Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kazettás deckek
Kazettás deckek
Milyen megvilágításba? Mi a baj ha eladni akarok és megkérdem mennyit érhet?
Nem baj, csak a tisztázás kedvéért, mert az első kérdésből nem derült ki.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 27
Kazettás deckek
Úgy tetted fel a kérdést,mint aki venni szeretne,de bocs ha megsértettelek de még akkor ís 20-30 környéke
Ez mindjárt más megvilágításba helyezi a dolgokat.
Kazettás deckek
Kazettás deckek
Eladni. A fejet nem piszkálta tudtommal senki és kopás sincs.
Venni akarsz vagy eladni?
Kazettás deckek
Kazettás deckek
Sziasztok!
Hozzáértőktől érdeklődnék, mennyi a reális ára egy Onkyo Integra TA 2500-as deck-nek.
Javítva volt még 15 éve és biztos egy tisztítás is ráférne, de működik. Az előlap szép.
Köszönöm a válaszokat!
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek
Sziasztok!
Hozzáértőktől érdeklődnék, mennyi a reális ára egy Onkyo Integra TA 2500-as deck-nek.
Javítva volt még 15 éve és biztos egy tisztítás is ráférne, de működik. Az előlap szép.
Köszönöm a válaszokat!
Mielőtt belevágnál görög állapot,illetve kapható e .Ne azzal foglalkozz hogy az előlap karc mentes.A másik nem kerreg a motor.fej gyári állapot vagy állítva volt,mert sokan szeretik elálitani,kb 20-30 környéke
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Kazettás deckek
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Kazettás deckek
Amit leírtál, teljesen megfelelő.
Csak néhány dolgot tennék hozzá...
Köszönöm!
Nem bírom megállni, ha már a karbantartásnál vagyunk, hogy megkérdezzem, a fejek, görgők tisztítása hogyan történik?
Csak néhány dolgot tennék hozzá.
Az alkohol 40 %-nál erősebb legyen, de nem kell tiszta szesz. Higítani csak deszt. vízzel ! / vízkő /
Denaturált szesz is jó, bár az egyes műanyagokat és festékeket oldja.Ez gyakorlati tapasztalat, pedig ugyan az az etil-alkohol. Gumi görgőt ezzel ne nagyon tisztíts !
Vatta jó, csak szöszöl. Ha be tudsz még szerezni klasszikus tisztító pálcát / filc van a vatta helyett és lapos / az az igazi. Azzal lehet rendesen dörzsölni az alkatrészeket, fejeket, ha kell.
A fejet nem kell félteni, kivéve, ha üveg / GX / , azzal nagyon finoman, mert hajlamos a megrepedésre.
Szerezz be egy nagyítót, ellenőrizzed le a fejeket tisztítás után, ha még van barna dzsuva rajta , ismételjed meg a folyamatot.
Tengelycsonk tisztán tartás felettébb fontos, ha retkes- ragad, könnyen feltekeri a szalagot a tengelyre.
A forgó tengelyt lehet jól tisztítani, lejátszás bekapcsol- pause bekapcsol-görgő elemelkedik a tengelycsonkról- lehet takarítani.
A direct drive rendszernél elég, ha a power be van kapcsolva- folyamatosan forog a tengely.
A rutin szintű karbantartáshoz ennyi tudás szerintem elég.
- Kellnerművek
- Fórumlakó

- Értékelés: 557
Kazettás deckek
Nem bírom megállni, ha már a karbantartásnál vagyunk, hogy megkérdezzem, a fejek, görgők tisztítása hogyan történik?
Csak néhány dolgot tennék hozzá.
Az alkohol 40 %-nál erősebb legyen, de nem kell tiszta szesz. Higítani csak deszt. vízzel ! / vízkő /
Denaturált szesz is jó, bár az egyes műanyagokat és festékeket oldja.Ez gyakorlati tapasztalat, pedig ugyan az az etil-alkohol. Gumi görgőt ezzel ne nagyon tisztíts !
Vatta jó, csak szöszöl. Ha be tudsz még szerezni klasszikus tisztító pálcát / filc van a vatta helyett és lapos / az az igazi. Azzal lehet rendesen dörzsölni az alkatrészeket, fejeket, ha kell.
A fejet nem kell félteni, kivéve, ha üveg / GX / , azzal nagyon finoman, mert hajlamos a megrepedésre.
Szerezz be egy nagyítót, ellenőrizzed le a fejeket tisztítás után, ha még van barna dzsuva rajta , ismételjed meg a folyamatot.
Tengelycsonk tisztán tartás felettébb fontos, ha retkes- ragad, könnyen feltekeri a szalagot a tengelyre.
A forgó tengelyt lehet jól tisztítani, lejátszás bekapcsol- pause bekapcsol-görgő elemelkedik a tengelycsonkról- lehet takarítani.
A direct drive rendszernél elég, ha a power be van kapcsolva- folyamatosan forog a tengely.
A rutin szintű karbantartáshoz ennyi tudás szerintem elég.
Kazettás deckek
Gyorstalpaló demagnetizálásból.
...
Hálásan köszönöm a részletes leírást! Kinyomtatom és eszerint járok majd el!
Ahogy eddig én szoktam: (kérem korrigálja esetleg, ha rosszul csináltam)
Gyógyszertári alkholt, vagy desztillált vízzel némileg higított denaturált szeszt (melyik a jobb? vagy mindegy?) cseppentek fültisztító tamponra, vagy hurkapálcikára csavart vatta gombolyagra, úgy hogy ne legyen sok a gombolyagon, tehát nyomásra ne follyon ki belőle a lé. A hurkapálcika szerintem jobb, mert erősebb és a gombolyagot is nagyobbra tudjuk pödörni rajta. Először a fejek tetejét húzom át óvatosan párszor, majd az oldalukat. Általában nem hagynak nagy nyomot a vattán. (a fejek oldalát csak esztétikai szempontok miatt) Vattacsere.
A gumigörgők tisztítása következik: forgásirányra merőlegesen mozgatom a vattát úgy, hogy a görgőt lassan körbefordítom a pálcikával. Ha nagyon koszos, akkor vattacsere. A nyom először erős, barnás, majd átmegy feketébe. Amikor a fekete szín a vattán kicsit alábbhagy, én akkor fejezem be. Azt gondolom, hogy az már a gumi anyaga, amit nem koptatnék tovább. A görgőn tisztítás után is megmaradnak a szalag által hagyott csíkok, azokat nem tudtam eltüntetni.
Gyorsabb megoldás a görgők tisztítására: A készüléket elindítom. Ezt úgy tudom megtenni, hogy a bal kézzel a felső mikrokapcsolókat benyomom immitálva, hogy a készülékben van kazetta. Amikor elindul, akkor a pamacsot a görgőhöz teszem, de arra a felére, ahol a tengely és a görgő a vattát nem csípi be. Ez sokkal gyorsabb és eredményesebb, de nemtudom mennyire tesz jót a tengelynek ez a zaklatás. Gondolom semennyire. Ezután jön a tengelyek és kazettavezető tüskék.
Ezek után áttörlöm egy új pálcikával az egyéb felületeket is, kitörölvén a port.
Köszönöm a választ!
Mikor tegyem ?
Ha fejeket állítasz be,csavarhúzót,fémeszközöket használsz a mechanika javításánál, alkatrészek cseréjénél, a munka végeztével - mindíg.
A leírások szerint 30 lejátszott óra után és minden felvétel készítés előtt. Ezt felettébb túlzónak találom.
Hogyan veszem észre ?
Ha a lejátszó fej felmágneseződik, a közép és magas tartományban 6-8 dB jelerősség csökkenés mérhető, ez tompa hangban és csökkent-beszűkült térben jelentkezik.
Felvétel készítésnél magasabb alapzaj hallható.
Hogyan végezzem a műveletet ?
A demagnetizáló készülékék, legalább is amelyek ma kaphatóak ,kb.150 gauss mértékű mágneses indukcióra képesek.
Első lépésként, minden mágnesezhető tárgyat,kazettát, orsós szalagot jó messze helyezünk az ügyködésünk helyszínétől.
A készűlékünket áramtalanítjuk, fejhallgatót,kábeleket kihúzzuk,potmétereket 0- ra állítjuk.
Kérdésedre, hogy mi van, ha nem férsz a kazetta fészek aljába a bumzli nyél miatt, hát amely kazettás gépnek nem levehető az ajtaja, vagy nem ez a legnagyobb probléma vele,és kár rá időt pazarolni, vagy akkor szét kell szedni. Ez van.
A művelet nagyon lényeges eleme, hogy mindent nagyon lassan csináljunk, mint a lassított felvétel.
A bekapcsolt demagnetizálót nagyon lassan közelítjük először a felvevő fejhez / 3 fejesnél mindíg a középső /,nem hozzáérve a fejtükörhöz lehetőleg, bár szigetelt a demagnetizáló,itt vagy körkörös, vagy le-fel irányban kb. 5 mp.-ig lassan mozgatjuk,nagyon lassan eltávolodunk a fejtükörre merőlegesen, ki a kazetta fészekből teljesen. Ezt 2-3 x megisméreljük.
Lejátszó fejjel ugyanígy. Törlő fejet nem kell - itt hadd ne részletezzem , miért.
Utoljára a szalagpálya fém alkatrészei,tengelycsonk.
Orsós magnóknál is így. Bár ezeknél le szoktuk bontani a gépet.
Ha végeztünk, áramtalanítsuk a demagnetizálót, és ne tartsuk a szalagjaink mellett, pont jó helye van a spájzban,oda vélétlenül sem teszünk szalagot
Szerintem ezt a tortúrát nem kell sűrűn elvégezni,ha rendszeresen hallgatsz kazettákat,napi szinten, és nincs ideje magától demagnetizálódni, 3-4 havonta elég, nem fogod hallani a magas vesztést.
Utolsó kérdésed, hallani fogod-e a demagnetizálás jótékony hatását.
Ha ez okozta a magas alapzajt és a magas hang vesztést - igen.
Ha nincs különbség az előtte és utána között, vagy ennyit tud a géped és a szalagjaid, vagy más eredetű a probléma.
Azért ezt a demagnetizálás dolgot nem kell fetisizálni,helyén kell kezelni, nem ez a szent grálja a minőség javulásnak.
- Kellnerművek
- Fórumlakó

Kazettás deckek
Mikor tegyem ?
Ha fejeket állítasz be,csavarhúzót,fémeszközöket használsz a mechanika javításánál, alkatrészek cseréjénél, a munka végeztével - mindíg.
A leírások szerint 30 lejátszott óra után és minden felvétel készítés előtt. Ezt felettébb túlzónak találom.
Hogyan veszem észre ?
Ha a lejátszó fej felmágneseződik, a közép és magas tartományban 6-8 dB jelerősség csökkenés mérhető, ez tompa hangban és csökkent-beszűkült térben jelentkezik.
Felvétel készítésnél magasabb alapzaj hallható.
Hogyan végezzem a műveletet ?
A demagnetizáló készülékék, legalább is amelyek ma kaphatóak ,kb.150 gauss mértékű mágneses indukcióra képesek.
Első lépésként, minden mágnesezhető tárgyat,kazettát, orsós szalagot jó messze helyezünk az ügyködésünk helyszínétől.
A készűlékünket áramtalanítjuk, fejhallgatót,kábeleket kihúzzuk,potmétereket 0- ra állítjuk.
Kérdésedre, hogy mi van, ha nem férsz a kazetta fészek aljába a bumzli nyél miatt, hát amely kazettás gépnek nem levehető az ajtaja, vagy nem ez a legnagyobb probléma vele,és kár rá időt pazarolni, vagy akkor szét kell szedni. Ez van.
A művelet nagyon lényeges eleme, hogy mindent nagyon lassan csináljunk, mint a lassított felvétel.
A bekapcsolt demagnetizálót nagyon lassan közelítjük először a felvevő fejhez / 3 fejesnél mindíg a középső /,nem hozzáérve a fejtükörhöz lehetőleg, bár szigetelt a demagnetizáló,itt vagy körkörös, vagy le-fel irányban kb. 5 mp.-ig lassan mozgatjuk,nagyon lassan eltávolodunk a fejtükörre merőlegesen, ki a kazetta fészekből teljesen. Ezt 2-3 x megisméreljük.
Lejátszó fejjel ugyanígy. Törlő fejet nem kell - itt hadd ne részletezzem , miért.
Utoljára a szalagpálya fém alkatrészei,tengelycsonk.
Orsós magnóknál is így. Bár ezeknél le szoktuk bontani a gépet.
