Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
AutóHiFi
AutóHiFi
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
AutóHiFi
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
AutóHiFi
Van egy láma kérdésem...Ha van egy 2utas rendszer az autómban és közepet 40hz megvágva hozzáillesztek egy subot az nem 3 út?
Verseny kategória:
"Amatőr két út:
A versenyző használhat aktív hangváltót, processzort, stb.
B oszlop vonalától előre tekintve 1 db aktív-, vagy passzív keresztváltási pont található. Ez vonatkozik az erősítő aktív keresztváltójára is, amennyiben ott történik a váltás. "
AutóHiFi
Eladó komoly autóhifi szett:
Mono D kategóriás csúcs erősítő amely hangnyomásversenyeken is megállja a helyét! Sub frekvencia állítóval!!!!
-Hifonics Brutus BXI 4000D
1x4000 Watt max.
1x2000 WRMS 1 Ohm
1x1400 WRMS 2 Ohm
1x800 WRMS 4 Ohm
-Hifonics GX2412 Goliath Subwoofer 30 cm átmérő!
2400Watt RMS 4800Watt Max power!!!!
A mélynyomó profi által tervezett reflex mélyládában van!!!
Iszonyatos hangzás és teljesítmény!!!
Egyben a ménynyomó az erősítővel eladó illetve a hozzátartozó mélyládával valamint a sub állítóval!!!!
Érd.:06309327032
AutóHiFi
Részletes instaláció:
http://www.talkaudio.co.uk/ipb/index.ph ... m3-carbon/
Érdekesség a Carbon szendvicspanelből készült doboz, mely igen könnyű (3,5kg!!!). Kíváncsi vagyok, hogy szólhat.
Ugyan ilyen doboz MDF lapból készítve jelentősen nehezebb lenne. Már elkezdtem keresgélni, hogy hol lehetne Carbon szendvics panelokat venni, mert merevség szempontjából a Carbon igen jó tulajdonságokkal rendelkezik és például csinálnak Carbon-ból különféle hangszereket is.
AutóHiFi
Ha túl hosszúra jön ki,akkor változtasd meg az átmérőjét....nem teljesen értem hogy miért szenvedsz....
Ha a reflexcső áttmérő túl kicsi, akkor be fog "sipolni" a reflexcső, ahogy mozog benne a levegő.
Álltalában a nagyobb áttmérő nagyobb hosszal is párosul. Ha több kis áttmérőjű reflexcsövet használok, akkor is álltalában a reflexcső hossz nő.
AutóHiFi
Ha túl hosszúra jön ki,akkor változtasd meg az átmérőjét....nem teljesen értem hogy miért szenvedsz....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
AutóHiFi
Akkor most mi van....? Ha ilyen rossz a spirál akkor miért keresel ilyet....? A képen látszik,hogy a DLS csöve is bordázott belül....
Most akkor jó vagy nem...?
Miért nem csinálsz sima PVC csőből...? Megmelegíted és olyan tölcsért csinálsz rá,amilyet akarsz.....a hossza meg szabadon választott.
A DLS-é nem olyan mértékben "hepe-hupás", mint a drain cső.
Belehajtogatni a PVC csövet néha elég horror mutatvány, mert monjuk 700mm hosszú reflexcső kellene, de ahoz, hogy beférjen 2 helyen kellene meghajlítani. Lustaság diadalmaskodik.
Hajlítási technikák terén azt szoktuk csinálni, hogy belerakunk a PVC csőbe 1 drain vagy gége csövet és így kevésbé torzul.
AutóHiFi
Akkor próbáld meg villanyszerelő szaküzletben gégecső néven keresni..... ....
Egyébként én mindössze annyi előnyét látom,a hagyományos merev reflexcsővel szemben,hogy hosszabb cső esetén könnyebb elhelyezni a láda belsejében...
Sajnos a kapható gégecsövek sem ilyenek. Spirálcső néven is érdeklődtem, de az is olyan, mint a drain és a gége cső, hogy nincs merevsége és a belseje elég göcsörtös.
