Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Mert a szivacs jól szigetelő anyag. A HDD-nek azt az oldalát, amit ráraksz egy szivacsra, nem hűtöd. Ergo, a HDD működési hőmérséklete megnő. A képen teliben szivacs van a HDD alatt. Én arra reagáltam. Nem az ötletelésekre utána. Ha nem telibe rakod, jár a levegő, pár fokkal alacsonyabb lesz a hőmérséklete. De a képen nem ez volt.
Egy HD Sentinelt azért én ráraknék a gépre, ha már mindenáron vinyót raktok bele.
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy mi a fenének vinyót rakni egy lejátszóba? Arra való a NAS. A HDD csak minden rossznak a forrása egy lejátszóban. Hő, rezgés, elektromos szemét, zaj...... Semmi keresnivalója nincs ott. Egy vinyónak a tárkapacitása amúgy se elég semmire se. Egy NAS-nak meg akkora a kapacitása, amekkorát csak akarsz, oda rakod, ahova akarod, nem zavarja a lejátszót és a hallgatót se.
Ma már akár 6-12 TB egy vinyó,az mire nem elég? Valóban jobb kint tudni,de sokan megelégszenek vele bent is.
Egy jól szellőző házban semmi baja,egy lapos passzív házban már más a helyzet.
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Aztán miért is sülne meg?
Nem puha szivacs kel amibe bele süpped.
Lehet szivacs kockákat,csíkokat alá tenni.
Mert a szivacs jól szigetelő anyag. A HDD-nek azt az oldalát, amit ráraksz egy szivacsra, nem hűtöd. Ergo, a HDD működési hőmérséklete megnő. A képen teliben szivacs van a HDD alatt. Én arra reagáltam. Nem az ötletelésekre utána. Ha nem telibe rakod, jár a levegő, pár fokkal alacsonyabb lesz a hőmérséklete. De a képen nem ez volt.
Egy HD Sentinelt azért én ráraknék a gépre, ha már mindenáron vinyót raktok bele.
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy mi a fenének vinyót rakni egy lejátszóba? Arra való a NAS. A HDD csak minden rossznak a forrása egy lejátszóban. Hő, rezgés, elektromos szemét, zaj...... Semmi keresnivalója nincs ott. Egy vinyónak a tárkapacitása amúgy se elég semmire se. Egy NAS-nak meg akkora a kapacitása, amekkorát csak akarsz, oda rakod, ahova akarod, nem zavarja a lejátszót és a hallgatót se.
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 916
Pc alapú audio lejátszás
Legföljebb megsül a vinyó, da amúgy tökéletes.
Megegy otlet ha a szivacs kozepet kivagjuk mert ugy is a HDD pereme van a szivacson a lenyeg, hogy a rezgest ne vigye at a gepre.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Aztán miért is sülne meg?
Nem puha szivacs kel amibe bele süpped.
Lehet szivacs kockákat,csíkokat alá tenni.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás
Sokaig ugy ment es most is ugy mukodik csak mar nem HTPC-kent hanem jatek gep lett a vinyobol. Izgultam en is, hogy megsulhet de nem forrosodott annyir fel sosem vagy esetleg megforditva, hogy az elektronika szabadon kapja a levegot de mar tobb eve igy megy nekem.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- tottyi
- Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás
Ha nem mozgatod,jó lehet a szivacs is.
Igen, termeszetesen ha nem hordozod es csak egy helyen van.
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 308
Pc alapú audio lejátszás
Próbáltam már gumibakot és szivacsot is, de a Blutack lett a nyerő.
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
En a regi htpc-nel egy szivacsra tettem a HDD-et nem becsavarozva a hazba, probaltam gyari gumi fele rezgescsillapitoval de meg jobban remegett tole a haz. Egy probat meger, szerintem mindenkinek van otthon egy darab szivacs.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás
En a regi htpc-nel egy szivacsra tettem a HDD-et nem becsavarozva a hazba, probaltam gyari gumi fele rezgescsillapitoval de meg jobban remegett tole a haz. Egy probat meger, szerintem mindenkinek van otthon egy darab szivacs.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Én a hdd alá Blu tack ragasztót tettem, azért, hogy lecsendesítsem. Csendesebb ugyan nem lett, de a hangnak határozottan jót tett. Simább, nyugodtabb hangzás az eredmény.Csillapítani a gumi a legjobb,de elcsatolni mással is lehet.