Ha végeztünk, áramtalanítsuk a demagnetizálót, és ne tartsuk a szalagjaink mellett, pont jó helye van a spájzban,oda vélétlenül sem teszünk szalagot
Szerintem ezt a tortúrát nem kell sűrűn elvégezni,ha rendszeresen hallgatsz kazettákat,napi szinten, és nincs ideje magától demagnetizálódni, 3-4 havonta elég, nem fogod hallani a magas vesztést.
Utolsó kérdésed, hallani fogod-e a demagnetizálás jótékony hatását.
Ha ez okozta a magas alapzajt és a magas hang vesztést - igen.
Ha nincs különbség az előtte és utána között, vagy ennyit tud a géped és a szalagjaid, vagy más eredetű a probléma.
Azért ezt a demagnetizálás dolgot nem kell fetisizálni,helyén kell kezelni, nem ez a szent grálja a minőség javulásnak.
Kazettás deckek
A demagnetizáló kazetta használati utasítása legalább is ezt írja.
A tieid nem mechanikusak,amikor a lejátszófej felnyomja a kazettában levő fejet,akkor zárja az áramkört és lép működésbe a demagnetizáló.Én nem tenném.
Vegyél egy kézi műszert, 6990 Ft újonnan.
Egy ilyennel nem csak a felvevő fejet,esetedben a kombinált fejet, de az egyéb fém alkatrészeket is / tengelycsonk,szalagvezetők / demagnetizálhatod.
De ezzel is csak áramtalanított gépen tedd.
Szia, tervezem egy ilyen készülék beszerzését, hogyan kell használni 3fejes deck esetén? (KIKAPCSOLT állapot)
- Csak odatartom az eszközt a fejekhez, (mindegyikhez?) vagy hozzájuk is kell érinteni?
- A fej egy pontjára kell érinteni, vagy többre (teteje, oldala) x ideig egymás után VAGY mozgatni használat közben?
- Hány másodperig tartom oda? 5-10?
- A tengelyeket is ugyanannyi ideig, ugyanúgy?
- Járhatok úgy, hogy veszek egy ilyen eszközt és olyan "buci" a nyele, hogy pl. nem ér le a fejekig?
Mikor tudom, hogy kész? Hallani a használat után lejátszáskor a minőségbeli változást ?
Köszi a választ!
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek
Ezt láttam a Jófogáson, gondolom megérné:
"Új!!! - Pioneer Referencia KazettÁs Deck CT-777 AjÁndÉkokkal EladÓ!
Ár: 54 900 Ft
Kerület: XIV.
Kategória: Házimozi rendszer, erősítő, hangfal
Raktári letét miatt, nem értékesített, teljesen új, komplett készülék
Ajándék: komplett, új 3 fejes egység, valamint
5 db. TDK; Sony; új fémházas metál kazetta."
Vegye meg valaki gyorsan, mert most nincs rá pénzem...
nem kell berosálni tőle hogy elviszik.Itt inkább a kazikra alapoz,mint a derkre
- Laikus96
- Nincs visszaút

- Értékelés: 51
Kazettás deckek
Ezt láttam a Jófogáson, gondolom megérné:
"Új!!! - Pioneer Referencia KazettÁs Deck CT-777 AjÁndÉkokkal EladÓ!
Ár: 54 900 Ft
Kerület: XIV.
Kategória: Házimozi rendszer, erősítő, hangfal
Raktári letét miatt, nem értékesített, teljesen új, komplett készülék
Ajándék: komplett, új 3 fejes egység, valamint
5 db. TDK; Sony; új fémházas metál kazetta."
Vegye meg valaki gyorsan, mert most nincs rá pénzem...
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek
92-ben vettem 45000-ért ezt a 777-es equalizert. Nem tudom mennyi most a reális ára neki mert van,hogy olcsón van hogy eszement retró áron kinálnak cuccokat. Én akarok venni egy 910,979,959,757-es Pioneer deck közül valamelyiket, de kétszeres árba kerül most, mint amennyiért a 90-es években újonnan megvettem őket...
Szerintem neki meg fogja érni a 60000-et.
Neki lehet én meg nem adóm még ha agyonvernek se,dec választásban annyit hogy egy 737 em van itthon és fúlósan elégedett vagyok vele.vatyin vannak ,vagy jó fogás ott vannak jók.
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek
Kedves barátom rákattant a gr 777 esemre el is adnám meg nem is ,karcmentes akár a gyári távja.mit kérjek érte ,én 60 környékére gondolok,de kijelentem hogy 150 200 órát ment,mert most is rendszerben van csak nem megy.Féltett kincs,
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek
De segítek ,pár mérés képel tel: ha kell.06703075832
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek
Amiket felsorolsz majdnem azokkal kezdtem én is a hifi pályafutásomat,egész pontosan egy Akai CSM02 és egy Pioneer CT-506, majd később jött az Aiwa 220.
igen a depréz műszer is szép.Nekem egy Videoton Kleopátrám volt ,és megvallva vitte a prímet a 3 műszer,lehet hogy beszerzek egyet Én is magnós vagyok ,ép most veszek miden jót,csak annyi különbséggel mint mások .hogy táv az legyen hozzá,csakis a gyári,mert eladhatóbb mint társai .amihez nincsen meg nem kell.Igaz a 737 hez nincsen táv mert nem távos,de tuningolva van stb,és csak felveszek vele,és mással játszom le.
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek
A fenti cikkszámú görgőre gondolsz? Mert azt eddig nem tudtam kinyomozni valóban ehhez való e. Addig nem akarnék költeni rá, míg nem teljesen biztos.
RDP0055A nyakam rá hogy jó bele,
Dimension: 13 x 6,5 x 2 mm
Original part no: RDP0055
Compatible with Panasonic models : RS- BX501 , RS- TR474 , RS- TR373 , RS- AZ7, RS- TR575 , RS- AZ6, SA- AK90,SA-AK47, SA-AK27, SA-AK45, RS- EH60
SA-AK15 , SA-AK17 , SA-AK18 , SA-AK22 , SA-AK25 ,
SA-AK27 , SA-AK28 ,
SA-AK200E , SA-AK300E , SA-AK40 , SA-AK44 ,
SA-AK45 , SA-AK48 , SA-AK75 , SA-AK90 ,
RX-ES30 , RX-ES50 , RX-ED70 , RX-ED77 , RS-EH60 ,
RS-EH600 , RS-EH750 , RS-EH760, RS-BX501,
RS-DV170 , RS-DV250 , RS-DV280 ,
RS-TR373, RS-TR474, RS-AZ6, RS-AZ7,
SA-PM11 , SA-PM12 , SA-PM22 , SA,PM25 ,
SA-PM30 , SA-VK550 , SA-VK800
Én annyit tudok segíteni hogy veszel egyet ,elküldöm és ha nem jó akkor vissza,páran vetek itt és jó végeredményben senki nem bukik.persze ha megfelel
Nagyon szépek ezek a kijelzők .Én most tartok ott, hogy újra visszatérek retrózni, hiányzik a mai digitális világból az a fíling amit egy kazettás deck, minidisc és egy Dat magnó okozott annó.....
A nálad idősebbek, mint valószínüleg én is, a deprez műszerekre kattannak, nekik az a filing emlékeztet a fiatal korukra
Pioneer CT-506, Akai 4000DS, GX-4000, Sanyo RD-4028,
- Kellnerművek
- Fórumlakó

Kazettás deckek
Nagyon szépek ezek a kijelzők .Én most tartok ott, hogy újra visszatérek retrózni, hiányzik a mai digitális világból az a fíling amit egy kazettás deck, minidisc és egy Dat magnó okozott annó.....
A nálad idősebbek, mint valószínüleg én is, a deprez műszerekre kattannak, nekik az a filing emlékeztet a fiatal korukra
Pioneer CT-506, Akai 4000DS, GX-4000, Sanyo RD-4028,
Kazettás deckek
nekem van 3 db
ha érdekel.2,500 ért db
A fenti cikkszámú görgőre gondolsz? Mert azt eddig nem tudtam kinyomozni valóban ehhez való e. Addig nem akarnék költeni rá, míg nem teljesen biztos.
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek
6 év után elővettem a gr 777,még mindig lenyűgöz ;peace;A kazi amit látsz az se mai, és gond nélkül veszek rá
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek
6 év után elővettem a gr 777,még mindig lenyűgöz
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 97
Kazettás deckek
Amikor elkezd nyávogni a kazetta, vedd ki a magnóból és óvatosan, ütögesd oda, valamihez! Ha a kazetta szorulása okozza a jelenséget, akkor átmenetileg, megszűnik a jelenség.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D