AutóHiFi
Nem fog menni. Vannak extra lapos beépítési mélységű hangszórók, talán azokkal tehetsz egy próbát, de a fizikát nem tudod átverni. Neked egy jó zárt doboz kell, mert a reflexek alacsony hangerőn sehogy sem szólnak. A zárt azért tud energizálni. Valami tökös 25-ös az ideális, ami beférhet húsz liter körüli térfogatba. Igen ám, de hogy ez működjön, tényleg stramm doboz kell, monjuk 18-as MDF és az előlapot duplázzuk. A doboz méret belül így nem lesz nagy, kívül már inkább, de a súlya döglesztő lesz. Viszont ha ebből a receptből bármit elhagysz, akkor pont a lényeg, a kis hangerő és az igazán mély hangok fognak hiányozni, mert egyszerűen az önrezonanciák nem engedik meg ezeket.
Szóval hiába nézel mondjuk ilyeneket, a korítésen nem tudsz spórolni.
Kicsit fáradt vagyok szellemileg, úgyhogy nem kötekedek, csak a fogaskerekek nehezen forognak a fejemben.
A körítés tényleg nagyon fontos, azon nem szabad spórolni, ezt észrevettem. Kipróbáltam már jópár dobozvastagságot és a vékonyak nem jöttek be. Oldallap minimum 25mm-es, előlap minimum 40mm-es. Belseje pedig bitumenes lapozva és gyapjúval bélelve.
Van valami mdf szerű anyag, aminek nem tudom a nevét, de sokkal sűrűbb az mdf lapnál, keményebb is és az olajnak is jól ellenáll, meg a víznek is. Ennek nem tudod a nevét?
A mostani mélyládám is a legyen benne anyag féle felfogás alapján készült. Szerintem van csak a doboz 30-40kg a mostani mélynyomómhoz. A mélynyomóm pedig kb. 20kg. Amin filózok, hogy súlyban és méretben jobb alternatíva lenne az a meglévő DLS W712 mélynyomóm, ami "csak" kb. 7,5kg, a doboz hozzá ilyen falvastagságokkal (25-40mm) kb. 16-18kg lenne. Ezért keresek olyan mélynyomót, ami lehetőleg nem cementes zsák súlykategória és a doboz sem több cementes zsák súlyával vetekszik, ezért lenne jó kis térfogatot igénylő mélynyomót találni, mert mennél kisebb a térfogat igénye, annál kisebb a doboz mérete és súlya is.
Az uDimension mélynyomó, amit csatoltál milyen? Jókat hallottam erről ha jól tudom Japán márkáról.
AutóHiFi
Nem, azért használják, mert jó kompromiszum. Könnyű és gyors vele dolgozni és olcsó is, más gyártótól beszerezhető. Az ideális reflexcső egyenletes áttmérőjű lenne és felületét tekintve minnél simább az egyenletes áramlás és a nem kívánatos turbulenciák végett, továbbá az eleje és a vége a csőnek trombita alakú, ha jól emlékszem. Ez a spirálcső turbulenciákat kelt a belső formájából adódóan.
Ha fröccsönteni kellene 1 reflexcsövet, akkor az igencsak drága dolog lenne.
Akkor most mi van....? Ha ilyen rossz a spirál akkor miért keresel ilyet....? A képen látszik,hogy a DLS csöve is bordázott belül....
Most akkor jó vagy nem...?
Miért nem csinálsz sima PVC csőből...? Megmelegíted és olyan tölcsért csinálsz rá,amilyet akarsz.....a hossza meg szabadon választott.
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
AutóHiFi
Azt hiszed azért használják, mert olyan jó?
Nem, azért használják, mert jó kompromiszum. Könnyű és gyors vele dolgozni és olcsó is, más gyártótól beszerezhető. Az ideális reflexcső egyenletes áttmérőjű lenne és felületét tekintve minnél simább az egyenletes áramlás és a nem kívánatos turbulenciák végett, továbbá az eleje és a vége a csőnek trombita alakú, ha jól emlékszem. Ez a spirálcső turbulenciákat kelt a belső formájából adódóan.
Ha fröccsönteni kellene 1 reflexcsövet, akkor az igencsak drága dolog lenne.
AutóHiFi
Akkor próbáld meg villanyszerelő szaküzletben gégecső néven keresni..... ....
Egyébként én mindössze annyi előnyét látom,a hagyományos merev reflexcsővel szemben,hogy hosszabb cső esetén könnyebb elhelyezni a láda belsejében...
AutóHiFi
Azt hiszed azért használják, mert olyan jó?
AutóHiFi
Szerintem drain cső elnevezéssel kaphatsz ilyesmit.....
