Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Cd játszók
Cd játszók
A Denon DCD 480-ról mi a véleményetek?
A Denon jóóó Pont volt egy ilyenem, most cimborámnál muzsikál eddig teljes megelégedésével. Nem egy finomkodó szerkezet amúgy. A Roland Thrash Metal torzító minden hangját megkapod, de a smooth jazz nem a kedvence.
Cd játszók
A Denon DCD 480-ról mi a véleményetek?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Cd játszók
A H/K lejátszókról /CD/ mi aközvélekedés ? vagy
Szerintem is jó készülékek általában (ellentétben a dvd játékosokkal).
És az árukat is elég jól tartják, így befektetésnek sem utolsó...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Cd játszók
Szia!
Sajnos a közvélekedést nem tudom, de én is kíváncsi lennék rá!
Nekem is van egy H/K HD750-es cd játszóm és nagyon tetszik a "szereplése"! Igaz, kicsit halkabb, mint a többi (talán alacsonyabb a kimenetei jelszint?), nem tudom, viszont szép analógos, teres hangja van. Talán dinamikában nem éri el mondjuk egy Pio szintjét - szerintem. A mikródinamikája, a halk, hangos részek bemutatása, a szöszölések, mocorgások, közönség bemutatása, megjelenítése viszont nagyon tetszik.
Cd játszók
Cd játszók
Ismeri valaki a Sony CDP-XE800-as vagy a CDP-XB930-as CD játszót?
Mikori gyártásúak lehetnek és milyen hangzásbeli irányt képviselnek?
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
Cd játszók
Nem teljesen így, de megtörtént, egy másik cd (dvd) játékost bekötve a rendszerbe, a jelenség nem volt hallható, megpróbálok keríteni egy külső dac -ot, ha azzal is megmarad a jelenség akkor az analóg fokozat kizárható lesz.
-
Vendég
Cd játszók
Köszönöm a gyors választ, először én is analóg fokozatra gondoltam, úgyhogy kicseréltem az összes elkót ami szóba jöhet, de semmi változás, bár pár kondit még nem cseréltem mivel nem volt kéznél, ezek az opamp -ok körül vannak, 1 bipolár elkó, és pár polyprop kondi, ezekkel fogom folytatni hátha...
Másra nem tudok gondolni egyenlőre.
Esetleg el kéne vinni a gépet egy másik rendszerbe meghallgatni.
Hátha nem is a CD játszó a ludas a dologban.
Cd játszók
Az elmélet: öreg a pick-up, a játékos kb. 13 éves, gondolom a pick-up is (CDM 12.2), a fenti esetben a sok hangszer nagy hangerőn több adatot jelent, (gondolom én) mivel a hibajavító már nem tudja a több hibát kezelni bizonyos részeket levág, eltüntet. Ha jól gondolom akkor egy pick-up cserével megoldható a probléma, de jól gondolom?
Nem jól gondolod!
A bitrate független a zenei tartalomtól.
A hibát máshol kell keresni.
Inkább az analóg fokozatokban.
Köszönöm a gyors választ,
először én is analóg fokozatra gondoltam, úgyhogy kicseréltem az összes elkót ami szóba jöhet, de semmi változás, bár pár kondit még nem cseréltem mivel nem volt kéznél, ezek az opamp -ok körül vannak, 1 bipolár elkó, és pár polyprop kondi, ezekkel fogom folytatni hátha...
Másra nem tudok gondolni egyenlőre.
-
Vendég
Cd játszók
Az elmélet: öreg a pick-up, a játékos kb. 13 éves, gondolom a pick-up is (CDM 12.2), a fenti esetben a sok hangszer nagy hangerőn több adatot jelent, (gondolom én) mivel a hibajavító már nem tudja a több hibát kezelni bizonyos részeket levág, eltüntet. Ha jól gondolom akkor egy pick-up cserével megoldható a probléma, de jól gondolom?
Nem jól gondolod!
A bitrate független a zenei tartalomtól.
A hibát máshol kell keresni.
Inkább az analóg fokozatokban.
Cd játszók
Sziasztok,
szeretném megosztani egy elméletem, egy cd játszónál tapasztalt jelenséggel (hibával) kapcsolatban, kiváncsi vagyok, hogy szerintetek jól gondolom-e.
A jelenség: sokhangszeres, nagy kivezérlésű trackeknél (szinfónikus metál) magasba húzás és a mélyek teljes eltűnése tapasztalható, ha kevés hangszer kis hangerővel van jelen akkor csudálatosan szól.
- hifis
- Törzsvendég

- Értékelés: 356
Cd játszók
Annyi minden számit... Akár egy tápkábel is tud csodát művelni...
Ezzel messzemenően egyetértek. Nálam történetesen azóta tetszik igazán a digitális vonal, amióta a hálózati kábelekre is áldoztam elegendő energiát (és pénzt).
Cd játszók
A wadia az egy cd lejátszó akar lenni?
Cd játszót értek alatta, de nem én hoztam fel, csövi említi pár hozzászólással korábban. Igaz ő Wadia dac-ról ír.
Wadiát hallotam és nem tetszett...igaz akkor már nagyon Kuzmáztam.
Wadia futóművet Én is "hallottam" (nem is egyet) és Nekem nagyon tetszett...
IGAZ, GNSC modifikált volt (plus nehéz VRDS Teac tányérral) a külső Wadia DAC-al együtt, AT&T interfészen aural symphonics optimism v.2 st optikai kábellel összekötve...pedig akkor már MicroSeiki-ztrem. :kiraly:
Ez nem vitakérdés, pusztán ténymegállapítás. :taps:
Az a Wadia már lehetett jó páros. Annyi minden számit... Akár egy tápkábel is tud csodát művelni...
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Cd játszók
Cd játszót értek alatta, de nem én hoztam fel, csövi említi pár hozzászólással korábban. Igaz ő Wadia dac-ról ír.
Wadiát hallotam és nem tetszett...igaz akkor már nagyon Kuzmáztam. :kiraly:
Wadia futóművet Én is "hallottam" (nem is egyet) és Nekem nagyon tetszett...
IGAZ, GNSC modifikált volt (plus nehéz VRDS Teac tányérral) a külső Wadia DAC-al együtt, AT&T interfészen aural symphonics optimism v.2 st optikai kábellel összekötve...pedig akkor már MicroSeiki-ztrem. :taps:
Ez nem vitakérdés, pusztán ténymegállapítás.
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
-
Vendég
Cd játszók
Hogy egy példát mondjak. Nekem legjobban audio interfésznek (lehetne hangkártyának is nevezni), a Metric Halo ULN2 készülék jött be. Ennek, én sem tudom miért, van 12V-os és 24V-os tápbemenete is, sőt táp nélkül. a fire-wire vezetéken keresztül a laptopról meghajtva is működik. Nálam csak a 24V-os tápról az igazi, a többi esetben egyszerűen leül a zene, a bugi vugi faktor lényegesen rosszabb, ha nem így használom.De még mondhatnék számtalan példát, mennyi részlet számít, és többnyire nagyobb súllyal, mint mondjuk cd játszó vonalon.
Második kérdésedre a válasz: Sonic Studio Amarra player Macbook laptopon.
Értem.
Pedig ez nem filléres cucc.
- hifis
- Törzsvendég

Cd játszók
Wadiát hallotam és nem tetszett...igaz akkor már nagyon Kuzmáztam. :taps:
Mondjuk az sem rossz.
Cd játszók
Wadiát hallotam és nem tetszett...igaz akkor már nagyon Kuzmáztam.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- hifis
- Törzsvendég

