Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
CAT5,mint hangfalkábel
CAT5,mint hangfalkábel
ha jól emlékszem az utp kábel erenként 0.6mm. ebből már nem bonyolult kiszámolni a többit. ( a végeredmény, 4 ér összesodrásánál 1,1304mm2)
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
CAT5,mint hangfalkábel
Hát igen.Mihez képest.Nekem egyszerű azt hiszem 1,5mm átmérő hangfalkábelem van.
Talán ha 300 forint métere.Na én ehhez képest számítok jobbra.
Bár az átmérő nem tudom nem lesz-e kevés.Ebből a szempontból lehet próba tárgya az irányonkénti 1 komplet kábel.
Most nincs itt a kábel nem tudom megnézni hogy mennyi is az átmérő.
valamivel fél cm alatt van a teljes kábelvastagság. Én 2,5 mm-es kábeleket használok, mai a rendszeremhez bőven elegendő..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
CAT5,mint hangfalkábel
Meg két két sodrás (4-4 ér) oda vissza..
Szerintem ez a változat jó kell, hogy legyen. De a saját tapasztalat ér a legtöbbet..
Kíváncsi leszek majd ha akad itt akinek mosthirtelen személyes tapasztalata lesz ezzel a kábellel. Az is érdekes persze, hogy mihez képest szól másként vagy épp nem.
Hát igen.Mihez képest.
Nekem egyszerű azt hiszem 1,5mm átmérő hangfalkábelem van.
Talán ha 300 forint métere.Na én ehhez képest számítok jobbra.
Bár az átmérő nem tudom nem lesz-e kevés.Ebből a szempontból lehet próba tárgya az irányonkénti 1 komplet kábel.
Most nincs itt a kábel nem tudom megnézni hogy mennyi is az átmérő.
TV:Daewoo 82FWMS(DTA3220) DVD: Panasonic S-47 VHS:LG Af998 NY- HIFI St:Technics SA-200 Boschmann 3utas nagydobozok
CAT5,mint hangfalkábel
Szerintem ez a változat jó kell, hogy legyen. De a saját tapasztalat ér a legtöbbet..
Kíváncsi leszek majd ha akad itt akinek mosthirtelen személyes tapasztalata lesz ezzel a kábellel. Az is érdekes persze, hogy mihez képest szól másként vagy épp nem.
CAT5,mint hangfalkábel
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
CAT5,mint hangfalkábel
Bár jobban belegondolva igazából mindegy, a lényeg, hogy mindkét felén ugyan úgy legyen bekötve..
Csak hát szó volt már a sodrásonkénti el-vissza menő jelről.
Meg két két sodrás (4-4 ér) oda vissza.
Meg arról is hogy egy egy komplet kábel oda vissza.
Most akkor legjobb lesz ha próbálkozom.
Ahhoz meg még szerzek be egy pár métert.
TV:Daewoo 82FWMS(DTA3220) DVD: Panasonic S-47 VHS:LG Af998 NY- HIFI St:Technics SA-200 Boschmann 3utas nagydobozok
CAT5,mint hangfalkábel
Bár jobban belegondolva igazából mindegy, a lényeg, hogy mindkét felén ugyan úgy legyen bekötve..
CAT5,mint hangfalkábel
Na sikerült beszereznem egy ilyen kábelt illetve kettőt.
Egyenlőre van egy 7 és egy 5 méteres darabom.Az 5 méter bőven elég egy oldalra.
Most akkor ezt hogy is kössem be?
Narancsfehér-narancs, zoldfehér, kék-kékfehér, zöld, barnafehér-barna..
Bocs de ezt nem hagyhattam ki..
Kössz. :vazeg:
CAT5,mint hangfalkábel
Amúgy ebből az előbb említett szabvány UTP dugó bekötésből elvileg ki lehet szűrni, hogy hangkábelként melyik ereket kell összefűzni..
CAT5,mint hangfalkábel
Narancsfehér-narancs, zoldfehér, kék-kékfehér, zöld, barnafehér-barna..
Bocs de ezt nem hagyhattam ki..
CAT5,mint hangfalkábel
CAT5,mint hangfalkábel
Én azért megpróbálok összehozni egy ilyen kábel csodát.Egy próbát megér !
Mondjuk olcsó is, ami nem egy hátrány, ha nem jön be, nem egy vagyont kell kidobni a kukába.
Meg hát a kíváncsiság !
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
CAT5,mint hangfalkábel
Én azért megpróbálok összehozni egy ilyen kábel csodát.Egy próbát megér !
Mondjuk olcsó is, ami nem egy hátrány, ha nem jön be, nem egy vagyont kell kidobni a kukába.
CAT5,mint hangfalkábel
Én azért megpróbálok összehozni egy ilyen kábel csodát.
Egy próbát megér !
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
CAT5,mint hangfalkábel
A tnt-audio.com pontos leírást ad a dolgokról, és van sok más érdekes dolog is. Érdemes végigböngészni.
Böngészgettem,de hát ez az átkozott angol tudásom.
CAT5,mint hangfalkábel
A TNT megvan csak kár, hogy nem nagyon értem. Miért nem csak magyar nyelv van a világon? :vazeg:
CAT5,mint hangfalkábel
Nem bántásként (már én is tettem ilyet) de topicot nyitottál egy olyan témáról, amiről már itt írtunk.
Nem találom!
- Plutox
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 6
CAT5,mint hangfalkábel
A tnt-audio.com pontos leírást ad a dolgokról, és van sok más érdekes dolog is. Érdemes végigböngészni.
Plutox
CD: Sony CDP-X333ES; Amp: Audiolab 7000A; Speaker: ProAc Tablette 2000SE
CD: Sony CDP-X333ES; Amp: Audiolab 7000A; Speaker: ProAc Tablette 2000SE
CAT5,mint hangfalkábel
Egy irodaépület behúzása után maradt egy 40m
az a jó, mert akkor az falikábel, amiben biztosan tömör rézdrótok vannak, nagyszerűen beválhat interconnectként is
(a patch-kábelben már többnyire sodrott madzagok vannak, h hajlékonyabb legyen)
azt viszont nem értem, miért lehet hátrány a zavarjelek kioltása: jó, a hanfalkábel jele elég nagyszintű ahhoz, h eleve ne legyen benne zavaró mértékű az ilyesmi - nade hátrány?
Alapvetően igazad van. De éppen amiatt, hogy nagy áramok folynak a kábelben az kábelt körülvevő elektronfelhő sokkal aktívabb, mint alacsony áramerősségnél. Ezért problémás a dolog. Ugyanis zavarja egymást a két irány. Viszont ez csak teoretikus dolog, mert 1 kábel kevés mindkét pólusnak.
Üdv: DDL
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Blaupunt CP-2990 cd játszó
Pioneer N50A hálózati zene
Cayin MT-35 erősítő.
ProAc Response 2.5 hangdoboz.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.
CAT5,mint hangfalkábel
Egy irodaépület behúzása után maradt egy 40m
az a jó, mert akkor az falikábel, amiben biztosan tömör rézdrótok vannak, nagyszerűen beválhat interconnectként is
(a patch-kábelben már többnyire sodrott madzagok vannak, h hajlékonyabb legyen)
azt viszont nem értem, miért lehet hátrány a zavarjelek kioltása: jó, a hanfalkábel jele elég nagyszintű ahhoz, h eleve ne legyen benne zavaró mértékű az ilyesmi - nade hátrány?
CAT5,mint hangfalkábel
Hjaaa! A Hátsó hangfalakhoz nekem is olyan megy! Egy irodaépület behúzása után maradt egy 40m, hangfalkábel meg kellett, így ezzel oldottam meg :vazeg:
Nem is tudtam, hogy így hívják. Csak annyit szoktam mondani a nagykerben, hogy hálókábel
Ja. És az hogy CAT5 az egyfajta minőségi jellemző, mert van 6-os és aszem már 7-es is. (Gigabites hálóhoz)
CAT5,mint hangfalkábel
Kicsit kifejtenétek ezt a dolgot? Érdekes, hogy jártas vagyok a számítástechnikában, de fingom sincs, hogy melyik az a CAT5-ös kábel!
Csavartérpáras hálókábel, 10/100-as hálózathoz. Van sima csavart, és árnyékolt változata is. 2X4 és általában, egymással csavart, és tömör rézvezetékekből áll.
A csavarás mint jelkioltó hatás működik, így nem is fontos az árnyékolás.
Volt már szó róla, hogy mint hangfalkábel nagyon jó, végül is, ha mint itt említették is, 1-1 kábelt használni a + és - hoz, az végül is ha a 8 eret vesszük, akkor egész jó keresztmetszet, a csavarás mint zavarkioltó tényező viszont nem működik ilyenkor, így nem lehet ez az oka a jó hangnak.
Ez a jelkioltás hangszórókábelnél inkább hátrány mint előny. A bekötés változtatásával lehet egész más hangokat kihozni a kábelből. Lehet pl. az alpvetően iránymentes kábelből csak a megfelelő bekötéssel irányított kábelt lehet csinálni. Minden fehér eret az erősítő felöl lekötünk a földre (kvázi árnyékolás).
Legalább 3 kábelt kell használni pólusonként. Stb.
Üdv: DDL
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Blaupunt CP-2990 cd játszó
Pioneer N50A hálózati zene
Cayin MT-35 erősítő.
ProAc Response 2.5 hangdoboz.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.
CAT5,mint hangfalkábel
Hjaaa! A Hátsó hangfalakhoz nekem is olyan megy!
Egy irodaépület behúzása után maradt egy 40m, hangfalkábel meg kellett, így ezzel oldottam meg :vazeg:
Nem is tudtam, hogy így hívják. Csak annyit szoktam mondani a nagykerben, hogy hálókábel
CAT5,mint hangfalkábel
Kicsit kifejtenétek ezt a dolgot? Érdekes, hogy jártas vagyok a számítástechnikában, de fingom sincs, hogy melyik az a CAT5-ös kábel!
Csavartérpáras hálókábel, 10/100-as hálózathoz. Van sima csavart, és árnyékolt változata is. 2X4 és általában, egymással csavart, és tömör rézvezetékekből áll.
A csavarás mint jelkioltó hatás működik, így nem is fontos az árnyékolás.
Volt már szó róla, hogy mint hangfalkábel nagyon jó, végül is, ha mint itt említették is, 1-1 kábelt használni a + és - hoz, az végül is ha a 8 eret vesszük, akkor egész jó keresztmetszet, a csavarás mint zavarkioltó tényező viszont nem működik ilyenkor, így nem lehet ez az oka a jó hangnak.
CAT5,mint hangfalkábel