Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tunerek, rádióhallgatás
Re: Tunerek, rádióhallgatás
Sziasztok, tudnátok ajánlani valakit, egy digitális Accuphase T-105-ös készüléket kellene behangolni és átnézni.
Előre is köszönöm!
Előre is köszönöm!
Lehet, hogy butaság, de szerintem a TV azért mehetett gallyra, mert a kábeltv drót (gondolom valami kábelszolgáltatónál van előfizetésed) nem a földben megy, hanem villanyoszlopon. És ez össze tudja szedni az áramot - még ha nem is belecsap a villám - ami aztán tökreteszi a TV-ket. Amióta nálam föld alatt jön a kábeltv drótja nem félek ilyesmitől.pali923 írta: ↑2024.05.26., vas. 16:43A múlt év óta azt gondolom, hogy minden lehetséges. Amennyiben otthon vagy és látod, hogy villámlik, mindent is érdemes kihúzni.
Tavaly volt nálunk egy nagyobb zápor, és amikor vége lett, jött egyetlen hatalmas dörrenés, de tényleg hatalmas. Meglehetősen kellemetlen következményekkel: nálunk a tv ment tönkre, a szerelő szerint a fél falu így járt. (Egy régi plazma volt, és a biztosító sokkal többet fizetett érte, mint amennyiért éppen szándékoztam eladni.) Emellett meghalt az automata fűnyíró töltője és az öntözőrendszerünk vezérlője is. Két szomszédban ugyanezek a károk keletkeztek, sőt az egyiknél a fűben levő vezérlő drótok is sérültek. Szerencsére a biztosító fizetett rendesen, de jobb lett volna, ha ezek az események elmaradnak. Mondjuk ezeket kivédeni nem tudtuk volna sehogyan sem, a tv-nek sem volt tetőantennája.
Szóval nem lehetsz eléggé óvatos, és biztosításod legyen mindenképpen.
Egy közeli villámcsapás másodlagos hatásainál valóban lehetséges az említett reagálás a
felsorolt eszközöknél. Ha azonban akár egy melléknyaláb is látogatja meg az eszközeinket,
ott bizony minden előfordulhat, nem csak hasmenés.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
Nalunk pontosan ugyen ez volt, mikor elallt az eso egy hatalmas menydorges es a zenehallgatasnak vege. Az audio pc-ben kiegett az usb kartya es a dac-ban az usb chip. Egy ketemeletes panelhazban villamharitoval meg minden. Meg jotallasban voltak a cuccok, ugyhogy sikerult kireklamalnom de nem orulok, hogy atment a rendszeren ez az elektromos ize.pali923 írta: ↑2024.05.26., vas. 16:43A múlt év óta azt gondolom, hogy minden lehetséges. Amennyiben otthon vagy és látod, hogy villámlik, mindent is érdemes kihúzni.
Tavaly volt nálunk egy nagyobb zápor, és amikor vége lett, jött egyetlen hatalmas dörrenés, de tényleg hatalmas. Meglehetősen kellemetlen következményekkel: nálunk a tv ment tönkre, a szerelő szerint a fél falu így járt. (Egy régi plazma volt, és a biztosító sokkal többet fizetett érte, mint amennyiért éppen szándékoztam eladni.) Emellett meghalt az automata fűnyíró töltője és az öntözőrendszerünk vezérlője is. Két szomszédban ugyanezek a károk keletkeztek, sőt az egyiknél a fűben levő vezérlő drótok is sérültek. Szerencsére a biztosító fizetett rendesen, de jobb lett volna, ha ezek az események elmaradnak. Mondjuk ezeket kivédeni nem tudtuk volna sehogyan sem, a tv-nek sem volt tetőantennája.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2870
- Kapcsolat:
Szinkronmotoros lemezjacco, csöves phono, csöves végfok. Le se fossák a villámot :)
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3170
Biztositás természetesen van, nem rizikózunk. Viszont felesleges "támadási pontot" sem szeretnék adni, mint tudjuk, az ördög nem alszik. Láttam villámcsapás súlytotta házat néhány éve, hihetetlen volt, biztosítás ide, vagy oda, inkább kihagynám.pali923 írta: ↑2024.05.26., vas. 16:43A múlt év óta azt gondolom, hogy minden lehetséges. Amennyiben otthon vagy és látod, hogy villámlik, mindent is érdemes kihúzni.
A másik hozzászólásodra válaszolva igen, ez jó ötlet!