Pc alapú audio lejátszás
Hangminőségben vagy kezelhetőségben jobb az említett kettőnél?
Hangminőségben szerintem őszintébb, nem olyan középorientált, mint a Volumio.
Kezelhetőségben is összeszedettebb és paraméterezhetőbb, mint a másik kettő.
Bár tény, hogy mióta visszaállt a készítője a fizetős modellről újra az ingyenesre, azóta a felhasználóknak maguknak kell összerakniuk egy Raspberry-n az .img fájlt, hogy használható rendszert kapjanak, viszont így mindegyik összetevőből frisset használhatunk. Ez a legtöbb embernek már túl sok lesz, de mindig találhatóak olyan felhasználók egyes fórumokon, akik ezt megcsinálják helyettünk.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Az alaplap fesszabályzói, illetve maga a processzor mennyi nagyfrekvenciás zajt termelnek illetve a képen is látható tápegységek mennyire átjárhatóak ezek számára?
Elég sokat,de ebből te nem hiszem hogy bármit meghallasz.
A saját tápok táplálják ezeket is. Az alaplap fesszabályzóit nem lehet/érdemes kiváltani.
A nagy gépeinknél részint kezelem ezt a problémát.
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 308
Pc alapú audio lejátszás
Én a hdd alá Blu tack ragasztót tettem, azért, hogy lecsendesítsem. Csendesebb ugyan nem lett, de a hangnak határozottan jót tett. Simább, nyugodtabb hangzás az eredmény.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7901
Pc alapú audio lejátszás
Az alaplap fesszabályzói, illetve maga a processzor mennyi nagyfrekvenciás zajt termelnek illetve a képen is látható tápegységek mennyire átjárhatóak ezek számára?
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Egy PC-ben sok "probléma" van, ez csak az egyik közülük. Kellő szaktudás hiányában elméleti fejtegetésbe nem bocsátkoznék, de a mechanikai rezgések és a nagy frekvenciás elektromos zajok elleni küzdelem nagyjából egy idős a HiFi-vel. Miért hagynánk figyelmen kívül a számítógépeknél? Mostanában valóban divat a főbb részegységek külön tápellátása, én is alkalmazom, de a zajok nem csak a tápkábeleken közlekednek. A háttértárak jellemzően ugyanazon a tápágon vannak, a SATA kábelen át pedig összeköttetésben állnak az alaplappal, tehát mindennel.
Igaz,ezért kell a sok táp ami elsőre túlzásnak tűnhet./elnézést a képért/.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11212
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
A merevlemez rezgése és elektromos zaja, ekkora probléma (akkor is, ha külön lineáris tápolása van minden pc alkatrésznek)? Egy PC-ben sok "probléma" van, ez csak az egyik közülük. Kellő szaktudás hiányában elméleti fejtegetésbe nem bocsátkoznék, de a mechanikai rezgések és a nagy frekvenciás elektromos zajok elleni küzdelem nagyjából egy idős a HiFi-vel. Miért hagynánk figyelmen kívül a számítógépeknél? Mostanában valóban divat a főbb részegységek külön tápellátása, én is alkalmazom, de a zajok nem csak a tápkábeleken közlekednek. A háttértárak jellemzően ugyanazon a tápágon vannak, a SATA kábelen át pedig összeköttetésben állnak az alaplappal, tehát mindennel.
Pc alapú audio lejátszás
Igen, a konyhában lecseréltem a Chromecast Audio-t egy Raspberry Pi Zero W + Allo miniBOSS kombóra és ezen használok MoOde Audio-t.
Hangminőségben vagy kezelhetőségben jobb az említett kettőnél?
Pc alapú audio lejátszás
Ezt használod?
Igen, a konyhában lecseréltem a Chromecast Audio-t egy Raspberry Pi Zero W + Allo miniBOSS kombóra és ezen használok MoOde Audio-t.
Pc alapú audio lejátszás
" MoOdeAudio-t tudom még ajánlani.
Ezt használod?
Pc alapú audio lejátszás
Találtam pár hibás fájlt,kitöröltem de így sem olvasta tovább,mindig megállt 1129 előadónál.
