Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kazettás deckek

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Milyen megvilágításba? Mi a baj ha eladni akarok és megkérdem mennyit érhet?
Nem baj, csak a tisztázás kedvéért, mert az első kérdésből nem derült ki.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 27

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: manman12 »

Úgy tetted fel a kérdést,mint aki venni szeretne,de bocs ha megsértettelek de még akkor ís 20-30 környéke

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 132

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Ez mindjárt más megvilágításba helyezi a dolgokat.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Eladni. A fejet nem piszkálta tudtommal senki és kopás sincs.
Ez mindjárt más megvilágításba helyezi a dolgokat.

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég

Kazettás deckek

Venni akarsz vagy eladni?

Eladni. A fejet nem piszkálta tudtommal senki és kopás sincs.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Sziasztok!

Hozzáértőktől érdeklődnék, mennyi a reális ára egy Onkyo Integra TA 2500-as deck-nek.
Javítva volt még 15 éve és biztos egy tisztítás is ráférne, de működik. Az előlap szép.

Köszönöm a válaszokat!

Venni akarsz vagy eladni?

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

Sziasztok!

Hozzáértőktől érdeklődnék, mennyi a reális ára egy Onkyo Integra TA 2500-as deck-nek.
Javítva volt még 15 éve és biztos egy tisztítás is ráférne, de működik. Az előlap szép.

Köszönöm a válaszokat!

Mielőtt belevágnál görög állapot,illetve kapható e .Ne azzal foglalkozz hogy az előlap  karc mentes.A másik nem kerreg a motor.fej gyári állapot vagy állítva  volt,mert sokan szeretik elálitani,kb 20-30 környéke

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég

Kazettás deckek

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

4lewis
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: 4lewis »

Amit leírtál, teljesen megfelelő.

Csak néhány dolgot tennék hozzá...

Köszönöm! 

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 557

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Nem bírom megállni, ha már a karbantartásnál vagyunk, hogy megkérdezzem, a fejek, görgők tisztítása hogyan történik?

Amit leírtál, teljesen megfelelő.

Csak néhány dolgot tennék hozzá.

Az alkohol 40 %-nál erősebb legyen, de nem kell tiszta szesz. Higítani csak deszt. vízzel ! / vízkő /
Denaturált szesz is jó, bár az egyes műanyagokat és  festékeket oldja.Ez gyakorlati tapasztalat, pedig ugyan az az etil-alkohol. Gumi görgőt ezzel ne nagyon tisztíts !

Vatta jó, csak szöszöl. Ha be tudsz még szerezni klasszikus tisztító pálcát / filc van a vatta helyett és lapos / az az igazi. Azzal lehet rendesen dörzsölni az alkatrészeket, fejeket, ha kell.
A fejet nem kell félteni, kivéve, ha üveg / GX / , azzal nagyon finoman, mert hajlamos a megrepedésre.

Szerezz be egy nagyítót, ellenőrizzed le a fejeket tisztítás után, ha még van barna dzsuva  rajta , ismételjed meg a folyamatot.
Tengelycsonk tisztán tartás felettébb fontos, ha retkes- ragad, könnyen feltekeri a szalagot a tengelyre. 
A forgó tengelyt lehet jól tisztítani, lejátszás bekapcsol- pause bekapcsol-görgő elemelkedik a tengelycsonkról- lehet takarítani.
A direct drive rendszernél elég, ha a power be van kapcsolva- folyamatosan forog a tengely.

A rutin szintű karbantartáshoz ennyi tudás szerintem elég.

4lewis

Kazettás deckek

Gyorstalpaló demagnetizálásból.
...

Hálásan köszönöm a részletes leírást! Kinyomtatom és eszerint járok majd el!
Nem bírom megállni, ha már a karbantartásnál vagyunk, hogy megkérdezzem, a fejek, görgők tisztítása hogyan történik?
Ahogy eddig én szoktam: (kérem korrigálja esetleg, ha rosszul csináltam)
Gyógyszertári alkholt, vagy desztillált vízzel némileg higított denaturált szeszt (melyik a jobb? vagy mindegy?) cseppentek fültisztító tamponra, vagy hurkapálcikára csavart vatta gombolyagra, úgy hogy ne legyen sok a gombolyagon, tehát nyomásra ne follyon ki belőle a lé. A hurkapálcika szerintem jobb, mert erősebb és a gombolyagot is nagyobbra tudjuk pödörni rajta. Először a fejek tetejét húzom át óvatosan párszor, majd az oldalukat. Általában nem hagynak nagy nyomot a vattán. (a fejek oldalát csak esztétikai szempontok miatt) Vattacsere.
A gumigörgők tisztítása következik: forgásirányra merőlegesen mozgatom a vattát úgy, hogy a görgőt lassan körbefordítom a pálcikával. Ha nagyon koszos, akkor vattacsere. A nyom először erős, barnás, majd átmegy feketébe. Amikor a fekete szín a vattán kicsit alábbhagy, én akkor fejezem be. Azt gondolom, hogy az már a gumi anyaga, amit nem koptatnék tovább. A görgőn tisztítás után is megmaradnak a szalag által hagyott csíkok, azokat nem tudtam eltüntetni.
Gyorsabb megoldás a görgők tisztítására: A készüléket elindítom. Ezt úgy tudom megtenni, hogy a bal kézzel a felső mikrokapcsolókat benyomom immitálva, hogy a készülékben van kazetta. Amikor elindul, akkor a pamacsot a görgőhöz teszem, de arra a felére, ahol a tengely és a görgő a vattát nem csípi be. Ez sokkal gyorsabb és eredményesebb, de nemtudom mennyire tesz jót a tengelynek ez a zaklatás. Gondolom semennyire. Ezután jön a tengelyek és kazettavezető tüskék.
Ezek után áttörlöm egy új pálcikával az egyéb felületeket is, kitörölvén a port.

Köszönöm a választ!

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó

Kazettás deckek

Gyorstalpaló demagnetizálásból.

Mikor tegyem ?

Ha fejeket állítasz be,csavarhúzót,fémeszközöket használsz a mechanika javításánál, alkatrészek cseréjénél, a munka végeztével - mindíg.
A leírások szerint 30 lejátszott óra után és minden felvétel készítés előtt. Ezt felettébb túlzónak találom.

Hogyan veszem észre ?

Ha a lejátszó fej felmágneseződik, a közép és magas tartományban 6-8 dB jelerősség csökkenés mérhető, ez tompa hangban és csökkent-beszűkült térben jelentkezik.
Felvétel készítésnél magasabb alapzaj hallható.

Hogyan végezzem a műveletet ?

A demagnetizáló készülékék, legalább is amelyek ma kaphatóak ,kb.150 gauss mértékű mágneses indukcióra képesek.
Első lépésként, minden mágnesezhető tárgyat,kazettát, orsós szalagot jó messze helyezünk az ügyködésünk helyszínétől.
A készűlékünket áramtalanítjuk, fejhallgatót,kábeleket kihúzzuk,potmétereket 0- ra állítjuk.
Kérdésedre, hogy mi van, ha nem férsz a kazetta fészek aljába a bumzli nyél miatt, hát amely kazettás gépnek nem levehető az ajtaja, vagy nem ez a legnagyobb probléma vele,és kár rá időt pazarolni, vagy akkor szét kell szedni. Ez van.
A művelet nagyon lényeges eleme, hogy mindent nagyon lassan csináljunk, mint a lassított felvétel.
A bekapcsolt demagnetizálót nagyon lassan közelítjük először a felvevő fejhez / 3 fejesnél mindíg a középső /,nem hozzáérve a fejtükörhöz lehetőleg, bár szigetelt a demagnetizáló,itt vagy körkörös, vagy le-fel irányban kb. 5 mp.-ig lassan mozgatjuk,nagyon lassan eltávolodunk a fejtükörre merőlegesen, ki a kazetta fészekből teljesen. Ezt 2-3 x megisméreljük.
Lejátszó fejjel ugyanígy. Törlő fejet nem kell - itt hadd ne részletezzem , miért.
Utoljára a szalagpálya fém alkatrészei,tengelycsonk.
Orsós magnóknál is így. Bár ezeknél le szoktuk bontani a gépet.
Ha végeztünk, áramtalanítsuk a demagnetizálót, és ne tartsuk a szalagjaink mellett, pont jó helye van a spájzban,oda vélétlenül sem teszünk szalagot

Szerintem ezt a tortúrát nem kell sűrűn elvégezni,ha rendszeresen hallgatsz kazettákat,napi szinten, és nincs ideje magától demagnetizálódni, 3-4 havonta elég, nem fogod hallani a magas vesztést.

Utolsó kérdésed, hallani fogod-e a demagnetizálás jótékony hatását.

Ha ez okozta a magas alapzajt és a magas hang vesztést - igen.
Ha nincs különbség az előtte és utána között, vagy ennyit tud a géped és a szalagjaid, vagy más eredetű a probléma.

Azért ezt a demagnetizálás dolgot nem kell fetisizálni,helyén kell kezelni, nem ez a szent grálja a minőség javulásnak.

4lewis

Kazettás deckek

A demagnetizáló kazetta használati utasítása legalább is ezt írja.
A tieid nem mechanikusak,amikor a lejátszófej felnyomja a kazettában levő fejet,akkor zárja az áramkört és lép működésbe a demagnetizáló.Én nem tenném.
Vegyél egy kézi műszert, 6990 Ft újonnan.
Egy ilyennel nem csak a felvevő fejet,esetedben a kombinált fejet, de az egyéb fém alkatrészeket is / tengelycsonk,szalagvezetők / demagnetizálhatod.
De ezzel is csak áramtalanított gépen tedd.

Szia, tervezem egy ilyen készülék beszerzését, hogyan kell használni 3fejes deck esetén? (KIKAPCSOLT állapot)
- Csak odatartom az eszközt a fejekhez, (mindegyikhez?) vagy hozzájuk is kell érinteni?
- A fej egy pontjára kell érinteni, vagy többre (teteje, oldala) x ideig egymás után VAGY mozgatni használat közben?
- Hány másodperig tartom oda? 5-10?
- A tengelyeket is ugyanannyi ideig, ugyanúgy?
- Járhatok úgy, hogy veszek egy ilyen eszközt és olyan "buci" a nyele, hogy pl. nem ér le a fejekig?

Mikor tudom, hogy kész? Hallani a használat után lejátszáskor a minőségbeli változást ?

Köszi a választ! 

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

Ezt láttam a Jófogáson, gondolom megérné:

"Új!!! - Pioneer Referencia KazettÁs Deck CT-777 AjÁndÉkokkal EladÓ!
Ár: 54 900 Ft
Kerület: XIV.
Kategória: Házimozi rendszer, erősítő, hangfal
Raktári letét miatt, nem értékesített, teljesen új, komplett készülék
Ajándék: komplett, új 3 fejes egység, valamint
5 db. TDK; Sony; új fémházas metál kazetta."

Vegye meg valaki gyorsan, mert most nincs rá pénzem...

nem kell berosálni tőle hogy elviszik.Itt inkább a kazikra alapoz,mint a derkre

Laikus96
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 51

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Laikus96 »

Ezt láttam a Jófogáson, gondolom megérné:

"Új!!! - Pioneer Referencia KazettÁs Deck CT-777 AjÁndÉkokkal EladÓ!
Ár: 54 900 Ft
Kerület: XIV.
Kategória: Házimozi rendszer, erősítő, hangfal
Raktári letét miatt, nem értékesített, teljesen új, komplett készülék
Ajándék: komplett, új 3 fejes egység, valamint
5 db. TDK; Sony; új fémházas metál kazetta."

Vegye meg valaki gyorsan, mert most nincs rá pénzem...

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

92-ben vettem 45000-ért ezt a 777-es equalizert. Nem tudom mennyi most a reális ára neki mert van,hogy olcsón van hogy eszement retró áron kinálnak cuccokat. Én akarok venni egy 910,979,959,757-es Pioneer deck közül valamelyiket, de kétszeres árba kerül most, mint amennyiért a 90-es években újonnan megvettem őket...
Szerintem neki meg fogja érni a 60000-et.

Neki lehet én meg nem adóm még ha agyonvernek se,dec választásban annyit hogy egy 737 em van itthon és fúlósan elégedett  vagyok vele.vatyin vannak ,vagy  jó fogás ott vannak jók.

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

Kedves barátom rákattant a gr 777 esemre el is adnám meg nem is ,karcmentes akár a gyári távja.mit kérjek érte ,én 60 környékére gondolok,de kijelentem hogy 150 200 órát ment,mert most is rendszerben van csak nem megy.Féltett kincs,

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

De  segítek ,pár mérés képel tel: ha kell.06703075832

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

Amiket felsorolsz majdnem azokkal kezdtem én is a hifi pályafutásomat,egész pontosan egy Akai CSM02 és egy Pioneer CT-506, majd később jött az Aiwa 220.
igen a depréz műszer is szép.Nekem egy Videoton  Kleopátrám volt ,és megvallva vitte a prímet a 3  műszer,lehet hogy beszerzek egyet Én is  magnós vagyok ,ép most veszek miden jót,csak annyi különbséggel mint mások .hogy táv az legyen hozzá,csakis a gyári,mert eladhatóbb mint társai .amihez nincsen meg nem kell.Igaz a 737 hez nincsen táv mert nem távos,de tuningolva van stb,és csak felveszek vele,és mással játszom le.

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

A fenti cikkszámú görgőre gondolsz? Mert azt eddig nem tudtam kinyomozni valóban ehhez való e. Addig nem akarnék költeni rá, míg nem teljesen biztos.
 RDP0055A nyakam rá hogy jó bele,
Dimension: 13 x 6,5 x 2 mm
Original part no: RDP0055
Compatible with  Panasonic models : RS- BX501 , RS- TR474 , RS- TR373 , RS- AZ7, RS- TR575 , RS- AZ6, SA- AK90,SA-AK47, SA-AK27, SA-AK45,  RS- EH60
SA-AK15 , SA-AK17 , SA-AK18 , SA-AK22 , SA-AK25 ,
SA-AK27 , SA-AK28 ,
SA-AK200E , SA-AK300E , SA-AK40 , SA-AK44 ,
SA-AK45 , SA-AK48 , SA-AK75 , SA-AK90 ,
RX-ES30 , RX-ES50 , RX-ED70 , RX-ED77 , RS-EH60 ,
RS-EH600 , RS-EH750 , RS-EH760, RS-BX501,
RS-DV170 , RS-DV250 , RS-DV280 ,
RS-TR373, RS-TR474, RS-AZ6, RS-AZ7,
SA-PM11 , SA-PM12 , SA-PM22 , SA,PM25 ,
SA-PM30 , SA-VK550 , SA-VK800
Én annyit tudok segíteni hogy veszel egyet ,elküldöm és ha nem jó akkor vissza,páran vetek itt és jó végeredményben senki nem bukik.persze ha megfelel

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó

Kazettás deckek

Nagyon szépek ezek a kijelzők .Én most tartok ott, hogy újra visszatérek retrózni, hiányzik a mai digitális világból az a fíling amit egy kazettás deck, minidisc és egy Dat magnó okozott annó.....
A nálad idősebbek, mint valószínüleg én is, a deprez műszerekre kattannak, nekik az a filing emlékeztet a fiatal korukra
Pioneer CT-506, Akai 4000DS, GX-4000, Sanyo RD-4028,

Freejack

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Freejack »

nekem van 3 db
ha  érdekel.2,500 ért db

A fenti cikkszámú görgőre gondolsz? Mert azt eddig nem tudtam kinyomozni valóban ehhez való e. Addig nem akarnék költeni rá, míg nem teljesen biztos.

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

6 év után elővettem a   gr 777,még mindig lenyűgöz ;peace;A kazi amit látsz az se mai, és gond nélkül veszek rá

manman12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kazettás deckek

6 év után elővettem a   gr 777,még mindig lenyűgöz  

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 97

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Amikor elkezd nyávogni a kazetta, vedd ki a magnóból és óvatosan, ütögesd oda, valamihez! Ha a kazetta szorulása okozza a jelenséget, akkor átmenetileg, megszűnik a jelenség.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”