Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

BlueWhite
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: BlueWhite »

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni Tőletek.

Általánosságban és idő hiányában is inkább zenét hallgatok és néha mozi.
Technics cuccaim voltak ( SU-V500 erősítő ) amit már eladtam és helyette vettem egy Onkyo TS-SR608-at. Gondoltam néha mozi - néha zene.
Rosszul gondoltam. Mozira teljesen jó az igényeimnek, de stereo-ban a sokak álltal becsmérelt Technics-emnek a nyomába sem ér. Zavaró, rikácsoló közepe van ami nagyon zavar+ kevés mély. ( pure directben hallgatom )
Pedig a Technicsre is azt mondták hogy szarúl szólnak, de nekem hibátlan volt.

Eddig az előéletem. : )

Szóval szeretnék egy stereo erősítőt, ami tud optikai ill. koax bemenetet mert van egy hálózati lejátszóm ami optikai kimenetes.
Mit javasoltok? sima stereo erősítő + dac, vagy egybe építve? Illetve milyen márkát találtok megfelelőnek egy Jamo s418-hoz.
Nem komolyzene lesz rajta hallgatva.

Köszönöm a válaszokat.

DanieL_86
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: DanieL_86 »

Köszönöm a válaszokat a Denon vs. harman/kardon témában

Végül visszaszereztem a harman mellé a Denon-t.. és a kettőt összehallgatva toronymagasan nyert a harman/kardon.
Megvan ugyan az a lágysága.. csak mellé áll-leesősen részletgazdag és tiszta.
Összebarátkoztunk  

Bár ettől még ha valahol felbukkan.. érdekelne egy Denon DRA-1000

Erősítő:    harman/kardon HK 3270 RDS
Hangafal: Cerwin-Vega! E-310

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

üdv mindenkinek!

denon pma 1520 és denon dcd 720 -al kapcsolataban van valakinek tapasztalata, mi a véleménytek?

Köszi.

Új árát nem biztos hogy megérik...
De persze kinek mi a fontos!?

PMA 1500AE-t hallottam, nem rossz erősítő, de a kissé puha hang megmaradt a kistestvérektől, a cd szerintem semmi extra...
De ez is rendszer függő!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

t.david
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 8

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: t.david »

üdv mindenkinek!

denon pma 1520 és denon dcd 720 -al kapcsolataban van valakinek tapasztalata, mi a véleménytek?

Köszi.
DENON PMA 1520AE - DENON DCD 720AE - DENON DA-300 USB - HECO DIREKT - VANDAMMECABLE - SUPRACABLES 

Garfield92
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Garfield92 »

Első jelenség: valószínűleg be van kapcsolva az erősítőben a dinamika kompresszor, ami összehúzza a dinamikát, a halk részeket felhangosítja, a hagosakat lehallkítja, igy egyen hangossá tesz mindent. Sose értettem mire jó ez, filmeknél is zavaró, a zenét meg egyenesen hazavágja, hiszen a dinamika az egyik legfontosabb zenei kifejező eszköz. DRC-nek, éjszakai üzemmódnak, vagy valami hasonló fantázia névvel szokták illetni a gyártók, az erősítő setupjában megtalálod.

Második jelenség: vélhetően földhurkod van, erre utal, hogy csak akkor jelentkezik, ha mindkét számítógép be van kötve. A számítógépek kapcsolóüzemű tápegysége rengeteg zajt termel, ami önmagában is rákerülhet az erősítőre, a földhurkon keresztül meg ez még erősebben érvényesül. Próbálj játszani azzal, hogy a számítógépeket más konnektorokba dugdosod.

Köszönöm a tanácsokat. Egy bizonyos "Soft Clipping" funkció van ezen a Nad erősítőn, amit mondjuk korábban kapcsoltam be mint ahogy figyelmes lettem erre a jelenségre, viszont kikapcsolom és meglátjuk. Konnektorok terén, pedig összesen kettő van a szobában, az egyik gép az egyikbe, a másik a másikba van dugva. Viszont ezekből az aljzatokból egy egy azonos tipusú 3-mas hosszabbítós elosztó jön ki. Lehet ezek nem a legjobb minőségűek. Ezek cseréjével tudok próbálkozni.
Lemezjátszó: Akai AP-100 C
CD Lejátszó: Denon DCD-625
Sztereó erősítő: Nad C325 BEE
Phono: Cambridge Audio 551 P                    
TV: Samsung UE58 MU6122 UHD
Hangsugárzók: Bowers & Wilkins DM 603 S2

akkos
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 18

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: akkos »

Sziasztok!

SOS véleményeket szeretnék kérni..

Némi ráfizetéssel elcseréltem a Denon DRA-335R erősítőmet egy Harman/Kardon HK3270 RDS -re.

Imádtam a Denon hangját.. nagyon lágy volt és mégis erős.
Cerwin-Vega E-310 -eseken szólt. A hangfalak maradtak.

A Harman hangja valami brutálisan részletgazdag a Denonhoz képest.. de talán éppen ezért kicsit szúrós... elég sok tököléssel aránylag jól sikerült beállítani, DE nagyon hiányzik a Denon variable loudness funkciója.. amivel a szúrósságot kellemes lágysággá lehetett csendesíteni.

Általánosságban érdekelnének a vélemények, hogy Denon DRA335-R vagy harman/kardon HK3270 . . . !?

Aránylag jól sikerült már beállítanom a Harmant.. de fura... csak megszokás, vagy hozzáértők szerint nem jobb?!

Előre is köszi a gyors válaszokat!
Ha úgy van 1-2 napon belül még visszacsinálható a biznisz. 

Igen a cerwin hangfalak nagyon szeretik a denont még inkább a marantzot
Ahogy doky írta próbáld szokni és ha nem megy válts.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok!

Némi ráfizetéssel elcseréltem a Denon DRA-335R erősítőmet egy Harman/Kardon HK3270 RDS -re.

A Harman hangja valami brutálisan részletgazdag a Denonhoz képest.. de talán éppen ezért kicsit szúrós... elég sok tököléssel aránylag jól sikerült beállítani, DE nagyon hiányzik a Denon variable loudness funkciója.. amivel a szúrósságot kellemes lágysággá lehetett csendesíteni.

Általánosságban érdekelnének a vélemények, hogy Denon DRA335-R vagy harman/kardon HK3270 . . . !?

Aránylag jól sikerült már beállítanom a Harmant.. de fura... csak megszokás, vagy hozzáértők szerint nem jobb?!

Nyilván megszoktad a Denon kicsit lötyögős hangját... amit egyébként a dobozaid takargattak!
Most hogy a fickós dobozok mellé egy szintén fickós erősítőt párosítottál... már sok lehet a tesztoszteron elsőre!?
Szokd egy kicsit a merőben más hangot, hátha ez a jobb út!?

De mindenképpen neked kell tudnod hogy mi áll közelebb hozzád, neked kell döntened!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3245
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: alto »

Üdv!
Két furcsaság jelentkezett az erősítőmnél amire rá szeretnék kérdezni, hátha más is tapasztalta és tud tanáccsal szolgálni.

Az egyik jelenség: Főleg filmeknél észrevehető(újabban a mozit is a sztereó szolgálja ki) de zenénél is tapasztaltam már, hogy csökken a hangerő majd hirtelen vissza ugrik. Főleg akkor feltűnő amikor egy filmnél lezárásos jelenet váltás van, és a következő jelenet valóssággal üvölt az előző zárásához képest, de aztán szépen komótosan visszahalkul. Zenénél is hasonló a történet, szám eleje-vége, viszont itt kevésbé feltűnő, figyelni kell. Az utóbbi 1-2 hétben lettem figyelmes erre az előtt nem tapasztaltam hasonlót se.

A másik furcsaság: A lemezjátszó/kazettás deck/phono/cd/fm tunner mellett ugye rá van kötve két számítógép is az erősítőre. Egy pici HTPC, és a nagy asztali. A probléma egy erős és aktív statikus vagy digitális zaj. Aktív alatt azt értem, hogy zajosabb ha mondjuk mozgás van a képernyőn vagy éppen az egeret mozgatom. Ezt ha éppen film/zene szól, nem hallani, ennyire nem erős, de üresjáratban észrevehető. Van amikor szinte ritmikusan pattog, és ez kétlem, hogy jót tesz a rendszernek. Viszont csak akkor produkálja ezt ha mind a két gép be van kötve és csak a gépek csatornáján zajos, ha bármi másról hallgatok zenét nem hallani. Amennyiben az egyiket lehúzom elhallgat(ami szintén fura, mert az előtt a nagy gép a phonoval csinálta ugyan ezt, de az egyszer csak gondolt egyet és abba hagyta.) Szóval jelenleg felváltva használom csak, de mondanom sem kell, ez nem a legkényelmesebb megoldás.

Előre is köszönöm a tanácsokat, tapasztalatok megosztását.

Első jelenség: valószínűleg be van kapcsolva az erősítőben a dinamika kompresszor, ami összehúzza a dinamikát, a halk részeket felhangosítja, a hagosakat lehallkítja, igy egyen hangossá tesz mindent. Sose értettem mire jó ez, filmeknél is zavaró, a zenét meg egyenesen hazavágja, hiszen a dinamika az egyik legfontosabb zenei kifejező eszköz. DRC-nek, éjszakai üzemmódnak, vagy valami hasonló fantázia névvel szokták illetni a gyártók, az erősítő setupjában megtalálod.

Második jelenség: vélhetően földhurkod van, erre utal, hogy csak akkor jelentkezik, ha mindkét számítógép be van kötve. A számítógépek kapcsolóüzemű tápegysége rengeteg zajt termel, ami önmagában is rákerülhet az erősítőre, a földhurkon keresztül meg ez még erősebben érvényesül. Próbálj játszani azzal, hogy a számítógépeket más konnektorokba dugdosod.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Sziasztok!

...ha most bármelyikünk azt javasolná, hogy jobban jársz, ha egy szőrös, "Piedone szerű" pasit választasz élettársadul, akkor rohansz és lecseréled minden szempontból tökéletes barátnődet / feleségedet?  

Te hallod, neked tetszik, vagy nem tetszik a hangkép. Ha bármiért, akár csak egy kicsit is hiányzik a régi erősítőd, rohanj és cseréld vissza!

Régen volt szokás úgy házasságot kötni, hogy a pár nem szerette egymást (fűd a fűdhöz), de úgy gondolták, az évek alatt összeszoknak - majd egész életükben mindketten a régi nagy szerelemről álmodoztak.

Ragozzam még?
longkft.hu/audioblog/

DanieL_86
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: DanieL_86 »

Sziasztok!

Erősítő:    harman/kardon HK 3270 RDS
Hangafal: Cerwin-Vega! E-310

Garfield92
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Garfield92 »

Üdv!
Két furcsaság jelentkezett az erősítőmnél amire rá szeretnék kérdezni, hátha más is tapasztalta és tud tanáccsal szolgálni.

Az egyik jelenség: Főleg filmeknél észrevehető(újabban a mozit is a sztereó szolgálja ki) de zenénél is tapasztaltam már, hogy csökken a hangerő majd hirtelen vissza ugrik. Főleg akkor feltűnő amikor egy filmnél lezárásos jelenet váltás van, és a következő jelenet valóssággal üvölt az előző zárásához képest, de aztán szépen komótosan visszahalkul. Zenénél is hasonló a történet, szám eleje-vége, viszont itt kevésbé feltűnő, figyelni kell. Az utóbbi 1-2 hétben lettem figyelmes erre az előtt nem tapasztaltam hasonlót se.

A másik furcsaság: A lemezjátszó/kazettás deck/phono/cd/fm tunner mellett ugye rá van kötve két számítógép is az erősítőre. Egy pici HTPC, és a nagy asztali. A probléma egy erős és aktív statikus vagy digitális zaj. Aktív alatt azt értem, hogy zajosabb ha mondjuk mozgás van a képernyőn vagy éppen az egeret mozgatom. Ezt ha éppen film/zene szól, nem hallani, ennyire nem erős, de üresjáratban észrevehető. Van amikor szinte ritmikusan pattog, és ez kétlem, hogy jót tesz a rendszernek. Viszont csak akkor produkálja ezt ha mind a két gép be van kötve és csak a gépek csatornáján zajos, ha bármi másról hallgatok zenét nem hallani. Amennyiben az egyiket lehúzom elhallgat(ami szintén fura, mert az előtt a nagy gép a phonoval csinálta ugyan ezt, de az egyszer csak gondolt egyet és abba hagyta.) Szóval jelenleg felváltva használom csak, de mondanom sem kell, ez nem a legkényelmesebb megoldás.

Előre is köszönöm a tanácsokat, tapasztalatok megosztását.
Lemezjátszó: Akai AP-100 C
CD Lejátszó: Denon DCD-625
Sztereó erősítő: Nad C325 BEE
Phono: Cambridge Audio 551 P                    
TV: Samsung UE58 MU6122 UHD
Hangsugárzók: Bowers & Wilkins DM 603 S2

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Miért is?

Lyaly de álmos vagyok.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: audioline »

Hejes fiam de ülly le mert ez egyes

eLYnye! Nem ez a lényeg!
.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9330

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Miért is?
Na, valyon miért?

Bocs, nem tudtam kihagyni.  
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Miért is?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 807

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: lacy »

Természetesen a készülék már jó idelye be volt kapcsolva, csak a kábeldugdosás idelyére kapcsoltuk ki.

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 472
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: stx »

Természetesen a készülék már jó idelye be volt kapcsolva, csak a kábeldugdosás idelyére kapcsoltuk ki.

LoL 

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Azért azt nem árt figyelembe venni, hogy ha csak néhány zeneszámot hallgattatok meg, akkor egyszerűen nem melegedett még be a készülék - ez is oka lehet a "hideg" hangzásnak.

(Nem ismerem a Hegelt, nem állítom, hogy téves lenne a jellemzés, mindenesetre ez egy olyan körülmény, amire érdemes figyelemmel lenni.)

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Tudtok ajánlani olyan használt v új erősítőt amire sa-cd lejátszót lehet kötni, tehát rendelkezik hdmi in bemenettel!?
Vagy olyan külső DAC -ot amire így tudok hdmi kimenetes sa-cd lejátszót kötni, majd az átalakítót rca kábellel az erősítőbe?

Valami keretet sztem adj meg, mennyit szánnál rá.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Tudtok ajánlani olyan használt v új erősítőt amire sa-cd lejátszót lehet kötni, tehát rendelkezik hdmi in bemenettel!?
Vagy olyan külső DAC -ot amire így tudok hdmi kimenetes sa-cd lejátszót kötni, majd az átalakítót rca kábellel az erősítőbe?

Szerintem nèzz utána, hogy a HDMi mekkora felbontást kèpes átvinni, ès gondold ùjra a kèrdèst.

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: franz »

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1406

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szigony »

Mi a baj a quaddal?
Semmi.Nagyon rendben van.Laci hallotta a hétvégén.Szerintem tetszett neki.
Az M40.2 kapcsán merült fel lehetőségként a Hegel H360.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400

gyurmaember
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 101

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

A Hegel engem is érdekelne.Különösen az újabb H160,H360.Szívesen olvasnék róla tapasztalatokat.
A Dyno topikban írt valaki aki Hegel H160 hajt Dyno-t.

Mi a baj a quaddal?

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 335

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: sssggg »

Javaslom próbáld ki a hangfaladdal és a füledben bízz!
Szerintem jó erősítői vannak a Hegel-nek, az újabb modellek nem feltétlen jobban szólnak.
Sajnos nem arra tart a világ...
Egy H1 lazán meghajtja a 4 ohmos Dynaudio Contour 2 MKII hangsugárzód.
A H70, H80 lehet nem a legjobb választás, de H1, H100, H200, H300
ezek jó vételek lehetnek.
De nyilván kinek a pap, kinek a papné.
Meghallgatás mindenekelőtt a Dynoval!!!
Macerás, de annál jobban senki nem fogja leírni mi a legjobb..  

Igen ,ezt már megbeszéltük veled.
Egyébként van most nálam egy Naim 5í teszten ,tetszik és simán meghajtja az 50 wattjával is. 
Fele annyiba kerül mint a H-80.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”