Sőt,magát az egész mappát levettem a külsőről de nem olvasta tovább ,megállt 1129 nél.
A megoldás a Runeaudio lett,ami elvileg ua,mint a Volumio csak jóval több beállítási lehetőséggel.
Mindent beolvasott a hdd-ről ami 780gb zene volt,körülbelül 25 perc alatt .
Egyébként aki szeret kísérletezni annak ajánlom a Volumiot kipróbálni Pc-re,boot lemezt kell csak csinálni mint a Daphile-nál.
Érdekes, hogy a hibások kivétele után sem ment tovább.
Lehet hogy vannak még további hibások.
Volumio és Runeaudio után haladóknak a MoOdeAudio-t tudom még ajánlani.
Pc alapú audio lejátszás
A fájlok TAG-jei rendben vannak? Nincsenek hibás fájlok a mappákban.
Hasonlót MinimServerel tapasztaltam, ahol egy hibás fájlon akadt fenn az adatbázis építés. A logokból kiderítettem melyik fájl volt az. Utána megnézve a fájl tényleg sérült volt, semmi nem tudta lejátszani.
Az albumot és a számot kivéve a könyvtárból normál módon lefutott 1-2 óra alatt az adatbázis építés.
PC-n ereszd rá a MinimServert és hátha nálad is csinál logot, amiből kideríthető, melyiknél akad el.
Volumionál persze, hogy törlődik az adatbázis, amikor még be sem fejezte az előzőt. Csak akkor írja ki lemezre, ha elkészült.
Találtam pár hibás fájlt,kitöröltem de így sem olvasta tovább,mindig megállt 1129 előadónál.
Sőt,magát az egész mappát levettem a külsőről de nem olvasta tovább ,megállt 1129 nél.
A megoldás a Runeaudio lett,ami elvileg ua,mint a Volumio csak jóval több beállítási lehetőséggel.
Mindent beolvasott a hdd-ről ami 780gb zene volt,körülbelül 25 perc alatt .
Egyébként aki szeret kísérletezni annak ajánlom a Volumiot kipróbálni Pc-re,boot lemezt kell csak csinálni mint a Daphile-nál.
- d.janos
- Fórumlakó

- Értékelés: 202
Pc alapú audio lejátszás
Errol van esetleg informaciotok?:
http://www.hysolid.com
Real time-ban futtatom és tetszik a hang, pár napja használom csak. iPad-ról kényelmes vezérlés, jó kezelőfelület, sztem jó alternatíva, cPlay / StealthAudio / Audiogate / Jriver / PlayPcmWin lejátszók között, de puding, próba, szemcsere ...
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Pc alapú audio lejátszás
Hasonlót MinimServerel tapasztaltam, ahol egy hibás fájlon akadt fenn az adatbázis építés. A logokból kiderítettem melyik fájl volt az. Utána megnézve a fájl tényleg sérült volt, semmi nem tudta lejátszani.
Az albumot és a számot kivéve a könyvtárból normál módon lefutott 1-2 óra alatt az adatbázis építés.
PC-n ereszd rá a MinimServert és hátha nálad is csinál logot, amiből kideríthető, melyiknél akad el.
Volumionál persze, hogy törlődik az adatbázis, amikor még be sem fejezte az előzőt. Csak akkor írja ki lemezre, ha elkészült.
Szia!
Ezt még nem néztem,megpróbálom.
Igen a törlődés gondoltam ,hogy amiatt van mert nem fejezi be.
Köszönöm a tippet,majd megírom ,hogy sikerült.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Raspbery/ Volumio-val kapcsolatban lenne egy kérdésem...
Külső hdd-ről nem hajlandó beolvasni az összes mappát,nyolcból hármat beolvas és kész,ha rányomok az újra keresésre akkor beolvas hetet de két nap alatt sem tudta befejezni a maradék egyet.
Újra indítottam és elveszett az egész ,de a három mappa pillanatok alatt újra elérhető lett,a többi sehol,újra több óra beolvasás.
Feltelepítettem a volumiot a pc-re ,és dettó ua.
Alighanem a hajam tépem már ettől.
Ha valaki tudja a megoldást ,kérem jelezze!
Köszönöm!