Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

[quote=NiteLite post_id=2451277 time=1577151733 user_id=34161]
Sziasztok!

Mit ajánlanátok Denon DL103R és mit egy Ortofon X5-MC hangszedőhőz? (Valószínűsítem, hogy nem azonos lészülék az optimális nekik...)
Új és használt is lehet, de van egy fontos kritérium: a 33/45 váltás nem történhet csak a szíj áthelyezésével! A Pro-jectemhez is van Speed Box, az a minimum...
(A jelenlegi géppark egy Project Xpression 2, ebben van az Ortofon,és egy Technics SL1200MK5, ebben a Denon). Mindezt egy Clearaudio Smart Phono v2 köti az erősítőhöz.)

Köszönöm!

Természetesen egy VPI Scout,v.egy még jobb VPI pörgetőt!
Ár/minőségben verhetetlen,40 éve egy jobbat hallottam!
Üdv. Gyuri :napsut:

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2726

Hozzászólás Szerző: supravox »

NiteLite írta:
2019.12.24., kedd 02:42
Sziasztok!

Mit ajánlanátok Denon DL103R és mit egy Ortofon X5-MC hangszedőhőz? (Valószínűsítem, hogy nem azonos lészülék az optimális nekik...)
Új és használt is lehet, de van egy fontos kritérium: a 33/45 váltás nem történhet csak a szíj áthelyezésével! A Pro-jectemhez is van Speed Box, az a minimum...
(A jelenlegi géppark egy Project Xpression 2, ebben van az Ortofon,és egy Technics SL1200MK5, ebben a Denon). Mindezt egy Clearaudio Smart Phono v2 köti az erősítőhöz.)

Köszönöm!
Szia
Még egy 1200MK5-öt..
Mi mást😃
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

NiteLite
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: NiteLite »

Sziasztok!

Köszönöm!

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Goldring 1042 volt..béna..
AT440 volt nálam még bénább..
Clearaudio Charisma egész jó DE..
Szerencsére egy bulin a vendéggyerekek kivégezték aztán jött a MoFi..
Ja Shelter 201 igen igéretes volt de valami irgalmatlan basszus anomália lépett fel..
Ami még klassz Shure SC35
Szerintem jó helyen kapisgálsz.
Pickup csere😃
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

galrob
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: galrob »

Tctronic írta:
2019.12.23., hétf. 18:56
Üdv.
Ha tudtok, segítséget kérek én is hangszedő ügyben. Technics SL-1210MKII-be jelenleg Ortofon Blue hangszedő van, ami egy Palotás féle Phono-val muzsikál. Igazából egész jól teszik így a dolgukat, de felmerült bennem az esetleges hangszedő csere.

MM vonalon szeretném tovább élni az életem, a zenei stílus elég vegyes, de kevesebb Jazz és komolyzene, több pop-rock egyéb stb irány. Szóval ilyen esetben érdemes-e egyáltalán plusz pénzt beleáldozni?

Én Nagaoka-ban gondolkodtam, de igazából még nem is hallottam. Ha tudtok javaslatot megköszönöm.

Eget verő összeget nem szeretnék bele áldozni, de jó lenne hallhatóan feljebb lépni egy kicsit.
Nagaoka, Goldring, AT, és még biztosan sok típus van, ami jobb lehet az O.blue-nál. Megveszed, bejáratod és majd kiderül megérte e. Számolhatsz rezonancia frekvenciát, de még ez sem garancia arra, hogy a ráfordított összeg, és a kapott hang, elégedettséggel tölt el. Nálam a kar cseréje hozta meg a teret, a nyíltabb, életelibb hangot. A phonoban a jobb csövek, a váltóáramos fűtés, és a minőségi kondik hoztak megint egy jelentős javulást. Dobott rá még egy lapáttal a végerősítő átkondizása. Nem biztos, hogy a hangszedő cserélgetésétől kell várni a jobb hangot, de nyilván próbálkozni ott is lehet.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

A Limar oldalán írtam egy picit hosszabb értekezést mint,hogy jó😃

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Tctronic írta:
2019.12.23., hétf. 18:56
Üdv.
Ha tudtok, segítséget kérek én is hangszedő ügyben. Technics SL-1210MKII-be jelenleg Ortofon Blue hangszedő van, ami egy Palotás féle Phono-val muzsikál. Igazából egész jól teszik így a dolgukat, de felmerült bennem az esetleges hangszedő csere.

MM vonalon szeretném tovább élni az életem, a zenei stílus elég vegyes, de kevesebb Jazz és komolyzene, több pop-rock egyéb stb irány. Szóval ilyen esetben érdemes-e egyáltalán plusz pénzt beleáldozni?

Én Nagaoka-ban gondolkodtam, de igazából még nem is hallottam. Ha tudtok javaslatot megköszönöm.

Eget verő összeget nem szeretnék bele áldozni, de jó lenne hallhatóan feljebb lépni egy kicsit.

Szia
MoFi
A legkissebb 70 ezer körül van.
Igaz nekem a Master Tracker van ami a 3 lépcsőből álló széria teteje de abból kiindulva a "kicsi" is nagyon jó lehet.
A karba tökéletesen passzol.
Én itt keresgélnék.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2858

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Üdv.

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3383

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

funker írta:
2019.12.23., hétf. 14:49
köszönöm mindenkinek a segítséget.úgy néz ki hogy rega vonalon indulok el. sajnos még vásárolnom kell hozzá egy phono előerősítőt, mert az enyémben nincs. (QUAD 77 amp, cd )esetleg egy jó hangszedőt, tudnátok ajánlani?
Ha Rega, akkor feltehetően Rega kar lesz rajta. Ha igy van, és MM hangszedőben gondolkodsz, akkor Goldring, nagyon jól muzsikálnak együtt.
Kérdés, hogy mennyi a keret a hangszedőre, de egy Goldring 1042 hosszú távra megoldaná a hangszedő kérdést. Persze nem olcsó, de nem is belépő kategória. Lehet MC is, de az tovább bonyolítja(drágitja) a helyzetet, de azért az sem ördögtől való.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

galrob
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: galrob »

funker írta:
2019.12.23., hétf. 14:49
köszönöm mindenkinek a segítséget.úgy néz ki hogy rega vonalon indulok el. sajnos még vásárolnom kell hozzá egy phono előerősítőt, mert az enyémben nincs. (QUAD 77 amp, cd )esetleg egy jó hangszedőt, tudnátok ajánlani?
Nem említette senki a Lenco 75-78 készülékeit, amik szintén kedveltek.
Hangszedőt már nehezebb ajánlani, tudni kellene milyen kar lesz a lemezjátszón és hogy MM vagy Mc?

funker
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: funker »

csalaja
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: csalaja »

galrob írta:
2019.12.17., kedd 11:01
csalaja írta:
2019.12.16., hétf. 20:57
Üdv,

Tanácsot szeretnék kérni Denon DP-300 lemezjátszóval kapcsolatban. A problémám, hogy néha a magas hangok recsegnek (mintha a hangfal magasa nem bírná).
Kiváltképp jazz zenénél hallatszik (pl. Miles Davis Round about midnight) de néha zongoránál is megfigyelhető.
Vízszint rendben, nem számít, hogy a beépített phono vagy a különálló szól.
Antikskating/hangszedő súlyozás rendben, többször ellenőrízve.
Előszőr az AT-95EN hangszedőre gondoltam mert a gyerek babrálta egy kicsit, de most cseréltem egy Goldring E2-re (amin ugye még kevesebb esély van elszúrni a beállítást) és pontosan ugyanaz a probléma.
Más hangforrásból (Spotify) kristálytisztán szól, ezért nem gondolnék erősítő/hangfal hibára.

Van valami ötletetek, hogy mit nézzek még át?
Megmosnám a lemezeket, vagy kábelek kontaktja. Tűk biztosan tiszták? Földelés, másik bemenet az erősítőn. Próbálgatással előbb-utóbb kiderül.
Köszönöm szépen a tippeket, tényleg a Round about midnight (VP-80140) lemez volt a ludas. A másik hangszedővel több lemeznél is hallottam a torzítást de a Round about midnight-ot használtam 'tesztlemeznek' mert ott rögtön a szám elején hallatszik a hiba. Van még rengeteg más régebbi és új kiadású Miles Davis lemezem, az új hangszedővel egyiknél sem hallatszik a torzítás, szóval legközelebb óvatosabb leszek és minőségi(bb) lemezzel tesztelek.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2638

Hozzászólás Szerző: mishow »

funker írta:
2019.12.22., vas. 09:48
köszönöm a tanácsod, ennek tükrében fogok vásárolni
Jobban lehetne segíteni, ha megírnád, hol tartasz az lp-zésben, van-e valamennyi lemezed, ha igen milyenek?
Volt-e korábban már lemezjátszód?
Az általad kinézett gépek alapnak mind jók, de 30+ éveses. Bele lehet nyúlni lelakottba.
Most kezdőként nem idegenkednék egy jobb márka belépő plug&play gyalujától.
100 körül Rega Planar1, Edwards Audio Apprentice, alap ProJect nem rossz kezdés, új, nem kopott, nem karcos.
Persze nem audiofil kategória, de elindulni, és kiprobálni az lp “ fílinget” korrekt.
Az is fontos info lenne, hogy a lánc többi része milyen kategória, mert érdemes ahhoz is tartani!

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1306

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

funker írta:
2019.12.22., vas. 09:48
köszönöm a tanácsod, ennek tükrében fogok vásárolni. :tutiok:
Projektet szintén nem ajánlanám. Ha egy megbízható, stabil, jó hangú lemezjátszót szeretnél, akkor leginkább a régi Rega Planar3-at tudnám ajánlani. Ha mód van rá akkor egy Denon103r hangszedővel. Ezt az összeállítást ennyiért nem lehet megbánni és a későbbiekben továbbfejleszthető . Neten sok információ található a témában.

funker
Fórumlakó
Fórumlakó

köszönöm a tanácsod, ennek tükrében fogok vásárolni. :tutiok:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

funker írta:
2019.12.21., szomb. 12:29
projectet egyáltalán nem akarok vásárolni.valami más esetleg, esetleg az avx-en kívül?
A belépő kategóriában más favorit nem nagyon van, azokon kívül akikről szó volt. Ezekkel is el lehet zenélgetni, de azért csodákat nem szabad várni ezen a szinten.
Kicsit feljebb lépve árban, szóba jöhet Rega, Thorens, stb. Csak a pénztárca, illetve az igények szabhatnak határt.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

funker
Fórumlakó
Fórumlakó

azért, köszönöm.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 230

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

funker írta:
2019.12.20., pén. 18:26
üdv!
tanácsot szeretnék kérni, mégpedig, lemezjátszó vásárlás kapcsán. nem igazán vagyok jártas ebben az ügyben, milyen márkát, típust vásároljak. amelyekre voksolnék: dual cs 505-4, project debut2, revolver, rotel rp-830,thorens td 280. esetleg valakinek van ezekről a forgatókról némi tapasztalata? ami még fontos, nem akarok több 100 ezret rá költeni.
előre is köszönöm, ha valaki megosztaná a gondolatait velem.
Én inkább feladom!
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

funker
Fórumlakó
Fórumlakó

projectet egyáltalán nem akarok vásárolni.valami más esetleg, esetleg az avx-en kívül?

Smart845
V.I.P.
V.I.P.

funker írta:
2019.12.21., szomb. 09:29
köszönöm, nem rossz, de ennyit nem akarok rá áldozni.esetleg valami más versenyző?
Akkor ez viewtopic.php?f=31&t=137406
Ezen még a Project 9-es alu kar van,ami közepesen nehéz,ezért a hangszedő választást szélesebb skálán teszi lehetővé.
Egy cimborámnál pl. nagy jelű Dynavector (már nem tudom melyik tipus) mc hangszedővel üzemelt.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

funker
Fórumlakó
Fórumlakó

köszönöm, nem rossz, de ennyit nem akarok rá áldozni.esetleg valami más versenyző?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Smart845 írta:
2019.12.20., pén. 21:25
funker írta:
2019.12.20., pén. 20:27
köszönöm a tanácsotokat, nekem is egyébként a dual az egyik titkos esélyesem. esetleg, más márkát tudnátok ajánlani, ami nem kerül csillagászati összegbe?
Igen.
Ez viewtopic.php?f=31&t=125270 egy nagyon jó lemezjátszó (saját tapasztalat) és hangszedő is van hozzá.
Azzal együtt, hogy azért ez már nem éppen a belépő kategória, igen bizalomgerjesztő, és nagyon jó vétel.
Bár nagy kérdés, kinek mi a belépő kategória? ;)

Smart845
V.I.P.
V.I.P.

funker írta:
2019.12.20., pén. 20:27
köszönöm a tanácsotokat, nekem is egyébként a dual az egyik titkos esélyesem. esetleg, más márkát tudnátok ajánlani, ami nem kerül csillagászati összegbe?
Igen.
Ez viewtopic.php?f=31&t=125270 egy nagyon jó lemezjátszó (saját tapasztalat) és hangszedő is van hozzá.

funker
Fórumlakó
Fórumlakó

SFI
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 80

Hozzászólás Szerző: SFI »

Egyetértek Zoli73-al, a Dual egy jó belépő szintű alternatíva, nekem is volt, és évekig éltem vele....
Benz Micro LP-S - Michell Orbe, SME 309 - VDH D-501 - Benz Micro Wood SL2 - Analog Art - VDH D501 - ARC PH5 fonó - HT Magic Two - ARC SP 16L- HT Magic Two - Conrad Johnson MF2200 - Music Rererence RM 9 - HT Magic Tweeter - Ponder Over - B&W 705 S1.   CD: Marantz SA15 s1

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”