Bennem ilyen filozófikus gondolatok nem fogalmazódtak meg, de ettől még igaz lehet. Bár ezt az "átmágneseződést", "módosult hullámformát" nem igazán tudom hová tenni. Az új kábel ugyan olyan hullámformát kap, mint a régi. A kábel megváltoztatni, torzítani talán tudja, és ebben javul a bejáratás alatt. Abban viszont lehet valami, hogy az erősítő is alkalmazkodik a kábelhez, nem csak fordítva, de ez tényleg csak feltételezés, elmélet.chord_ írta: ↑2023.12.10., vas. 20:06Egy saját teória, mint eddigi kategorikus bejáratódás-tagadó, csak gomolyog nálam:zoli73 írta: ↑2023.12.10., vas. 17:45Szép estét mindenkinek!
Kinek, mi a véleménye, tapasztalata arról, hogy egy tápkábel bejáratásához, mennyiben tartozik hozzá az az idő, ami alatt nem szól a zene, de a készülék be van kapcsolva? Tudom, ez készüléke is válogatja, esetemben az elő és végerősítőről van szó.
A legújabb készítésű hálózati kábelem, az alapanyag ismeretében, viszonylag hosszabb bejáratási időt igényel.
Köszönöm!
Lehetséges, hogy nem a kábel járatódik be. Az csak vezeti a dolgokat, de mondjuk rögtön másképp, picit másképp kezeli a zavarjeleket, a sokadik felharmonikusok ezért másképp szólnak, picit, de lényegesen, stb.., mert más a kábel, más az anyag, a geometria, más a többi hókusz-púkusz. A készülék, amibe beledugtad, mondjuk, van egy toroid benne, kilónyi maggal, meg a diódák, hatalmas tápkondik, és ezek, akár évekig, egy 'másik' árammal mentek. Most új helyzet van, és egyszerűen 'át kell tanulni' az új hullámokra, a másik stílusra.
Nuvoe Musiche.
Egyszerűbben, össze kell rezegniük.
Nem kizárt, hogy ezért van a hirtelen tesztek hirtelen bedugásainak hiábavalósága, a hangkép, meg a véleményeink összezavarodása. Aztán, amire azt mondjuk, hogy 'lenyugszik', az igazából az 'új' rezgések átvétele, átmágneseződése dolgoknak (ha egyáltalán), a módosult hullámforma betanulása. És az egész készülék átáll az új kábel üzemmódjára.
Bejáratódik, azt mondjátok.
Ezt azért kellett kitaláljam, mert általában, a tápkábeleknél, (a többinél sem), én nem hallottam igazi hangi változást a bejáratódásnál, olyan volt persze, hogy mellélőttem, pár napig is akár, de az pszichés zűr volt inkább, szóval, a bejáratódás, az egy nagy kamu (volt).
De most úgy jártam egy bejáratott tápkábellel, hogy a fenti mese egészen jól illik rá....
Egy bő hét kellett, mire megtetszett, de utána meg totálisan és teljesen leültem tőle. De az első három nap biztosan nem, pedig, ha más nem, az üresjárat az folyamatosan ment, kikapcsolás nem volt.
Szóval, tömörebben: nem tudom.:)
A bejáratás hasznosságát, eredményét már rég elfogadtam, megfigyeltem, megtapasztaltam, legutóbb úgy bő egy éve.
Az RCA összekötő kábeleimet, egy kivételével újonnan vásároltam, egyesével(piszkos anyagiak).
Három pár, egyforma kábelről van szó, az első és a harmadik pár beszerzése között eltelt kb. fél év, ki is használtam, hogy össze tudok hasonlítani egy bejáratott, és egy 0 kilóméteres kábelt.
Vártam a különbséget, de nem ennyit, komolyan meglepett, mennyivel határozottabb, folyékonyabb, elevenebb volt a bejáratott kábel. Az új, bár a karakter ugyanaz volt, de sokkal "szégyenlősebb", visszahuzódóbb, fakóbb, laposabb volt.
Tehát szerintem jól tettenérhető jelei vannak a bejáratásnak, ami szinte minden kábelre ugyanúgy jellemző.
A villámpróba, bár elsőre nagyon határozott véleményt eredményezhet, de messzemenő következtetéseket nem lehet levonni belőle. Ahogy a közmondás is szól, "lakva ismeri meg az ember a másikat", vagyis kell az idő, hogy kiismerjük, leülepedjen bennünk a produkciója. Első blikkre becsaphat, félrevezethet.