Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Zodo »

Szerintem még várj, nézz szét alaposabban CD fronton. Nagy a kínálat, semmiről nem maradsz le.  
Üdv

Gondolom, nekem címezted!

Persze nem akarok kapkodni!
Mondjuk, ahogy kb. mishow is említette, "minden jó és szép lesz az újszülött gyereknek" alapon szemezgetek.
Sajna a 604-ről kiderült, hogy Nyíregyházán van és nincs meg a távja, bár utobbi talán nem akkora nagy gond, de nem szeretném, ha postás hozná ill. jobban szeretem a személyes átvételt (Bp.), esetleg kiprobálási lehetőséggel.

Nekem tetszenek ezek a régi Philips-ek!
Most 5.900-t van egy 614-es ill. 4.800-t egy 618-as, táv nélkül mindkettő, de láttam itt az apróban 2.500-t távirányítót, ami elvileg jó ezekhez a készülékekhez.

Szerk:

alfaati

Köszönöm az infot, igérem megnézem azt a Micromega-t.
Tudom, hogy úgy tünhet az olcsó Philips-ek miatt, hogy csoróskodom itt pár ezer forinton, de tényleg vaktában probálkozom megtalálni a megfelelőt típust, úgy hogy sosem volt még cd lejátszom.

alfaati

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Sajna a 618-ra most jött a válasz, hogy tegnap elvitték.
Talán a 604-re még esélyes lehetek.

Közben, megtudtam, hogy a nemrég ajánlott Denon DCD755AR is jó vételnek számít, de nekem elsőre kicsit sokba kerül.

a Micromega azóta lement 16 ezer HUF-ra! Ez a modell a Philips CD 634 -es alapjain nyugszik ami szerintem nagyon jó cd játszó volt. SAA 7321 dac chip van benne megjegyzem a híres Stage 2-es modellben is ez a dac chip volt GP jelzéssel a végén. Szerintem próbáld ki és ha minden ok vele akkor vedd meg. Ezek méreg dragák voltak annak idején, ezért az árért lopás megvenni. Fogaskereket meg úgy is találsz hozzá ha kelleni fog, a fórumokon kell kérdezoskodni.

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintem még várj, nézz szét alaposabban CD fronton. Nagy a kínálat, semmiről nem maradsz le.

Üdv

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2622

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

Itt , ezen az oldalon valahogy jobban fogalmaznak a válaszadók egy hozzánemértő részére, Köszönöm!Sajna a 618-ra most jött a válasz, hogy tegnap elvitték.
Közben, megtudtam, hogy a nemrég ajánlott Denon DCD755AR is jó vételnek számít, de nekem elsőre kicsit sokba kerül.

Igyekeztem! :kiraly:
Akkor a Philips-kérdés leegyszerűsödött....
A Denonokat sajnos nem ismerem, de tény, hogy - főleg a régebbi modelleknek - komoly rajongótábora van. Hangról és javíthatóságról sem tudok infoval szolgálni :foto:

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Az az arc mit is jelent ? Nyugodtan megvehetem, ha még megvannak. Mindegy melyik típust ?

Az arc bólogat! :kiraly:

No, a "mindegy" kicsit bonyolult lesz:
Mindkettő ugyanabból a korból/szériából származik, és ugyanaz a mechanika van benne. DE:
A 618-as úgynevezett BitStream azaz 1bites SAA chipet tartalmaz, míg a 604 a klasszikus multibites TDA dac-chipre épül.

A két készülék ezért teljesen másképp szól: az 1bites technika kicsit stúdiósabb, szárazabb de szerintem pontosabb hangzást ad, míg a TDA-k hangja melegebb, zeneibb.
Erősen ízlés dolga, kinek melyik tetszik jobban, így ebben nem tudok Neked tanácsot adni. Egy biztos, a Philips-Marantz hívek szerint az IGAZI csakis egy TDA chipes készülék lehet, azaz a 604-es.
Nekem speciel a BitStream hangzás jön be, azaz a 618-as, de ez valóban annyira ízlés dolga, hogy ezt ne vedd figyelembe.

Bocs, nem akartalak összezavarni, de ez van.
Mivel azonban nálad induló rendszerről van szó, ezért én a gordiuszi csomót azzal vágnám ketté: vedd meg azt, amelyik jobb állapotú és a gazdájával kedvezőbben meg tudsz állapodni.... Tudom, ez nem túl hifista érvelés, de BÁMELYIKET választod, a hangzás nem fog csalódást okozni! :foto:

Megprobáltam felfogni a válaszod, talán sikerült is.
Itt , ezen az oldalon valahogy jobban fogalmaznak a válaszadók egy hozzánemértő részére, Köszönöm!

Sajna a 618-ra most jött a válasz, hogy tegnap elvitték.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Az az arc mit is jelent ? Nyugodtan megvehetem, ha még megvannak. Mindegy melyik típust ?

Az arc bólogat! :kiraly:

No, a "mindegy" kicsit bonyolult lesz:
Mindkettő ugyanabból a korból/szériából származik, és ugyanaz a CDM 4/19 mechanika van benne. DE: a 618-as úgynevezett BitStream azaz 1bites SAA7323 chipet tartalmaz, míg a 604 a multibites TDA1543 dac-chipre épül.

A két készülék ezért teljesen másképp szól: az 1bites technika kicsit stúdiósabb, szárazabb de szerintem pontosabb hangzást ad, míg a TDA-k hangja melegebb, zeneibb, de nekem kicsit színezett.
Erősen ízlés dolga, kinek melyik tetszik jobban, így ebben nem tudok Neked tanácsot adni. Egy biztos, a Philips-Marantz hívek szerint az IGAZI csakis egy TDA chipes készülék lehet, azaz a 604-es.
Nekem speciel a BitStream hangzás jön be, azaz a 618-as, de ez valóban annyira ízlés dolga, hogy ezt ne vedd figyelembe.

Bocs, nem akartalak összezavarni, de ez van.
Mivel azonban nálad induló rendszerről van szó, ezért én a gordiuszi csomót azzal vágnám ketté: vedd meg azt, amelyik jobb állapotú és a gazdájával kedvezőbben meg tudsz állapodni.... Tudom, ez nem túl hifista érvelés, de BÁMELYIKET választod, a hangzás nem fog csalódást okozni! :foto:

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Itthon nem lehet kapni olyan fogaskereket ?
Dehogynem! :foto:

Ez jó hír, kicsit jobban hangzik, hogy itthon is kapni ilyen fogaskereket.

Mit szólsz a kinézett Philips Cd lejátszókhoz, vélemény?

Kicsit olcsobbak és talán szimpatikusabbak, mint a Rotel, de nem ellenkezésképp kérdezem.

Köszönjük moja-nak a táblázatot! :kiraly:

Szerk: Közben látom, mishow válaszolt.

Az az arc mit is jelent ?
Nyugodtan megvehetem, ha még megvannak. Mindegy melyik típust ?

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Ha lecsúsznék a Rotel-ről akkor ezek számításba jöhetnek a Hifi City-ről ?Philips Cd 618 CDM4/19
Philips CD 604 CDM4/19

:kiraly:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Ez egy kicsit átláthatóbb adatbázis sztem.
Ezt nem ismertem, de elmentem magamnak én is, köszi a tippet! :kiraly:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Dehogynem! :kiraly:

moja
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: moja »

Egyébként erről az oldalról tájékozódhatsz, hogy a kinézett készülékben milyen chip és mechanika van:http://hk.myblog.yahoo.com/jw!1mE.gkiB. ... le?mid=639

Ez egy kicsit átláthatóbb adatbázis sztem. :kiraly:
D/A DAc converter list
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Ha lecsúsznék a Rotel-ről akkor ezek számításba jöhetnek a Hifi City-ről ?

Philips Cd 618 CDM4/19
Philips CD 604 CDM4/19

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hificityn van fenn egy Denon DCD755AR Cd player, nagyon ajánlom, szép is, ütős is. (nem enyim) sajnos :kiraly:

Üdv

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Sziasztok! 
Milyen cd vagy dvd lejátszót ajánlanátok egy NAD 3020-ashoz ?

Sajna csak a használt termékek közül válogathatók, mert anyagilag nem vagyok túlságossan elengedve és szeretem a retro jellegű készülékeket. 
Szóval max. 15-20.000 ft értékben.

a hifi-cityn van egy Micromega Logic cd játékos 20 ezerért! Ez a digit és a Leader kozott volt a ranglétrán elég jó kis gép! Ennyiért nehéz lesz jobb hangot talalni. Lehet hozzá még alkatrészt is kapni mert a fo alkatrészek Philips gyártmányok.

Rabolj rá mert már ajánlottam haveromnak is :foto:

Nem valami megbízható típus, én nem ajánlom olcsón sem. Persze ki lehet fogni jó példányokat is... mint az aranyhalat :kiraly:

akkor majd Fulelek biztos javasol neked egyet 15-20 kozott bomba biztos megépítéssel, és persze jó hanngal, csak lehessen kapni most olyat épp!

A philips mechanikásoknál CDM 4 vagy 9 számítanod kell a tálca mozgató fogaskerék cseréjére legyen az Micromega, vagy Rotel vagy Philips. Ez a kis fogaskerék 10 angol Font korul van most az ebay-en ingyenes házhoz szállítással és magad is kitudod cserélni (egyszeru).

Viszont a fent említett márkáknál szerintem a kapott hang megéri ezt a kis ráfordítást.

Pfff.

Itthon se szeretek webshopba vásárolni, nemhogy az e-bay-en, amihez nem is tudok hozzászólni.

Amúgy innen választottam volna ki a leendő készüléket.

alfaati

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Sziasztok! 

Sajna csak a használt termékek közül válogathatók, mert anyagilag nem vagyok túlságossan elengedve és szeretem a retro jellegű készülékeket. 

a hifi-cityn van egy Micromega Logic cd játékos 20 ezerért! Ez a digit és a Leader kozott volt a ranglétrán elég jó kis gép! Ennyiért nehéz lesz jobb hangot talalni. Lehet hozzá még alkatrészt is kapni mert a fo alkatrészek Philips gyártmányok.

Nem valami megbízható típus, én nem ajánlom olcsón sem. Persze ki lehet fogni jó példányokat is... mint az aranyhalat :kiraly:

akkor majd Fulelek biztos javasol neked egyet 15-20 kozott bomba biztos megépítéssel, és persze jó hanngal, csak lehessen kapni most olyat épp!

A philips mechanikásoknál CDM 4 vagy 9 számítanod kell a tálca mozgató fogaskerék cseréjére legyen az Micromega, vagy Rotel vagy Philips. Ez a kis fogaskerék 10 angol Font korul van most az ebay-en ingyenes házhoz szállítással és magad is kitudod cserélni (egyszeru).

Viszont a fent említett márkáknál szerintem a kapott hang megéri ezt a kis ráfordítást.

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Közben megnéztem a mishow által javasolt Rotel RCD970BX CD -t és csak jókat olvasni róla, külföldi oldalakon. Ára és a kinézete is barátságos, meglátjuk mire jutok az eladóval.
Hajrá! :foto: Nekem is egy Rotel volt az első "igazi" CD-játszóm - igaz ennek már nagyjából 20 éve, de ez csak azt mutatja, milyen öreg vagyok

Mondjuk alap elképzelésemben csak 10-15.000 közt vásároltam volna, de ilyen jónak mondjátok és tényleg szép állapotban lesz ahogy a hirdetésben állítja az eladó akkor rámegyek.
A kor nem számít. :kiraly:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Közben megnéztem a mishow által javasolt Rotel RCD970BX CD -t és csak jókat olvasni róla, külföldi oldalakon. Ára és a kinézete is barátságos, meglátjuk mire jutok az eladóval.
Hajrá! :kiraly: Nekem is egy Rotel volt az első "igazi" CD-játszóm - igaz ennek már nagyjából 20 éve, de ez csak azt mutatja, milyen öreg vagyok :foto:

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Régi Philips-ekről én is jókat olvastam a Marantz-ről pedig csak gondoltam, hogy jó.
Jó pár éven keresztül a Marantzok mind Philips alapúak voltak, belülről szinte megegyeztek, volt ami még kinézetre is stimmelt.

Egyébként erről az oldalról tájékozódhatsz, hogy a kinézett készülékben milyen chip és mechanika van:
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!1mE.gkiB. ... le?mid=639

Szép kis lista, köszönöm.
Bár az erősítős topikban említettem csak, hogy nem vagyok egy vájt fülű, így csak mások tapasztalataira hagyatkozom.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Régi Philips-ekről én is jókat olvastam a Marantz-ről pedig csak gondoltam, hogy jó.
Jó pár éven keresztül a Marantzok mind Philips alapúak voltak, belülről szinte megegyeztek, volt ami még kinézetre is stimmelt.

Egyébként erről az oldalról tájékozódhatsz, hogy a kinézett készülékben milyen chip és mechanika van:
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!1mE.gkiB. ... le?mid=639

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Ha tényleg zenét akarsz hallgatni, akkor ne vegyél DVD-t, hanem csak sima CD játszót. Én a régi Philips/Marantz készülékek között keresgélnék.
Illetve olyan gépet javasolnék, ami régi Philips mechanikás (CDM1, CDM4, CDM9)
Ezekhez olcsó és sok utángyártott alkatrész kapható, ha elromlana (ami ilyen korú készüléknél előfordul azért :foto: )

Köszönöm a hasznos infokat. :kiraly:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Ha tényleg zenét akarsz hallgatni, akkor ne vegyél DVD-t, hanem csak sima CD játszót. Én a régi Philips/Marantz készülékek között keresgélnék.
Illetve olyan gépet javasolnék, ami régi Philips mechanikás (CDM1, CDM4, CDM9)
Ezekhez olcsó és sok utángyártott alkatrész kapható, ha elromlana (ami ilyen korú készüléknél előfordul azért :kiraly: )

Zodo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Sziasztok! 

Vaterán van egy Maratz CD67SE ilyesmi árban, az még a sokkal komolyabb rendszeredben is megfogja állni a helyét. :kiraly:

Köszönöm az infot. Régi Philips-ekről én is jókat olvastam a Marantz-ről pedig csak gondoltam, hogy jó.

Megyek nézelődők és jelentkezem, ha van már kiszemelt áldozat.
Milyen paraméterekre érdemes figyelni, mert sosem volt még cd lejátszóm ?

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Sziasztok!Milyen cd vagy dvd lejátszót ajánlanátok egy NAD 3020-ashoz ... max. 15-20.000 ft értékben?

a hifi-cityn van egy Micromega Logic cd játékos 20 ezerért!

Ha már Hifi City, most tettek fel egy ilyet:
ROTEL RCD-970BX (TDA1305T dac chip, Philips CDM-9 mechanika) 18eFt!!!!
Inkább ezt javallanám. Amúgy pár napja volt fenn egy Philips 618, ha jól tudom abból alakították át az ajánlott Micromegát - csakhogy a Philipset 10-ért kínálták, bár szvsz már el is kelt. :kiraly:
A Rotel-re rámozdulnék a helyedben, talán még alkuképes is.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Sziasztok! 

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Sziasztok! 

Vaterán van egy Maratz CD67SE ilyesmi árban, az még a sokkal komolyabb rendszeredben is megfogja állni a helyét. :kiraly:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”