Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
-
alfaati
Cd játszók
Sziasztok!
Milyen cd vagy dvd lejátszót ajánlanátok egy NAD 3020-ashoz ?
Sajna csak a használt termékek közül válogathatók, mert anyagilag nem vagyok túlságossan elengedve és szeretem a retro jellegű készülékeket.
Szóval max. 15-20.000 ft értékben.
a hifi-cityn van egy Micromega Logic cd játékos 20 ezerért! Ez a digit és a Leader kozott volt a ranglétrán elég jó kis gép! Ennyiért nehéz lesz jobb hangot talalni. Lehet hozzá még alkatrészt is kapni mert a fo alkatrészek Philips gyártmányok.
Rabolj rá mert már ajánlottam haveromnak is :kiraly:
Cd játszók
Sziasztok!
Milyen cd vagy dvd lejátszót ajánlanátok egy NAD 3020-ashoz ?
Sajna csak a használt termékek közül válogathatók, mert anyagilag nem vagyok túlságossan elengedve és szeretem a retro jellegű készülékeket.
Szóval max. 15-20.000 ft értékben.
Cd játszók
Olyan rögzítő, mint a laptop gépekben van? NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...
Cd játszók
Koszonom a valaszokat, ma is okosabb lettem. A reganal is van leszorito? C.E.C., Micromega, mi van meg, ami ilyen? Mennyivel tobb ido, faradtsag igy lemezt cserelni mint egy sima talcasnal, nagyon maceras?
venomer
a motortengely-végi tárcsán van egy - mint írtam is - 3 rugós-golyós központi elem, amire 'rápattintod' a cd-t - ennyi :kiraly:
és semmivel nem bonyolultabb, mint a tálcás megoldás - az előnyeit pedig már olvastad :foto:
Pont ilyen leszorító van a Philips cd-s hordozható rádiómban is. Meglepődtem, hogy milyen stabilan tudja tartani a korongot.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Cd játszók
Hát igen! Valamikor így kezdték...és most...
Cd játszók
Koszonom a valaszokat, ma is okosabb lettem. A reganal is van leszorito? C.E.C., Micromega, mi van meg, ami ilyen? Mennyivel tobb ido, faradtsag igy lemezt cserelni mint egy sima talcasnal, nagyon maceras?
venomer
Cd játszók
A felultoltos CD jatszok. Azon gondolkodtam nem bizonytalanabb-e a mehanika ez esetben, hiszen annyi minden szamit; alatet, futomu, haz, s meg ha ez robosztus kivitel is, ezzel szemben a leszoritas felulrol tortenik, mindenfele masszivabb tomeg nelkul. Egyaltalan akik eziranyba fejlesztettek, miert tettek igy?
Mi meghallgattunk CD-játszót úgy, hogy a gyári leszorítással illetve úgy hogy mágneses leszorító gyűrűvel.
Egyértelműen jobb hangja volt a leszorítógyűrűs változatnak, mint a gyári leszorításnak.
Ez mondjuk nem felültöltős, hanem elöltöltős mechanika volt.
:foto:
Na ezek után vettem magamnak ilyen leszorítógyűrűs CD játszót és nem bántam meg. :kiraly:
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
Cd játszók
A felultoltos CD jatszok. Azon gondolkodtam nem bizonytalanabb-e a mehanika ez esetben, hiszen annyi minden szamit; alatet, futomu, haz, s meg ha ez robosztus kivitel is, ezzel szemben a leszoritas felulrol tortenik, mindenfele masszivabb tomeg nelkul. Egyaltalan akik eziranyba fejlesztettek, miert tettek igy?
A stabilitással szokták magyarázni. Nem kell a tengelyt mozgatni, a lemez megemelésekor, így jobban ki lehet stabilizálni. A jobb "felültöltős" lejátszókban egyébként nem a fedél szorítja le a lemezt, külön súly (akár mágnesezett is lehet) szorítja a lemezt az alsó részhez.
Hifim: Úgy is csak röhögnétek...
Cd játszók
-
Vendég
Cd játszók
nem vagyok Altmann ügynök
Atyavilág, már ezt is Multi Level Marketingben értékesítik? :kiraly:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Cd játszók
Azért a 880-ast ajánlottam mert azt ismerem és tudom hogy jó készülék!De a 7-es széria is jó készülék.
Utána kell nézni hogy lézert kapni-e hozzá és mennyiért, ha van akkor érdemes belevágni. :foto:
29 EUR egy új lézer az eBay-en ehhez a típushoz. ez reális érte?
Nem nagyon találtam itthon ilyen lézer egységet...
De ha kiszámoljuk akkor minimum 10 rugó postával.
Kérdés hogy megér-e ennyit neked?
