Hmm... Köszönöm, ezt még megpróbálom.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
- Antos
- Nincs visszaút

- Értékelés: 25
Re: Cd játszók
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 676
- Kapcsolat:
A 390-esnek van SM-je a Tanyán
Ott ír folyamatábrákat különböző hibajelenségekről
Esetleg azt még kicsit bogarászni
Aztán ha nem akar már élni szegény, akkor el kell engedni - földet reá (IC hiba, lézer elment tönk irányába stb.)
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- Antos
- Nincs visszaút

A nyomtatott áramköri lapon nem látsz-e felpúposodott elektrolit kondenzátort?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- Antos
- Nincs visszaút

Optikán sem látok hibát. Megtisztítottam. Felső takaró lemezt levettem, a fej bekapcsoláskor pozícionál, illetve háromszor megemeli a fejet. Lemez betételekor is, de akkor sem pörög fel a lemez. Kuka lesz ez :)Antos írta: ↑2022.09.30., pén. 10:21Szalagkábelek le lettek véve és újracsatlakoztatva. Az optikát nem mozgattam meg, azt akkor még megpróbálom. Köszönöm az ötletet!La_Valse írta: ↑2022.09.30., pén. 08:57A kuka előtt még...Antos írta: ↑2022.09.30., pén. 07:08Olvasófej nem koszos, megnéztem, megtisztítottam. Motorok is jók benne, azokat is leellenőriztem. Valamilyen vezérlési hiba lehet, mert a betett lemezt fel sem pörgeti, ugyanabban a helyzetben van a tálca kiadása után, ahogyan betettem. Szerintem kuka, nem érdemes foglalkozni vele.
Ha a vezérlő egység nem forgatja meg a lemezt, annak egyik oka lehet, hogy az optika nincs alaphelyzetben.
Feszültség mentes állapotban könyen mozog-e a szánon oda-vissza? Banálisnak tűnhet az összes szalagkábel
újra csatlakoztatása.
- Antos
- Nincs visszaút

Szalagkábelek le lettek véve és újracsatlakoztatva. Az optikát nem mozgattam meg, azt akkor még megpróbálom. Köszönöm az ötletet!La_Valse írta: ↑2022.09.30., pén. 08:57A kuka előtt még...Antos írta: ↑2022.09.30., pén. 07:08Olvasófej nem koszos, megnéztem, megtisztítottam. Motorok is jók benne, azokat is leellenőriztem. Valamilyen vezérlési hiba lehet, mert a betett lemezt fel sem pörgeti, ugyanabban a helyzetben van a tálca kiadása után, ahogyan betettem. Szerintem kuka, nem érdemes foglalkozni vele.
Ha a vezérlő egység nem forgatja meg a lemezt, annak egyik oka lehet, hogy az optika nincs alaphelyzetben.
Feszültség mentes állapotban könyen mozog-e a szánon oda-vissza? Banálisnak tűnhet az összes szalagkábel
újra csatlakoztatása.
A kuka előtt még...Antos írta: ↑2022.09.30., pén. 07:08Olvasófej nem koszos, megnéztem, megtisztítottam. Motorok is jók benne, azokat is leellenőriztem. Valamilyen vezérlési hiba lehet, mert a betett lemezt fel sem pörgeti, ugyanabban a helyzetben van a tálca kiadása után, ahogyan betettem. Szerintem kuka, nem érdemes foglalkozni vele.
újra csatlakoztatása.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- Antos
- Nincs visszaút

Köszönöm szépen a választ neked és tamagaba -nak is. Egyelőre nem dobom ki, megpróbálok utána járni mit lehet vele kezdeni.sutemenyx írta: ↑2022.09.30., pén. 07:33Maga az olvasófej érzékeli a lemezt is. Ha valahogyan lóg egy kicsit a fej a lemezhez képest, akkor nincs megfelelő fókusztávolságon, és emiatt érzékelheti úgy, hogy nincs benne lemez. Aztán persze ezen kívül is lehet bármi.Antos írta: ↑2022.09.30., pén. 07:08Olvasófej nem koszos, megnéztem, megtisztítottam. Motorok is jók benne, azokat is leellenőriztem. Valamilyen vezérlési hiba lehet, mert a betett lemezt fel sem pörgeti, ugyanabban a helyzetben van a tálca kiadása után, ahogyan betettem. Szerintem kuka, nem érdemes foglalkozni vele.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Maga az olvasófej érzékeli a lemezt is. Ha valahogyan lóg egy kicsit a fej a lemezhez képest, akkor nincs megfelelő fókusztávolságon, és emiatt érzékelheti úgy, hogy nincs benne lemez. Aztán persze ezen kívül is lehet bármi.Antos írta: ↑2022.09.30., pén. 07:08Olvasófej nem koszos, megnéztem, megtisztítottam. Motorok is jók benne, azokat is leellenőriztem. Valamilyen vezérlési hiba lehet, mert a betett lemezt fel sem pörgeti, ugyanabban a helyzetben van a tálca kiadása után, ahogyan betettem. Szerintem kuka, nem érdemes foglalkozni vele.sutemenyx írta: ↑2022.09.29., csüt. 22:21Valószínűleg elkoszosodott az olvasófej vagy elkezdett lógni valami a mechanikában. Biztos meg lehet csinálni, kérdés mennyire éri meg.Antos írta: ↑2022.09.29., csüt. 12:15Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, de feltenném a kérdésemet, ha megengeditek.
Van egy Technics SL-PG380A lejátszóm. 15 éve nem vettem elő, el volt téve, most egy hirtelen ötlettől vezérelve elővettem.
A gond vele az, hogy nem olvas be semmilyen lemezt, csak kiírja a "no disc" szöveget, akármilyen lemezt is teszek bele. Teljesen hibátlan állapotban tettem el annak idején. Tökéletesen működik a tálca mechanika, a kijelző, minden, csak nem lehet zenét hallgatni róla![]()
Esetleg valakinek lenne rá valamilyen ötlete? Vagy kuka?
Köszönöm a válaszokat!
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Jó üzlet, én is odajárok turkálnialfaati írta: ↑2022.09.29., csüt. 21:19M5 kultúrális csatornán egy párperces szösszenet a CD hanghordozóról.
https://youtu.be/FVaqDwxD1qo
Csodálom, ahogy túlélt mindent. Ugyan az a főnök, emlékszem rá 20-on évvel ezelőtt. Azóta kicsit megőszült
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Ne dobd ki, hagyd pihenni egy kicsit :)Antos írta: ↑2022.09.30., pén. 07:08Olvasófej nem koszos, megnéztem, megtisztítottam. Motorok is jók benne, azokat is leellenőriztem. Valamilyen vezérlési hiba lehet, mert a betett lemezt fel sem pörgeti, ugyanabban a helyzetben van a tálca kiadása után, ahogyan betettem. Szerintem kuka, nem érdemes foglalkozni vele.sutemenyx írta: ↑2022.09.29., csüt. 22:21Valószínűleg elkoszosodott az olvasófej vagy elkezdett lógni valami a mechanikában. Biztos meg lehet csinálni, kérdés mennyire éri meg.Antos írta: ↑2022.09.29., csüt. 12:15Sziasztok!
Van egy Technics SL-PG380A lejátszóm. 15 éve nem vettem elő, el volt téve, most egy hirtelen ötlettől vezérelve elővettem.
A gond vele az, hogy nem olvas be semmilyen lemezt, csak kiírja a "no disc" szöveget, akármilyen lemezt is teszek bele. Teljesen hibátlan állapotban tettem el annak idején. Tökéletesen működik a tálca mechanika, a kijelző, minden, csak nem lehet zenét hallgatni róla![]()
Köszönöm a válaszokat!
Ha fel sem pörgeti akkor a lemezérzékelő esetleg
Aludj rá egyet
- Antos
- Nincs visszaút

Olvasófej nem koszos, megnéztem, megtisztítottam. Motorok is jók benne, azokat is leellenőriztem. Valamilyen vezérlési hiba lehet, mert a betett lemezt fel sem pörgeti, ugyanabban a helyzetben van a tálca kiadása után, ahogyan betettem. Szerintem kuka, nem érdemes foglalkozni vele.sutemenyx írta: ↑2022.09.29., csüt. 22:21Valószínűleg elkoszosodott az olvasófej vagy elkezdett lógni valami a mechanikában. Biztos meg lehet csinálni, kérdés mennyire éri meg.Antos írta: ↑2022.09.29., csüt. 12:15Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Valószínűleg elkoszosodott az olvasófej vagy elkezdett lógni valami a mechanikában. Biztos meg lehet csinálni, kérdés mennyire éri meg.Antos írta: ↑2022.09.29., csüt. 12:15Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
De mennyi klassz dolgot vettem ott, órákon át kutatva, a végén könyékig koszosan...pár napja épp vadiúj, gyári celofánban 2990Ft/db-ért:
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Uhh mekkora kupleráj van ott a Királyban...alfaati írta: ↑2022.09.29., csüt. 21:19M5 kultúrális csatornán egy párperces szösszenet a CD hanghordozóról.
-
alfaati
M5 kultúrális csatornán egy párperces szösszenet a CD hanghordozóról.
- Csatolmányok
-
- Screenshot_20220929-211423_YouTube.jpg (693.24 KiB) Megtekintve 2103 alkalommal
- Antos
- Nincs visszaút

Sziasztok!
A gond vele az, hogy nem olvas be semmilyen lemezt, csak kiírja a "no disc" szöveget, akármilyen lemezt is teszek bele. Teljesen hibátlan állapotban tettem el annak idején. Tökéletesen működik a tálca mechanika, a kijelző, minden, csak nem lehet zenét hallgatni róla
Köszönöm a válaszokat!
A gond vele az, hogy nem olvas be semmilyen lemezt, csak kiírja a "no disc" szöveget, akármilyen lemezt is teszek bele. Teljesen hibátlan állapotban tettem el annak idején. Tökéletesen működik a tálca mechanika, a kijelző, minden, csak nem lehet zenét hallgatni róla
Köszönöm a válaszokat!
- PgSpa
- Fórumlakó

- Értékelés: 446
Egy cég eredeti CD kiadása és a saját utánnyomása között is nagy különbség lehet. Így jártam egy Hyperion eredeti és a Helios újra kiadás összecserélésével. Az eredetit kellett használtan levadásznom, mert az új minősíthetetlen volt a régihez képest.tunerman írta: ↑2022.09.27., kedd 16:17Persze, csak a CD lemezeknél én meg arra figyelek, hogy az eredeti master tulajdonos cég adja-e ki a lemezt, vagy valaki más...aki egy file-t kapott valamelyik számìtógépére, és aztán most abból lesz a sokadik utánnyomásAz egész hangminőség alapú preferencia vita a digitális források terén szerintem nagyrészt értelmetlen.![]()
Arról pedig most nem szeretnék vitát nyitni, hogy mekkora hangzásbeli különbség van a 01 és mondjuk a 07-es nyomat között![]()
Az analóg világban az utánnyomott LP-ket mindenki felismerte, és nagy általánosságban nem is tartotta sokra. Van egy jó hírem - ugyanez zajlik a digitális (CD) világban - már aki meghallja.
TJ.
Ezek a viták nem dőltek még el vagy kilencszer?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Hát nem egy nyelvet beszélünk. Nincs ezzel probléma szerintem.
Csak ne olyan hevesen! Épp éledezik az ezó topik!
Na, ebben a hónapban is letudtuk a témát. :) Most menjünk át az erősítős topikba és jöhet a tranyós vs csöves vita.
Ha marad még erőnk, akkor még a monitor vs bazinagy hangsugárzó témájába is belecsaphatunk. 
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3091
Persze, csak a CD lemezeknél én meg arra figyelek, hogy az eredeti master tulajdonos cég adja-e ki a lemezt, vagy valaki más...aki egy file-t kapott valamelyik számìtógépére, és aztán most abból lesz a sokadik utánnyomásAz egész hangminőség alapú preferencia vita a digitális források terén szerintem nagyrészt értelmetlen.
Arról pedig most nem szeretnék vitát nyitni, hogy mekkora hangzásbeli különbség van a 01 és mondjuk a 07-es nyomat között
Az analóg világban az utánnyomott LP-ket mindenki felismerte, és nagy általánosságban nem is tartotta sokra. Van egy jó hírem - ugyanez zajlik a digitális (CD) világban - már aki meghallja.
TJ.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tunerman 2022.09.27., kedd 16:37-kor.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009