viri írta: ↑2021.08.08., vas. 10:35
Talán ezen a ponton válik el sok embernél, amikor a lakberendezésen is kell gondolkozni, változtatni, hogy később ebből egy klassz hobbi lesz, ami nap mint nap oda ültet, vagy maradnak a dobozok berendezési tárgynak, és néha használati eszköznek.
Igazad van, ennél a pontnál erősen megoszlik a hifista csapat. Eleinte nagyon fintorogtam az olyan eseteknél, ahol közölték velem, hogy minden marad, ahol van, mert ott a helye, a család nem szeretné mozgatni, mert a nagypapa oda rakta 68 évvel ezelőtt. Azóta már elengedtem ezt a mérgelődést, hiszen nem én lakom ott, nincs jogom átrendezni senki életét. Persze el szoktam mondani, hogy akusztikai szempontból ez nem jó így, de ezzel részemről vége is az erőlködésnek.
El kell fogadnunk, hogy nagyon eltérő mértékben vesszük komolyan ezt a hobbit. Te a jókora zeneszobáddal egy végletet képviselsz. Írom ezt azért, mert a másfél ezer általam látott helyzetben alig pár tucatnyi hasonló esettel találkoztam, mindenki más, a hobbitársak 99,2 %-a (saját becslés) átlagos lakószobákban hallgat zenét kompromisszumos körülmények között. Közülük néhányan korlátozottan megpróbálják kihozni a helyzetből, amit lehet, de a többség még ennyit sem tesz meg. Ráncolhatjuk a homlokunkat, hogy miért törődnek bele, miért nem törnek a csúcsra, de mostanában már hajlamos vagyok tisztelni azokat, akik meg tudnak állni egy szinten és nem nyomorítják meg az elméjüket a folyamatos farigcsálással, elégedetlenséggel, költekezéssel.
Az olimpián is volt, aki szétvert egy szállodai szobát, mert csak ezüstérmes lett, más meg a 7. helynek is ugrálva örül. El lehet gondolkodni rajta, melyikük élete kellemesebb.