Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Vágyom egy csöves végfokra, de lehet integrált is. Ár/minőség arányuk miatt, főleg a magyar fejlesztők termékei vonzanak.
Amikkel szemezek:
DÉNES PÉTER 300B PROFESSIONAL EDITION
DÉNES PÉTER TRIODE CLASSIC 211 ERŐSÍTŐ
AVA 2B
POINTE EXCEPTION MKII
Szinte csak akusztikus zenét hallgatok, és Audio Physic Scorpio hangfalakat kellene hajtaniuk.
Várom segítő javaslataitokat és véleményeteket!
Köszönöm!
Sztereó erősitők
...az idézőjel csak azt jelenti, hogy emberi tulajdonsággal ruháztam fel egy gépet. Tehát nyugodtabb, visszafogottabb, kevésbé élénk készülékekkel kell(ene) párosítani az A3.5 erősítőt, mert annak a hangja (az én ízlésemnek) már-már erőszakos. Úgy gondolom, legjobb vétel a sima A3.
hu de jo, hogy kifejtetted - latod en siman felreertettem (persze nyilvan en sem rohantam a leirasod alapjan "a hasznal MF erösitök boltjaba", es mas se vegyen ilyenek alapjan, de tajekozodni jo).
nekem a hideg akar ellentetes is az eröszakossal, ez utobbiban benne erzem a vehemensen akarast is, ami nem hideg, hanem "being involved" a hideg meg kicsit kivülallo, nem bevonodo, meg nem erintett - persze csak az en (esetleg felre)ertelmezesemben
Sztereó erősitők
köszi. az idezöjeled azt jelenti, hogy inkabb elenkebb komponensekkel gondolod jo tarsitasnak ?
...az idézőjel csak azt jelenti, hogy emberi tulajdonsággal ruháztam fel egy gépet. Tehát nyugodtabb, visszafogottabb, kevésbé élénk készülékekkel kell(ene) párosítani az A3.5 erősítőt, mert annak a hangja (az én ízlésemnek) már-már erőszakos. Úgy gondolom, legjobb vétel a sima A3.
longkft.hu/audioblog/
Sztereó erősitők
Az A3.5 az A3 sorozatban a leghidegebb, a legkevésbé MF-re jellemző hang - úgy gondolom, ennél az erősítőnél már érdemesebb "nyugodtabb" CD-lejátszót, hangsugárzót választani.
Az A300-ról nincsenek emlékeim.
köszi. az idezöjeled azt jelenti, hogy inkabb elenkebb komponensekkel gondolod jo tarsitasnak ?
Sztereó erősitők
Értem, kb. erre számítottam. Ha esetleg bevesszük még a listába az A3.5-öt, és az A300-at, azok hol állnak a többihez képest?
Az A3.5 az A3 sorozatban a leghidegebb, a legkevésbé MF-re jellemző hang - úgy gondolom, ennél az erősítőnél már érdemesebb "nyugodtabb" CD-lejátszót, hangsugárzót választani.
Az A300-ról nincsenek emlékeim.
longkft.hu/audioblog/
Sztereó erősitők
A3 - igazi, sokáig hallgatható "gömbölyű" MF-hang dupla tápegységgel megtámogatva.
A3.2 - nagyobb teljesítmény, precízebb, de kicsit hűvösebb hang. Több részlet, kevésbé barátságos hangkép.
M3 - az előzőekhez képest játékszer, más kategória.
Értem, kb. erre számítottam. Ha esetleg bevesszük még a listába az A3.5-öt, és az A300-at, azok hol állnak a többihez képest?
Zene
Accuphase E210A, Marantz CD6000KI, B&W Nautilus 803, Sennheiser HD600, Project "The Classic"
Mozi
Panasonic TX65-JZ1500
B&W:604S3,LCR600S3,602S3,601S3,ASW650(2db)
Accuphase E210A, Marantz CD6000KI, B&W Nautilus 803, Sennheiser HD600, Project "The Classic"
Mozi
Panasonic TX65-JZ1500
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Jelenleg egy Marantz Pm8000-es erősítőt használok az aláírásomban szereplő sztereó rendszerben, erről szeretnék a közeljövőben feljebb lépni. Régóta nézegetem a Musical Fidelity erősítőket. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek melyik a jobb választás? Egy M3 amit például most is hirdetnek, vagy egy jóval öregebb, de felépítés alapján sokkal komolyabbnak tűnő A3, vagy A3.2. Árban eléggé egy szinten mozognak. Természetesen a minél jobb hangminőség az egyetlen szempont. Kisebb szobában, monitor hangfalakkal használnám, tehát a nagy teljesítmény nem fontos.
A3 - igazi, sokáig hallgatható "gömbölyű" MF-hang dupla tápegységgel megtámogatva.
A3.2 - nagyobb teljesítmény, precízebb, de kicsit hűvösebb hang. Több részlet, kevésbé barátságos hangkép.
M3 - az előzőekhez képest játékszer, más kategória.
longkft.hu/audioblog/
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Jelenleg egy Marantz Pm8000-es erősítőt használok az aláírásomban szereplő sztereó rendszerben, erről szeretnék a közeljövőben feljebb lépni. Régóta nézegetem a Musical Fidelity erősítőket. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek melyik a jobb választás? Egy M3 amit például most is hirdetnek, vagy egy jóval öregebb, de felépítés alapján sokkal komolyabbnak tűnő A3, vagy A3.2. Árban eléggé egy szinten mozognak. Természetesen a minél jobb hangminőség az egyetlen szempont. Kisebb szobában, monitor hangfalakkal használnám, tehát a nagy teljesítmény nem fontos.
Zene
Mozi
Panasonic TX65-JZ1500
Mozi
Panasonic TX65-JZ1500
Sziasztok!
Véleményekre és tapasztalatokra lenne szükségem feljebblépéssel kapcsolatban.
Jelenleg egy Rotel RA03 stereo erősítőm van és szeretnék feljebb lépni, de nem tudom még, hogy merre induljak. Fontos lenne a nagyobb teljesítmény és a jobb-tisztább-természetesebb hangzás is szempont. Kevés időm van belemerülni a témába meg böngészni a forumokat sajnos.
Esetleg ha néhány típus említésre kerül azt is megköszönöm!
A keretösszeg teteje valahol 200e ft körül lenne.
Advance Acoustic X-i90
Cambridge Audio Azur 651A
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Jelenleg egy Rotel RA03 stereo erősítőm van és szeretnék feljebb lépni, de nem tudom még, hogy merre induljak. Fontos lenne a nagyobb teljesítmény és a jobb-tisztább-természetesebb hangzás is szempont. Kevés időm van belemerülni a témába meg böngészni a forumokat sajnos.
Advance Acoustic X-i90
Cambridge Audio Azur 651A
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Ha az aláírásodban suereplő láncba keresel vasat akkor valóban egy izmosabb, stabil vasat keress!Barátom Cambridga Audio 500-al hasznalta a Clarus dobozokat, jó volt!
Gondolkozhatsz elő - végfok kombóban is!
Ha más hangot keresel akkor próbald meg a HK vasakat is!
Miket hallgatsz (konkrétan mivel)?
Amit most az aproból megfülelnek az a MF 3-as és a Naim 5-ös!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- gyurmaember
- V.I.P.
- Értékelés: 101
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Nad c356 bee dac?
- OroszKrisz
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 4
Sztereó erősitők
Sziasztok!
TV: Samsung LE40C530 Erősítő: Rotel RA 03 DVD: Denon 3910 Cd player: JVC XL-MV55 Front: Clarus Rhea pro Surround: JBL E60 Center: Wharfedale Diamond 9 CS Sub: Clarus Rhea sub
Kábelek: Monster cable RCA, Bandridge RCA-jack, Van Damme 268 542 000 Black Series Tour Grade, Monster cable sub RCA.
Sztereó erősitők
Sziasztok !
Marantz Pm62-vel van valakinek tapasztalata.?
- D-O-M-I
- Törzsvendég
- Értékelés: 138
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni pár használt hifi beárazásában. Édesapám (Angi Péter, anno a Hifi Magazin-ból talán páraknak mond valamit a neve, cikkeket, teszteket írt bele) régi készülékeiről lenne szó, amiket a '80-as évek végén, '90-es évek elején hallgatott. Akkor egy Magneplanar hangfallal, meg talán Nirvana kábelekkel, Meridian CD-vel és DAC-al (amit egy Wadia Digimaster x32 váltott), Sound Organization állvánnyal, stb. Jó kis rendszer volt.
És itt az erősítő egy APT-Holman előerősítő, illetve egy Crimson Elektrik 620 sztereo végfok volt. Ezek sokáig stabil részei voltak a rendszerének. Utána az eőrsítőkből Audio Research LS8, és szintén AR Classic 60 lett, a hangfalakból meg egy ProAc Response 2.5, de ez már lényegtelen.
A sztereózást lassan átvette nála (is) a házimozi, az AR-ek elköltöztek, a két korábbi erősítő viszont megmaradt. De most ezek is mennének el. És itt jönne a kérdés: mennyit érhetnek?
Amit találtam pl. az APT-Holman -ról, hogy a korának kb. legjobb előerősítőjének kiáltották ki, ódákat zengtek róla, de még 2005-2006-os cikkeket is találtam, amiben továbbra is etalonnak nevezték. Ebay-en a napokban volt egy aukció, amit néztem, 110e-nek megfelelő $-ig licitálták fel, majd az eladó törölte az eladást. Végül nem adta el. Külföldi fórumokon 500$-os említéseket találtam reális árnak.
A Crimson 620-ról kevesebb leírást találtam. Jelenleg van egy ebay-en, itt: http://www.ebay.com/itm/Crimson-620C-st ... SwYHxWLgpO
A miénknek még nem cserélhető a tápkábele, meg a hátulján a csatlakozók mások. Ez talán egy újabb széria lehet. Illetve angol fórumokon 2014-es bejegyzéseket találtam, ahol örülnek annak, hogy £300-ért sikerült hozzájutniuk egyhez, ami jelenleg kb. 130e.
Ezeken kívül van még egy pár Dynaudio D28-as selyem dóm tweeter, dobozában, tökéletesen. Végül a D21-ek maradtak, a D28-ak mennek. Ilyeneket is találtam 40e-147e/pár árak között mindenfélét. Ha erre is tudtok mondani egy árat, annak is örülnék.
Képeket ha bármiről kértek, este, vagy hétvégén tudok feltenni. Aztán ha lesz reális áruk, akkor utána mennek fel az adásvételbe.
A segítségeket előre is köszönöm!!
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon
Sztereó erősitők
Ez nem tűnik rossznak:
http://www.jofogas.hu/budapest/Kezmuves ... bqley&gp=1
kivancsi lennek szakertök mit mondanak. szep hogy tett fel osci kepeket, de a 10 kHz-es berezgés nem szep (a 400kHz nem erdekel, persze, hogy ott lekerekit)
Sztereó erősitők
Bryston 3B és 11B -t hallot mar valaki ? mennyi lehet a realis / jó ár értük ?
Sztereó erősitők
Az erősítők hangját általánosságban 'wattszám' alapján megítélni, hááát...! Jócskán van példa ellene és mellette is. Kis teljesítményű erősítők között is sok a selejt, szerintem a kutya másutt van elásva. Hogy cső vagy nem cső, az meg ízlés kérdése.
.
Felvetnék egy témát,nem tudom mennyi igazság van benne.
Az erősítők teljesítményének növelésével,a hang ridegebbé válik,kvázi
a melegség eltűnik.
Mondjuk ez csak személyes tapasztalat,lehet eddig olyan erősítőim voltak,amik ezt bizonyítják.
Ez így ebben formában szerintem nem igaz. Az kétségtelen, hogy könnyebb jó hangú kis teljesítményű erősítőt építeni, mint nagy teljesítményűt, de ilyen szabály nem állítható fel. Hallgass meg egy Ayre, Aesthetix, Electrocompaniet, Solution nagyteljesítményű erősítőt, minden csak nem rideg egyik sem.
Sztereó erősitők
a melegség eltűnik.
Mondjuk ez csak személyes tapasztalat,lehet eddig olyan erősítőim voltak,amik ezt bizonyítják.
Ez így ebben formában szerintem nem igaz. Az kétségtelen, hogy könnyebb jó hangú kis teljesítményű erősítőt építeni, mint nagy teljesítményűt, de ilyen szabály nem állítható fel. Hallgass meg egy Ayre, Aesthetix, Electrocompaniet, Solution nagyteljesítményű erősítőt, minden csak nem rideg egyik sem.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2826
Sztereó erősitők
a melegség eltűnik.
A márkáktól független észrevételeknek mindig érdemes utánajárni, és tapasztalatokat gyűjteni.
Viszont nekem volt már alkalmam néhány félvezetős "nagy vasat" közelről megismerni - hát egyik sem azt az irányt mutatta amit én szerettem volna magamnak...
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Sztereó erősitők
Nagyon másról beszélünk itt kérem szépen.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2826
Sztereó erősitők
Azonos technikai háttér mellett a teljesítmény növelése miatt párhuzamosan kötött teljesítmény eszközök (elektroncsövek, félvezetők) nem javítják a hangminőséget...
Ez teljességgel érthető, mert azonos kivitel mellett megnövekedett az alkatrészek száma, ez pedig szegény elektronok számára nem várt akadályokat jelentenek...
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 17
Sztereó erősitők
Rendkívül nyitott, analitikus, meleg, dinamikus hang jellemzi.A tulajdonos szerint.
Ez egy flying mole monoblokk,ami kb. az enyém volt.Szerintem
hideg a hangja,Nagy László egyenesen ridegnek titulálta pedig ő a forgalmazó.
Itt van egy nagy szubjektív ellentét.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Sztereó erősitők
A példa a kis teljesítmény,melegségre:sonic impact t-amp,pioneer a6,musical fidelity a1,dénes péter 300b monoblokkok.
A nagyobb teljesítmény ridegebbek:flying mole dad m100,nad 2100,
Ezt így összevetni nem sok értelme van. Ezek az erősítők, nem a teljesítményük miatt szólnak másképpen.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 17
Sztereó erősitők
A példa a kis teljesítmény,melegségre:sonic impact t-amp,pioneer a6,musical fidelity a1,dénes péter 300b monoblokkok.
A nagyobb teljesítmény ridegebbek:flying mole dad m100,nad 2100,