Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kazettás deckek

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2688

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Hogy muködik ez az auto ble?
Automatic -bias-level-calibration. A nagy Nakák tudnak ilyen szolgáltatást, bedugod a kazit, a funkcit elinditod, a proc elkezd dolgozni, miután befejezte a kalibrációt visszatekeri a kazit az elejére és HAJRÁ!
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-3S mod/SRX-III

close652
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: close652 »

Hogy muködik ez az auto ble?
system

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

A legutolsó generációs kazikban felbukkanó "auto azimuth" meg auto "auto ble" jó dolog, de én a kézzel állithatókat szeretem (NAKAMICHI ZX7), magamban valahogy jobban bizom.
A Kenwood deckem tud kézi és auto bias kalibrálást is, ez utóbbival ellenőrizni és korrigálni is lehet azt, amit a gép bemért. Eddig az összes márkás új kazinál az automatika 0-ra (azaz középállásra) hozta ki a szalagokat, csak a gagyiknál volt +/- 1 eltérés (az állítási tartomány +/-3). Régi kaziknál volt olyan, hogy az előmágnesezést nagyon korrigálni kellett, anno az Aiwákhoz külön táblázatot is adtak. A mai jobbfajta szalagokkal ilyen gondot nem tapasztaltam, ezekkel mindig középállásra jött ki az auto bias, tehát elvileg felesleges a bias állítgatása.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Revox B710-et ismeri vki? Az azimuth-állításról mi a véleményetek? (sok nakában van ilyen, de én kételkedem a minőségében, főleg több év használat után)
A legutolsó generációs kazikban felbukkanó "auto azimuth" meg auto "auto ble" jó dolog, de én a kézzel állithatókat szeretem (NAKAMICHI ZX7), magamban valahogy jobban bizom.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-3S mod/SRX-III

Vendég

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Revox B710-et ismeri vki? Az azimuth-állításról mi a véleményetek? (sok nakában van ilyen, de én kételkedem a minőségében, főleg több év használat után)

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: rea4 »

sokan próbálkoztak a vhs-sel mint analóg felvevővel, csak kényelmetlen kicsit.Bár a jobb kazetták meg már aranyárban vannak.

Így igaz.Én is ezt használtam anno..Mindent vert (na jó,akkor 990-es és XK009es Aiwa volt),csak néha bekavart a fejátkapcsolás zaja.Na meg kb. iszonyat lassú és macerás volt.
De a minőség jó volt,az igaz.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

sokan próbálkoztak a vhs-sel mint analóg felvevővel, csak kényelmetlen kicsit.Bár a jobb kazetták meg már aranyárban vannak.

A forgófejes hangrögzitésről (UMATIC,BETAMAX,VHS,DAT) nem vagyok nagy véleménnyel, mint ahogy a forgófejes kazettásokról sem. A kis sebességű rögzitőknél a fejrések és a szallagvezetés elképesztő kihivás a gyártóknak - el is vérzett sok cég a piacon... A nakák még harcban állnak a placcon.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

sokan próbálkoztak a vhs-sel mint analóg felvevővel, csak kényelmetlen kicsit.
Bár a jobb kazetták meg már aranyárban vannak.
system

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Van egy jó tunere + antenna - hát gyerünk azzal a felvétellel (ZX7 + MAXELL XLIIS).
hogy viszonyulhat egy ilyen naka+maxell felvétel egy jó hifi felvevővel, egy jobb minőségű vhs szalagra rögzített felvételhez?

A VHS az egy videómagnó?! A bekalibrált ZX7-re felvett rádiómüsor nem volt annyival rosszabb mint amennyivel olcsóbb volt a G36-osnál. A használati kényelemről nem is beszélek, csak a hangról...

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Gondoltam, hogy analóg hívő és digitális ellenes emberkékről van szó. Így a DAT-ot, mind minden CD mesterszalagját már meg sem említem.Ebben az esetben viszont az orsós magnó az analóg hangrögzítés királya.                 
Az igazság az, hogy volt egy menet a REVOX G36-al, de belátta a vevő, hogy ezt a gépet a mai világban szalaggal etetni nem akármi (19-en, félsávon). Akkor jöttek a nakák, mert azért nem akarta nagyon viccesre venni a dolgot. Van egy jó tunere + antenna - hát gyerünk azzal a felvétellel (ZX7 + MAXELL XLIIS).

Ma behoztak hoxxabb táwra kölcsön egy Nagra 4S magnot a bemutato termünkbe. Fél sáw 19-38.
Holnap kapok mesterszalagokat hozzá.
Lex üres is.
A héten lex benn A77 félsáwos szalagos is.
Szwsz kicsiwel jobbak, mint akármilyen naka dolby bcd-wel...

