Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1262

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Túl mindenen...
Szerinted hol kezdődik, írhatnál példát...

Mondjuk ott amikor kicseréled őket és végre nem feszülten figyelsz már a zenére, hanem el tudod engedni magad, meg impulzívebb lesz minden , meg rájössz , hogy addig mennyi torzítás volt a kábel miatt , meg amikor kiderül, hogy visszafogta a rendszered hangját és hiába cseréltél volna bármilyen készüléket a rendszeredben nem segített volna ezen sokat.
Szóval nem igazán kerülhetőek meg a kábelek hatásai sem.
Ahol igen ott meg nem feltétlenül a kábelekkel van a probléma.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Vannak esetek, mikor muszáj előfok, pl ha a végfok fázist fordít, vagy akkora bemenő jellel lehet csak kivezérelni, amekkorát a forrás nem tud. Ja, meg ha valakinek ez az álma.

Meg ha LP-zik, meg ha magnózik, meg ha...

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Értem én, hogy gőzgép...
Ez a 3 kábel simán lehet 3-4-500 000 is, vagy több. Épkézláb komponensek ettől magasabb árban mozognak. Azért ezt nem nevezném olcsónak, és nem kötekedés képen mondom. Egy integrált, hasonló minőségben olcsóbb szerintem, de persze nem tudja átugrani a saját árnyékát ez is tény.

Egy rendszerben, amiben a kábelek döntően meghatározzák a hangzást, abban máshol van a hiba és tapasztalataim szerint semmilyen csoda kábellel sem lehet orvosolni.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Értem én, hogy gőzgép...
Ez a 3 kábel simán lehet 3-4-500 000 is, vagy több. Épkézláb komponensek ettől magasabb árban mozognak. Azért ezt nem nevezném olcsónak, és nem kötekedés képen mondom. Egy integrált, hasonló minőségben olcsóbb szerintem, de persze nem tudja átugrani a saját árnyékát ez is tény.

Nem kell felülni ennyire a hájendkábel vonatra és olcsóbban is megúszod. Elő-végfok esetében a variálási lehetőség igen nagy. Volt nekem filléres végfoko előtt komoly előfok és igencsak giant killer volt a kombó. Aztán voltak szerencsés találkozások, amikor 2 olcsónak mondható komponens komolyat zenélt együtt, a mellé tett milliós integrált a saját gazdája szerint is felejthető volt. Mondjuk ezek mind a vintage készülékek voltak...

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3190

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: audioline »

Hallottam már néhány magyar gyártó kábelét. Rajtuk ( is) túl kezdődik még csak az igazi élet!

Túl mindenen...
Szerinted hol kezdődik, írhatnál példát...
.

NeoEx
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: NeoEx »

Sziasztok,

Szeretnék tanácsot kérni. Nem vagyok túlzottan járatos hifi témákban, eddig egy Genius 5.1-es rendszert használtam, azonban most lecserélni tervezem és valamilyen komolyabb hangzás felé szeretnék haladni. Nagyon szimpatizálok az ELAC Debut B6 polcsugárzó párossal, mindenhol szuperlatívuszokban beszélnek róla. Ez egy sima banándugós csatis hangfal, nekem pedig nincs erősítőm, és őszintén szólva nem is szereték most egy batár erősítőt vásárolni mellé. Szükségem lenne valamilyen kisebb dobozra, ami képes a banándugós hangfalakat hajtani, tud többféle bemenetet kezelni, pl. egy vagy több jack bemenet a telefonos zenehallgatásra, ha képes lenne bluetooth-on fogadni zenét az nem kritérium de nagy pozitívum lenne, ha SPDIF, optikai audio bemenet lenne rajta az szintén nagy plusz lenne. Valami kicsi, kompakt dolog lenne az igazi, szerintetek létezik-e ilyen, esetleg tudnátok javasolni valamit?

Nagyon köszi előre is!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1262

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Böcsületes magyar gyártótól köll kábelt venni, vagy csináld magad... Sznobizmus féle vezetékelésen túl is van élet. Ha jó a 'cájg', azokkal a kábelekkel is jó lesz a hang. Sztem.
Hallottam már néhány magyar gyártó kábelét. Rajtuk ( is) túl kezdődik még csak az igazi élet!