Cd játszók
Bocs, lehoako volt az.
- hifis
- Törzsvendég

Cd játszók
- hifis
- Törzsvendég

Cd játszók
lyukadni
- hifis
- Törzsvendég

Cd játszók
Kezdem sejteni, mire gondolsz. Tehát összehasonlítani szerintem a cd játszót, ha komplett, vagy a cd futómű + dac-ot együtt az egyik oldalról, és a pc rendszer elemeit (mindent belevéve, hiszen másképp nem szól) a másik oldalról lehet.
Nálam sok tagú a pc-s forrás.
Amire ki akartam jukadni, hogy az eddigi tapasztalataim szerint ha pc van a rendszerben, nagyon szűk mesgye az, ahol összeáll jó hanggá a pc-s lánc valamennyi eleme. Vagy döglött a hang, ha a digitítiszt keményen legyűrjük, vagy agresszív, és sok felvétel nehezen hallgatható, mégha nagyon jó zene is az.
És sajnos minden elem számít, beleértve a kábeleket is, sőt minden eleme érzékenyebb a minőségre, illeszkedésre, mint a cd játszónál.
Ezért nálam csak zenelejátszásra van befogva a laptop, bár éppen használhatnám másra is.
Hogy egy példát mondjak. Nekem legjobban audio interfésznek (lehetne hangkártyának is nevezni), a Metric Halo ULN2 készülék jött be. Ennek, én sem tudom miért, van 12V-os és 24V-os tápbemenete is, sőt táp nélkül. a fire-wire vezetéken keresztül a laptopról meghajtva is működik. Nálam csak a 24V-os tápról az igazi, a többi esetben egyszerűen leül a zene, a bugi vugi faktor lényegesen rosszabb, ha nem így használom.
De még mondhatnék számtalan példát, mennyi részlet számít, és többnyire nagyobb súllyal, mint mondjuk cd játszó vonalon.
Második kérdésedre a válasz: Sonic Studio Amarra player Macbook laptopon.
-
Vendég
Cd játszók
Nem értem pontosan a kérdést. Én forrás oldalnak veszek minden egységet az előfokig. Nálam ez most egy laptop ssd winchesterrel, pénzért vett lejátszó szoftver, mert ez nagyon kiugrott minőségben, tehát megérte megvenni, audio interfész és dac. Plusz a külső winchesterek a zenetároláshoz. Ezek együtt, hát le sem merem írni, mennyibe kerültek, de még úgy is meghaladják egy Wadia árát, hogy használtan vett elemei is vannak. De most legalább szól úgy, mint a Wadia. Legalábbis szerintem, főleg, hogy még nem hallottam Wadiát.
Ezt írtad:
"Számítógépből cd játszóval ekvivalens hangot kihozni csak sokszoros áron lehet."
Egy összehasonlításnak csak akkor van értelme, ha csak egy dolog változik egyszerre. Magyarán jelen esetben sem az erősítő, sem a hangfalak, sem a kábelek, esetleg a DAC, ha cd lejátszóét használod különbözik.
Tehát valami olyasmi választ vártam, hogy a számítógéped ennyibe került, és egy olcsóbb/azonos árú CD lejátszó "lenyomta" (ugyanarra a DAC-ra kötve).
Ha nem lapos lenne, akkor úgy lenne korrekt az összehasonlítás, ha csak a hangkártya árát néznéd (már ha van). Hiszen a számítógép nem csak zenehallgatásra van (általában). Így lapossal nehezebb a összehasonlítás. Ha csak zenére használod, akkor oké a teljes árat nézni, bár szvsz nem teljesen korrekt.
Melyik szoftver az?
- hifis
- Törzsvendég

Cd játszók
Úgy is próbáltad, hogy hangfaltól DAC-ig mindegy ugyanaz, és csak a "futómű" változik?A teljes PC árát hasonlítottad a CD lejátszóéhoz?
Nem értem pontosan a kérdést. Én forrás oldalnak veszek minden egységet az előfokig. Nálam ez most egy laptop ssd winchesterrel, pénzért vett lejátszó szoftver, mert ez nagyon kiugrott minőségben, tehát megérte megvenni, audio interfész és dac. Plusz a külső winchesterek a zenetároláshoz. Ezek együtt, hát le sem merem írni, mennyibe kerültek, de még úgy is meghaladják egy Wadia árát, hogy használtan vett elemei is vannak. De most legalább szól úgy, mint a Wadia. Legalábbis szerintem, főleg, hogy még nem hallottam Wadiát. :taps:
-
Vendég
Cd játszók
Nyilván saját tapasztalat, amit írtam, és sok felvétel alapján. 6 éve próbálok elfogadható pc rendszert összehozni, egyre több pénzért. Most érzem úgy, hogy már nekem nem rossz. Eközben meghallgattam sok audio interfészt, dac-ot. Sehol nem lehet kompromisszumot kötni. Ha valami nem stimmel a rendszerben, az agresszív jellege miatt bántóbb, mint más forrásnál. De mégegyszer, ez az én véleményem.
Úgy is próbáltad, hogy hangfaltól DAC-ig mindegy ugyanaz, és csak a "futómű" változik?
A teljes PC árát hasonlítottad a CD lejátszóéhoz?
- hifis
- Törzsvendég

Cd játszók
Számítógépből cd játszóval ekvivalens hangot kihozni csak sokszoros áron lehet.De lehet!
Ezt azért kontrázom, azt a részét, hogy drágább egy pc + dac, mint a vele azonos hangminőségű cd játszó. Szerintem fordítva.
Nem lehet eleget hangoztatni, hogy mennyire számít a hardveren kívül a szoftver is! Ha szarul grabbelték a cd-t, akkor persze hogy nem fog megfelelően szólni.
Nyilván saját tapasztalat, amit írtam, és sok felvétel alapján. 6 éve próbálok elfogadható pc rendszert összehozni, egyre több pénzért. Most érzem úgy, hogy már nekem nem rossz. Eközben meghallgattam sok audio interfészt, dac-ot. Sehol nem lehet kompromisszumot kötni. Ha valami nem stimmel a rendszerben, az agresszív jellege miatt bántóbb, mint más forrásnál. De mégegyszer, ez az én véleményem.