irtam nekik, majd kiderül..Bodnapet írta: ↑2025.11.25., kedd 22:12Nagyon jó a Lumin support. Írni kell nekik a problémáról és gyorsan válaszolnak is. Van lehetőség USB stickről is frissíteni, valószínűleg itt is az lesz majd a megoldás, amit kínálnak, ha nem valamilyen ismert hálózati beállítási gondról van szó.Zewaa írta: ↑2025.11.25., kedd 21:18Hello. U2 régóta ezt csinálja nekem is... 19. valamennyin van az fw, közben 21-nél tart most. nem frissit.. lefagy 6%-nál mindig és kurva lassú... google dns volt beállitva, most azt kikapcsoltam de ugyan úgy lefagyott 6%-nál. amúgy kikapcsolás után is a 8.8.8.8 at használja, szóval a dns kapcsolgatása nem csinált semmit.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Re: Hálózati audio lejátszók
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 113
Nagyon jó a Lumin support. Írni kell nekik a problémáról és gyorsan válaszolnak is. Van lehetőség USB stickről is frissíteni, valószínűleg itt is az lesz majd a megoldás, amit kínálnak, ha nem valamilyen ismert hálózati beállítási gondról van szó.Zewaa írta: ↑2025.11.25., kedd 21:18Hello. U2 régóta ezt csinálja nekem is... 19. valamennyin van az fw, közben 21-nél tart most. nem frissit.. lefagy 6%-nál mindig és kurva lassú... google dns volt beállitva, most azt kikapcsoltam de ugyan úgy lefagyott 6%-nál. amúgy kikapcsolás után is a 8.8.8.8 at használja, szóval a dns kapcsolgatása nem csinált semmit.Mézga Aladár írta: ↑2025.11.25., kedd 17:1230 perc alatt 18%-ig jutott a letöltés.Mézga Aladár írta: ↑2025.11.25., kedd 12:54Köszönöm a válaszokat.
Nincs semmi rádugva, hálózat hibátlan.
Tegnap ránéztem és van egy frissebb szoftververzió az ipad-ra.
Ezt feltelepítettem, ma kiderül, hogy ez volt-e a gond?
Leállítottam.
Hello. U2 régóta ezt csinálja nekem is... 19. valamennyin van az fw, közben 21-nél tart most. nem frissit.. lefagy 6%-nál mindig és kurva lassú... google dns volt beállitva, most azt kikapcsoltam de ugyan úgy lefagyott 6%-nál. amúgy kikapcsolás után is a 8.8.8.8 at használja, szóval a dns kapcsolgatása nem csinált semmit.Mézga Aladár írta: ↑2025.11.25., kedd 17:1230 perc alatt 18%-ig jutott a letöltés.Mézga Aladár írta: ↑2025.11.25., kedd 12:54Köszönöm a válaszokat.
Leállítottam.
Nekem volt hasonlo, erdemes egyszer teljesen aramtalanitani a Lumin-t es utana megprobalni. A masik meg amit Andras is irt, nezd meg a Lumin app-ban a beallitasoknal hogy mi van megadva DNS-nek.Mézga Aladár írta: ↑2025.11.25., kedd 18:01Lenyeltem, de ez nagyon lekezelő volt.alto írta: ↑2025.11.25., kedd 17:41Én ma délután frissítettem a 21.1b-re, 2 perc alatt megvolt. Szinte biztos, hogy valami hálózati gebasz van nálad, ehhez elég például egy sérült ethernet kábel, ami ugyan nem szakítja meg teljesen a hálózati kapcsolatot, de a rengeteg hibás csomag miatti csomagismétlések magas száma miatt a letöltés előbb-utóbb megszakad. De okozhat ilyesmit például egy haldokló router vagy switch is, még működik ugyan, de rengeteget hibázik. Ha nem értesz hozzá, kérj meg egy networkinges informatikust, hogy nézze át a hálózatodat. Elsőként megpróbálhatnád kicserélni a Lumin lan kábelét egy másikra.![]()
Hálózat tökéletesen rendben van. Optikán megy az U2.
