Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tunerek, rádióhallgatás
Re: Tunerek
Ma este is élö:
2018.12.05 19:35 - 22:00
Bartók Rádió
Kapcsoljuk a Bartók Béla Nemzeti HangversenytermetA Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenyeVez.: Ton Koopman Km.: Tarkövi Gábor (trombita)1. Wolfgang Amadeus Mozart: Esz-dúr szimfónia K. 132., 2. Joseph Haydn: Esz-dúr trombitaverseny (Tarkövi), 3. Ludwig van Beethoven: II. szimfónia
2018.12.05 19:35 - 22:00
Bartók Rádió
Kapcsoljuk a Bartók Béla Nemzeti HangversenytermetA Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenyeVez.: Ton Koopman Km.: Tarkövi Gábor (trombita)1. Wolfgang Amadeus Mozart: Esz-dúr szimfónia K. 132., 2. Joseph Haydn: Esz-dúr trombitaverseny (Tarkövi), 3. Ludwig van Beethoven: II. szimfónia
ma este is élö, bár a müfaj engem nem mozgat meg:
2018.11.27 19:05 - 22:00 Bartók Rádió
Kapcsoljuk a Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet Giuseppe Verdi: A két FoscariHáromfelvonásos operaSzövegét Francesco Maria Piave írtaVez.: Ivan RepušićKm.: Bajor Rádió Énekkara (karig.: Howard Arman), Bajor Rádió ZenekaraSzereposztás:Lucrezia Contarini - Guanqun Yu (szoprán),Jacopo Foscari - Ivan Magri (tenor),Francesco Foscari - Leo Nucci (bariton),Jacobo Loredano - Sebestyén Miklós (basszus), Pisana - Fodor Bernadett (mezzoszoprán),Barbarigo - Horváth István (tenor)
2018.11.27 19:05 - 22:00 Bartók Rádió
Kapcsoljuk a Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet Giuseppe Verdi: A két FoscariHáromfelvonásos operaSzövegét Francesco Maria Piave írtaVez.: Ivan RepušićKm.: Bajor Rádió Énekkara (karig.: Howard Arman), Bajor Rádió ZenekaraSzereposztás:Lucrezia Contarini - Guanqun Yu (szoprán),Jacopo Foscari - Ivan Magri (tenor),Francesco Foscari - Leo Nucci (bariton),Jacobo Loredano - Sebestyén Miklós (basszus), Pisana - Fodor Bernadett (mezzoszoprán),Barbarigo - Horváth István (tenor)
nem tudom. en itt szoktam ranezni: https://musor.tv/heti/tvmusor/MR3
egyre több az élö, ma is:
2018.11.26 19:35 - 22:00 Bartók Rádió
Koncert - Külső felvételek Gyenyisz Macujev zongoraestje - MÜPA 2018.11.26.
Kapcsoljuk a Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet Gyenyisz Macujev zongoraestje1. Ludwig van Beethoven: a) d-moll szonáta Op. 31. No.2., b) Asz-dúr szonáta Op.110., 2. Szergej Rachmaninov: a) gisz-moll prelűd Op. 32. No.12., b) a-moll étude-tableau Op. 39. No. 2., 3. Pjotr Csajkovszkij: G-dúr (Nagy) szonáta Op. 37.
2018.11.26 19:35 - 22:00 Bartók Rádió
Koncert - Külső felvételek Gyenyisz Macujev zongoraestje - MÜPA 2018.11.26.
Kapcsoljuk a Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet Gyenyisz Macujev zongoraestje1. Ludwig van Beethoven: a) d-moll szonáta Op. 31. No.2., b) Asz-dúr szonáta Op.110., 2. Szergej Rachmaninov: a) gisz-moll prelűd Op. 32. No.12., b) a-moll étude-tableau Op. 39. No. 2., 3. Pjotr Csajkovszkij: G-dúr (Nagy) szonáta Op. 37.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3158
Az analóg tunereknél - servo vagy quartz lock áramkör esetén - a pontosan beálított adó "rögzítését" jelzi ki.
A digi tunereknél ez a quartz vezérelt PLL (Phase Lock Loop) áramkör miatt automatikusan teljesül, a raszter frekvencia (25/50/100kHz) léptetési pontossága az adó frekvenciáján teljesül.
Üdv: TJ.
A digi tunereknél ez a quartz vezérelt PLL (Phase Lock Loop) áramkör miatt automatikusan teljesül, a raszter frekvencia (25/50/100kHz) léptetési pontossága az adó frekvenciáján teljesül.
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Szerintem ma ez a funkciója már semmire sem használható, de azért majd utánaolvasok. Kiváncsiságból.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3383
Annyit sikerült megtudnom, hogy a DSR(digital satelit radio)nyugateurópában volt elterjedt műholdas(tányéros) rádióadás, ami nem mutatott nagy érdeklődést, 2003-ban meg is szünt a sugárzás. Valamelyik astra műhold sugározta. A DAB lett volna az utódja, de azt már tudjuk, az is zsákutca lett.tamagaba írta: ↑2018.11.21., szer. 12:41Földi digivételre is alkalmas. Ha van evvel tapasztalat megírhatnádzoli73 írta: ↑2018.11.21., szer. 12:29Köszönöm szépen, Te egy Úr vagy!![]()
Ha nem teher és megtennéd, hogy letöltöd azt is hálás lennék.
Sajnos csak regisztráció után enged letölteni, én ilyen mélyen nem akartam már belemenni, de még szerencse, hogy vannak ilyen segítőkész emberek.
Köszönöm mégegyszer!
Szerintem ma ez a funkciója már semmire sem használható, de azért majd utánaolvasok. Kiváncsiságból.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6590
Ugyan hagyd már, a kettő együtt nem telt többe 4 percnél.zoli73 írta: ↑2018.11.21., szer. 20:29Köszönöm! Köszönöm!tonee73 írta: ↑2018.11.21., szer. 20:24Sziazoli73 írta: ↑2018.11.21., szer. 12:29
Köszönöm szépen, Te egy Úr vagy!![]()
Sajnos csak regisztráció után enged letölteni, én ilyen mélyen nem akartam már belemenni, de még szerencse, hogy vannak ilyen segítőkész emberek.
Köszönöm mégegyszer!
Ment még egy mail ahogy kérted.Az előző remélem rendben volt.
Üdv
Igazán sokat segítettél!
![]()
Zoli
Használd egészséggel! (mármint a tunert, ha a szervíz manual-t kell az már nem sok jót jelent
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Igazán sokat segítettél!
Zoli
- zoli73
- V.I.P.

