként megjelölsz.
Pc alapú audio lejátszás
További próbálkozások az AOIP vagyis az IP-alapú, ethernetes források és átalakítók, eszközök irányában, a Focusrite Rednet 3 és a Dante protokoll után.
Most egy Merging Hapi a standard A/D, D/A kártyával és a nagy felbontást is tudó Premium D/A kártyával, na meg a Ravenna protokollal vendégeskedik nálam pár napra. Itt már szemben a Dantéval, nem gond a 384 kHz és DSD256 mintavételezés és formátum fogadása és lejátszása sem.
- Voyager
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Segítsetek ha tudtok.
PC > SPOTIFY alkalmazás > USB KÁRTYA > USB DAC
Sajnos meg sem nyikkan magában. Érdekes, hogyha ugyanarról a gépről a webes felületen is bejelentkezek akkor szól. Önmagában az alkalmazás csak az alaplapi hang chip-et szólaltatja meg.
Találkozott már valaki ezzel?
Pc alapú audio lejátszás
Jó is az a kártya nagyon
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Én már.Jó ideje a via chipes kártyát használom,nekem jobban tetszik a hangja.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Nincs váltásról szó. A v5 kártya nagy részben megegyezik a v4 típussal, lényegi eltérés az USB aljzatok számában van, 2 helyett itt 4 van. Az órajel generátor is ugyanaz az OCXO modul, mint a v3 és v4 esetében.
Közben kiderült, hogy míg a v3 és v4 kártyában NEC chip volt, a v5 esetében VIA. Az ár mindhárom kártyánál azonos.
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Pc alapú audio lejátszás
Csak erdekesseg keppen - illetve hogy a tobbiek elkerulhessek - milyen AMD cpu van a gepedben?
Nem mai gép csak nincs szívem kidobni, pénzt már nem adnak érte, netezni jó a nappaliban
AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 6000+
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Pc alapú audio lejátszás
Ugy tunik hogy csak a regi (10+ eves) AMD procikat erinti, es ott sem mindet.
https://www.theverge.com/2018/1/9/16867 ... pcs-issues
Na én már bele is szaladtam!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- adamthebrave
- V.I.P.

- Értékelés: 551
Pc alapú audio lejátszás
Az elmúlt 1-2 évben őrült módon elkezdtünk minden részegység mellé önálló órajel generátort állítani, de a végső megoldást remélhetően egy központi generátor adja majd, ahogy a stúdiókban is.
Igen, ez a legjobb megoldás, pl. az Sotm-nek van is PC-hez, de közelít a millióhoz egy 4 egységet kezelő rendszer ára...
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Teljesen egyetértek veled. A központi órajelezés a mai technológia bizonyos szempontból csúcsa. Nekem az egyik gépben 3, a másikban 2 órajel van, de függetlenek egymástól. Az új média lejátszójában egy központi clock modul hajtja meg az alaplapot, a Lan kártyát, az SSD-t és az USB-kártyát.
Az elmúlt 1-2 évben őrült módon elkezdtünk minden részegység mellé önálló órajel generátort állítani, de a végső megoldást remélhetően egy központi generátor adja majd, ahogy a stúdiókban is.
Pc alapú audio lejátszás
Teljesen egyetértek veled. A központi órajelezés a mai technológia bizonyos szempontból csúcsa. Nekem az egyik gépben 3, a másikban 2 órajel van, de függetlenek egymástól. Az új média lejátszójában egy központi clock modul hajtja meg az alaplapot, a Lan kártyát, az SSD-t és az USB-kártyát.
Elfogadnám...
Mennyi lehet az ára?
Sok :-/
$4990 a csucs masinaja: http://ppaproduct.blogspot.se/2017/11/ppa-server.html
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel