Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Na ilyenkor vesztem el teljesen a fonalat, van aki azt mondja érdemes meghallgatnom, Te pedig azt mondod jobbat is kaphatok ennyiért. Én nem hibátlan erősítőt keresek, mert tudom, hogy ennyiért nincs ilyen, sőt lehet nincs is ilyen...
De akkor mi lenne az a jobb amit hallgassak meg ilyen áron? 

az erdemes meghallgatni mögött sokminden lehet; lehet ajanlas - szerintem Te igy ertetted, de lehet ez is: persze, hallgass meg minnel többet, mert ugy jössz ra: Neked mi tetszik, Te mit szeretsz, mit hallasz meg, ...

a meghallgatasnal fontos (lenne), hogy csak az erösitö valtozzon. Ha % szobaban 5 hangfallal hallasz 5 erösitöt, meg nem mondod, mit tud az erösitö.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Na ilyenkor vesztem el teljesen a fonalat, van aki azt mondja érdemes meghallgatnom, Te pedig azt mondod jobbat is kaphatok ennyiért. Én nem hibátlan erősítőt keresek, mert tudom, hogy ennyiért nincs ilyen, sőt lehet nincs is ilyen...

40ezer körül a használt piacon elég nagy a választék. Nézegess, ami tetszik linkeld be és véleményezzük. Pl. annyiból egy Hivox tuningos Rotel is kijön, Vagy egy Evergreen, de a 25- körül árult Grundig Fine Arts V-valahány is durván lezenélte.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Yoli666
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Yoli666 »

NAD C315BEE nem egy zenei hangú erősítő. + Kicsit sem volt levegős, szeparált hangja, gyenge volt erőben is. Nem hangerőben, mert a poti max 10 óránál járt, hanem a mélyeket nem pontosan, megfogottan, dinamikusan adta, hanem mosottan, puffogóan. A magasakat is vágta, nem kicsit.
Árában nagyon simán lehet jobbat kapni.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Sokat olvasok és próbálok minél többet tanulni a lehetőségekhez mérten...
Csak halkan kérdem, hogy NAD C315BEE-ről mi a vélemény? Érdemes meghallgatnom?

NAD C315BEE nem egy zenei hangú erősítő. + Kicsit sem volt levegős, szeparált hangja, gyenge volt erőben is. Nem hangerőben, mert a poti max 10 óránál járt, hanem a mélyeket nem pontosan, megfogottan, dinamikusan adta, hanem mosottan, puffogóan. A magasakat is vágta, nem kicsit.
Árában nagyon simán lehet jobbat kapni.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Yoli666
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

"Yoli a tömeggyártásban látja a garanciát, nem hibáztatható, de némi paradigmaváltásra van szükség,"

Ezzel nem is akarok és nem is tudok vitatkozni, mert így van  Azért elismerem azt is hogy nehéz elszakadni a hangzatos reklámok bűvköréből....
Elkezdem valahol, mert az eddigi eszközökkel sehol nem voltam és majd remélem javul a dolog

Yoli666
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

30-40 ezres kategoriában nem tudom milyen extra hangot keresel.........    meg ha egyenlöre nem veszel észre semmi különbséget hogy tudod megállapítani hogy mi a jó neked??   

Keresgélj a régebbi 70-80-as évek modeljei között pl. a NAD3020-as  kezdésnek teljessen megfelelő.
Idövel ha már megszoktad a  hangkarakterét azt is meg fogod tanulni hogy mi az amire oda kell figyelni és akkor már jobban tudsz vállogatni, különbséget tenni.

Késöbb ha váltanni akarsz ezek tartják az árukat és nem buksz vele semmit.  

Vagy akár az általad emlitett NAD C315BEE is megfelelő.

Pont ez az, hogy nem keresek extra hangot! Én ilyet nem mondtam, csak ár-érték arányban jót keresek! És pont ezt mondom, hogy ha meg is hallgatok X darabot nem biztos, hogy különbséget tudok tenni, de próbát fogok tenni!
A C315-öt meg fogom hallgatni mindenesetre Majd leírom a véleményem...

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: venomer »

Yoli a tömeggyártásban látja a garanciát, nem hibáztatható, de némi paradigmaváltásra van szükség, mert jelenleg a manufaktúrális produktumok kívül esnek a bizalom körén. Kereskedelmi forgalomban kaphatók voltak, tessék: Arcam Alpha, Micromega Minium, Evergreen. Ezek már tudják mi a zeneiség, árban is elérhetők.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Szia!

Úgy értem, hogy kevés vagyok hozzá, hogy használt esetén azt sem tudom mit kell nézni és az adott típus jó-e nekem vagy sem vagy általánosan van-e hibája vagy sem.
Csöves erősítőt semmiképp nem akarok, egyszerűen én egy mezei usernek tartom magam, aki viszonylag jó minőségben szeretne zenét hallgatni. Ezért is kérem, hogy aki hozzáértő és már sokat hallott az inkább linkeljen nekem egy jó használt darabot, mert ezek a nevek nekem semmit nem mondanak egyenlőre, olvasgatok, de ez kicsit úgy érzem olyan, mintha kezdő jogsival valakit beültetnek egy Enzo-ba
Valamint ismerősnél hallgattam már LP-t és állítólag komoly erősítőt és hangfalakat (mondjuk nem csöves volt) és jól szólt ugyan, de semmi extra, tehát lehet én meg sem hallanám egy jóval többe kerülő rendszer esetén a különbséget vagy ehhez idő kellene, de erre írtam, hogy kipróbálhatok rengeteg erősítőt másnál, de nem igazán tudok különbséget tenni néhány perc alatt. Igazából erre is értem, hogy "kevés vagyok" hozzá.
Lehet nektek olyan hallásotok van és olyanokat meghallotok, amit én soha nem fogok vagy csak sok év után...

30-40 ezres kategoriában nem tudom milyen extra hangot keresel.........    meg ha egyenlöre nem veszel észre semmi különbséget hogy tudod megállapítani hogy mi a jó neked??   

Keresgélj a régebbi 70-80-as évek modeljei között pl. a NAD3020-as  kezdésnek teljessen megfelelő.
Idövel ha már megszoktad a  hangkarakterét azt is meg fogod tanulni hogy mi az amire oda kell figyelni és akkor már jobban tudsz vállogatni, különbséget tenni.

Késöbb ha váltanni akarsz ezek tartják az árukat és nem buksz vele semmit.  

Vagy akár az általad emlitett NAD C315BEE is megfelelő.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 465
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: stx »

Igen.

Yoli666
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Mi van, ha mégsem vagy mezei user? Honnan tudod?

nem igazán tudok különbséget tenni néhány perc alatt

Magad írod, de pár perc alatt nem is kell kihallani mindent és évek sem kellenek. Próbáld ki az együttélést valamelyik nemkommersz branddel, kis túlzással mindegy melyikkel az ajánlottak közül, ha a meghallgatás nehéz, amivel egyébként nem vagy egyedül, hiszen nem teremnek minden bokorban az ilyenek, első lépésnek a javulás útján jó lesz. Úgy is neked kell kitaposnod a saját utad és van fentebb, innen mindenképpen. Adj időt és persze pénzt az ügynek.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: avl2 »

...egy ilyen magyar gyártói darab esetén ha gondom lenne vele egyrészt ki nyúlna hozzá...

nekem 1996 ota van Dunaudio (ma hivox) erösitöm. Ezen idö alatt
- egyszer sem hibasodott meg
- ha erösites valtoztatast kertem - hogy a hangeröpoti nagyobb tartomanya legyen hasznalhato - Szabo Zoli gyorsan, es költseg nelkül megoldotta.

Mivel mas ügyben is volt vele dolgom, allitom: az ö termekeinel egyertelmü elöny - mind a gyorsasag, mind a hozzaertes, mind az egyedi igeny teljesitese teren - a "magyar gyartoi darab".

..valoszinü jonehany tovabbi magyar "gyartorol" elmondhato ez.  hivox kapcsn  biztosan

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 465
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: stx »

Szia!

Úgy értem, hogy kevés vagyok hozzá, hogy használt esetén azt sem tudom mit kell nézni és az adott típus jó-e nekem vagy sem vagy általánosan van-e hibája vagy sem.
Csöves erősítőt semmiképp nem akarok, egyszerűen én egy mezei usernek tartom magam, aki viszonylag jó minőségben szeretne zenét hallgatni. Ezért is kérem, hogy aki hozzáértő és már sokat hallott az inkább linkeljen nekem egy jó használt darabot, mert ezek a nevek nekem semmit nem mondanak egyenlőre, olvasgatok, de ez kicsit úgy érzem olyan, mintha kezdő jogsival valakit beültetnek egy Enzo-ba
Valamint ismerősnél hallgattam már LP-t és állítólag komoly erősítőt és hangfalakat (mondjuk nem csöves volt) és jól szólt ugyan, de semmi extra, tehát lehet én meg sem hallanám egy jóval többe kerülő rendszer esetén a különbséget vagy ehhez idő kellene, de erre írtam, hogy kipróbálhatok rengeteg erősítőt másnál, de nem igazán tudok különbséget tenni néhány perc alatt. Igazából erre is értem, hogy "kevés vagyok" hozzá.
Lehet nektek olyan hallásotok van és olyanokat meghallotok, amit én soha nem fogok vagy csak sok év után...

Ha régebbi is jó, nézz szét a Luxman erősítők körül is. Nekem van, nagyon szeretem a hangját.

Yoli666
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Azt nem teljesen értem, mit jelent, hogy "kevés vagy hozzá," így ezt passzolom, de az első problémádra tudok válaszolni: a mi erősítőinkhöz ugyanolyan szervizdokumentáció létezik, mint akármelyik külföldi készülékhez. Az igaz, hogy nem lehet a netről letölteni (asszem), de emailben elküldjük. Sőt, az országban több "hivatalos" szerviz is van, olyan elismert csöves szakemberek (pl. Vass-Andrási Gyuri bácsi Miskolcon vagy Bozó Balázs Szombathelyen), akiknek eleve megvannak a szükséges szerszámaik, műszereik a javításhoz, és értik a készülékek lényegét. Szükség esetén telefonon/Skype-on tudnak konzultálni személyesen a készülékek konstruktőrével is.

Ha belegondolsz, mihez kezdenél, ha elromlana egy használtan vásárolt Denon erősítő, akkor talán látod, hogy a helyzet nem hogy nem rossz, de kifejezetten jó
Én nyilván a saját márkánkról írtam, de tudtommal minden magyar márka hasonlóan dolgozik. Könnyen fel lehet venni a kapcsolatot a konstruktőrrel, aki szívesen segít. 

Szia!

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1524

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Könnyen fel lehet venni a kapcsolatot a konstruktőrrel, aki szívesen segít. 

Kivéve az Etalont...

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 468
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Pointe »

Persze olvastam Rooibos válaszát is, de őszintén szólva kicsit attól is tartok, hogy egy ilyen magyar gyártói darab esetén ha gondom lenne vele egyrészt ki nyúlna hozzá, másrészt, hogy egyszerűen kevés vagyok hozzá

Azt nem teljesen értem, mit jelent, hogy "kevés vagy hozzá," így ezt passzolom, de az első problémádra tudok válaszolni: a mi erősítőinkhöz ugyanolyan szervizdokumentáció létezik, mint akármelyik külföldi készülékhez. Az igaz, hogy nem lehet a netről letölteni (asszem), de emailben elküldjük. Sőt, az országban több "hivatalos" szerviz is van, olyan elismert csöves szakemberek (pl. Vass-Andrási Gyuri bácsi Miskolcon vagy Bozó Balázs Szombathelyen), akiknek eleve megvannak a szükséges szerszámaik, műszereik a javításhoz, és értik a készülékek lényegét. Szükség esetén telefonon/Skype-on tudnak konzultálni személyesen a készülékek konstruktőrével is.

Ha belegondolsz, mihez kezdenél, ha elromlana egy használtan vásárolt Denon erősítő, akkor talán látod, hogy a helyzet nem hogy nem rossz, de kifejezetten jó
Én nyilván a saját márkánkról írtam, de tudtommal minden magyar márka hasonlóan dolgozik. Könnyen fel lehet venni a kapcsolatot a konstruktőrrel, aki szívesen segít. 

Pointe
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 468
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Pointe »

Mindenből lehet találni olyat amit bizonyos okok miatt piaci ára alatt adnak el!
De tán nem ezekre kellene hivatkozni!

Sziasztok,

a két belinkelt erősítő hús-vér készülék volt, és nagyjából árukon mentek el.

A legtöbb új készüléket beszámítással adjuk el, így nálunk viszonylag rendszeresen előfordulnak a régebbi Sima erősítők.

A beszámított erősítőket átvizsgáljuk, bemérjük, kitisztítjuk, általában új csöveket is kapnak, néha új kondikat is (állapottól függően), és ezeket a készülékeket áruljuk 6 hónap garanciával 70 és 120 ezer forint között - a 120 egy makulátlan állapotú, teljesen felújított Sima Jubilee készülékre értendő, ami felépítésében és kinézetében is komolyabb az Mk1 és Mk2 változatoknál.

Bár viszonylag sűrűn előfordulnak a Simák (évente 3-4 darab biztosan), nem nagyon kerülnek fel a nyilvános hirdetések közé: egyrészt van egyfajta "várólista," másrészt gyakran elég a saját weboldalunk akciós menüpontjába kitenni, és gyorsan el is mennek.

Yoli666
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Makacs vagy ám egy picit. Ha hallottál volna már az ajánlottak közül egyet is, most éreznéd, mennyire nevetséges ez a Pioneer erőltetése főleg, de már az is, hogy felmerül. Valahogy nyitnod kellene, mert így nem lesz jó neked. Érezheted úgy, hogy jó, a választásod, de sehol nem lesz ahhoz, ahol a tényleges jó kezdődik. Megszívlelendő tanácsokat kaptál, még ha jelenleg nem is annak látod őket!

Nem szeretnék makacs lenni és valóban nagyon szívesen fogadok minden tanácsot, többek között doky linkelt néhány erősítőt és keresgéltem, hogy milyen modellek vannak még ezen gyártóktól, amik jelenleg itt-ott eladók. Persze olvastam Rooibos válaszát is, de őszintén szólva kicsit attól is tartok, hogy egy ilyen magyar gyártói darab esetén ha gondom lenne vele egyrészt ki nyúlna hozzá, másrészt, hogy egyszerűen kevés vagyok hozzá
De kérlek, ha valami pontos típust vagy linket tudnál adni az nagyon jó lenne, mert egy újszülöttnek minden vicc új....
Eddig is hallgattam zenét, de ez a millió típus elég aggasztó és persze az is, hogy a leírt paraméterek sok esetben nem számítanak semmit....
Félre ne értsd nem makacsságból néztem ezeket, csak egyszerűen ezekről már hallottam, sajnos eleve vidéki vagyok és nem tudok sok 10 vagy 100 erősítőt meghallgatni, pedig nagyon jó lenne.. Valamint lehet rossz a hozzáállásom, de így kezdésnek egy kb. 30-40 ezres erősítőért átutazom a fél vagy egész országot és vissza...
És szerintem azt sem ismerném fel hirtelen, hogy mi tetszik, lehet ez rossz megfogalmazás, de idegen helyen, más környezetben, kapkodva hallgatva valamit teljesen más a hatás és persze a szoba is... Nem egyszerű ez....

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Kicsit segítsetek már a "számmisztikában" És a felsoroltak közül melyik lenne a "legjobb", tudom ilyen nem létezik, de arányaiban?

Ne hagyd hogy a számok büvöletébe essél.......  Elkell menni és meghallgatni!   
Sorozatok közt is más a belsö felépités vagy a végfok tipusa. stb.stb....

Csak te fogod tudni mi az ami neked tetszik. 
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Makacs vagy ám egy picit. Ha hallottál volna már az ajánlottak közül egyet is, most éreznéd, mennyire nevetséges ez a Pioneer erőltetése főleg, de már az is, hogy felmerül. Valahogy nyitnod kellene, mert így nem lesz jó neked. Érezheted úgy, hogy jó, a választásod, de sehol nem lesz ahhoz, ahol a tényleges jó kezdődik. Megszívlelendő tanácsokat kaptál, még ha jelenleg nem is annak látod őket!
szerintem a Denon-nál maradok, vagy Pioneer

Yoli666
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Köszönöm Mindenkinek a válaszokat!

Egyenlőre szerintem a Denon-nál maradok, vagy Pioneer. Abban tudnátok segíteni, hogy számozásban föltétlenül a nagyobb számú a jobb?
Mondjuk Denonban PMA-360 v. PMA-735 vagy PMA-860 jobb a kategóriájában? A paramétereiket persze megnéztem, de a számokon túl?
Sajnos mindet nem tudom meghallgatni... pedig jó lenne.... 
Vagy Pioneerben mondjuk A400x vagy Pioneer A-447 netán A-Z460 a digitális bemenetek miatt?

Kicsit segítsetek már a "számmisztikában" És a felsoroltak közül melyik lenne a "legjobb", tudom ilyen nem létezik, de arányaiban?

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 149

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: sokekola »

Vadászni kell rá, de előfordul.

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1648197
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1729265

Dokynak igaza van, ez két extrém eset, ennyiért ritka, mint a fehér holló, igazából nincs is...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... try1729265
Mindenből lehet találni olyat amit bizonyos okok miatt piaci ára alatt adnak el!De tán nem ezekre kellene hivatkozni!

Vissza térve...
Valóban a hazai termékek a kapott hangminőséget tekintve adott árban jobbak, viszont sok esetben a nagy markák termékei több szolgáltatást nyújtanak (sokunknak az sem másodlagos).
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

Na, na, na, kivéve a Pointe!!! Mutass nekem egyetlenegyet 50 és 100 között, azonnal megveszem.

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=1729265

sokekola
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 149

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: sokekola »

Gyűjtsél még hozzá, és fordulj a magyar erősítők felé.

Ebben az árkategóriában rendkívül egyszerű műszaki megoldásokat lehet találni roppant takarékosan megvalósítva. Ebből a szempontból a NAD jobb az átlagnál - de az már egy évtizedek (!) óta nem gyártott készülék, az első generációsak 30 év felettiek. Bármilyen jó erősítők is, nem az örökkévalóságnak épültek.

A fiatalabb "márkás" erősítők (ide értve a T. topiktársak ajánlatait, a Denontól a Marantzon át a Rotelig, meg amik még mindig előkerül) gyakorlatilag kivétel nélkül alsópolcos alkatrészekből, szódával-elmegy műszaki megoldásokkal megépített készülékek. Éppen csak elegendőre méretezett tápegység, rezonátor csapdaként működő készülékház, silány minőségű nyomtatott áramkörök, vacak belső kábelezés... 

A magyar gyártói szcéna mindig is erős volt. Nagy előnye a magyar készülékeknek, hogy eleve más üzleti konstrukcióban kerültek forgalomba, többnyire a gyártó volt a forgalmazó is, így eleve kiesett a nagyker-kisker árrés. Nagy általánosságban a magyar készülékek mindig a dupla áron árult nyugati konkurenciával voltak partiban.

Ráadásul, mivel minden márkanév mögött egy-egy konstruktőr áll, ők a saját bőrüket viszik a vásárra, ezért jellemző, hogy a magyar készülékek átgondoltabbak, és kevésbé költségorientáltak: ha választani kell két megoldás közül, inkább a jobb és nem pedig az olcsóbb megoldás kerül a készülékbe. A "márkás" készülékeknél szinte mindig fordítva van.

A használt piacon 50 alatt már elő-előkerül egy Dunaudio/Hivox integrált, 50 és 100 között Dénes Péter (DPA), a Bodor Audio, a Heed vagy a Pointe egy-egy készüléke. Ezek egyébként napok alatt el is mennek, tehát későbbi fejlesztés esetén veszteség nélkül és gyorsan ki lehet szállni belőlük.

Na, na, na, kivéve a Pointe!!! Mutass nekem egyetlenegyet 50 és 100 között, azonnal megveszem.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”