Amikor a frissítéssel próbálkozott akkor 2/3 KB/s sebességgel ment az adatforgalom.
Most a Spoty 110/600 KB/s mutat.
A nasról hibátlanul megy az összes nagy felbontású anyag, most éppen a szám indításakor 42/45 MB/s sebességgel.
A hálózat többi végpontjáról pedig mindenhol elérhető a 1000/1000 sebesség.
Szóval nem itt van a hiba.![]()
Bocs, nem tudhatom, mennyire értesz hozzá, azért írtam hogy "ha nem értesz hozzá".Mézga Aladár írta: ↑2025.11.25., kedd 18:01Lenyeltem, de ez nagyon lekezelő volt.alto írta: ↑2025.11.25., kedd 17:41Én ma délután frissítettem a 21.1b-re, 2 perc alatt megvolt. Szinte biztos, hogy valami hálózati gebasz van nálad, ehhez elég például egy sérült ethernet kábel, ami ugyan nem szakítja meg teljesen a hálózati kapcsolatot, de a rengeteg hibás csomag miatti csomagismétlések magas száma miatt a letöltés előbb-utóbb megszakad. De okozhat ilyesmit például egy haldokló router vagy switch is, még működik ugyan, de rengeteget hibázik. Ha nem értesz hozzá, kérj meg egy networkinges informatikust, hogy nézze át a hálózatodat. Elsőként megpróbálhatnád kicserélni a Lumin lan kábelét egy másikra.![]()
Amikor a frissítéssel próbálkozott akkor 2/3 KB/s sebességgel ment az adatforgalom.
A nasról hibátlanul megy az összes nagy felbontású anyag, most éppen a szám indításakor 42/45 MB/s sebességgel.
Szóval nem itt van a hiba.![]()
Több ötletem nincs igazán, illetve esetleg még ha az internetszolgáltatód alapértelmezett saját DNS szervere van beállítva, állítsd át a google DNS szervereire, néha ez csodákat tesz.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 119
Lenyeltem, de ez nagyon lekezelő volt.alto írta: ↑2025.11.25., kedd 17:41Én ma délután frissítettem a 21.1b-re, 2 perc alatt megvolt. Szinte biztos, hogy valami hálózati gebasz van nálad, ehhez elég például egy sérült ethernet kábel, ami ugyan nem szakítja meg teljesen a hálózati kapcsolatot, de a rengeteg hibás csomag miatti csomagismétlések magas száma miatt a letöltés előbb-utóbb megszakad. De okozhat ilyesmit például egy haldokló router vagy switch is, még működik ugyan, de rengeteget hibázik. Ha nem értesz hozzá, kérj meg egy networkinges informatikust, hogy nézze át a hálózatodat. Elsőként megpróbálhatnád kicserélni a Lumin lan kábelét egy másikra.Mézga Aladár írta: ↑2025.11.25., kedd 17:1230 perc alatt 18%-ig jutott a letöltés.Mézga Aladár írta: ↑2025.11.25., kedd 12:54Köszönöm a válaszokat.
Leállítottam.
Szóval nem itt van a hiba.
Mindig, mindennél van jobb!
Én ma délután frissítettem a 21.1b-re, 2 perc alatt megvolt. Szinte biztos, hogy valami hálózati gebasz van nálad, ehhez elég például egy sérült ethernet kábel, ami ugyan nem szakítja meg teljesen a hálózati kapcsolatot, de a rengeteg hibás csomag miatti csomagismétlések magas száma miatt a letöltés előbb-utóbb megszakad. De okozhat ilyesmit például egy haldokló router vagy switch is, még működik ugyan, de rengeteget hibázik. Ha nem értesz hozzá, kérj meg egy networkinges informatikust, hogy nézze át a hálózatodat. Elsőként megpróbálhatnád kicserélni a Lumin lan kábelét egy másikra.Mézga Aladár írta: ↑2025.11.25., kedd 17:1230 perc alatt 18%-ig jutott a letöltés.Mézga Aladár írta: ↑2025.11.25., kedd 12:54Köszönöm a válaszokat.
