Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
-
Vendég
Cd játszók
Sziasztok!
érdekelne a véleményetek, hogy az alábbi párosításhoz érdemes e cd játékost beszerezni, hogy szebb hangja legyen a rendszernek?
Yamaha ax750 sztereo
Yamaha s550 dvd
Yamaha ns 8900 hangfal
ha igen, milyen cd játékost ajánlanátok ehhez a párosításhoz? vagy nem érdemes befektetni mert amúgy sem a dvd lejátszó lenne itt a gyenge láncszem?
köszi!
Hát igazából a doboz és a DVD együtt...De neked kell tudni mik az elvásásaid, és mi az amiben hiányt érzel...Az erősítőd nem egy rossz darab, több is kihozható belőle, mint amit a DVD és a dobozok preferálni képesek...De ezt nagyban befolyásolja, h milyen zenéket hallgatsz, és mik az elvárásaid a rendszer hangját illetően...Az biztos, h a kis DVD zenén borzalom, de még mozin is elég gyenge, sógornőm pasijának is ez volt...A dobozokat is hallottam már szólni, hát azok sem épp egy zenebarát dobozkák, de ezeket valahol az ár tükrözi is...
Hogy mit vegyél helyette az nehéz kérdés, mert ad egy a szinergia is fontos, és ugye a saját elgondolásod....Mivel Yamaha erősítőről van szó, a lehető legjobb út a Yamaha termék is mellé, azzal nem lehet mellényúlni...Mondjuk egy S700-as CD az van partiban, és egy használt doboz az apróból...A Celestionnal jól ellennének szerintem, de van aki a a Dalit teszi mellé...Saját dobozai közül Yamaha NS-F700 vagy a Soavó jöhetne szóba, mert szerintem a többi mind leginkább mozin domborít, és pörgősebb zenéken..Épp ezért azt nem Yamahát tennék, mivel az általam említett mind drága doboz ez mellé a rendszer mellé...Ja és nem utolsó sorban a kábelezés is nagyon fontos, a Yaminál a kábelekkel nagyon mellé lehet nyúlni...Na kb. ennyi, remélem a többiek és tapasztaltabbak is mondanak pár okosságot.
Cd játszók
Sziasztok!
érdekelne a véleményetek, hogy az alábbi párosításhoz érdemes e cd játékost beszerezni, hogy szebb hangja legyen a rendszernek?
Yamaha ax750 sztereo
Yamaha s550 dvd
Yamaha ns 8900 hangfal
ha igen, milyen cd játékost ajánlanátok ehhez a párosításhoz? vagy nem érdemes befektetni mert amúgy sem a dvd lejátszó lenne itt a gyenge láncszem?
köszi!
-
alfaati
Cd játszók
ha valakinek Philips mechanikahoz való cd tálca nyitó fogaskerék kellene akkor ebay-en van egy eladó aki kb 3000 HUF ért és ingyenes posta koltsegért ad ilyet.
Micromega, Jadis JD-1, Audiolab, Arcam, Naim CD2,CD3, Rotel, stb ileyt használ. Ez hianycikk szokott lenni!!!
Az eladó árulja a Philips futómuvek nagy részét VAM1204, VAM 1201/02, CDM9, stb
http://cgi.ebay.co.uk/CDM9-CDM9PRO-CD-P ... 334cfa5d8e
-
Vendég
Cd játszók
Az optikait hamar szüntesd meg, és tegyél egy jobb RCA-t...
Köszi a hasznos tanácsot!
Valóban sokkal jobb a hang RCA-val! :kiraly:
:foto:
Igazán nincs mit...
- nebulo5
- V.I.P.

- Értékelés: 56
Cd játszók
Köszi a hasznos tanácsot!
Valóban sokkal jobb a hang RCA-val! :kiraly:
:foto:
Üdv: nebulo
Cd játszók
Véleményeteket szeretném kérni a Harman/Kardon HD 750 CD-ről.
Ki hallotta esetleg ill. kinek van ilyen lejátszója?
Akusztikus zenét hallgatnék vele elsősorban.
- nebulo5
- V.I.P.