Lehet hogy az életben nem lesz szükség a pótalkatrészre, de az ellenkezője is bejöhet... :kiraly:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
-
Vendég
Cd játszók
Hogy némileg maradjunk a témánál, az Ayre USB DAC-ja a QB-9.
Ajánlom szíves figyelmedbe.
http://www.ayre.com/usb.htm
Ára: 2500 USD
http://www.ayre.com/products_detail.cfm ... ield=specs
-
Vendég
Cd játszók
Felmentem a Limar honlapra és iziben találtam két olyan gyártót is (Ayre és CJ) akiknek van előerősítőjük, line-level. És kínálnak opciós phono modult hozzá. Ezek ugye olyan kicsi zöld panelok, beültetve minden táp, doboz és egyéb más nélkül?
Köszönöm megtisztelő figyelmedet.
Az említett Conrad Johnson előfok a Classik.
Ára: 1750 USD phono fokozattal: 2500 USD.
Ez ugye egy csöves készülék, a phono fokozat is csöves hozzá.
Nem phono modul rendelhető hozzá, hanem opcionálisan beépített phono fokozattal rendelhető. Ami azt jelenti, hogy a tápegysége is teljesen más az előerősítőnek, lévén a phono fokozat külön tápellátása miatt.
http://www.hometheaterhifi.com/preampli ... stage.html
A CJ-nek ezenkívül önálló phono előerősítője van, a TEA-1.
A többi előerősítője vonali szintű és nem rendelhető hozzá phono board.
Ugyanez a helyzet az Ayre-vel is.
Egyetlen előfokuk rendelhető beépített phono fokozattal a K-1Xe.
Ott is a tápegység is különbözik a vonalszintű K-1Xe-től.
Külön a phono board nem rendelhető.
Az önálló phono előerősítő a P-5Xe.
http://www.soundstage.com/vinyl/vinyl200506.htm
Cd játszók
Azért a 880-ast ajánlottam mert azt ismerem és tudom hogy jó készülék!De a 7-es széria is jó készülék.
Utána kell nézni hogy lézert kapni-e hozzá és mennyiért, ha van akkor érdemes belevágni. :kiraly:
29 EUR egy új lézer az eBay-en ehhez a típushoz. ez reális érte?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
Sziasztok!
erről a készülékről ( YAMAHA CDX-730E ) tud valaki valamit mondani?
"fém mechanika ( Sony KSS-150 ), dupla dac ( 2X Analoque Devices AD1860 )"
doky, mindenféleképpen feketét szeretnék, a 880-as ezért nem játszik:)
köszi!
Azért a 880-ast ajánlottam mert azt ismerem és tudom hogy jó készülék!
De a 7-es széria is jó készülék.
Utána kell nézni hogy lézert kapni-e hozzá és mennyiért, ha van akkor érdemes belevágni. :kiraly:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Cd játszók
Sziasztok!
erről a készülékről ( YAMAHA CDX-730E ) tud valaki valamit mondani?
"fém mechanika ( Sony KSS-150 ), dupla dac ( 2X Analoque Devices AD1860 )"
doky, mindenféleképpen feketét szeretnék, a 880-as ezért nem játszik:)
köszi!
Cd játszók
Ennek a terméknek a Bercsényi utcai, Nagyenyed utcai, Budafoki úti vagy a Conrad alkatrész üzleteiben lenne a helye, mint DAC kit. és kb. 5000.-Ft-ot lenne szabad érte elkérni. Ha beültetve kéred, akkor 10000.-Ft. (lehet, hogy túl is becsültem most az értékét)Ahogy komplett Quad 405 lapot is lehet 5000.- Ft-ért kapni.
Pl. az Urbán Elektronikában.
http://www.urbanelektronika.hu/
Bocsánat, hogy még mindig ennél az Offnál tartok, de azért csak nem nyugszik bennem a kisördög. Akkor sem, ha HG hozzászólásainak nagy részét örömmel olvasom és elismerem tudását, de ez azért kemény.
Felmentem a Limar honlapra és iziben találtam két olyan gyártót is (Ayre és CJ) akiknek van előerősítőjük, line-level. És kínálnak opciós phono modult hozzá. Ezek ugye olyan kicsi zöld panelok, beültetve minden táp, doboz és egyéb más nélkül?
Tehát akkor ezeket is úgy 5000, najó legyen 10000 forintért kaphatom? Ha viszont száz meg kétszáz ezerbe kerülnek, akkor ugye csak szélhámosság lehet? Ha viszont szélhámosság, akkor ezen cégek többi eszköze nem az?