Xiwesen látlak egy füllentésre.

Big! Azért szivesen látnám az arcodat, mikor megette a szalag javát 38-on az orsós gépezet és le kell szaladni a tesóba egy újabb tekercs MAXELL UDpr-ért! Mert az új szalag ára izgalmas történet - na vegyél vissza (a sebességből) !

close652
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

Van egy jó tunere + antenna - hát gyerünk azzal a felvétellel (ZX7 + MAXELL XLIIS).
hogy viszonyulhat egy ilyen naka+maxell felvétel egy jó hifi felvevővel, egy jobb minőségű vhs szalagra rögzített felvételhez?
system

Vendég

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Gondoltam, hogy analóg hívő és digitális ellenes emberkékről van szó. Így a DAT-ot, mind minden CD mesterszalagját már meg sem említem.Ebben az esetben viszont az orsós magnó az analóg hangrögzítés királya.
Az igazság az, hogy volt egy menet a REVOX G36-al, de belátta a vevő, hogy ezt a gépet a mai világban szalaggal etetni nem akármi (19-en, félsávon). Akkor jöttek a nakák, mert azért nem akarta nagyon viccesre venni a dolgot. Van egy jó tunere + antenna - hát gyerünk azzal a felvétellel (ZX7 + MAXELL XLIIS).

Ma behoztak hoxxabb táwra kölcsön egy Nagra 4S magnot a bemutato termünkbe. Fél sáw 19-38.
Holnap kapok mesterszalagokat hozzá.
Lex üres is.
A héten lex benn A77 félsáwos szalagos is.
Szwsz kicsiwel jobbak, mint akármilyen naka dolby bcd-wel...

Xiwesen látlak egy füllentésre.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Gondoltam, hogy analóg hívő és digitális ellenes emberkékről van szó. Így a DAT-ot, mind minden CD mesterszalagját már meg sem említem.
Ebben az esetben viszont az orsós magnó az analóg hangrögzítés királya.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Szerintem a kazi kontra cd-r között ugyanolyan különbség van, mint az lp és a gyári cd között. Megengedem persze, hogy ebben a hasonlatban a kazi müszakilag gyengébb a jó lp-nél, de jó rendszeren kijön az analóg rögzités fölénye.
Gondoltam, hogy analóg hívő és digitális ellenes emberkékről van szó. Így a DAT-ot, mind minden CD mesterszalagját már meg sem említem.
Ebben az esetben viszont az orsós magnó az analóg hangrögzítés királya.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Egy jobbfajta asztali CD-író jobb lett volna erre a célra.

Szerintem a kazi kontra cd-r között ugyanolyan különbség van, mint az lp és a gyári cd között. Megengedem persze, hogy ebben a hasonlatban a kazi müszakilag gyengébb a jó lp-nél, de jó rendszeren kijön az analóg rögzités fölénye.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Több ismerösöm vett dög nagy nakákat (682zx, zx-7) csak azért, hogy a Bartókon leadott élő koncerteket felvegye. Eszükbe sem jutott a cd-irás vagy mp3 meg Ipod - pedig olcsóbb lett volna! A jó kazi 6-800 forint, mig kapsz irható cd-t 50 forintért is. Erről ennyit...
Egy jobbfajta asztali CD-író jobb lett volna erre a célra. Szalagzaja biztosan nincs, a megírt anyag dinamikája és csatornaszétválasztása is biztosan jobb, mint bármelyik Metal Master szalagé. Egy asztali íróval ugyanúgy lehet a rádióból valósidejű felvételt készíteni 1x sebességgel, mint a magnóval. Csak éppen nem 50 Ft-os lemezzel megy.
Itt van pl. egy Tascam (a TEAC profi márkája) CD-író, a Nakák árának töredékéért. Ugyanitt van arany Marantz, h/k, stb. komolyabb gép is.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Nincs kommentár.

Több ismerösöm vett dög nagy nakákat (682zx, zx-7) csak azért, hogy a Bartókon leadott élő koncerteket felvegye. Eszükbe sem jutott a cd-irás vagy mp3 meg Ipod - pedig olcsóbb lett volna! A jó kazi 6-800 forint, mig kapsz irható cd-t 50 forintért is. Erről ennyit...

kex
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: kex »

