Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Big írta:
2018.08.10., pén. 17:13
[RAM-ból kell zenélni és a szkepticizmusod nagyrésze elfog illanni! :D
ha te úgy jobbnak hallod és boldog vagy vele... :tutiok:
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 755
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Big »

ZolaBA írta:
2018.08.10., pén. 06:45
chopper írta:
2018.08.09., csüt. 21:44
Elvtársaim a zenehallgatásban! leborulok.gif

Adott egy audió pc-s rendszer. Tapasztalatotok szerint mi adja egy bizonyos minőségű fájl lejátszásakor a legtutibb hangzást, esetleg mi a sorrend szerintetek:quetionmark:
1. Ha a fájl NAS-on van és azt LAN kábelen keresztül játsszuk le.(mezei LAN kábel esetén.)
2. Ha a fájl NAS-on van és azt WIFI-n keresztül játsszuk le.
3. Ha a fájl pendrájvon van, ami a dedikált USB bemenethez csatlakozik.
4. Ha a fájl külső merevlemezen van, ami a dedikált USB bemenethez csatlakozik mezei USB kábellel.
5. Ha a fájl az audió pc belső SSD meghajtóján van.
6. Ha a fájl az audió pc belső merevlemezén van.
Tessék egy inkább szkeptikus magánvélemény :)

Informatikai szempontból, ha az átvitel szükséges és elégséges mértékben működik, akkor nincs különbség, mert ugyan az a bitpercfect adatfolyam kerül a memóriába/processzorba...

Hifi szempontból a technológiáknak vannak előnyei és hátrányai is, melyek az adott rendszerben, az adott elemekkel esetleg okozhatnak hallható eltérést, a tápfeszültség ingadozása illetve a elektromos zajok be és átvezetése miatt. pl: a lan kábel bevezeti a zavarokat, a wifi nem, de antennával befog más zavarokat és egyben maga is zavarkeltő. Helyi tárolásnál felmerül a merevlemezek nagyobb ingadozó áramfelvétele, ami miatt a pendrive és az ssd előnyösebb lehet. Ugyanakkor az usb rendszer gyengesége miatt feltételezhető, hogy az ssd jobb, mert nem terheli az usb vezérlőt ami a dac-ot is kezeli.

Szóval megvan az oka, hogy miért az a közvélekedés, hogy a külön ösvényen, analóg tápolt, helyi ssd-s verzió a legjobb, már csak abban nincs egyetértés, hogy az elméleti különbségek hallhatóak-e gyakorlatban, ha igen milyen mértékű és ez a különbség ár/érték arányban hogyan viszonyul az egyéb főelem fejlesztésekhez :)

Bennem azért mindig motoszkál a gondolat, hogy az EMI/RFI nem egy ma megjelent trópusi vírus, minden digitális eszköz tervezésénél figyelembe veszik, hogy a várható zavar ne okozzon gondot a működésben. Szerintem még nem látott senki félreszámoló processzort csak azért mert a szomszéd wifi-n nézi az izaurát vagy mert a másik szomszéd klímája működik. Ezen logikát végigfutva eljutunk hiba/eltérés mentesen egészen a dac chip analóg kimenetéig, ott viszont ha rákerül valami zaj a zenénkre az ott is marad. Persze ezzel is sok a kérdés, pl hogy egy normális, minőségi, galvanikusan leválasztott dacnál ez milyen mértékű és kell-e aggódni? vagy, hogy mi értelme van egy drága sata kábelnek? (semmi), vagy, hogy miért hallanak egyesek különbséget azonos elven működő lejátszó programok között (pl. foobar asio vs. jriver asio) ha logikailag nincsen, vagy miért hallanak különbséget attól, hogy a processzor a zenelejátszástól 5%-ban, vagy egyéb háttérfolyamatok miatt 10%-ban van leterhelve... gondolkodik.gif utóbbi szerint ha előkeresném a winamp-ot akkor a fullscreen 100% cpu terhelő vizualizáció bekapcsolásákor brutál minőségromlást kéne észlelni, mintha pokrócot dobnék a hangsugárzóra, de ez persze nincs így.

na befejeztem... :D
RAM-ból kell zenélni és a szkepticizmusod nagyrésze elfog illanni! :D
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

chopper írta:
2018.08.09., csüt. 21:44

Adott egy audió pc-s rendszer. Tapasztalatotok szerint mi adja egy bizonyos minőségű fájl lejátszásakor a legtutibb hangzást, esetleg mi a sorrend szerintetek:quetionmark:
1. Ha a fájl NAS-on van és azt LAN kábelen keresztül játsszuk le.(mezei LAN kábel esetén.)
4. Ha a fájl külső merevlemezen van, ami a dedikált USB bemenethez csatlakozik mezei USB kábellel.
Tessék egy inkább szkeptikus magánvélemény :)

Informatikai szempontból, ha az átvitel szükséges és elégséges mértékben működik, akkor nincs különbség, mert ugyan az a bitpercfect adatfolyam kerül a memóriába/processzorba...

Hifi szempontból a technológiáknak vannak előnyei és hátrányai is, melyek az adott rendszerben, az adott elemekkel esetleg okozhatnak hallható eltérést, a tápfeszültség ingadozása illetve a elektromos zajok be és átvezetése miatt. pl: a lan kábel bevezeti a zavarokat, a wifi nem, de antennával befog más zavarokat és egyben maga is zavarkeltő. Helyi tárolásnál felmerül a merevlemezek nagyobb ingadozó áramfelvétele, ami miatt a pendrive és az ssd előnyösebb lehet. Ugyanakkor az usb rendszer gyengesége miatt feltételezhető, hogy az ssd jobb, mert nem terheli az usb vezérlőt ami a dac-ot is kezeli.

Szóval megvan az oka, hogy miért az a közvélekedés, hogy a külön ösvényen, analóg tápolt, helyi ssd-s verzió a legjobb, már csak abban nincs egyetértés, hogy az elméleti különbségek hallhatóak-e gyakorlatban, ha igen milyen mértékű és ez a különbség ár/érték arányban hogyan viszonyul az egyéb főelem fejlesztésekhez :)

Bennem azért mindig motoszkál a gondolat, hogy az EMI/RFI nem egy ma megjelent trópusi vírus, minden digitális eszköz tervezésénél figyelembe veszik, hogy a várható zavar ne okozzon gondot a működésben. Szerintem még nem látott senki félreszámoló processzort csak azért mert a szomszéd wifi-n nézi az izaurát vagy mert a másik szomszéd klímája működik. Ezen logikát végigfutva eljutunk hiba/eltérés mentesen egészen a dac chip analóg kimenetéig, ott viszont ha rákerül valami zaj a zenénkre az ott is marad. Persze ezzel is sok a kérdés, pl hogy egy normális, minőségi, galvanikusan leválasztott dacnál ez milyen mértékű és kell-e aggódni? vagy, hogy mi értelme van egy drága sata kábelnek? (semmi), vagy, hogy miért hallanak egyesek különbséget azonos elven működő lejátszó programok között (pl. foobar asio vs. jriver asio) ha logikailag nincsen, vagy miért hallanak különbséget attól, hogy a processzor a zenelejátszástól 5%-ban, vagy egyéb háttérfolyamatok miatt 10%-ban van leterhelve... gondolkodik.gif utóbbi szerint ha előkeresném a winamp-ot akkor a fullscreen 100% cpu terhelő vizualizáció bekapcsolásákor brutál minőségromlást kéne észlelni, mintha pokrócot dobnék a hangsugárzóra, de ez persze nincs így.

na befejeztem... :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

chopper
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: chopper »

Ha lehet magyarázatot is fűzzetek véleményetekhez. Valószínűleg tanulságos lesz.
Köszi. :guitar:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8898

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

wittao írta:
2018.08.04., szomb. 15:55
iOS-en nekem van Tidal app-om, most hogy ez iranyit vagy sem, azt nem probaltam meg...
Nem irányít sajna. ☹️
97%-ban azt hallgatom. Most is az szól. Nekem teljesen jó, a saját behúzott zenéimet már szinte soha nem veszem elő.

De nem tudom miért nem?! Ezért bekarcolnék egy akkora strigulát!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

wittao írta:
2018.08.04., szomb. 15:28
:)
Egyebkent ahogy a leirasokat olvastam az Amarra es az Audirvana ugyanazokat az algoritmusokat hasznalja, csak lehet a beallitasoknal Neked nem fedtek egymast (2-3-bol lehet valasztani). Persze ettol mindenkinek mas a jo es szep.

Szerk.: leginkabb a JRiverrel hasonlitottam ossze, es a JRiver hangjanal jobban tetszett az Audirvana-e. Amarra nem sokat futott.

PC-n meg Foobar - JRiver osszehasonlitasban nalam az utobbi sokkal jobban tetszett tobbeknek is.
Csak eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha, mert a Tidalhoz nincs remote app. :smile30:
Így, ha mondjuk a nappaliban szól a zene, de én a konyhába, vagy a hálóba vagyok, akkor előtte átrakom Spotify-ra, mert annak ugye van...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

wittao írta:
2018.08.04., szomb. 15:12
Vinkler írta:
2018.08.04., szomb. 15:01
Próbálta a Tidalt valaki Amarra-val, vagy Audirvana-val? Jobb esetleg, mint a saját desktop verziója?
Audirvana-val hasznalom, szerintem jobb igy nehany dolog miatt:
- sajat zeneim is ott vannak
- szepen belesimul a Tidal, nem zavar, kulon rendezi a Tidal-os kedvenceket es meg nehany aprosag
- szerintem az Audirvana encoding valamiert jobban mukodik, szebbnek hallom a szamokat, ha Audirvana-val jatszom le (SoX-t hasznalok)

Ami zavart:
- nincs dark mode, vegre az uj verzioban lesz, de nekem nem sikerult meg beinditani
- kereses egy kicsit mashogy mukodik a gyari apphoz kepest, de elviselheto

Amarra nalam nem volt hosszu eletu... pedig nem tunik rossznak elsore, de arra valahogy nem alltam ra, ettol meg lehet siman jo.
VOX-ot viszont messzire kerulom, gyp-s szoftver.
Az Amarra-nak nekem jobban tetszett a hangja, azert hasznaltam Audirvanat, mert azzal működött az Apple remote. :rolleyes:
Ilyenek vagyunk, gyarlók, is! :D

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Próbálta a Tidalt valaki Amarra-val, vagy Audirvana-val? Jobb esetleg, mint a saját desktop verziója?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

La_Valse írta:
2018.08.02., csüt. 22:41
Korántsem biztos, hogy a JRiver a ludas. Az ASIO driverek is tudnak csatornát mappelni, renderelni, swappelni,
ki hogyan nevezi. Ezt is tessék ellenőrízni.
Ha a Diresct Sound-ot valasztom ahol semilyen ASIO-t nem hasznal csak rogton a windowsos kimeno csatornara kuldi a jelet akkor is forditott. :(
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Korántsem biztos, hogy a JRiver a ludas. Az ASIO driverek is tudnak csatornát mappelni, renderelni, swappelni,
ki hogyan nevezi. Ezt is tessék ellenőrízni.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

frankoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 155

Hozzászólás Szerző: frankoo »

Nem valószínű... Nincs ötletem mi lehet! :(

tottyi írta:
2018.08.02., csüt. 13:24
frankoo írta:
2018.08.02., csüt. 13:17
Hát... őszintén megmondom nem találtam! Csak a polaritás fordítást! ... gondolkodik.gif

tottyi írta:
2018.08.01., szer. 11:47

koszi szepen elore is. Ugy probaltam, hogy a windowsos eszkozkezeloben a XMOS tulajdonsagban lehet kulon hangositani a csatornat es ha JRiver-en keresztul szol es hallkitom pl a jobb csatornat akkor a bal fele halkul.
En is ezert allok elotte ertelmetlenul. Nem-e lehet, hogy valamikor amikor meg kisebb verzioju JRiver-em volt es kiserleteztem vele marmint a csatornak megforditasaval es aztan rainstalaltam egy ujabb verziot es talan megjegyezte a regi beallitast csak mar nem mutatja. gondolkodik.gif Mert mast nem tudok elkepzelni. Hogy nekem mindig megfejthetetlen problemaim vannak ezzel a hifi-vel, talan tul sokat foglalkozok vele. :dropout:
www.nanoenergizer.hu
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Sonofer SF6 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

frankoo írta:
2018.08.02., csüt. 13:17
Hát... őszintén megmondom nem találtam! Csak a polaritás fordítást! ... gondolkodik.gif

tottyi írta:
frankoo írta:
2018.08.01., szer. 11:40
? a két csatornát megfordítja? Az ki van zárva, hacsak tényleg nincs kipipálva ez az opció! Ha hazaérek megnézem neked, hol lehet csatornát fordítani, de ott valami más gond lesz szvsz
koszi szepen elore is. Ugy probaltam, hogy a windowsos eszkozkezeloben a XMOS tulajdonsagban lehet kulon hangositani a csatornat es ha JRiver-en keresztul szol es hallkitom pl a jobb csatornat akkor a bal fele halkul.
En is ezert allok elotte ertelmetlenul. Nem-e lehet, hogy valamikor amikor meg kisebb verzioju JRiver-em volt es kiserleteztem vele marmint a csatornak megforditasaval es aztan rainstalaltam egy ujabb verziot es talan megjegyezte a regi beallitast csak mar nem mutatja. gondolkodik.gif Mert mast nem tudok elkepzelni. Hogy nekem mindig megfejthetetlen problemaim vannak ezzel a hifi-vel, talan tul sokat foglalkozok vele. :dropout:
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

frankoo
Törzsvendég
Törzsvendég

tottyi írta:
frankoo írta:
? a két csatornát megfordítja? Az ki van zárva, hacsak tényleg nincs kipipálva ez az opció! Ha hazaérek megnézem neked, hol lehet csatornát fordítani, de ott valami más gond lesz szvsz
www.nanoenergizer.hu
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Sonofer SF6 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

frankoo írta:

frankoo
Törzsvendég
Törzsvendég

www.nanoenergizer.hu

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Tegnap erdekes dologra jottam ra, hogy a JRiver megforditja a ket kanalist es nemtudtam rajonni, hogy ezt hol lehet vissza allitani. A Parametric Equalizer-ben irjak, hogy ott lehet megforditani de nekem nincs ott megforditva, probaltam tobbfajta kimenetet mindegyiken forditva szol a windowsban normalisan ha pl youtubot engedek.
Valakinek valami otlet?

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: franz »

tottyi írta:
2018.07.31., kedd 09:30
franz írta:
2018.07.30., hétf. 19:34
Sziasztok!

Ezt ismeri valaki?
https://24bitvinyl.com

Most töltögetek le róla DSD fájlokat, hát jobb mint amit máshonnét lehet szedni, LP rip ez is.
Valaki ismeri, h ide milyen anyagok kerülnek fel? bárki össze kókányolhat bármit és feltölti vagy azért itt jó elektronikával rögzítenek?
Belehallgatva Pink Floyd-Sheep -be...nem rossz.
Az lehetseges, hogy nem mindegyik albumot engedi letolteni? Valamelyiknel csak Premium accountal lehet.
Nincs tapasztalatom, amikor belinkeltem akkor találtam rá és fizettem elő 30 napra.
Mi a prémium, az éves? Én nem emlékeztem ilyen megkülönböztetésekre.

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Indy írta:
2018.07.31., kedd 09:42
franz írta:
Hát, még milyen jó lenne lemezjátszóval meghallgatni! :P
Igen, van tapasztalatom :D 36_1_11.gif

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

franz írta:
Hát, még milyen jó lenne lemezjátszóval meghallgatni! :P
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

franz írta:
Sziasztok!

Ezt ismeri valaki?

Most töltögetek le róla DSD fájlokat, hát jobb mint amit máshonnét lehet szedni, LP rip ez is.
Valaki ismeri, h ide milyen anyagok kerülnek fel? bárki össze kókányolhat bármit és feltölti vagy azért itt jó elektronikával rögzítenek?
Az lehetseges, hogy nem mindegyik albumot engedi letolteni? Valamelyiknel csak Premium accountal lehet.

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!

Ezt ismeri valaki?

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Végre sikerült...túl sok volt a karakter... :D
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

wittao írta:
2018.07.18., szer. 22:13
Ha a féloldalas aláírásodat elkezded rendezni, akkor szerintem biztos lesz jelentkező aki segít leírni mit hogyan :D
Már többször próbáltam, mert engem is idegesít, de nem tudom/lehet az üres sorokat törölni. :smile51:
Előnézetben még ok, de nem menti le (az Elküld gomb lenyomásával).
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

evola írta:
2018.07.18., szer. 22:11
Valaki nem árulná el hogyan lehet beüzemelni a JPlay-t a Jriver alá?
Szívesen kipróbálnám, de nem igazán megy eddig.
Például itt találod az orvosságot:
http://jplay.eu/forum/index.php?/topic/ ... th-jriver/
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

evola
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 75

Hozzászólás Szerző: evola »

Valaki nem árulná el hogyan lehet beüzemelni a JPlay-t a Jriver alá?
Szívesen kipróbálnám, de nem igazán megy eddig.
Teac VRDS 10, Audio Note Dac 3, ProAc Response D25, Hegel H1, Vibavoice Omega 500
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”