Pontosan ezt hallom én is, szerencsére akkor nem csak én hallom így.wittao írta: ↑2024.01.14., vas. 12:53Nekem itthon van Ryzen 7-bol egy passziv zenePC-m es nagyon elegedett vagyok a “hangjaval”. Mashogy viselkedik, mint az Intelek. Azok altalaban konstansan jok, kicsit finomabbak lesznek 100-200 ora mulva. Az AMD-k azok nagyon nyersek nekem az elejen, eleg sokaig, majd utana atfordul egy hihetetlen jo karakterre. Utana mar az Intelek tunnek neutralisnak/tul neutralisnak. Jokat lehet jatszani ezzel…phyton71 írta: ↑2024.01.14., vas. 12:47Köszi a választ!
Azt észre vettem én is, hogy hűvösebb PC kevesebb zajt generál, függetlenül a teljesítménnyel, bár én nem használtam még 80W-nál többet kérő processzort, bár általában videókártyás gépeket használok.
Ok, nálam ventizve vannak a gépek (passzív PC-t nem építenék magamnak soha), igaz a legalacsonyabb légzajjal, ill csapágy hanggal dolgoznak, 20cm- ről már hallhatatlan, ok 1-2 dB így elveszik a jel/zaj arányomból, cserébe atom stabilan futnak a gépeim.
Másik, tegnap néhány upgraden esett át a mozis HTPC, M.2 ssd ill minőségibb ramok, AMD platformra építkezve ryzen 5-tel szerelve, tudni kell, hogy a 65W megadott névleges feszültség az 80W-ig simán felkúszik, alulfeszeléssel simán lehet passzív megoldásban gondolkodni, csak nem audio vagy mozi PC-re, mert zajosodik nagyon, néha erős bereccsenések, usb akadozások stb.
Viszont belehallgatva néhány filmrészletbe, zenei anyagokba fülessel USB kimeneten, feltűnt, hogy részletesebb lett a hangzás, nálam referenciaként használt AMD-s szerver konfig szintjét nem érte el, viszont dinamikában jobb a mostani mozira szánt PC-m.
Konklúzió, szerintem válogatott, minőségi alaktrészekkel, ésszerű beállításokkal lehet jó-jobb minőséget, hallható módon elérni.
Éppen az este gondolkodtam el azon, hogy a zenei PC Ryzenre fog épülni.