Köszönöm! Köszönöm!tonee73 írta: ↑2018.11.21., szer. 20:24Sziazoli73 írta: ↑2018.11.21., szer. 12:29
Köszönöm mégegyszer!
Üdv
Igazán sokat segítettél!
Zoli
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Sziazoli73 írta: ↑2018.11.21., szer. 12:29
Köszönöm mégegyszer!
Üdv
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Ez az ami nem nagyon fog menni neki, mivel Mo-n tudtommal soha nem volt DSR rádió adás...tamagaba írta: ↑2018.11.21., szer. 12:41Földi digivételre is alkalmas. Ha van evvel tapasztalat megírhatnádzoli73 írta: ↑2018.11.21., szer. 12:29Köszönöm szépen, Te egy Úr vagy!![]()
Köszönöm mégegyszer!
Egy IP címről naponta két letöltést engedélyez regisztráció nélkül, egy perc várakozási idő elteltével...
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Köszönöm mégegyszer!
- zoli73
- V.I.P.

Köszönöm szépen, Te egy Úr vagy!tonee73 írta: ↑2018.11.21., szer. 09:13Sziazoli73 írta: ↑2018.11.17., szomb. 20:37Ma hozzájutottam nagyon olcsón egy Philips FT 950 tunerhez. Kicsit viseltek, de tökéletesen működik.
Kérdezném, mit érdemes tudni róla, és hozzá lehet jutni valahonnan a leírásához? Másik a távirányító. Sajnos nincs hozzá, de érdemes beszerezni/keresni, ad valami pluszt a készülék kezeléséhez?
Tudom, Google a barátod, de most nem igazán. Egész délután keresgélek, de szinte csak eladó készülékeket találok, letölthető manuált is csak egyet, de az is csak regisztráció után tölthető le.
Leszedtem neked a service manualt és átlőttem mailben.Ha megfelel az FT930 használatija is akkor szólj és letöltöm azt is.
Üdv, tonee
Köszönöm mégegyszer!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Sziazoli73 írta: ↑2018.11.17., szomb. 20:37Ma hozzájutottam nagyon olcsón egy Philips FT 950 tunerhez. Kicsit viseltek, de tökéletesen működik.
Kérdezném, mit érdemes tudni róla, és hozzá lehet jutni valahonnan a leírásához? Másik a távirányító. Sajnos nincs hozzá, de érdemes beszerezni/keresni, ad valami pluszt a készülék kezeléséhez?
Tudom, Google a barátod, de most nem igazán. Egész délután keresgélek, de szinte csak eladó készülékeket találok, letölthető manuált is csak egyet, de az is csak regisztráció után tölthető le.
Leszedtem neked a service manualt és átlőttem mailben.Ha megfelel az FT930 használatija is akkor szólj és letöltöm azt is.
Üdv, tonee
fmtuners yahoo csoportbol:
kedes: what is the best sounding tuner you've heard
válasz: The best sounding tuner is the one that's connected to the best aerial. There's a lot of truth in that. ...
To be truthful, it's my opinion that given a good strong signal, many of the better tuners are capable of great sound, difficult to detect much if any difference between them in terms of sound quality. However, task a tuner to pull in a distant signal, or a weak one that is positioned next to a stronger one, and that's when a tuner shows its true colours. For me, a tuner that is capable of resolving good, clear stereo under these conditions is miles better 'sounding' than one that is noisy and distorted. Put another way, the difference in sound quality between an average tuner and a high end tuner when receiving strong signals is minimal, but the difference between them when receiving weak, poor signals is massive. So if a person listens only to strong local stations, buy a tuner based on 'audio quality'. If, by choice or otherwise a person listens to weak, distant stations, buy a tuner that has high sensitivity and selectivity. So the best sounding tuner is largely the one that matches an individual's needs.