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Nálunk még fent van a tetőn egy használaton kívüli parabola. Hasonló szerkezettel rakták fel, és mivel nem jött ki a cseréposztás, a gerendához szögeltek egy megfelelő vastagságú deszkát, és ahhoz rögzítették a tartórudat.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
A múlt év óta azt gondolom, hogy minden lehetséges. Amennyiben otthon vagy és látod, hogy villámlik, mindent is érdemes kihúzni.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- zoli73
- V.I.P.
Nem vitatom, ez is jogos aggodalomra adhat okot, de egy ilyen elemmel talán rendben lesz. https://epitoanyagvasarlas.hu/termek/br ... -egysegek/mishow írta: ↑2024.05.26., vas. 16:17Szerencsére sosem volt villámmal "dolgom", remélem így is marad. De ha már felhőszakadás: nagyobb rizikót érzek a kiállási ponton. Az mindig egy beázási kockázat lesz, főleg ahogy a viharok intenzitása, és az egyszerre lehulló vízmennyiság növekszik. Az ismerős bádogos mesélte, hogy annyira sok vízzel jönnek a viharok, hogy a korábban alkalmazott bádogos megoldások már nem elégségesek. Szóval a villámtól - talán - nem félnék annyira, mint attól, hogy létrehozok egy beázási pontot.![]()
Ami kicsit aggaszt, hogy kijön-e a "lépés", mármint a gerenda, amihez rögzitem a csövet, ott felette kijön-e a cserép kiosztás?
A cső már megvan, ráhegesztettem a felfogatási pontokat, a tetejét is lefenekeltem, a kábelnek a lyukat is kufúrtam, le is van festve, tényleg már csak a felszerelés van hátra.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2517
Szerencsére sosem volt villámmal "dolgom", remélem így is marad. De ha már felhőszakadás: nagyobb rizikót érzek a kiállási ponton. Az mindig egy beázási kockázat lesz, főleg ahogy a viharok intenzitása, és az egyszerre lehulló vízmennyiság növekszik. Az ismerős bádogos mesélte, hogy annyira sok vízzel jönnek a viharok, hogy a korábban alkalmazott bádogos megoldások már nem elégségesek. Szóval a villámtól - talán - nem félnék annyira, mint attól, hogy létrehozok egy beázási pontot.

- zoli73
- V.I.P.
Szép napot mindenkinek!
A tegnap esti égszakadás-földindulás után felmerült bennem egy kérdés.
Egy tetőantenna mennyire kockázati tényező? Mennyire van kitéve egy esetleges villámcsapásnak?
Felesleges kockázatot nem szeretnék vallalni.
Ha az számít, nem a Mi házunk a legmagasabb a környéken, ill. úgy 100-150m-re van a helyi kábeltéve szolgáltató vevőtornya, ami van vagy 30-40m magas, számíthatok rá, hogy ez inkább magához vonzza az esetleges villámcsapásokat?
Más hogy tapasztalta, egy tetőantenna mennyire veszélyes?
Köszönöm az esetleges segítséget, tanácsot, véleményt!
A tegnap esti égszakadás-földindulás után felmerült bennem egy kérdés.
Egy tetőantenna mennyire kockázati tényező? Mennyire van kitéve egy esetleges villámcsapásnak?
Felesleges kockázatot nem szeretnék vallalni.
Ha az számít, nem a Mi házunk a legmagasabb a környéken, ill. úgy 100-150m-re van a helyi kábeltéve szolgáltató vevőtornya, ami van vagy 30-40m magas, számíthatok rá, hogy ez inkább magához vonzza az esetleges villámcsapásokat?
Más hogy tapasztalta, egy tetőantenna mennyire veszélyes?
Köszönöm az esetleges segítséget, tanácsot, véleményt!
- zoli73
- V.I.P.
Ezt én is pontosan így tervezem. Nem sürgős a kábel cseréje, ráér, előbb az antenna kérdését akarom lezongorázni. A tetőkivezetéshez az átmenetet pont most vettem meg az előbb, cső van, már csak össze kell hozzam, csak majd időt kell találjak rá. Most is, Takács Tamás koncerte kell menjek.mishow írta: ↑2024.05.24., pén. 14:42Szuper, jó olvasni, hogy ennyire betalált. A kábel topicban egyszer régen írtam már arról, hogy ezek a készülék mellé csomagolt, nagyon alap kábelek mekkora meglepetés tudnak okozni. Szerintem járasd össze, és majd akkor cseréld le, ha már végeztél az antenna kérdéssel!zoli73 írta: ↑2024.05.24., pén. 13:25Térerő? Köszönöm, az van! ...
Nagyon más hangminőséget produkál, mint amit eddig rádióból hallottam, mindezt úgy, hogy egy nagyon alap RCA kábellel csatlakozik az előerősítőhöz. Ehhez egy 2m-es(min. 1,5m-es) kábelre van szükségem, ilyen méretből meg csak egy gagyi, MediaMart-os drótom volt itthon.
Szóval minden tekintetben előrelépés volt, és a feleségem is nagyon megörült, hogy újra van rádió!
Addig meg jó muzsikolást![]()