Már megbocsáss, tudsz valami racionális érvet felhozni állításaid védelmében, azon kívül, hogy kétségbe vonod a másik tudását-tapasztalatát? De tudod mit, hagyjuk a fenébe az egészet, ennek a vitának így semmi értelme!
Te vagy az kétségbe vonod mások tapasztalatát. Én nem sztereotípiákat írok, hanem tényeket.
Racionális érvek sztereotípiák helyett:
Az 1 kazis forgófejes deckekben ugyanaz a mechanika van, mint az azonos márkájú kétkazisokban.
A legkisebb 3 fejes Sony és Technics deckeket verték az ugyanannyiba kerülő, de forgófejes Yamahák (elég sok teszt készült a 90-es években). Rea4 ide vonatkozó óvatos megfogalmazását értettem és értékelem.
A csúcs deckek nyilvánvalóan 1 kazis, 3 fejes készülékek voltak, de a csúcs és a legkisebb 3 fejesek hangja között sokkal nagyobb különbség volt, mint az azonos minőségi kategóriájú (de nem azonos árú!) 3 fejes és kétkazis deckek között. Éppen ezért azt állítani, hogy az összes kétkazis sz@r, ami egykazis, az meg csak jó lehet, enyhe túlzás.
Etől függetlenül mindenki olyat használjon/vegyen, amilyenre szüksége van.
De nem sok értelmét látom egy 100+ ezres Dragon vásárlásának digitalizálás céljára, hogy 2 hét alatt begyűrje az ember a 20-30 kaziját, majd MP-at írjon belőle. Egyrészt a Dragon a nyílt hangjáért cserébe igencsak zajos, ami CD-re kiírva kicsit visszásnak tűnhet, másrészt a 2-heti MP3 írásért kicsit durva ára van egy ekkora Nakának.
Akkor már inkább a Rea4-féle Aiwa, ha tényleg olyan jó állapotban van.

Nincs kommentár..

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Már megbocsáss, tudsz valami racionális érvet felhozni állításaid védelmében, azon kívül, hogy kétségbe vonod a másik tudását-tapasztalatát? De tudod mit, hagyjuk a fenébe az egészet, ennek a vitának így semmi értelme!
Te vagy az kétségbe vonod mások tapasztalatát. Én nem sztereotípiákat írok, hanem tényeket.
Racionális érvek sztereotípiák helyett:
Az 1 kazis forgófejes deckekben ugyanaz a mechanika van, mint az azonos márkájú kétkazisokban.
A legkisebb 3 fejes Sony és Technics deckeket verték az ugyanannyiba kerülő, de forgófejes Yamahák (elég sok teszt készült a 90-es években). Rea4 ide vonatkozó óvatos megfogalmazását értettem és értékelem.
A csúcs deckek nyilvánvalóan 1 kazis, 3 fejes készülékek voltak, de a csúcs és a legkisebb 3 fejesek hangja között sokkal nagyobb különbség volt, mint az azonos minőségi kategóriájú (de nem azonos árú!) 3 fejes és kétkazis deckek között. Éppen ezért azt állítani, hogy az összes kétkazis sz@r, ami egykazis, az meg csak jó lehet, enyhe túlzás.
Etől függetlenül mindenki olyat használjon/vegyen, amilyenre szüksége van.
De nem sok értelmét látom egy 100+ ezres Dragon vásárlásának digitalizálás céljára, hogy 2 hét alatt begyűrje az ember a 20-30 kaziját, majd MP-at írjon belőle. Egyrészt a Dragon a nyílt hangjáért cserébe igencsak zajos, ami CD-re kiírva kicsit visszásnak tűnhet, másrészt a 2-heti MP3 írásért kicsit durva ára van egy ekkora Nakának.
Akkor már inkább a Rea4-féle Aiwa, ha tényleg olyan jó állapotban van.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Nekem ez van 
Jó kis gép volt ez, nekem egyedül csak az nem tetszett, hogy kispórolták belőle azt a dbx-szerű zajcsökkentőt, ami a nagy toronyban még benne volt.

Komolyan használtad azt?Szerintem úgy tönkrevágta a zenét,hogycsak na...

Igen, nekem anno a nagy toronyba való deckem volt, és használtam is a zajcsökkentőt.

Amikor megvettem, utána bevittem a Műegyetemre, mert bemondásra nem akarták elhinni, hogy egy kazettás magnónak is lehet majdnem 80 dB jel/zaj viszonya. Amikor mértük, ha jól emlékszem olyan 78 körül volt.

Szerintem a hangképen annyit nem rontott, és ez is olyan, hogy kinek mi a zavaróbb, az esetlegesen rosszabb hangkép, vagy a magas alapzaj.

kex
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: kex »

Én -ha figyelmesebben, és kevesebb indulattal olvasnál- az írtam, hogy azonos kategóriában kétszer(!) annyiba kerülne egy kétkazettás magnó mint egykazettás megfelelője! 
Nincs ebben ellentmondás? Miért csak a egykazetásból találkozhattam volna "komolyabbakkal"? Mint mondtam, nagyon sok gép megfordult már a kezem között, még abból az úgynevezett "csúcs" kétkazettásból is, és egyik sem haladta meg egy közepes egykezettás minőségét, a jó gépek között meg egyáltalán nincs!
A másolásról.. A kazettás formátum, már eleve óriási kompromisszum, még a legjobbaknál is. Én még két nagy Nakamichivel sem készítenék másolatot egymás közt, nemhogy egy kétkazettással, inkább megvárom, míg megszerzem, de ez maradjon az én magánügyem.