kedes: what is the best sounding tuner you've heard
válasz: The best sounding tuner is the one that's connected to the best aerial. There's a lot of truth in that. ...
To be truthful, it's my opinion that given a good strong signal, many of the better tuners are capable of great sound, difficult to detect much if any difference between them in terms of sound quality. However, task a tuner to pull in a distant signal, or a weak one that is positioned next to a stronger one, and that's when a tuner shows its true colours. For me, a tuner that is capable of resolving good, clear stereo under these conditions is miles better 'sounding' than one that is noisy and distorted. Put another way, the difference in sound quality between an average tuner and a high end tuner when receiving strong signals is minimal, but the difference between them when receiving weak, poor signals is massive. So if a person listens only to strong local stations, buy a tuner based on 'audio quality'. If, by choice or otherwise a person listens to weak, distant stations, buy a tuner that has high sensitivity and selectivity. So the best sounding tuner is largely the one that matches an individual's needs.
Ma este is élö:
2018.11.18 19:35 - 22:00
Bartók Rádió
Koncert - Külső felvételek
A Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenye - MÜPA 2018.11.18.
Kapcsoljuk a Bartók Béla Nemzeti HangversenytermetA Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenyeVez.: Hamar ZsoltKm.: Vadim Gluzman (hegedű)1. Franz Schubert: Rosamunda - nyitány, 2 Pjotr Csajkovszkij: D-dúr hegedűverseny (Gluzman), 3. Johannes Brahms: II. szimfónia
2018.11.18 19:35 - 22:00
Bartók Rádió
A Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenye - MÜPA 2018.11.18.
Kapcsoljuk a Bartók Béla Nemzeti HangversenytermetA Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenyeVez.: Hamar ZsoltKm.: Vadim Gluzman (hegedű)1. Franz Schubert: Rosamunda - nyitány, 2 Pjotr Csajkovszkij: D-dúr hegedűverseny (Gluzman), 3. Johannes Brahms: II. szimfónia
A hifiengine weboldalon pedig talán van felhasználói a Philips FT930 típushoz, gondolom egy csomó gomb hasonlóan működik.
- Laikus96
- Nincs visszaút

- Értékelés: 51
Az elektrotanya weboldalon van angol nyelvű szervízkönyv, "PHILIPS 70FT950" néven.zoli73 írta: ↑2018.11.17., szomb. 20:37Ma hozzájutottam nagyon olcsón egy Philips FT 950 tunerhez. Kicsit viseltek, de tökéletesen működik.
A hifiengine weboldalon pedig talán van felhasználói a Philips FT930 típushoz, gondolom egy csomó gomb hasonlóan működik.
- zoli73
- V.I.P.

Ma hozzájutottam nagyon olcsón egy Philips FT 950 tunerhez. Kicsit viseltek, de tökéletesen működik.
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 660
Re: Braun T1 FM antenna
"Különben hagyd a csába és netrádiózzzz" jogos, nem vagyok egy nagy rádióbubus... az én kínálatom (kb 1000LP, 800 db gyári Cd ) szerintem jobb :)tamagaba írta: ↑2018.11.16., pén. 18:28Ha szeretsz fm rádiózni, kínáld meg egy rendes antennával pl. Iskra 50
Tetöre tetőtérbe a lehető legrövidebb koax kábel úttal. Különben hagyd a csába és netrádiózzzz
De a feleségemet néha elkapja a vágy, hogy főzés közben retro, vagy sláger rádiózzon :) az ő kedvéért pedig mindent!
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
- frenki485
- Beköltözött