Addig meg jó muzsikolást
- mishow
- V.I.P.
Szuper, jó olvasni, hogy ennyire betalált. A kábel topicban egyszer régen írtam már arról, hogy ezek a készülék mellé csomagolt, nagyon alap kábelek mekkora meglepetés tudnak okozni. Szerintem járasd össze, és majd akkor cseréld le, ha már végeztél az antenna kérdéssel!zoli73 írta: ↑2024.05.24., pén. 13:25Térerő? Köszönöm, az van! ...
Nagyon más hangminőséget produkál, mint amit eddig rádióból hallottam, mindezt úgy, hogy egy nagyon alap RCA kábellel csatlakozik az előerősítőhöz. Ehhez egy 2m-es(min. 1,5m-es) kábelre van szükségem, ilyen méretből meg csak egy gagyi, MediaMart-os drótom volt itthon.
Szóval minden tekintetben előrelépés volt, és a feleségem is nagyon megörült, hogy újra van rádió!
Addig meg jó muzsikolást

Én pl. amikor magyarázzák (belemagyarázzák) a zenét - valami nagy zenetudor - attól kiütést tudok kapni. A zenét nem magyarázni kell hanem hallgatni.
Erről mindig az jut eszembe, hogy van egy közepesen ismert költő barátom, aki mindig azt szokta mondani amikor a verselemzés szóba kerül, hogy "Mire gondolt a költő ... ". Nem folytatom, úgyis mindenki ismeri.

Ezen kívül sok modern zene számomra elviselhetetlen. (Ezért hallgatok műholdról Bayern Klassik-ot vagy Klassikradiot, ott ilyen nincs.) Meg sok olyan zenei műsor, stílus van a Bartókon (direkt nem írok stílust, mert nem akarok egy gittrágóhömpölyt elindítani) amit én személy szerint nem szeretek. (Sajnos "műfajfüggetlenül" nagyon válogatós és finnyákos vagyok a zenékre.

- zoli73
- V.I.P.
Abban igazad van, hogy a piacot sajnos leuralják a kereskedelmi adók, amik inkább saját magukat szórakoztatják, mintsem a hallgatóságot, de pl. én a Bartók hallgathatatlanságával még nem szembesültem. Való igaz, jól jönne néhány értelmes zenei adó.
- zoli73
- V.I.P.
Térerő? Köszönöm, az van! A viccet félretéve, az antenna pozíció még a régi, de ki fogom tenni a tetőre, biztos ami biztos.
Nos, ennek a tunernek lényegesen jobbak a vételi képességei, mint a korábbi rádiómnak(Philips FT 950), és különböző vételt javító szolgáltatásokkal is el van látva, így a jelenlegi antennapozícióval is sokkal jobban teljesít.
Amelyik adókkal a régi küszködött, élvezhetetlen volt, azokkal ez még elég jól elboldogul. Például a Jazzy, a Philissel hallgathatatlan volt, addig a Kenwooddal kicsit zajos, de teljesen rendben van. Remélhetőleg ezen segít/javít az antenna feljebb helyezése.
Ezen felül bár zajosan, de használhatóan elér olyan kis térerejű, budapesti adókat(pl. Tilos, Trend, stb.) is, amik a Philipssel ismeretlenek voltak.
Aztán elég jó minőségben jön még vagy három Szlovák adó is, és meglepetésre az antenna irányával ellentétesen(Szfv, Velence, Kab-hegyi frekvenciák, stb.) fogható adók is, teljesen jó minőségben.
A hangminőséget természetesen a kiváló minőségben fogható adókon(pl. Bartók) lehet lemérni.
Mit mondjak, a Philips ehhez képest mono volt, és gépies hangú. Ez bársonyos, meleg, tele élettel, olyan, minden irányban kiterjedt térrel, hogy néha az az érzésem, hogy ez nem is rádió.
Mivel Ő itthon dolgozik, így nagy igénye van a rádióra.
Már csak egy normális adó kéne. Sajnos. Nálunk nem nagyon van. Még a Bartók is van amikor hallgathatatlan. Én inkább lavórral hallgatok digit műholdas rádiót. Elég tré minőség, viszont a műsor ég-és-föld a magyar földi adókhoz képest.
- zoli73
- V.I.P.
Jelentem rádió a fedélzeten!
Még csak ismerkedünk, még sommás véleményt ne várjon senki, de az első benyomásaim nagyon pozitívak.
Még csak ismerkedünk, még sommás véleményt ne várjon senki, de az első benyomásaim nagyon pozitívak.

Valóban nagyon jók az említett Denon tunerek,lényegesen jobb náluk a Kenwood 6050,de mindnél fényévekkel jobb a csöves The Fisher KM-60!(És ez még csak az alsó kategóriája a Fisher-nek!)zoli73 írta: ↑2024.05.15., szer. 19:17Igen, ezt már több helyen olvastam, hogy egyes Denon tunerek igen jók.akvapark írta: ↑2024.05.15., szer. 12:49Akkor tuner ajánlatom: Denon TU 260 vagy valami leszármazottja( 280; 580. Ez utóbbi távos, nekem ilyen van.)zoli73 írta: ↑2024.05.13., hétf. 17:10
Van egy kis streamerem, amit e célból vettem, de annyira nyögvenyelősen kezelhető, annyira körülményes, hogy elment a kedvem a használatától. Egy FM tuner, bár nem tud ennyi adót, de ezerszer egyszerűbben kezelhető, nálunk ez nagyon fontos szempont. A netrádióval nem sikerült érdemben pótolni.
Sűrűn bukkannak fel.![]()
Rajtuk tartom a szemem.
Üdv. Gyuri

- zoli73
- V.I.P.
Igen, ezt már több helyen olvastam, hogy egyes Denon tunerek igen jók.akvapark írta: ↑2024.05.15., szer. 12:49Akkor tuner ajánlatom: Denon TU 260 vagy valami leszármazottja( 280; 580. Ez utóbbi távos, nekem ilyen van.)zoli73 írta: ↑2024.05.13., hétf. 17:10Van egy kis streamerem, amit e célból vettem, de annyira nyögvenyelősen kezelhető, annyira körülményes, hogy elment a kedvem a használatától. Egy FM tuner, bár nem tud ennyi adót, de ezerszer egyszerűbben kezelhető, nálunk ez nagyon fontos szempont. A netrádióval nem sikerült érdemben pótolni.
Sűrűn bukkannak fel.![]()
Rajtuk tartom a szemem.
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 755
- Kapcsolat:
Hasonlót akartam javasolni én is mint Akva.
Denon TU-1500RD-m volt a TU-S10 előtt azért a pénzért az sem csalódás évekig szolgált nálam.
Itt van egy eladó: https://www.jofogas.hu/nograd/Denon_TU_ ... 762375.htm

Itt van egy eladó: https://www.jofogas.hu/nograd/Denon_TU_ ... 762375.htm

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Akkor tuner ajánlatom: Denon TU 260 vagy valami leszármazottja( 280; 580. Ez utóbbi távos, nekem ilyen van.)zoli73 írta: ↑2024.05.13., hétf. 17:10Van egy kis streamerem, amit e célból vettem, de annyira nyögvenyelősen kezelhető, annyira körülményes, hogy elment a kedvem a használatától. Egy FM tuner, bár nem tud ennyi adót, de ezerszer egyszerűbben kezelhető, nálunk ez nagyon fontos szempont. A netrádióval nem sikerült érdemben pótolni.
Sűrűn bukkannak fel.

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- zoli73
- V.I.P.
Ilyen: https://www.extremeaudio.hu/ieast-audio ... nelejatszomishow írta: ↑2024.05.15., szer. 12:25Milyen streamert vettél? Van olyan típus, amihez van távirányító, a streamer menüjében (Preset) hozzá tudsz rendelni kedvenceket, amiket utána valódi fizikai gombok megnyomásával tehet váltani.
Egyszer beállítod, és utána megy mobiltelefon nélkül is, ha azt annyira körülményesnek érzed.
A beüzemelése, beállítása is csak külső segítséggel ment, nekem nagyon nincs affinitásom az ilyen dolgokhoz. Csak aplikációval irányitható, ami lassú, logikátlan, körülményes és instabil, minden, csak nem felhasználóbarát.
Számomra ez egy túlgondolt, kényelmetlenűl kezelhető eszköz, egy rádiótuner ehhez képest kész felüdülés.
Hónapok óta be sem kapcsoltam...
Egyszer beállítod, és utána megy mobiltelefon nélkül is, ha azt annyira körülményesnek érzed.
- mishow
- V.I.P.
Milyen streamert vettél? Van olyan típus, amihez van távirányító, a streamer menüjében (Preset) hozzá tudsz rendelni kedvenceket, amiket utána valódi fizikai gombok megnyomásával tehet váltani.