De nem ragozom tovább, azt hiszem érti ezt mindenki. Az Altmann sokak szemét szúrja, mert nyilvánvalóan elég sokat adtak el belőle ezen a szűk piacon. De akkor sem így, buta indulatoktól vezérelve kellene belekötni, mert gyorsan eljutunk a "mi kerül ezen a kanapén annyiba" klasszikus Márkus jelenethez, és ahogy egy topiktárs írta, egyetlen high end termék sem a bekerülési ára miatt annyi, amennyi. Vagyis mint előbbi példám mutatja, ezen az alapon a DIY-t kivéve mindent ki lehet kezdeni.
Ja, és nem vagyok Altmann ügynök, egy darab ilyenem nincs, sőt a forgalmazóval sem vagyok semmilyen viszonyban, sőt semmilyen termékem sincs az általuk forgalmazottak közül! Volt ugyan Naimom, de az kora okán sem lehetett velük kapcsolatban. (CB és Olive sorozat)
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
a pirx kapitány kalandjaiban pont ilyeneket használtak :foto: :kiraly:
Én arra nem emlékszek... akkó még kicsi vótam...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
Sziasztok!erről a készülékről mit tudtok( Yamaha Cd-2000 )? megér 22eFt-ot? ha a fej vagy a mechanika cserére szorul, mennyire macerás hozzá alkatrészt találni? és mennyiért?
a "korának megfelelő állapot" mit takarhat? azt, hogy kívülről mennyire van leharcolva vagy inkább azt hogy belül? még nem vásároltam a "kalapácsos piacon"
köszi!
Így nem biztos hogy megérné a vásárlás... :kiraly:
Nyilván egy jó készülék (2 PCM DAC van benne), de sajnos lehet hogy nem tudnál beszerezni hozzá lézert...
Legalább is én nem láttam sehol... ilyen lézert... :foto:
TAOHS-JP3
A korának megfelelő állapot azt szokta takarni hogy vannak rajta karcok, de nem leharcolt.
És esetleg egy kis tisztítás rá férne...
Cd játszók
Mi a gond vele, túl kommersz, vagy van vmi tipushibája?
A hangja...De azért hallgasd meg, kitudja... :kiraly:
Cd játszók
:kiraly:
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Cd játszók
Sziasztok!
Erről a cd lejátszóról vki vmit tud mondani?
SONY CDP-415
mechanism---CDM25C-5BD10B
OPTICAL PICK-UP--------KSS-240A
Poli! Vannak jó Sony-k, de ez sajna nem az. :kiraly: Ha érdekel, akkor privátban írok Neked típust, ami elérhető árban is.
Köszi
Ez nem nekem kéne, tesóm tudná boltolni, ezzel (is) fizetnének neki, én meg elkunyiznám tőle.8e ft -ba számolná be, állítólag hibátlan.
Mi a gond vele, túl kommersz, vagy van vmi tipushibája?
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Cd játszók
Sziasztok!
Erről a cd lejátszóról vki vmit tud mondani?
SONY CDP-415
mechanism---CDM25C-5BD10B
OPTICAL PICK-UP--------KSS-240A
Poli! Vannak jó Sony-k, de ez sajna nem az. :kiraly: Ha érdekel, akkor privátban írok Neked típust, ami elérhető árban is.
Cd játszók
Elkeserítő, az agymosás már idáig is elért.Azt hittem, aki a zenét szereti, az már gondolkodásra is képes.
Félreértettél. Én nem akarom védeni az altmann dacot, nem ismerem, nem is érdekel. Szerintem is drága. Csak minimum érdekes tőled hallani, hogy mennyire olcsón lehet előállítani azt a dacot és ehhez képest mennyivel drágább az ára, miközben ti magatok is nagyon drága cuccokat is árultok, ahol szintén jelen van ez a különbség. Egy szót nem szóltam volna, ha azt mondod, hogy sz@r a hangja és ezért nem éri meg, de nem ez történt, hanem hogy az előállítás költségeivel hasonlítottad össze az eladási árat.
Cd játszók
Ámde ha belerakjuk egy 15 kilós eloxált alumínium dobozba akkor meg már kerülhet akár 10k$-ba is? :kiraly:
Ráhibáztál, épp ezt kell tenni.
$300 Pioneer DVD játszó:
$10000 Goldmund CD/DVD játszó:
Ez gáz. :foto: nagyon gáz. És félek, hogy ha a hifi sajtó rendesen tenné a dolgát és nem csak üzleti érdekből írogatnának ott, hanem valóban utána is néznének a dolgoknak akkor nagyon sok hulla esne ki a szekrényből.
Talán nem véletlen, hogy egyre többen "dawngrade"-elnek mert a sok csilivili csiliósmilliós kütyü nem hozza azt amit elvárnak tőlük. Persze külsőségben tyűhák, de hangban nem. És akkor még az Altman DAC sem tűnik olyan értelmetlen dolognak.
HG!
Nagyon nem jók az autós példáid. És ugye nem kell elmagyarázzam miért.