Cd játszók
Kösz!
Még ma ki fogom próbálni. Szereztem egy Monitor RCA kábelt! Igaz, csak 60 cm. hosszú, de azt mondják, jó minőségű. Majd kicsit átrendezem a polcok tartalmát....
:kiraly:
-
Vendég
Cd játszók
Azt hiszem, a rábeszélésetek + némi önszuggeszció segítségével, kiforrta magát az az elhatározásom, hogy megtartom a cd játékost! Jelenleg optic.digit kábellel használom. Coax, az sajnos nincs rajta (mint kimenet)...
De van még sima analóg RCA kimenet. Mi a tapasztalat? Maradjon az optikai összekötés, vagy próbáljam az analóg jelet alkalmazni? Melyikkel jutnék jobb hangforráshoz?
Most úgy tűnik, mintha nem lenne meg az alsó hangtartomány teljes spektruma...
(bár az is előfordulhat, hogy csak képzelődöm...) Zömében jazz, soul, pop és pop-rock ot hallgatok. Az erősítő pure audio módban dolgozik a cd hallgatásakor, azaz ki van iktatva a mélynyomó.
Esetleg, valami használható javaslat? :kiraly:
- nebulo5
- V.I.P.

Cd játszók
Azt hiszem, a rábeszélésetek + némi önszuggeszció segítségével, kiforrta magát az az elhatározásom, hogy megtartom a cd játékost!
Jelenleg optic.digit kábellel használom. Coax, az sajnos nincs rajta (mint kimenet)...
De van még sima analóg RCA kimenet. Mi a tapasztalat? Maradjon az optikai összekötés, vagy próbáljam az analóg jelet alkalmazni? Melyikkel jutnék jobb hangforráshoz?
Most úgy tűnik, mintha nem lenne meg az alsó hangtartomány teljes spektruma...
(bár az is előfordulhat, hogy csak képzelődöm...) Zömében jazz, soul, pop és pop-rock ot hallgatok. Az erősítő pure audio módban dolgozik a cd hallgatásakor, azaz ki van iktatva a mélynyomó.
Esetleg, valami használható javaslat? :kiraly:
-
Vendég
Cd játszók
Köszi a biztatást, hogy tartsam meg! Lehet, így is fogok tenni. A színét meg majd megszokom... :kiraly:
Szerintem nem olyan vészes az, van akinél a fekete és ezüst váltogatják egymást, itt azért nincs ekkora difi :foto:
- nebulo5
- V.I.P.

Cd játszók
Köszi a biztatást, hogy tartsam meg!
Lehet, így is fogok tenni. A színét meg majd megszokom... :kiraly:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Cd játszók
Hello!
Csatoltam egy képet. Teljesen így néz ki mint ITT
Én a helyedben nem cserélném le a színe miatt...
Jók ezek a Technics-ek!
Ha nem használod akkor hirdesd meg, és vagy megveszik... vagy nem.
Én is olyan 20 fölött hirdetném meg. :kiraly:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- nebulo5
- V.I.P.

Cd játszók
Kösz a véleményed!
Nem tudom milyen Onkyo lenne a jó... ha jó lenne. DAC-ot nem hiszem, hogy megérné beszerezni. Az erősítőm nem Hi-FI, csak házimozi. És egyébként sem hallgatok olyan rengeteg zenét.
Valójában, csak az iritál, hogy elüt a színe a többitől.
Egyébként, valóban tetszik a hangja. Annó, mikor beszereztem, akkor is hozzáértők tanácsára választottam a Technics-t.
Mindenesetre, még gondolkodom rajta... aztán még majd meg is szokom, hogy nem színazonos a többivel...
Kösz még egyszer!
-
Vendég
Cd játszók
Melyik Onkyo? Mert az sem mindegy...A Technics nagy előnye, h igen sokáig hallgatható a hangja, bár elég sokat veszt a részletekből, de ennek ellenére szerethető hang volt...Ezt olyan 25 körül árulták, nem tudom az a karc mennyire szól az árba, bár beszokták az árnál számítani...Az Onkyok nekem eddig nem nyerték el a tetszésem.Csak a szín miatt nem cserélném, inkább tennék a technics elé egy DAC-ot, és adnék neki egy kis tuningot ha szükséges...
- nebulo5
- V.I.P.

Cd játszók
Hello!
Érdekelne a hozzáértők véleménye a következőről:
Van egy Technics SL-PS670D típusú CD játékosom, ami már évek óta a szekrénybe pihent. Egy cserelehetőség okán előszedtem, és bekötöttem a többi cucc mellé. A csere nem jött létre, és most néha-néha használom. Viszont állandóan "böki" a szememet, hogy a többiek feketék, ez pedig sötét szürke (technics szín).
Azon gondolkodom, hogy esetleg eladnám, vagy elcserélném egy Onkyo fekete színű CD játékosra. Érdekelne a véleményetek, hogy vajon megérné elcserélni? Illetve ha esetleg el akarnám adni, akkor mégis milyen áron lenne érdemes meghírdetni?
A hangja nagyon tetszik, és lényegesen szebb, mint amilyet a Pioneer DV-600 AV-K
dvd játékosom produkál CD olvasásakor. Bár, azt olvastam, hogy már ezek is jó minőségben képesek cd-t lejátszani....
A távvezérlője is megvan, és az egész készülék nem sokat volt használva. Egyetlen szépséghibája, hogy a tetején egy jó hosszú karcolás látható, egy táska cipzárjától.
Tehát: a téma adva van, várom a véleményeket. Főképp az érdekelne, hogy minőség szempontjából milyen besorolást kapna szerintetek.
Csatoltam egy képet. Teljesen így néz ki mint ITT
Cd játszók
A Denon DCD 480 és az 580 között van különbség a fejhallgató hangerőszabályzón kívül? A DCD 910 jobb az előzőeknél? A gyártási idejük szerint mi a sorrend?
Cd játszók
Itt is megkérdem, hátha valaki tud segiteni:
Szabad-e első-második generációs (1982-1983) cd játszókkal irt - CDR lemezeket hallgatni? Azaz tönkreteszi-e hamarabb a készüléket?
(Sony CDP-101, 102, Philips CD-100, Technics SL-P8 stb)
Miért tenné tönkre az írt lemez a cd játszókat? A lézerdióda árama gyárilag be van állítva, a visszaverődő fény meg esetleg kevesebb.....de ha ez elég az olvasáshoz akkor ok.
Üdv: TJ.
Nagyon köszönöm! Akkor merek használni!
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3009
Cd játszók
Szabad-e első-második generációs (1982-1983) cd játszókkal irt - CDR lemezeket hallgatni? Azaz tönkreteszi-e hamarabb a készüléket?
Miért tenné tönkre az írt lemez a cd játszókat? A lézerdióda árama gyárilag be van állítva, a visszaverődő fény meg esetleg kevesebb.....de ha ez elég az olvasáshoz akkor ok.
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Cd játszók
Cd játszók
Sikerült felvenni a kapcslatot az illetővel, és igazad volt hajlandó elküldeni Mo.-ra a Pick-up-ot. Még azt akarom letisztázni, hogy tuti az-e a cucc, ami nekem kell.
Mégegyszer köszi a segítséget!
Szívesen. Remélem, minden rendben lesz.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Cd játszók
Azért kérdezz rá a biztonság kedvéért, az illető már jónéhány hónapja árulja a cuccot és nem tudja eladni, hátha mégis elküldené Mo-ra. Ha mégsem megy a dolog, mert semmi esetre sem akarja külföldre postázni, akkor talán tudok segíteni, de az körülményesebb lenne.
Sikerült felvenni a kapcslatot az illetővel, és igazad volt hajlandó elküldeni Mo.-ra a Pick-up-ot. Még azt akarom letisztázni, hogy tuti az-e a cucc, ami nekem kell.
Mégegyszer köszi a segítséget!
DVD: Pioneer dv-lx50 / CD: UsherAudio CD-100 / Erősítő: Denon AVR-1804 / Deck: Sony TC-K361 / Front: Cabasse Jersey / Center: Cabasse Socoa / Sur: Cabasse Pico / Sub: XTZ 99W10.16 / Kábel: QED, Neotech
Cd játszók
Üdv mindenkinek !
Valakinek van tapasztata a Denon DCD-1520 cd lejátszóval kapcsolatosan?
Cd játszók
4.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Cd játszók
3.
Cd játszók
Még néhány kép: