Az is lehet van egy uszkve 30 éves kereskedelmi gyakorlata és azonnal megérzi ha valaki csak súlyzózik vele, majd utána a piros szőnyegen besétál a Kácsába. (én sokat vásárolok a Kácsában és SoundMania-nál is, szóval se pro, se kontra nem akarok állást foglalni, de Feri nem rest 300km-t is utazni egy vevőjéhez másnap, ha egy hangkart be kell állítani... persze ha valaki csak töketlenkedik, és azt sem tudja mit akar - egyik pillanatban QSA, aztán használt SR, majd lehet inkább Magic Fuse online rendelve, de a végére jó a Hifi-Tuning Supreme XY is lehet vörös szőnyegen - , mit lehet kezdeni vele?)Rock60 írta: ↑2024.04.08., hétf. 16:56Szokás szerint kiforgatod, amit mondok.wittao írta: ↑2024.04.08., hétf. 13:34
Ha visszaolvasod a lenti hozzászólásomat, akkor láthatod hány féle szín, azaz "lépcső" van a QSA-nal.
Sok ember a saját mobilszámát, személyi igazolványszámát nem tudja fejből, de neked elvárásod, hogy a QSA RED/BLACK biztosítéktartó árát fillérre nettó + bruttó azonnal mondania kellett volna a telefonba, igaz?
Ha nem akarod megérteni a lényeget, akkor nem is fogod.
Szemmel láthatólag / füllel hallhatólag nem akart foglalkozni ilyen " piti " tétellel, ez elég hamar kiderült.
Nem vártam el, hogy fejből mondja az árat - ugyan Te azt mondtad nekem, ott az árlista, nézzem meg - hanem nézze ki a gépen a saját árlistájából.
Elképzeltem egy ilyen választ - én is a kereskedelemben dolgoztam :
" Köszönöm uram az érdeklődését, egy kis türelmet kérek, fél órán belül visszahívom. Segíthetek, még valamiben ? "
Ehhez képest jött a terelés, meg hogy mennyire elégedett a vevője a 12.700 Euros biztosítékjával.
Szerinted ez a normális, ezek szerint...
Más egy 5.000EUR készülék megvásárlásával nem kínlódik annyit, mint amit te itt az elmúlt időszakban egy biztosítéktartóval a még meg sem levő helyére tennél...
Ha úgy hívsz fel valakit, hogy "Jó napot kívánok, láttam Ön forgalmazza a QSA termékeket, egy Red/Black biztosítéktartót szeretnék rendelni. Mibe kerül, mikorra van itt ha most megrendelem?" Ez konkrét kérés, kérdés. Ezzel lehet mit kezdeni.
Egyébként ha megnézed az árát, el tudod képzelni (hiszen kereskedelemben dolgoztál) mekkora árrés van rajta. Ehhez kalkuláld oda, hogy minimum mondjuk 10.000EUR értékben kell rendelnie készletre 1-1 rendelés alkalmával. Ha valami nincs, akkor majd a következő rendelés indításakor tud rendelni, és 100-200EUR esetén mérlegelnie kell tegyen-e be újabb 10.000EUR-t.
Sok aspektusa van egy ilyen beszélgetésnek, persze neked úgy volt egyszerűbb nézni, ahogy neked jobb: gondolom még házhoz is kellene vinnie 3-4 próbadarabot 100-1000EUR között, amiket 1 hónapig dijmentesen cserélgethetsz kedvedre. És a végén ha inkább egyik sem kell, hát ez van... Nemde? Hát a kereskedő kockázata legyen már a dolog, milyen már, hogy a vevőnek kell a pénzét kockáztatni, hogy megvesz egy terméket!?! És esetleg nem válik be, akkor valami bukval ő adja tovább. Felháborító lenne, ha ez előfordulna!