2x annyiba nem kerülhet, mert a kétkazisokban nincs 2 kijelző, 2 alaplap, 2 tranyó, 2 készülékház, dupla csatlakozó-készlet, 2xcsomagolás tartozékokkal, stb., stb... De drágábbak voltak, az biztos.
Nyilván nagy csoportteszteket végezél az egy évjáratú, egyforma kategóriájú 1 és 2-kazis gépekkel, innen a nagy tapasztalatod.
Gondolom te már minden kedvenc zenédet megszerezted gyári CD-n így már nincs szükséged magnóra.

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Nekem ez van 
Jó kis gép volt ez, nekem egyedül csak az nem tetszett, hogy kispórolták belőle azt a dbx-szerű zajcsökkentőt, ami a nagy toronyban még benne volt.

Komolyan használtad azt?Szerintem úgy tönkrevágta a zenét,hogycsak na...

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Nekem ez van

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kazettás deckek

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Én éppen pizzát eszem reggelire és közben a nappaliban lévő kis rendszeren Tátrai Band-et hallgatok kazettáról. A zenehallgató szobámban lévő Pioneer CT-95-öt viszonylag ritkán hallgatom, de semmi esetre sem válnék meg tőle.
Szia!

Látom van ilyened ?

"2 x PS Audio High Current Ultimate Outlet;"

Mivel ebből nincs kivezetés tehát egy passzív eszköz. Van értelme ? Hallod a javulást tőle ?

Nekem azt mondták, ez vuduu......

Ami a PS Audio Ultimate Outlet-et illeti, nem nagyon értem, mit értesz azon, hogy "ebből nincs kivezetés tehát egy passzív eszköz". Az Ultimate Outlet-be hálózati kábelen áram bemegy, aztán van rajta két dugalj, amibe a készülékeket lehet csatlakoztatni. Nekem azért van kettő, mert az egyk a digitális, a másik pedig az analóg komponenseket szolgálja ki. Az pedig, hogy az emberek mire mondják azt, hogy az számukra voodoo... nos, az teljesen indifferens. Volt már olyan, aki azt mondta, hogy az ilyen eszközök csak olyan rendszeren segítenek, ahol már eleve baj van. Ez persze hatalmas marhaság, viszont megfelelő tapasztalat híján az emberek sok ökörséget képesek elhinteni a fórumokon. Más motivációkról már nem is beszélve. Lényeg, hogy az Ultimate Outlet esetében én nem találkoztam azzal, hogy egy hálózati kondícionáló dinamikakompresszióhoz vezetne (amit számos más hasonló eszköz esetében észrevettem), és hihető beszámolók szerint a képminőséget is javítja. Ez utóbbiról én nem tudok semmit mondani, mert sosem próbáltam.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kazettás deckek

Én -ha figyelmesebben, és kevesebb indulattal olvasnál- az írtam, hogy azonos kategóriában kétszer(!) annyiba kerülne egy kétkazettás magnó mint egykazettás megfelelője! 
Nincs ebben ellentmondás? Miért csak a egykazetásból találkozhattam volna "komolyabbakkal"? Mint mondtam, nagyon sok gép megfordult már a kezem között, még abból az úgynevezett "csúcs" kétkazettásból is, és egyik sem haladta meg egy közepes egykezettás minőségét, a jó gépek között meg egyáltalán nincs!
A másolásról.. A kazettás formátum, már eleve óriási kompromisszum, még a legjobbaknál is. Én még két nagy Nakamichivel sem készítenék másolatot egymás közt, nemhogy egy kétkazettással, inkább megvárom, míg megszerzem, de ez maradjon az én magánügyem.

2x annyiba nem kerülhet, mert a kétkazisokban nincs 2 kijelző, 2 alaplap, 2 tranyó, 2 készülékház, dupla csatlakozó-készlet, 2xcsomagolás tartozékokkal, stb., stb... De drágábbak voltak, az biztos.
Nyilván nagy csoportteszteket végezél az egy évjáratú, egyforma kategóriájú 1 és 2-kazis gépekkel, innen a nagy tapasztalatod.
Gondolom te már minden kedvenc zenédet megszerezted gyári CD-n így már nincs szükséged magnóra.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”