Leállítottam.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

30 perc alatt 18%-ig jutott a letöltés.Mézga Aladár írta: ↑2025.11.25., kedd 12:54Köszönöm a válaszokat.
Leállítottam.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

Köszönöm a válaszokat.
Előfordul néha, hogy túlterhelt a szerverük. Várj pár órát, és próbáld újra.Mézga Aladár írta: ↑2025.11.24., hétf. 17:40Sziasztok!
A Lumin lejátszómnak feldobja az app, hogy van egy új szoft a 21.1b.
Rákattintok, hogy frissítés és a letöltés 0% áll?
Találkozott ilyennel valaki?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Nálam akkor vacakolt a frissítéssel néhány éve, mikor egy usb hdd rá volt dugva. Úgy emlékszem, a frissítéskor hasalt el akkor. A support nekem hamar válaszolni szokott.Mézga Aladár írta: ↑2025.11.24., hétf. 17:40Sziasztok!
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 170
juliush
Mind jobban piszkálja a fantáziámat, hogy egy kis Intel N100 vagy N150 procira épülő miniPC-re https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... e-home.0.0 épülve létesítek egy otthoni Roon szervert.
Mind jobban piszkálja a fantáziámat, hogy egy kis Intel N100 vagy N150 procira épülő miniPC-re https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... e-home.0.0 épülve létesítek egy otthoni Roon szervert.
Ha jól látom, tud DLNA-t, én biztos , hogy jRiver-t használnék! A Roon előtt az volt nálam is.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6563
Re: eversolo dmp a6 master edition gen 1
Ez átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Shelby
- Törzsvendég

- Értékelés: 133
Re: eversolo dmp a6 master edition gen 1
Az érdeklődőnek üzenném , ha a Lumin D2 lenne a kiszemelt , ez a Master Edition sokkal jobb , sőt a T2 -vel is pariban van ! 
"Én úgy tanultam, hogy a világ az olyan, hogy az ember Fradi-drukker. A rendes magyar ember az Fradi-drukker. Vagy még egyszerűbb dolog ez: az ember fradista, ahogy a nap süt vagy a fű nő. " ESTERHÁZY PÉTER
Köszönöm válaszod. A hifisón az egyik szobában demóztak vele és a látszódtak a számok. De nem tudom, hogy Source I vagy II volt a lejátszó (nekem az I. van) Ha már van egy szép oled kijelzője, akkor akár használni is lehetne...Alex_Aston írta: ↑2025.11.18., kedd 22:42Én úgy tudom, és tapasztaltam, hogy a kijelző csak a forrást mutatja, meg a hangerőt, illetve pár beállítás megjelenítése a szerepe még.
Én speciel örülök is neki, hogy nem került rá egérmozi.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 170
Sziasztok,
szeptemberben, az iOS 26 megjelenésével, az Apple törölte az App Store-ból mind az OPPO MediaControll, mind az Oppo Sonica hálózati streamer és DAC Sonica app-kat, így azok már nem elérhetők (pl. telefoncsere vagy rendszerfrissítés után nem telepíthetők fel a készülékre).
Kérdésem lenne hozzátok: milyen 3 feles app-ot lehet még használni az Oppo Sonica streamer kezelésére és a lokális hálózaton tárolt zenei anyagok elérésére?
Az mconnect Lite nem rossz, de nem olyan kényelmes, mint az Oppo Sonica app-ja volt.
szeptemberben, az iOS 26 megjelenésével, az Apple törölte az App Store-ból mind az OPPO MediaControll, mind az Oppo Sonica hálózati streamer és DAC Sonica app-kat, így azok már nem elérhetők (pl. telefoncsere vagy rendszerfrissítés után nem telepíthetők fel a készülékre).
Kérdésem lenne hozzátok: milyen 3 feles app-ot lehet még használni az Oppo Sonica streamer kezelésére és a lokális hálózaton tárolt zenei anyagok elérésére?