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Böcsületes magyar gyártótól köll kábelt venni, vagy csináld magad... Sznobizmus mentes vezetékelés nélkül is van élet. Ha jó a 'cájg', azokkal a kábelekkel is jó lesz a hang. Sztem.

a különbözetet inkább a készülékekre költöm, vagy lemezre...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Böcsületes magyar gyártótól köll kábelt venni, vagy csináld magad... Sznobizmus féle vezetékelésen túl is van élet. Ha jó a 'cájg', azokkal a kábelekkel is jó lesz a hang. Sztem.
.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sok integrált valójában csak egy végfok hangerőszabályzási lehetőséggel meg bemenet választóval. A DAC analóg fokozata is felfogható előerősítőnek, ha úgy vesszük. Integráltból meg mindenki ki akarja iktatni az előfokot. Ha nincs, akkor meg kéne.
Nem attól jó vagy rossz egy erősítő szerintem, hogy integrált vagy elő - végfok, esetleg monoblokk végfokok. Vannak esetek, mikor muszáj előfok, pl ha a végfok fázist fordít, vagy akkora bemenő jellel lehet csak kivezérelni, amekkorát a forrás nem tud. Ja, meg ha valakinek ez az álma.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

én nem vagyok ilyen kábel fanatikus...

Én sem.
.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

3 normális tápkábel és az ic-k.

én nem vagyok ilyen kábel fanatikus...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9237

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Az integra felálláshoz képest + 2 tápkábel (hacsak nem a preamp gyárilag mellékelt 12V AC/DC kábeles...) és egy IC (lehet h XLR). Igen ez plusz tétel. Az elő/végfok verzió többnyire feláras történet, de legtöbb esetben nem véletlenül. Persze vannak jó integráltak is, nem kell túl gondolni...
Értem én, hogy gőzgép...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Az integra felálláshoz képest + 2 tápkábel (hacsak nem a preamp gyárilag mellékelt 12V AC/DC kábeles...) és egy IC (lehet h XLR). Igen ez plusz tétel. Az elő/végfok verzió többnyire feláras történet, de legtöbb esetben nem véletlenül. Persze vannak jó integráltak is, nem kell túl gondolni...
.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Sztereó erősitők

A kiszolgálásuk húzóssága alatt mire gondolsz?

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

No én pont fordítva. Én integráltra váltottam. Egy jó előfok, 2 monoblokk, illetve azok kiszolgálása elég húzós árban.

A kiszolgálásuk húzóssága alatt mire gondolsz?
.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Idén én is váltottam integráltról, egy előfokra és kettő monoblokkra... HiFi-s életem legjobb döntése volt, pedig sokáig "szemeztem" egy óriás integrálttal.

Integráltam évek óta nincs, valszeg egy darabig nem is lesz. Az előfok kérdése izgat leginkább...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Sztereó erősitők

Idén én is váltottam integráltról, egy előfokra és kettő monoblokkra... HiFi-s életem legjobb döntése volt, pedig sokáig "szemeztem" egy óriás integrálttal.
No én pont fordítva. Én integráltra váltottam. Egy jó előfok, 2 monoblokk, illetve azok kiszolgálása elég húzós árban.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

A téma nálam is műsoron van...

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Nelson Pass B1. olcsó és jó. Aki nem próbálta még ki az sok mindenből kimaradt.

Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Az enyém pont kivétel. Két nagyméretű hálózati trafó van benne, külön az elő és a végfok számára.

Ezen a szinten illik is... Amúgy pl. a Denon PMA1560-ban is külön trafó dolgozik az előfoknak, pedig az egy olcsó motyó...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1697

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Nem csak a trafó nagysága mérvadó. Integráltban ritkán van külön trafó az előfoknak, valamint a tápegység többi része is egyszerűbb. Elő-végfok esetében ezek jobban megvannak csinálva és a külön doboz sincs rossz hatással a hangra. A kábelezés viszont nagyobb nyűg, ez igaz.

nekem ezért szimpi pl. a Heed féle külső tápos megoldás. Gondolom a Cyrus és a többi cégnél is hasonló az elv. Ha rákötöm az x2-t az obeliskre az integráltban levő táp marad az előfoké, a végfokoké pedig az lesz, ami az x2-ben van. IC kábelre sincs szükség, valamint az x2 a tápkábelre is totál érzéketlen. Gyakorlatilag egy külső táp előfok/végfok rendszerré alakítja kábel nyűgök nélkül a rendszert.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 707

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tollact »

Nem csak a trafó nagysága mérvadó. Integráltban ritkán van külön trafó az előfoknak, valamint a tápegység többi része is egyszerűbb. Elő-végfok esetében ezek jobban megvannak csinálva és a külön doboz sincs rossz hatással a hangra. A kábelezés viszont nagyobb nyűg, ez igaz.
Az enyém pont kivétel. Két nagyméretű hálózati trafó van benne, külön az elő és a végfok számára.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Eddig elő-végfok párost használtam, de rájöttem, hogy a valóban jó elő végfok és annak a kiszolgálása nem két forint.
Jó táp lehet egy integráltban is, az enyémben egy 1,8 kW-os toroid dolgozik...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Sztereó erősitők

Eddig elő-végfok párost használtam, de rájöttem, hogy a valóban jó elő végfok és annak a kiszolgálása nem két forint.
Jó táp lehet egy integráltban is, az enyémben egy 1,8 kW-os toroid dolgozik...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”