Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

professorsoma
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 20

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: professorsoma »

Jelenleg PC-ről hallgatok csak zenét, nézek filmet. Volt már DAC, hálózati lejátszó, ilyen-olyan előfok, kábel stb. Hozzáteszem nem ultra High End hálózati lejátszóm volt. Nagyon jó hangkártyával összerakott PC egy még jobb hangprocival (surround előfokkal). Szerintem ha már digit "hangzás" akkor optikai kábel a PC és a hangproci közé. Ha jó a hangproci (McIntosh, Emotiva ...) az a digit jelből hozza ki a legjobb hangzást. Ebben lehet tévedek, de nekem ez a tapasztalatom. Volt RCA kábellal is összekötve, de optikaival jobb szerintem. Mondjuk ez rendszerfüggő.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2730

Hozzászólás Szerző: supravox »

nadtom írta:
2018.09.26., szer. 00:43
Lenne két kérdésem:
1. Nálam a Nas-hoz volt a külső vinyó csatlakoztatva USB-vel (amin a zene van), de nemrég átvariáltam, és most már direktben a PC-re van kötve a külső vinyó USB-vel. (Az Audio Pc-ben SSD-n csak a rendszer van, vinyó nincs benne).
Lehet csak beképzelem, de mintha kicsit jobban szólna így.
Érdemes lenne a külső vinyóhoz venni egy jobb (12V-os) lineáris tápot? Ha igen akkor szívesen vennék konkrét típust is.

2. Jelenleg az USB transzport (Audiobyte Hydra) és a Dac egy Spdif digit kábellel van összekötve.
Mindkettőn van optikai csatlakozó is, így a kérdésem az lenne, hogy érdemesebb inkább optikai kábellel összekötni a két egységet?
Hát kösd össze és meg tudod.
De szerintem ez a leggyenguszabb megoldás.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Lenne két kérdésem:
1. Nálam a Nas-hoz volt a külső vinyó csatlakoztatva USB-vel (amin a zene van), de nemrég átvariáltam, és most már direktben a PC-re van kötve a külső vinyó USB-vel. (Az Audio Pc-ben SSD-n csak a rendszer van, vinyó nincs benne).
Lehet csak beképzelem, de mintha kicsit jobban szólna így.
Érdemes lenne a külső vinyóhoz venni egy jobb (12V-os) lineáris tápot? Ha igen akkor szívesen vennék konkrét típust is.

2. Jelenleg az USB transzport (Audiobyte Hydra) és a Dac egy Spdif digit kábellel van összekötve.
Mindkettőn van optikai csatlakozó is, így a kérdésem az lenne, hogy érdemesebb inkább optikai kábellel összekötni a két egységet?
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Dorian írta:
2018.09.25., kedd 07:15
Nálam ssd-n az oprendszer egy 4T vinyón a mindenféle még válogatás alatt lévő mjúzik
Ami tetszik áthúzom az 1T ssd tárhelyre és onnan hallgatom.
Azt hiszem a vinyó indítás után 5 perccel leáll azaz nem rázza rángatja a készüléket.
Ez nálam nagyon bejött.

Ez OK, de nem az volt a kérdés, h HDD vs SSD
Nagyon eltértem a témától??
Akkor szórom a hamut a fejemre..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

asebestyen írta:
2018.09.25., kedd 07:30
Az-X írta:
2018.09.23., vas. 23:37
Sziasztok,

Nekiláttam én is egy audio PC összerakásának... kérdés... van itthon egy szerverem (rendes szerver, pincében, rack szekrény, gigabites hálózati elemek, CAT6-os kábelezés... ahogy kell). Mivel járok jobban, ha erről a szerverről osztom meg a zenéimet, vagy ha rakok a PC-be egy nagy SSD-t amire minden ráfér? Most egy 32Gb-os SSD van a gépben, de még telepítés előtt bele tudok dobni egy nagyobbat :)
Szia!

Nem ezen fog múlni a jó hang, abban az egyben biztos lehetsz. Pont jó a szerver tárolni, és ha épp megváltod a világot, beteszed az albumot ramdiskbe, és akkor tök mindegy, hogy hol tároltad. Általában meg tök jó lesz csak simán, aztán kész.
Mondjuk ez igaz leborulok.gif

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8053

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Az-X írta:
Sziasztok,

Nekiláttam én is egy audio PC összerakásának... kérdés... van itthon egy szerverem (rendes szerver, pincében, rack szekrény, gigabites hálózati elemek, CAT6-os kábelezés... ahogy kell). Mivel járok jobban, ha erről a szerverről osztom meg a zenéimet, vagy ha rakok a PC-be egy nagy SSD-t amire minden ráfér? Most egy 32Gb-os SSD van a gépben, de még telepítés előtt bele tudok dobni egy nagyobbat :)
Szia!

Nem ezen fog múlni a jó hang, abban az egyben biztos lehetsz. Pont jó a szerver tárolni, és ha épp megváltod a világot, beteszed az albumot ramdiskbe, és akkor tök mindegy, hogy hol tároltad. Általában meg tök jó lesz csak simán, aztán kész.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Nálam ssd-n az oprendszer egy 4T vinyón a mindenféle még válogatás alatt lévő mjúzik
Azt hiszem a vinyó indítás után 5 perccel leáll azaz nem rázza rángatja a készüléket.
Ez nálam nagyon bejött.

Ez OK, de nem az volt a kérdés, h HDD vs SSD
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Az-X írta:
2018.09.24., hétf. 20:39
Háát... kb mindkét eljárás mellett szól érv :) sokkal előrébb nem jutottam :)
Ha szerverről játszok le, és feltolom a cache-t jó nagyra, akkor elvileg RAM-ba tárolja a teljes file-t nem? Ez lehet esetleg még jobb megoldás?
Hát én érvet nem nagyon mondtam csak egy tapasztalatot..illetve elég sok pc-t használó ismerősöm is így használja a gépét.
Miután az általad felsorolt módszerek kipróbálódtak

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: Az-X »

Háát... kb mindkét eljárás mellett szól érv :) sokkal előrébb nem jutottam :)
Ha szerverről játszok le, és feltolom a cache-t jó nagyra, akkor elvileg RAM-ba tárolja a teljes file-t nem? Ez lehet esetleg még jobb megoldás?

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Dorian írta:
2018.09.24., hétf. 18:53
Az-X írta:
Mivel járok jobban, ha erről a szerverről osztom meg a zenéimet, vagy ha rakok a PC-be egy nagy SSD-t amire minden ráfér? Most egy 32Gb-os SSD van a gépben, de még telepítés előtt bele tudok dobni egy nagyobbat :)
Wittao tanácsát pártolom én is.
Hidd el nem lősz mellé ha beteszel egy nagyobb ssd-t és arról tolod a zenét.
Ez nálam nagyon bejött.
Aki nem hiszi járjon utána 31_1_21.gif

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Az-X írta:
Mivel járok jobban, ha erről a szerverről osztom meg a zenéimet, vagy ha rakok a PC-be egy nagy SSD-t amire minden ráfér? Most egy 32Gb-os SSD van a gépben, de még telepítés előtt bele tudok dobni egy nagyobbat :)
Kb. tök mindegy. Szvsz spórolj egy SSD árát.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

professorsoma
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: professorsoma »

Az-X írta:
Sziasztok,

Üdv!
Szerintem a szerverről szóljon a zene. A PC még ha LAN kábelon is csatlakozik a router-hez akkor is jobb szerintem a szerver. Lehet nagyon gyors az SSD, de csak belső írásra, olvasásra. Hálózaton keresztül a szerver adatátvitele reggelire eszi meg a PC-t akármilyen SSD-ről olvastatsz adatot a hálózaton. Itt nagyon fontos, hogy hálózaton keresztül!!! Megjegyezném a wifi-n keresztül történő csatlakozás távolság illetve akadályfüggő. Gigabites wifis routerek (még a sokszázezresek is) MAX 10-15 méteren bellül tudják csak a kvalifikált max sávszélt. Még egy aprócska tény, hogy egy sima SSHD is többszörös adatírási illetve olvasási sebességgel bír, mint egy gigabites hálózat. És valami eszembe jutott még: a PC-ben lévő SSD-t az alaplap szólítja meg ha jól tudom :D több más folyamatszál mellett. A szerver meg csak adattárolás illetve továbbítás "tevékenységet folytat", nincs ilyen meg olyan hang illetve videó (képi) megjelenítő feladata no meg a hitvány beépülő modulokkal sem kell foglalkoznia.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1648

Hozzászólás Szerző: Indy »

wittao írta:
2018.09.24., hétf. 11:32
Mondom ezt ugy, hogy van Synology NAS-om, de arrol a zeneket mindig attolom az USB-s hattertaramra es az csatlakozik a gephez.
Ilyen az, amikor valaki a készülékei rabjává válik. :smile29:
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Az-X írta:
Mindkettő lehetőségével élni kell.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: Az-X »

Sziasztok,

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

fapaci írta:
2018.09.23., vas. 09:41
vlaca írta:
2018.09.23., vas. 08:41
Az Audirvana legfrissebb remote appja(ios) már kezeli a windowsos verziót is.
Igen, tudom, de nincs IOS eszközöm és nem is lesz. Az Androidos verziót várom.
Jaaa, oks :D
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Nekem annyira bevált a Jriver MC, hogy megvettem.
Audio célra épített PC > analóg táplálás minden körön > Server 2016 (scriptelve) > JRiver > JPLay
Eddig messze a legjobb, pedig sok mindent megpróbáltam már...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11370
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

vlaca írta:
2018.09.23., vas. 08:41
Igen, tudom, de nincs IOS eszközöm és nem is lesz. Az Androidos verziót várom.

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

fapaci írta:
2018.09.22., szomb. 11:48
asebestyen írta:
2018.09.22., szomb. 11:06
Ezt a JRiver rajongást egyszerűen nem értem. Az évek alatt többször nekifutva, többféle hardveres környezetben próbálva, jól beállítva, nekem mindig a leggyengébb hangot produkálta az összes lejátszó program közül winfos alatt. gondolkodik.gif Jelenleg az Audirvana számomra messze a legjobb hangú win alatt. :smile32:
Nem értem, mit nem értesz. :rolleyes: A jRiver nálam és barátaimnál igen jó hangzást ad, de ez nyilván összetett kérdés és erősen függ a környezettől, tehát nem vitatéma. Hangminőségben van nála jobb is, csak azok számomra annyira fapadosak, kényelmetlenek, hogy kiesnek a lehetőségek közül. Az Audirvanat imádom OS X rendszerben, jól használható, kitűnő hangzást adó megoldás elviselhető áron, de a Win verzió még kezdetleges állapotban van, tudtommal (részemről használható) távvezérlési lehetőség sincs még hozzá. Remélem, hamarosan az elvárt szintre fejlesztik és akkor 5 év használat után elgondolkodom a jRiver leváltásán.
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Igazán nem akartam flame-et gerjeszteni a JRiver figyelmeztetés idecitálásával, de ha már szóba került...
Én annak idején megvettem a 19-est, amiről kiderült: nekem nem tetszik annyira. Aztán lett audio-PC-m (audio célokra épített, teljes analóg tápellátást kapott Server 2012, Server 2016, most éppen Win10 alapú asztali gépem), sokáig ment a rajta a Tidal, később a Deezer saját alkalmazása a JPlay-vel összeházasítva. Aztán amikor mindkét "szolgáltatóból" - különböző okok miatt - elegem lett, akkor rendbe tettem a NAS-t, megvettem a JRiver 24-et, a PC-vel (foo_dsd_iso) skáláztatok mindent addig fel, amíg a DAC fogadja (5.6 GHz). Egy kicsit "öregurasabb" a hang, mint a CD-minőségű natív felbontásban, de elég gyors a rendszer ahhoz, hogy ez egyáltalán ne legyen zavaró, és a muzikalitásból nem vesz el, de részletben (zenei információban) és térben hoz annyit, hogy megérje. A nagyobb felbontású anyagok esetén még kevésbé hallatszik a "lassulás". Ráadásul van annyi beállítási lehetőség (a JRiver+JPlay kombót a legfrissebb install óta nem is próbáltam), hogy a saját elképzeléseihez közelítse az ember a hangot. Szerintem ezért megéri. Nekem biztosan megérte. Pedig nálam is ment már AP Linux, Daphile, stb.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

fülelek írta:
2018.09.22., szomb. 14:15
Említettem már az AP Linuxot? gondolkodik.gif
persze csak halkan :D
és belekérdezhetek?:)
Az AP linux azt mondja, hogy
1.) 192kHz-re felskáláz. Ez amúgy miért jobb, mint a forrást küldeni a DAC-ra és a DAC skáláz fel? - megérne egy misét a rettegett jitter kérdés, ha van, mikor árt többet, mikor rosszabb, nagyobb usb sávszélességnél vagy kisebbnél?

2.) azt mondja az AP linux, hogy 5-10ms a latency. Aha, és mi van ha sokkal több? lassabban indul a zene vagy siet a spektogram? gondolom ha elindult a tempót csak tartja.

3.) optimalizált cpu/memória/háttér program kérdés - ebbe most nem mennék bele, már volt téma az 5 vagy 10% CPU kihasználtság kérdése :)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11370
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

fülelek írta:
2018.09.22., szomb. 14:15
Ma még nem. :rolleyes:

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5319

Hozzászólás Szerző: fülelek »

persze csak halkan :D

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

asebestyen írta:
2018.09.22., szomb. 11:06
Ezt a JRiver rajongást egyszerűen nem értem.
Én sem... Viszont már rájöttem, hogy ha a zenehallgatás a cél, akkor nem annak kell aggódnia aki nem hall különbséget a misztikumok között...
31_1_21.gif
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Én is Jrivert használok, csak azt tudom mondani nagyon jó hangja van. Lehet van jobb program, de én ezzel a hangminőséggel is teljesen elégedett vagyok, a szolgáltatásai pedig kiválóak.
Nem kis macera (legalábbis nekem) amire mindet beállít az ember egy új szoftver telepítése esetén, így valami nagyon nagy durranás kell ahhoz, hogy lecseréljem a Jriver-t.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”