Az mconnect Lite nem rossz, de nem olyan kényelmes, mint az Oppo Sonica app-ja volt.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3894
Én úgy tudom, és tapasztaltam, hogy a kijelző csak a forrást mutatja, meg a hangerőt, illetve pár beállítás megjelenítése a szerepe még.
Én speciel örülök is neki, hogy nem került rá egérmozi.
Csak a Marantz! :-D
Technikai kérdésem lenne: a Lindemann musicbook source kijelzőjén meg lehet jeleníteni az aktuális zeneszámot (előadó- dal) streaming esetében (pl. Tidal)? A 13 és 27 gombos távirányító is meg van hozzá azonban az info gomb nyomogatásával csak a hálózati adatokat, pcm adatokat vagy a Tidal feliratot tudtam csak előcsalni...
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Linner írta: ↑2025.11.15., szomb. 13:31Üdv! (Beteszem ide is, mert most vettem észre, hogy a NAS topic már 7 éve halott)
Synology 416Play nas-t ki szeretnék próbálni egy Microsoft tuning táppal, amin 5,5x2,5 dc csati van. Tudja valaki, hogy a synology táp 4 pines csatlakozóját hogy hívják pontosan, és létezik-e olyan átalakító, ami az egyikből a másikat csinálja?
Kösz előre is!

Din 4 pin
https://www.audiophonics.fr/en/din-plug ... 12954.html
Üdv,
Nekiálltam variálni a switchekkel a streamer és a TV smartbox előtt.
Ahogy az Asus CT8-ból átcsatlakozattam a TP Link TL-SG105-be a cuccokat, a tv képe jelentősen javult (mintha nőtt volna a felbontás, jobbak, teltebb színek), viszont a streamer hangja Tidalről egyértelműen romlott. A felbontás és tér nem is annyira, de textúra és testesség elveszett.
Próbáltam egymás után kötni őket, ha a TP Linket kötöm az Asus után, a TV képén nem látok javulást, kb olyan, mint csak az Asus-val. Ha fordítva kötöm, akkor a streamert nem is találta az appja.
Most azon gondolkodom, hogy kipróbálom a többek által is ajánlott filléres Merqsys MS105-t.
Azt szeretném megkérdezni, hogy esetleg van-e itt valakinek tapasztalata az MS105G típussal? Ez ha jól értem az azonos család Gbites verziója.
Előre is kösz!
Nekiálltam variálni a switchekkel a streamer és a TV smartbox előtt.
Ahogy az Asus CT8-ból átcsatlakozattam a TP Link TL-SG105-be a cuccokat, a tv képe jelentősen javult (mintha nőtt volna a felbontás, jobbak, teltebb színek), viszont a streamer hangja Tidalről egyértelműen romlott. A felbontás és tér nem is annyira, de textúra és testesség elveszett.
Próbáltam egymás után kötni őket, ha a TP Linket kötöm az Asus után, a TV képén nem látok javulást, kb olyan, mint csak az Asus-val. Ha fordítva kötöm, akkor a streamert nem is találta az appja.
Most azon gondolkodom, hogy kipróbálom a többek által is ajánlott filléres Merqsys MS105-t.
Azt szeretném megkérdezni, hogy esetleg van-e itt valakinek tapasztalata az MS105G típussal? Ez ha jól értem az azonos család Gbites verziója.
Előre is kösz!
Köszönöm a segítségedet! Próbáltam, de ott elakadtam, hogy nem találta meg a hálózaton a lejátszót, vagy pedig be kellett volna olvasni egy QR kódot, itt egyelőre feladtam a dolgot. A hozzáértő kollégám már dolgozik az ügyön, sajnos én csak alap felhasználói szinten művelem a számítástechnikát.Luxor Audio írta: ↑2025.11.15., szomb. 18:51Ha Windows rendszert használsz, a Microsoft Android emulátora segítségével fel lehet rá telepíteni az Eversolo applikációt.
Eversolo A6 ME, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee