ha te úgy jobbnak hallod és boldog vagy vele...

ha te úgy jobbnak hallod és boldog vagy vele...
RAM-ból kell zenélni és a szkepticizmusod nagyrésze elfog illanni!ZolaBA írta: ↑2018.08.10., pén. 06:45Tessék egy inkább szkeptikus magánvélemény :)chopper írta: ↑2018.08.09., csüt. 21:44Elvtársaim a zenehallgatásban!![]()
Adott egy audió pc-s rendszer. Tapasztalatotok szerint mi adja egy bizonyos minőségű fájl lejátszásakor a legtutibb hangzást, esetleg mi a sorrend szerintetek:quetionmark:
1. Ha a fájl NAS-on van és azt LAN kábelen keresztül játsszuk le.(mezei LAN kábel esetén.)
2. Ha a fájl NAS-on van és azt WIFI-n keresztül játsszuk le.
3. Ha a fájl pendrájvon van, ami a dedikált USB bemenethez csatlakozik.
4. Ha a fájl külső merevlemezen van, ami a dedikált USB bemenethez csatlakozik mezei USB kábellel.
5. Ha a fájl az audió pc belső SSD meghajtóján van.
6. Ha a fájl az audió pc belső merevlemezén van.
Informatikai szempontból, ha az átvitel szükséges és elégséges mértékben működik, akkor nincs különbség, mert ugyan az a bitpercfect adatfolyam kerül a memóriába/processzorba...
Hifi szempontból a technológiáknak vannak előnyei és hátrányai is, melyek az adott rendszerben, az adott elemekkel esetleg okozhatnak hallható eltérést, a tápfeszültség ingadozása illetve a elektromos zajok be és átvezetése miatt. pl: a lan kábel bevezeti a zavarokat, a wifi nem, de antennával befog más zavarokat és egyben maga is zavarkeltő. Helyi tárolásnál felmerül a merevlemezek nagyobb ingadozó áramfelvétele, ami miatt a pendrive és az ssd előnyösebb lehet. Ugyanakkor az usb rendszer gyengesége miatt feltételezhető, hogy az ssd jobb, mert nem terheli az usb vezérlőt ami a dac-ot is kezeli.
Szóval megvan az oka, hogy miért az a közvélekedés, hogy a külön ösvényen, analóg tápolt, helyi ssd-s verzió a legjobb, már csak abban nincs egyetértés, hogy az elméleti különbségek hallhatóak-e gyakorlatban, ha igen milyen mértékű és ez a különbség ár/érték arányban hogyan viszonyul az egyéb főelem fejlesztésekhez :)
Bennem azért mindig motoszkál a gondolat, hogy az EMI/RFI nem egy ma megjelent trópusi vírus, minden digitális eszköz tervezésénél figyelembe veszik, hogy a várható zavar ne okozzon gondot a működésben. Szerintem még nem látott senki félreszámoló processzort csak azért mert a szomszéd wifi-n nézi az izaurát vagy mert a másik szomszéd klímája működik. Ezen logikát végigfutva eljutunk hiba/eltérés mentesen egészen a dac chip analóg kimenetéig, ott viszont ha rákerül valami zaj a zenénkre az ott is marad. Persze ezzel is sok a kérdés, pl hogy egy normális, minőségi, galvanikusan leválasztott dacnál ez milyen mértékű és kell-e aggódni? vagy, hogy mi értelme van egy drága sata kábelnek? (semmi), vagy, hogy miért hallanak egyesek különbséget azonos elven működő lejátszó programok között (pl. foobar asio vs. jriver asio) ha logikailag nincsen, vagy miért hallanak különbséget attól, hogy a processzor a zenelejátszástól 5%-ban, vagy egyéb háttérfolyamatok miatt 10%-ban van leterhelve...utóbbi szerint ha előkeresném a winamp-ot akkor a fullscreen 100% cpu terhelő vizualizáció bekapcsolásákor brutál minőségromlást kéne észlelni, mintha pokrócot dobnék a hangsugárzóra, de ez persze nincs így.
na befejeztem...![]()
Tessék egy inkább szkeptikus magánvélemény :)chopper írta: ↑2018.08.09., csüt. 21:44Elvtársaim a zenehallgatásban!![]()
Adott egy audió pc-s rendszer. Tapasztalatotok szerint mi adja egy bizonyos minőségű fájl lejátszásakor a legtutibb hangzást, esetleg mi a sorrend szerintetek:quetionmark:
1. Ha a fájl NAS-on van és azt LAN kábelen keresztül játsszuk le.(mezei LAN kábel esetén.)
2. Ha a fájl NAS-on van és azt WIFI-n keresztül játsszuk le.
3. Ha a fájl pendrájvon van, ami a dedikált USB bemenethez csatlakozik.
4. Ha a fájl külső merevlemezen van, ami a dedikált USB bemenethez csatlakozik mezei USB kábellel.
5. Ha a fájl az audió pc belső SSD meghajtóján van.
6. Ha a fájl az audió pc belső merevlemezén van.
Nem irányít sajna.
Csak eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha, mert a Tidalhoz nincs remote app.wittao írta: ↑2018.08.04., szomb. 15:28:)
Egyebkent ahogy a leirasokat olvastam az Amarra es az Audirvana ugyanazokat az algoritmusokat hasznalja, csak lehet a beallitasoknal Neked nem fedtek egymast (2-3-bol lehet valasztani). Persze ettol mindenkinek mas a jo es szep.
Szerk.: leginkabb a JRiverrel hasonlitottam ossze, es a JRiver hangjanal jobban tetszett az Audirvana-e. Amarra nem sokat futott.
PC-n meg Foobar - JRiver osszehasonlitasban nalam az utobbi sokkal jobban tetszett tobbeknek is.
Az Amarra-nak nekem jobban tetszett a hangja, azert hasznaltam Audirvanat, mert azzal működött az Apple remote.wittao írta: ↑2018.08.04., szomb. 15:12Audirvana-val hasznalom, szerintem jobb igy nehany dolog miatt:
- sajat zeneim is ott vannak
- szepen belesimul a Tidal, nem zavar, kulon rendezi a Tidal-os kedvenceket es meg nehany aprosag
- szerintem az Audirvana encoding valamiert jobban mukodik, szebbnek hallom a szamokat, ha Audirvana-val jatszom le (SoX-t hasznalok)
Ami zavart:
- nincs dark mode, vegre az uj verzioban lesz, de nekem nem sikerult meg beinditani
- kereses egy kicsit mashogy mukodik a gyari apphoz kepest, de elviselheto
Amarra nalam nem volt hosszu eletu... pedig nem tunik rossznak elsore, de arra valahogy nem alltam ra, ettol meg lehet siman jo.
VOX-ot viszont messzire kerulom, gyp-s szoftver.
Ha a Diresct Sound-ot valasztom ahol semilyen ASIO-t nem hasznal csak rogton a windowsos kimeno csatornara kuldi a jelet akkor is forditott. :(
tottyi írta: ↑2018.08.02., csüt. 13:24En is ezert allok elotte ertelmetlenul. Nem-e lehet, hogy valamikor amikor meg kisebb verzioju JRiver-em volt es kiserleteztem vele marmint a csatornak megforditasaval es aztan rainstalaltam egy ujabb verziot es talan megjegyezte a regi beallitast csak mar nem mutatja.Mert mast nem tudok elkepzelni. Hogy nekem mindig megfejthetetlen problemaim vannak ezzel a hifi-vel, talan tul sokat foglalkozok vele.
![]()
En is ezert allok elotte ertelmetlenul. Nem-e lehet, hogy valamikor amikor meg kisebb verzioju JRiver-em volt es kiserleteztem vele marmint a csatornak megforditasaval es aztan rainstalaltam egy ujabb verziot es talan megjegyezte a regi beallitast csak mar nem mutatja.frankoo írta: ↑2018.08.02., csüt. 13:17Hát... őszintén megmondom nem találtam! Csak a polaritás fordítást! ...![]()
koszi szepen elore is. Ugy probaltam, hogy a windowsos eszkozkezeloben a XMOS tulajdonsagban lehet kulon hangositani a csatornat es ha JRiver-en keresztul szol es hallkitom pl a jobb csatornat akkor a bal fele halkul.
Nincs tapasztalatom, amikor belinkeltem akkor találtam rá és fizettem elő 30 napra.tottyi írta: ↑2018.07.31., kedd 09:30Az lehetseges, hogy nem mindegyik albumot engedi letolteni? Valamelyiknel csak Premium accountal lehet.franz írta: ↑2018.07.30., hétf. 19:34Sziasztok!
Ezt ismeri valaki?
https://24bitvinyl.com
Most töltögetek le róla DSD fájlokat, hát jobb mint amit máshonnét lehet szedni, LP rip ez is.
Valaki ismeri, h ide milyen anyagok kerülnek fel? bárki össze kókányolhat bármit és feltölti vagy azért itt jó elektronikával rögzítenek?
Belehallgatva Pink Floyd-Sheep -be...nem rossz.
Hát, még milyen jó lenne lemezjátszóval meghallgatni!
Az lehetseges, hogy nem mindegyik albumot engedi letolteni? Valamelyiknel csak Premium accountal lehet.franz írta: ↑2018.07.30., hétf. 19:34Sziasztok!
Ezt ismeri valaki?
https://24bitvinyl.com
Most töltögetek le róla DSD fájlokat, hát jobb mint amit máshonnét lehet szedni, LP rip ez is.
Valaki ismeri, h ide milyen anyagok kerülnek fel? bárki össze kókányolhat bármit és feltölti vagy azért itt jó elektronikával rögzítenek?
Belehallgatva Pink Floyd-Sheep -be...nem rossz.
Már többször próbáltam, mert engem is idegesít, de nem tudom/lehet az üres sorokat törölni.