SoundMania írta: ↑2019.12.03., kedd 13:01
Elméletileg belegondolva, nem igazán értettem meg ennek az alátámasztásnak a jelentőségét . Szerintem vagy nem fogalmaztál pontosan, vagy az egész egy nagy félreértelmezése a motor működésének. Visszavezethető ez a másik kérdésedre, ahol a motor tápellátási hiányosságain gondolkodtál egy egy síkban menő gondolatmenettel, amit nem tudsz elengedni és jónak tartod, bár sem végig nem gondoltad, sem nem próbáltad megérteni, értelmezni .
Nekem ez úgy tűnik, hogy csináljuk amiket leírnak neten, de fogalmunk sincs, hogy az jó vagy sem. Szerintem teljesen felesleges dolgokat csinálsz , ahelyett , hogy megértenéd a dolog működését meg , hogy mi miért úgy van .....
Szerintem még nagyon körül kellene járnod ezt a témát.....
???
Túl sok állítás, tagadás, alig burkolt lehülyézés így egyszerre; máshoz vagyok szokva.
Sorjában:
-Tehát félreértés, hogy a tengelyek (motor, tányér) megtámasztása pontszerű és minél kisebb surlódású legyen. Az is hibás elképzelés, hogy jó, ha ez évtizetekig úgy is marad.
- Beszűkült gondolat, hogy mindkét tekercs azonos feszültséget kapjon, lehetőleg helyes fázistolással, és valahol 110-90V körül. Mint írtam, a motor adatlapja szerinti (amitől a cégek kicsit el szoktak térni) bekötéssel tökéletes, csak kíváncsi voltam az én gépemen mi a helyzet.
Hogy ezeket rendbe tettük, segíts hiteles forráshoz jutnom, hogy ne kelljen bégető birkaként követnem a többi, internet szemétdombjáról legelészőt. Már a motor gyári pdf fájlját, meg a Townshendnek a tengely felújításra vonatkozó leírását is töröltem; össze lettek netezve.

Majd elkérem postai úton, úgy talán nem szennyeződik.
De nincs harag, tudom, hogy mindez nem külön nekem célzott személyeskedés volt.
Számodra nagyjából mindenki fogalmatlan, akinél nem értesz valamit, vagy tévesnek tartod egy állítását. A vége aztán általában ez: "Engem sokan nem szeretnek, mert ki merem mondani a véleményemet!"
Kérlek, ne légy rest érvelni! Ugyanannyi billentyűleütés.
Nincs elég tudásom, azért kérdeztem itt. Nem vagyok tévedhetetlen, ez következik a hézagos tudásomból. Tegyél/tegyetek helyre!
De szerinted ilyesmikkel mire megyek én, vagy bárki?
"Elméletileg belegondolva"
"...nem igazán értettem"
"...nem fogalmaztál pontosan"
"...egy nagy félreértelmezése"
"...egy síkban menő gondolatmenet"
"...jónak tartod, bár sem végig nem gondoltad"
"... nem próbáltad megérteni, értelmezni "
"...nekem ez úgy tűnik"
". .de fogalmunk sincs, hogy az jó vagy sem. "...szerintem teljesen felesleges dolgokat csinálsz , ahelyett , hogy megértenéd a dolog működését meg , hogy mi miért úgy van ....."
"...Szerintem még nagyon körül kellene járnod ezt a témát..."