primaluna írta: ↑2024.12.24., kedd 10:00
Rock60 írta: ↑2024.12.17., kedd 19:07
Amatőr61 írta: ↑2024.12.14., szomb. 01:45
Például jobb lesz a hangzás, ha a készülék tápkábelének végét csatlakozók nélkül egyből az adott készülék nyáklapjába forrasztom be.
Tudom, ezáltal megnehezül a tápkábelek cseréIgethetősége, de aki úgy gondolja, hogy eljutott a végső állapotba, annak érdemes ezt a lehetőséget is fontolóra venni.
Engem is foglalkoztat egy ideje ez a kérdés.
Ha meg lesz a vélhetően végleges kábel, akkor szívesen beforrasztatnám direktbe a készülékbe.
Bonyolítja a kérdést, hogy a gagyi IEC aljzatok nagyrészt már magukba foglalják a biztosíték aljzatot is.
Én egy szakembertől egyszer azt hallottam hogy 220v-os vezetéket nem igazán szokás forrasztani, inkább saruval rögzítik, vagy valamivel szorítják a megfelelő helyre.
Igaz lehet?
Szerintem ilyen "ökölszabály" nincs, inkább helyzete válogatja.
Egy hálózati kábel csatlakozóiban rend szerint csavaros/szorítós kötések vannak, bár találkoztam már olcsó, egyszerű IEC dugóval, amit forrasztással lehetett csak szerelni.
Készülékházba építhető IEC aljzatból létezik ilyen is, olyan is, de az aljzattól befelé már legtöbbször forrasztják.
Elosztókban(ha már ebben a topicban vagyunk) is teljesen vagyes a kép, én láttam már teljes egészében szereltet, forrasztottat, és részben szerelt, részben forrasztottat is. Szinte ahogy esik, úgy puffan, szerintem a legtöbbször az a gyártók koncepciója, hogyan egyszerűbb, olcsóbb.
Hogy hangra melyik a jobb? Ezt mindenki döntse el maga.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech