Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
ezt aztán összekötöttük az altmann dac-kal, :kiraly: a rega
Én nem vonom kétségbe, amit írsz, azt viszont nem értem, hogy egy ilyen randszerbe valaki miért nem AN CD játékost vesz... :foto:
Én meg azt nem értem, mit keres egy Altmann DAC egy ilyen láncban.
Nem lehet, hogy annak a rettenetes saját hangját kompenzálta a valami.
Esetleg meg kéne próbálni megismételni a meghallgatást valami normális DAC-al.
Az Altmannt hallgassa az, akinek Altmann erősítője van. De mi a francnak bekeverni egy tisztességes láncba. Csak felborítja az egészet. Annyi jó DAC van a piacon.
Cd játszók
Én nem vonom kétségbe, amit írsz, azt viszont nem értem, hogy egy ilyen randszerbe valaki miért nem AN CD játékost vesz... :kiraly:
a következő lépése az lesz, csak meg kell győznie magát, h annyival jobb az an cd :foto: mer' amit sokan sajna nem tudnak, h némelyik relatíve olcsó cd-jáccó tud nagyon jó is lenni, ha belekerül 1 igazán komoly rendszerbe... ezért van az, h az usa-ban pl. igen sokan hallgatják krell és 1éb 'ezotériákkal' az apollo-t
Ha ma vennék CD-playert, Rega Apollot vennék én is
Persze nem tudom, bosszantana-e a több másodperces tökölése a bekapcs után.
Állítólag rock zenét nem csípí annyira, de azt én se.
Elvi felépítésben a Linn utat követik, synchronPLL, stb.
Nem hinném, hogy bármilyen külső DAC-al jobb lenne, ez tökéletes ahogy van.
Üdv
Cd játszók
tavaly zenész barátomnak kerestünk cd-jáccót/futóművet. sikerült is egy mccormack futóművet beszerezni a 2000 körüli időkből, 3000 USD körüli árból, a cég által számukra külön ezüst-ötvözetű öntvény-alappal gyártatott philips cd-1 pro mechanikával. ezt aztán összekötöttük az altmann dac-kal, aztán 1 audio innovations second mk3-audio note an-e/d-kondo ksl spc rendszeren meghallgattuk alaposan. utána a rega apollo (normál cd-jáccó) következett futóműként, a maga 3-ad annyi árával és a 'gagyi' pc-alapú mechanikájával. nem én mondtam ki, melyik volt zeneibb, ugyanakkor több mikrodinamikát, részletet, teret levegőt bemutatni tudó gép :kiraly: a rega
Én nem vonom kétségbe, amit írsz, azt viszont nem értem, hogy egy ilyen randszerbe valaki miért nem AN CD játékost vesz... :foto:
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Cd játszók
Ha jó CD futóművet keresel..........
Köszi!
Sajna igazad lehet........ :kiraly:
Ez így van...az én Piom is átesett egy ilyen felkésztetésen, hogy megfeleljen futóműnek. Pedig ez egy felső kat. pio volt...
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- arsenlupin
- Fórumlakó
- Értékelés: 87
Cd játszók
Ha jó CD futóművet keresel..........
Köszi!
Sajna igazad lehet........ :kiraly:
Üdv,
arsenlupin
Cd játszók
Egyiket se!
Ezt, hogy érted?
Hát úgy, hogy maga a lézer egység nem túl meghatározó egy CD futómű esetében.
Sokkal jobban számít a tápegység, mechanikus felépítés, szervó áramkörök, digitális jelfeldolgozás, digitális kimenetek.
A Sony KHM230-as lézerét számtalan CD/SACD játszóban használják.
És a hangjuk köszönő viszonyban sincs egymással még cégen belül sem.
Ha jó CD futóművet keresel, akkor ne CD játszót vegyél és használd CD futóműnek.
Azok digitális kimenetei csak szolgáltatás, nem minőségi digitális kimenetek.
Csakis CD futóműnek épített készüléket vegyél.
Néha előfordul Theta DS basic CD transzport a használtak között.
Szerintem áráért egy kitűnő futómű.
Vagy nekem volt már PS Audio CD futóművem is. Az is jó volt.
Cd játszók
PD-S 06
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Cd játszók
Bár annyira nem is csípem a Sony-t, mert szvsz érces, karcos hangjuk van. De ettől még másnak tetszhet a Sony. :foto:
Azokban is van kiváló masina. Pl a 227, 337ESD.
Na ezt jól megaszontam. :kiraly:
Cd játszók
Bár annyira nem is csípem a Sony-t, mert szvsz érces, karcos hangjuk van. De ettől még másnak tetszhet a Sony. :kiraly:
Azokban is van kiváló masina. Pl a 227, 337ESD.
Cd játszók
Kedves Dbrnsk.
Nagyon szívesen. :kiraly: Én már elég sok Pio-t hallottam. Egyetértek veled az 507-t illetően. Én meg a SONY-ban nem vagyok nagyon otthon. Bár annyira nem is csípem a Sony-t, mert szvsz érces, karcos hangjuk van. De ettől még másnak tetszhet a Sony. :foto:
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Linn
Cd játszók
Amivel még szerintem érdemes foglalkozni, az az AKAI CD-69, és CD-79. Persze, ha vki régi, komoly gépet keres.
Azért egy Sony227esD-mk2 is elég jól prüntyög, van kakukktojásnak egy ilyenem is, a pio, denon, stb mellett :kiraly: Ezeket még tényleg megcsinálták.
Üdv
Cd játszók
Kedves Dbrnsk.
A PD-9300-as 18bites, PCM-58-al operál. A PD-9700-as szintén 18bites, ha jól tudom vmi PD2028 dac-al operál. A PD-8500-as 20bites, PCM-63-al operál.
Fejet illetően is a PD-8500 rendelkezik a komolyabbal a 3 gép közül. A PD-9700-as előnye csak a fordított mechanika. Ami furcsa volt, hogy a PD-9700-ban 3 féle nyák volt, mintha nem egy helyen gyártották volna. :kiraly: A PD-9300, és PD-9700 nagyjából egy szinten zenéltek. De inkább a PD-9300 felé billenne a mérleg nyelve. A PD-8500 pedig mindkettőnél finomabb, részletesebb hangot produkált.
Köszönöm Frankie! A Pioneer masinákban nem vagyok annyira otthon. Egyszer nagyon régen volt egy próbálkozásom asszem PD-S-507 személyében, de az a világ egyik legszarabb CD játszója szerintem. Okádék volt minden téren. :foto:
Bocs minden tulajtól, de jobb ha tudják, ez nem egy jól sikerült Pioneer. Ha nekem nem hisznek, akkor itt egy teszt.
http://www.tnt-audio.com/sorgenti/pioneer507_e.html
Cd játszók
Amivel még szerintem érdemes foglalkozni, az az AKAI CD-69, és CD-79. Persze, ha vki régi, komoly gépet keres.
Linn
Linn
Cd játszók
Kedves Dbrnsk.
A PD-9300-as 18bites, PCM-58-al operál. A PD-9700-as szintén 18bites, ha jól tudom vmi PD2028 dac-al operál. A PD-8500-as 20bites, PCM-63-al operál.
Fejet illetően is a PD-8500 rendelkezik a komolyabbal a 3 gép közül. A PD-9700-as előnye csak a fordított mechanika. Ami furcsa volt, hogy a PD-9700-ban 3 féle nyák volt, mintha nem egy helyen gyártották volna. :kiraly: A PD-9300, és PD-9700 nagyjából egy szinten zenéltek. De inkább a PD-9300 felé billenne a mérleg nyelve. A PD-8500 pedig mindkettőnél finomabb, részletesebb hangot produkált.
Linn
Linn
Cd játszók
Mandro fórumtárs, szerintem más a sorrend a Pio fronton.1. PD-93
2. PD-8500
3. PD-73
A többivel szvsz nem nagyon érdemes foglalkozni.
Igen, az egy szebben csomagolt 8500 :kiraly:
Üdv
Cd játszók
Mandro fórumtárs, szerintem más a sorrend a Pio fronton.
1. PD-93
2. PD-8500
3. PD-73
A többivel szvsz nem nagyon érdemes foglalkozni.
Linn
Linn
Cd játszók
Pioból PD73_PD7100_és a PD8500-Referencia Player, nem véletlen.
A többi nudli
A 9300 a nagyobb tipusszám ellenére régebbi technologia, látszik a gagyibb belsején is.
Üdv
Cd játszók
Igen. Mindháromat. PD-9300, PD-9700, és PD-8500. Az utolsó nyert. :foto: Nemhiába, mert komolyabb a Dac benne. :kiraly:
Linn
Linn
Cd játszók
Bocsi, a PD-9700-al kevertem, az a fordított mechanikás. De a Dac-on, és a hangon ez mit sem változtat. Gyengébb, mint a PD-8500.
Hallottad is mindkettőt? Azt tudom, hogy Neked 8500-ös van.
Cd játszók
Bocsi, a PD-9700-al kevertem, az a fordított mechanikás. De a Dac-on, és a hangon ez mit sem változtat. Gyengébb, mint a PD-8500.
Linn
Linn
Cd játszók
9300
Cd játszók
Szia
Az a Sony KSS151A hol van jó áron?
amugy jó kis lézer, mágnes pályás mechanikával.
Üdv
Hm.... ez tényleg nincs olcsó gépekben, ezt benéztem!
bocs! :kiraly:
nincs miért :foto:
Emiatt a lézer miatt vettem egy Denon1560-at, hogy legyen egy tartalék a Sonyhoz.
Üdv
Cd játszók
A PD-9300-as az fordított mechanikás, de a Dac-ban sokkal-sokkal gyengébb. És így hangban is.
Linn
Linn
Cd játszók
És a 9300-as?
Cd játszók
Én is ezt mondom. De még lehet rajta bőven tuningolni.
Linn
Linn