Drain cső néven én ezt ismerem:
A pontos neve érdekelne annak, amit a DLS használt főleg a W712 gyári mélyládáknál.
Amit a DLS használt az vastagabb anyagú, spirál felépítésű és nem olyan hullámos a belseje, mint a Drain csőnek.
A környéken az összes cső és vízvezeték boltot bejártam már és azt monták mindenhol, hogy nem tudják mi a neve. Sem raktáron nincs, sem hozni nem tudnak (vagy nem is akarnak).
AutóHiFi
Az érdekelne nagyon, hogy milyen néven kapható ez a flexibilis cső, amit a DLS reflexcsőként használ a képen:
Szerintem drain cső elnevezéssel kaphatsz ilyesmit.....
AutóHiFi
Az érdekelne nagyon, hogy milyen néven kapható ez a flexibilis cső, amit a DLS reflexcsőként használ a képen:
AutóHiFi
De jó a DLS is ha ráadásban szép hangot is szeretnél
Nekem ennek a régebbi verziója van 25 cm-es de sok 30-as is kevésnek bizonyult hangban ettől.
Ilyen: dobozt meg én csináltam hozzá, ahogy említettem is.
Ilyenem is van: DLS W712
Egy elég izléses instaláció SUV-ba:
http://www.autosecurity.ru/audio/examples/santafe.php
Ami most élő széria lehetőségek DLS terén:
RMW10:
http://dls.se/en/car/prod.html?produkt=en_806
A gyártó 26 literes reflex dobozt ajál hozzá. A nagyhoz (12"-os) meg 35 literest, de a kicsi mélyebbre megy, mint a nagy!
Nordica 10:
http://dls.se/en/car/prod.html?produkt=en_823
A kicsi itt is mélyebbre megy, mint a nagy. A kicsinek 19 literes reflex dobozt ajál a gyártó, a nagynak pedig 33 literest.
AutóHiFi
Hát akkor vegyél ilyet ha tolni akarod
Lemez kosaras és nem szeretem a lemez kosaras mélynyomókat.
http://www.rockfordfosgate.com/products/details/r1s412
Komolyabb Rockford Fosgate-em volt. Jó volt, de a doboztérfogat igénye brutálisan nagy volt számomra.
AutóHiFi
De jó a DLS is ha ráadásban szép hangot is szeretnél
Nekem ennek a régebbi verziója van 25 cm-es de sok 30-as is kevésnek bizonyult hangban ettől.
Ilyen: dobozt meg én csináltam hozzá, ahogy említettem is.
AutóHiFi
Ezt kicsit jobban körülírom inkább.
Hát akkor vegyél ilyet ha tolni akarod
AutóHiFi
Engem ez a "Mennydörgő mély hangokat is lead már alacsony hangerőn is" kicsit tanácstalanná tesz.
Már abban az értelemben hogy Neked tanácsot adjak
Végül is ehhez bármi jó, a lényeg, hogy tudd a sub hangerejét külön állítani, így a kis hangerőhöz is beállíthatsz jó nagy sub hangerőt így aztán eléred a kívánt cél, csak a kérdés hogy érdemes-e? mi marad a zenéből így?
Amúgy én is DLS párti vagyok, nekem az MW110 van egy 18,8 literes reflex ládába, azt én csináltam hogy az autómban a spéci elrendezési igénynek meg tudjon felelni.
Amúgy mennydörgő is tud lenni, ha a Clarion fejegységen felveszem a sub hangerőt (külön állítható ) 5-ig, de szerintem az elég távol kerül így a hifi hangtól.
Ezt kicsit jobban körülírom inkább. Szóval vannak olyan zenék, amik igencsak mély hangokban gazdagok és ezek a mély hangok igencsak tényleg mély hangok. Az elektronikus zenék pl. igencsak gazdagok mély hangokban. Most ne vegyünk sztereotípiákat, hogy "diumvisu", meg "duc-duc". Van az elektronikus zene terén is gagyi (kommersz) és igényes, másik dolog, hogy mindenkinek más az izlése. Szóval, ha pl. Gayle San-t hallgatok, akkor nem azt akarom hallani, hogy vérszegényen vagy majd meg szakad a mélynyomó és nem úgy szól, ahogy kellene.
Próbáltam már sok mélynyomót és van pár, ami hang alapján be is jött, de valami más ok miatt mégis más mélynyomót keresek. Jelen esetben ez a súly és a méret.
Techno terén:
Más elektronikus zenei irányzatban:
AutóHiFi
Tanácsot akarok kérni.
Olyan mélynyomót keresek, ami leginkább hangminőség terén teszi oda magát, tehát nem hangnyomásra kell. Mennydörgő mély hangokat is lead már alacsony hangerőn is. Kis dobozt igényel és súly terén sem az a tele a csomagtartó cementes zsákkal féle súlytöbblet.
Méret terén 10 és 12"-os jöhet szóba. Öntvény kosár párti vagyok, nem igazán szeretem a lemez kosaras hangszórókat.
A meglévő mélyládám nagyon jól szól, de a mérete és a súlya (kb. 20kg csak a mélynyomó és a doboz még ennél jóval több!!! nem kispályáztam és 25mm-es oldal fal, 40mm-es előlap, bitumenes lapozás a dobozban, stb. ami kell) számomra már probléma, mert nekem nagy lett. Tényleg nagyon kell a hely a csomagtartóban, de mélyládát akarok, mert szeretem, ha van mély bőven.
Eddig a DLS W712 a nyerő a maga 7,5kg-os súlyával, meg a 35,9 literes belső doboz térfogatával, de ha csinálok neki normális dobozt, akkor lesz kb. 25kg a kész mélyláda. Jobb alternatíva kell, ami még kisebb, még jobb.
Rainbow hangszórókról vélemény? Tapasztalat? Egyébb márka és azon bellűl széria?
Volt már "pár" komoly mélynyomóm, de keresem a "tutit":
Engem ez a "Mennydörgő mély hangokat is lead már alacsony hangerőn is" kicsit tanácstalanná tesz.
Már abban az értelemben hogy Neked tanácsot adjak
Végül is ehhez bármi jó, a lényeg, hogy tudd a sub hangerejét külön állítani, így a kis hangerőhöz is beállíthatsz jó nagy sub hangerőt így aztán eléred a kívánt cél, csak a kérdés hogy érdemes-e? mi marad a zenéből így?
Amúgy én is DLS párti vagyok, nekem az MW110 van egy 18,8 literes reflex ládába, azt én csináltam hogy az autómban a spéci elrendezési igénynek meg tudjon felelni.
Amúgy mennydörgő is tud lenni, ha a Clarion fejegységen felveszem a sub hangerőt (külön állítható ) 5-ig, de szerintem az elég távol kerül így a hifi hangtól.
AutóHiFi
Tanácsot akarok kérni.
Olyan mélynyomót keresek, ami leginkább hangminőség terén teszi oda magát, tehát nem hangnyomásra kell. Mennydörgő mély hangokat is lead már alacsony hangerőn is. Kis dobozt igényel és súly terén sem az a tele a csomagtartó cementes zsákkal féle súlytöbblet.
Méret terén 10 és 12"-os jöhet szóba. Öntvény kosár párti vagyok, nem igazán szeretem a lemez kosaras hangszórókat.
A meglévő mélyládám nagyon jól szól, de a mérete és a súlya (kb. 20kg csak a mélynyomó és a doboz még ennél jóval több!!! nem kispályáztam és 25mm-es oldal fal, 40mm-es előlap, bitumenes lapozás a dobozban, stb. ami kell) számomra már probléma, mert nekem nagy lett. Tényleg nagyon kell a hely a csomagtartóban, de mélyládát akarok, mert szeretem, ha van mély bőven.
Eddig a DLS W712 a nyerő a maga 7,5kg-os súlyával, meg a 35,9 literes belső doboz térfogatával, de ha csinálok neki normális dobozt, akkor lesz kb. 25kg a kész mélyláda. Jobb alternatíva kell, ami még kisebb, még jobb.
Rainbow hangszórókról vélemény? Tapasztalat? Egyébb márka és azon bellűl széria?
Volt már "pár" komoly mélynyomóm, de keresem a "tutit":
AutóHiFi
Átforrasztgattam, most egyenlőre jó. Ha megint szarakodik, kicserélem a kondit, ha utána is, kuka. Köszi a választ.
Igazán nincs mit....pont a múltkor javítottam egy bevezetőszálat...gyárilag nem volt rendesen ráforrasztva a forrfülre.