Re: Braun T1 FM antenna
A kontakthibát kizárnám, egy 3 napos Fapaci-féle Kontaset elosztó. Pont azért vettem tőle, mert sokak szerint minőségi szerkezet.tamagaba írta: ↑2018.11.16., pén. 17:47Az elosztód valszeg kontakthibás azért serceg. Azt mindenképp meg kell szütetned mert veszélyes. Csere-bere stb. De kéne neki egy komolyabb antenna nem? Amúgy a 230V maga nem zavarja a vételt úgy tudom. Nagy az 50Hz-nek a hullámhossza, hogy bekavarjon.frenki485 írta: ↑2018.11.16., pén. 16:59Sziasztok!
Van Braun T1 tunerem. Hozzá csak egy egyszerű drót bedugva a 75 ohm-os antenna csatlakozóba. A csatornák szépen behangolhatók, helyükön is maradnak, szépen szól minden. Viszont a készülék mögé be lett téve egy 6-os táp elosztó, egy rakás 2401V-os kábel jön-megy, baromira zavarják a vételt, serceg-sistereg minden, a drótot egyfolytában pakolgatni , igazgatni kell. Az elosztó és a tápkábelek nem nagyon rakhatók el a helyükről, ahogy a tuner sem.
Van-e valami ötletetek, hogyan javíthatnék a vételen?braunt1back.jpg
Valóban egy jobb antenna biztos javítana a helyzeten. Házilag létezik szerintetek megoldás, vagy nézzek boltban?
- frenki485
- Beköltözött

A kép csak illusztráció és 240V, nem 2401...
- frenki485
- Beköltözött

Braun T1 FM antenna
Sziasztok!
Van Braun T1 tunerem. Hozzá csak egy egyszerű drót bedugva a 75 ohm-os antenna csatlakozóba. A csatornák szépen behangolhatók, helyükön is maradnak, szépen szól minden. Viszont a készülék mögé be lett téve egy 6-os táp elosztó, egy rakás 2401V-os kábel jön-megy, baromira zavarják a vételt, serceg-sistereg minden, a drótot egyfolytában pakolgatni , igazgatni kell. Az elosztó és a tápkábelek nem nagyon rakhatók el a helyükről, ahogy a tuner sem.
Van-e valami ötletetek, hogyan javíthatnék a vételen?
Van-e valami ötletetek, hogyan javíthatnék a vételen?
Ma este is élö a Bartókon:
2018.11.16 20:05 - 22:00
Bartók Rádió
A Magyar Rádió Ének- és Zenekarának hangversenye-Anno Sacri - Mátyás templom 2018.11.16.
Kapcsoljuk a Budavári Mátyás-templomot
2018.11.16 20:05 - 22:00
Bartók Rádió
A Magyar Rádió Ének- és Zenekarának hangversenye-Anno Sacri - Mátyás templom 2018.11.16.
Kapcsoljuk a Budavári Mátyás-templomot
Ma este is élö a Bartókon 19:35-töl:
A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának hangversenye - ZAK Nagyterme 2018.10.30.
Kapcsoljuk a Zeneakadémia Nagytermét A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának Ludwig van Beethoven-ciklusaVez.: Vásáry TamásKm.: Varvara (zongora)1. Coriolan nyitány, 2. c-moll zongoraverseny, 3. IV. szimfónia
A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának hangversenye - ZAK Nagyterme 2018.10.30.
Kapcsoljuk a Zeneakadémia Nagytermét A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának Ludwig van Beethoven-ciklusaVez.: Vásáry TamásKm.: Varvara (zongora)1. Coriolan nyitány, 2. c-moll zongoraverseny, 3. IV. szimfónia
- rx8
- V.I.P.

- Értékelés: 155
- Kapcsolat:
Imponáló sorozat......avl2 írta: ↑2018.10.29., hétf. 12:46csevegés:
a tuner"piacon" azert nincs nagy pörgés :-) azaz: siman meglehetnek a most emlegetett keszülékek 1 ev mulva is.
mivel eladtam az elmult evekben - szinte mindet nehany evi hasznalat utan nehany darabot (Kenwood KT-9900, KT-6040, Onkyo T-4650, T-4711, Creek T-40, Hitachi FT-5500 mk-II, Denon TU-580, Yamaha TX-900) - lehet veszek ujra valamit (most csak 3 van: KT-6040, ReVox A76, Sony ST-J60) es lehet elado lesz az en A76-om is :-)
...a Quad 11 L-ed is erdekel, csak 1 szobara van 2 hasonlo meretüm: Jungson LS3/5A, Swans M1S, igy talan nagy dobás nem lenne, ...igaz Quad Elite Int utan lenne kötve. játék-szórakozás-hobbi;
Forrás: SMSL PL 200, Philips AK 601,Dual 1229, Empire 4000D/III,Goldbug Medusa ala Malfox, kínai phono, Tuner: Sanyo Plus T35,Előfok:DIY,Végfok:Appluase 300B, Hangsugárzó:DIY külső váltós,Kábelek Valhalla és egyebek.Streamer:Naim Unitiqute2