Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Szia!
Nekem a Yamaha korábbi szériából való legnagyobb hálózatos erősítője /RN500/ van. Új készülék Ár/érték arányát tekintve szerintem szuper vétel volt. Átgondoltak a funkciói, a hálózatos része például 0 alkalommal hagyott cserben. Bárcsak a telefonok oprendszerét is ilyen megbízhatósággal szállítanák.
Hangját tekintve vannak korlátai, de okos hangfalválasztással nem lehet gond. Nem bántam meg, és családon belül kerül tovább egy Focal 706S dobozpárral Van Damme Cabel hangfalkábellel.
Sziasztok!
Egy 10 éves LG XC102 mikrohifit cserélnék le. Az LG-t nem saját hangfalával használtam, mert elég kopogós hangja volt, hanem egy kb. 20-25 éves Panasonic SA-CH 32 hangfalával, amivel jobb (viszonylag jó) volt. Egy 25nm-es szobát kellene betöltenie, a hangfalak a szoba két sarkában lenne. Zene mindenféle, mindenféle irányzat, de a lényeg, hogy többnyire "hangszeres" zenék. Nem vagyok "audiofill", de azért legyen jó, főleg rádió (tévé/rádió optikai digi-n jön), néha pendrive-n mp3 és még ritkábban CD (bár ez el is hagyható).
Pénzügyi okok miatt két tervem van.
1. Egy mikrohifi rendszer, kb. 160 ezerig bezárólag. Kettőt néztem ki: Denon D-M40 DAB+ vagy Onkyo TX-8020, az alábbi hangfalakkal:
a) SC-M40 (Denon-hoz ajánlott, saját szettben), vagy
b ) Denon SC-F109, vagy
c) Heco Victa Prime 302, vagy
d) Magnat Minotor Supreme 202, vagy
f) Boston Acoustic CS 26 MKII, vagy
g) JBL Studio 230, vagy
h) Klipsch REfrerence R-15M, vagy
i) Monitor Audio MR2, vagy
j) Polk Audio TSx110B
2. Egy sztereó hálózatos (LAN, DLNA) rádióerősítő rendszer, kb. 160 ezerig bezárólag, amihez kb., hozzá tudok tenni még ugyanennyit hangfalakra. Ezeket az erősítőket néztem ki:
a) Harman Kardon HK 3700, vagy
b ) Harman Kardon HK 3770. vagy
c) Onkyo TX-8130, vagy
d) Yamaha R-N301, vagy
e) Yamaha R-N402D
Ebben a felsőbb kategóriában már nem nézelődtem hangfalak után. Viszont "audiofillebb" öcsém erősen hobbihifi műszerész és vannak saját építésű 3 utas, 8 ohmos, jól összerakott és hangolt (ő mondta!), a felsoroltakhoz képes "nagy dög" hangfalai, amiből helyhiány miatt adna nekem egy párat. A teljesítményét sajnos nem tudom, de az tuti, hogy a zenei 100W felett van.
Jó lenne mindkettő tervre egy vélemény esetleg más, konkrét ajánlás. Csak új jöhet szóba.
Köszi: sinick
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Sztereó erősitők
Akkor OK. A hangsugárzók 8 Ohm-osak. Viszont pontosítok: a WiFi sem lényeg, mert van vezetékes LAN-om.
Akkor is az a legjobb gép a felsoroltak között...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Sztereó erősitők
Hangszínszabályzás és balanszszabályzás is van a R-N402D-n. A hangsugárzó viszont minimum 8 Ohm-os legyen...
Akkor OK. A hangsugárzók 8 Ohm-osak. Viszont pontosítok: a WiFi sem lényeg, mert van vezetékes LAN-om.
- Voyager
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Ha azt mondod, hogy a Y402 fasza, akkor bátrabban hajlok afelé, mert csak ennek van WiFi-je, Radio Textje, DAB+, meg még egykét dolog, de az nem lényeg (talán az FLAC HD).
Viszont úgy olvasom, hogy nincs "Balansz szabályzó". Ez a bal és jobb oldal balansza és nem hangszínszabályzás, ugye? Mert hangszínszabályzás kell, balansz nem (legalábbis eddig sosem kellett). Másik jelölt a HK 3770, másik kettőt - ha nem jön mellé erős érv - kihúzom.
Hangszínszabályzás és balanszszabályzás is van a R-N402D-n. A hangsugárzó viszont minimum 8 Ohm-os legyen...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Sztereó erősitők
Ha a 402D-t veszed, akkor mond meg a tesónak, hogy adja oda kipróbálásra az összes épített hangsugárzóját, hogy magad választhasd ki, melyik nem fér el nála.
Továbbá gondold végig a hangzugrázó sarokba helyezését... általában nem tesz jót a hangnak... a jó elhelyezés nagyon sokat hoz...
Mond meg a tesónak,
Ma voltam nála, nem sokat gondolkodtam, a 2. pont lesz a tesó hangfalaival. Arra figyelmeztetett, hogy ne csak teljesítményt figyeljem, hanem a maximális teljesítmény felvételt is, azaz adott teljesítménynél mindél nagyobb maximális felvétel legyen. Valamit számolgatott és azt mondta, hogy a Harman Kardon 3700 85W/310W, illetve a 3770 120W/480W jó, a Yamahákról akkor nem találtam adatot. Viszont ma esete a manualba belenéztem és mindkét Yamaha 100W/200W vagy 140W/200W. Nem tudom, hogy ez mit jelent, holnap ráugrasztom a témára. Hangfal elhelyezéssel tudok variálni.
Ha azt mondod, hogy a Y402 fasza, akkor bátrabban hajlok afelé, mert csak ennek van WiFi-je, Radio Textje, DAB+, meg még egykét dolog, de az nem lényeg (talán az FLAC HD).
Viszont úgy olvasom, hogy nincs "Balansz szabályzó". Ez a bal és jobb oldal balansza és nem hangszínszabályzás, ugye? Mert hangszínszabályzás kell, balansz nem (legalábbis eddig sosem kellett). Másik jelölt a HK 3770, másik kettőt - ha nem jön mellé erős érv - kihúzom.
Hogy tetszik az öcséd által épített hangfalak hangja, összehasonlítva a mikrohifiddel?
Hát, eléggé más kategória. Legjobban az tetszik, hogy halk hangerőn is teljesen megtölti a teret, kihallok mindent hangot, úgy "testből érzem", ahogy szól a zene. Ha nagyon füleltem, akkor a közép kicsit kopogósabb volt, de lehet hogy csak a hanganyaga volt éppen ilyen. Magas és mély nála lágyabban szól, viszont pont elég erőteljes, de így tetszik nekem is.
Sztereó erősitők
Hogy tetszik az öcséd által épített hangfalak hangja, összehasonlítva a mikrohifiddel?
Sziasztok!
.........................
Ebben a felsőbb kategóriában már nem nézelődtem hangfalak után. Viszont "audiofillebb" öcsém erősen hobbihifi műszerész és vannak saját építésű 3 utas, 8 ohmos, jól összerakott és hangolt (ő mondta!), a felsoroltakhoz képes "nagy dög" hangfalai, amiből helyhiány miatt adna nekem egy párat. A teljesítményét sajnos nem tudom, de az tuti, hogy a zenei 100W felett van.
Jó lenne mindkettő tervre egy vélemény esetleg más, konkrét ajánlás. Csak új jöhet szóba.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
- Voyager
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Ha a 402D-t veszed, akkor mond meg a tesónak, hogy adja oda kipróbálásra az összes épített hangsugárzóját, hogy magad választhasd ki, melyik nem fér el nála.
Továbbá gondold végig a hangzugrázó sarokba helyezését... általában nem tesz jót a hangnak... a jó elhelyezés nagyon sokat hoz... Mond meg a tesónak,
- Voyager
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Egy 10 éves LG XC102 mikrohifit cserélnék le. ...
Én nem értek ezekhez a minihifi dolgokhoz, viszont az egyik barátom a múlt héten vett az éttermébe egy R-N402D Yamahát, és eszméletlenül jól bezenéli a helyiséget. Valami régebbi szériás B&O hangsugárzók vannak hajtva vele... ja! és az a Yami tud DSD 5.6 MHz-et zenélni...
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Egy 10 éves LG XC102 mikrohifit cserélnék le. Az LG-t nem saját hangfalával használtam, mert elég kopogós hangja volt, hanem egy kb. 20-25 éves Panasonic SA-CH 32 hangfalával, amivel jobb (viszonylag jó) volt. Egy 25nm-es szobát kellene betöltenie, a hangfalak a szoba két sarkában lenne. Zene mindenféle, mindenféle irányzat, de a lényeg, hogy többnyire "hangszeres" zenék. Nem vagyok "audiofill", de azért legyen jó, főleg rádió (tévé/rádió optikai digi-n jön), néha pendrive-n mp3 és még ritkábban CD (bár ez el is hagyható).
Pénzügyi okok miatt két tervem van.
1. Egy mikrohifi rendszer, kb. 160 ezerig bezárólag. Kettőt néztem ki: Denon D-M40 DAB+ vagy Onkyo TX-8020, az alábbi hangfalakkal:
a) SC-M40 (Denon-hoz ajánlott, saját szettben), vagy
b ) Denon SC-F109, vagy
c) Heco Victa Prime 302, vagy
d) Magnat Minotor Supreme 202, vagy
f) Boston Acoustic CS 26 MKII, vagy
g) JBL Studio 230, vagy
h) Klipsch REfrerence R-15M, vagy
i) Monitor Audio MR2, vagy
j) Polk Audio TSx110B
2. Egy sztereó hálózatos (LAN, DLNA) rádióerősítő rendszer, kb. 160 ezerig bezárólag, amihez kb., hozzá tudok tenni még ugyanennyit hangfalakra. Ezeket az erősítőket néztem ki:
a) Harman Kardon HK 3700, vagy
b ) Harman Kardon HK 3770. vagy
c) Onkyo TX-8130, vagy
d) Yamaha R-N301, vagy
e) Yamaha R-N402D
Sztereó erősitők
Maugli:
A Yamaha RN-301 teljesítménye 4 ohmra is meg van adva (115W+115W), úgyhogy jó lesz a Jamo dobozaidhoz.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Támadt egy vad ötletem és gondoltam rákérdezek itt.
Van egy kis teljesítményű dac végerősítőm...és az érdekelne h az 1 line out kimenetét átlehet-e úgy alakítani h az kivezérelt legyen.
Így csak egy végerősítőt kéne vennem a nagyobb teljesítményhez.
Van aki csinált már ilyet és mennyire macerás? Kit lehetne megbízni?
Sztereó erősitők
Tegyél kicsit hozzá, és itt egy jó ajánlat:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... entry19797
Az említett erősítő adatlapján ez szerepel: Maximum power output per channel - RMS into 8 ohms - mint tudom, a jamo classi 8 as párja egyenként 4 ohm - ez számít nemde?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Sziasztok! Jamo Classic 8 hangfalpárhoz keresek erősítőt!
Elgondolás szerint rádiózni szeretnék (nem kell hogy online legyen) RDS beépített (x számú tárolható csatornával) szeretnék rákötni tv-t és pc-t ezen kívül legyen a fejhallgató kimenete kifinomult hangzásra képes. Szép , dinamikus hang . Játékra különleges filmezésre nem használnám, csak sztereo legyen...és persze jó lenne hozzá távvezérlő. 2000 utáni gyártmány már megfelelő , új hdmi csatlakozású nekem nem feltétel!
Köszönet annak, aki választ ad Nekem!
UI: használt erősítő a vágyam, mert újra nincs money! (kb 50 e forintig!)
Vegyél egy jó integráltat és egy tunert!Vagy Denon DRA modelleket keress...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Átraktam a kérdésed a helyére, szerintem itt több választ fogsz kapni.Egyébként valószínűleg könnyebb lesz venned egy stereo erősítőt és külön egy RDS tunert, rádiós erősítőkből nem nagyon nagy a felhozatal mostanában.
KÖSZÖNÖM! MÁR AZT GONDOLTAM HÜLYESÉGET ÍRTAM ÉS TÖRLÉSRE KERÜLT...!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6313
Sztereó erősitők
Elgondolás szerint rádiózni szeretnék (nem kell hogy online legyen) RDS beépített (x számú tárolható csatornával) szeretnék rákötni tv-t és pc-t ezen kívül legyen a fejhallgató kimenete kifinomult hangzásra képes. Szép , dinamikus hang . Játékra különleges filmezésre nem használnám, csak sztereo legyen...és persze jó lenne hozzá távvezérlő. 2000 utáni gyártmány már megfelelő , új hdmi csatlakozású nekem nem feltétel!
Átraktam a kérdésed a helyére, szerintem itt több választ fogsz kapni.Egyébként valószínűleg könnyebb lesz venned egy stereo erősítőt és külön egy RDS tunert, rádiós erősítőkből nem nagyon nagy a felhozatal mostanában.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Ebben tud valaki segíteni esetleg? Vagy ha rossz topicban tettem fel a kérdést, átirányítani?
Köszi
Vegyél egy pár ilyen aktív monitort, ebben az erősítő is benne van, ráadásul olyan, ami ehhez a dobozhoz való: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... -pm-1-mk2/ Hidd el, szól úgy mint a kis Elac valami occsó erősítővel.
Sztereó erősitők
Sziasztok,
Szeretnék tanácsot kérni. Nem vagyok túlzottan járatos hifi témákban, eddig egy Genius 5.1-es rendszert használtam, azonban most lecserélni tervezem és valamilyen komolyabb hangzás felé szeretnék haladni. Nagyon szimpatizálok az ELAC Debut B6 polcsugárzó párossal, mindenhol szuperlatívuszokban beszélnek róla. Ez egy sima banándugós csatis hangfal, nekem pedig nincs erősítőm, és őszintén szólva nem is szereték most egy batár erősítőt vásárolni mellé. Szükségem lenne valamilyen kisebb dobozra, ami képes a banándugós hangfalakat hajtani, tud többféle bemenetet kezelni, pl. egy vagy több jack bemenet a telefonos zenehallgatásra, ha képes lenne bluetooth-on fogadni zenét az nem kritérium de nagy pozitívum lenne, ha SPDIF, optikai audio bemenet lenne rajta az szintén nagy plusz lenne. Valami kicsi, kompakt dolog lenne az igazi, szerintetek létezik-e ilyen, esetleg tudnátok javasolni valamit?
Nagyon köszi előre is!
Ebben tud valaki segíteni esetleg? Vagy ha rossz topicban tettem fel a kérdést, átirányítani?
Köszi
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1260
Sztereó erősitők
...vagy túl erős az előítéleted...
Gondolod? Amikor a rendszerem nagy része diy. Kábelekből mégsem találtam ilyeneket megfelelőt. Persze nem az egész kínálatot próbáltam végig. Vagy álljak neki kábeleket készíteni? Már sajnálom rá az időm. Ez csak hobbi.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5239
Sztereó erősitők
Nem lesz könnyebb. Ha az anyagiakra érted. Diy kábeleket meg sokszor ugyanannyiért vagy olcsóbban elérik a gyáriak.
Én legalábbis mindig gyárinál kötöttem ki.
Pedig legalább 4 diy gyártóval próbálkoztam ès többféle kábellel nagyrészt.
Sőt talán mondhatnám minél dràgább kàbelekkel próbàlkoztam annál inkább ez az eredmény született. Lehet, hogy csak véletlen volt, szerencsés voltam.
...vagy túl erős az előítéleted...
Sztereó erősitők
Nem lesz könnyebb. Ha az anyagiakra érted. Diy kábeleket meg sokszor ugyanannyiért vagy olcsóbban elérik a gyáriak.
Sőt talán mondhatnám minél dràgább kàbelekkel próbàlkoztam annál inkább ez az eredmény született. Lehet, hogy csak véletlen volt, szerencsés voltam.
Lehet. Érdekes hobbi ez. Mások meg igen drága kábeleket (Siltech, Chord, Transparent, Furutech stb.) cseréltek hazaira, vagy DIY-re. Ismerek nem egy példát erre. Nyilván vannak nagyon jó gyári kábelek jó sok forintért, és vannak elég jó hazai produkciók - a kihalászás itt is feladat - ennek töredékéért. És persze van mindkét halmazban "hulladék" is. Az általad leírt "hátradölt nirvána" érzés nálam egy ideje működik. A legdrágább kábelem új ára 30e. És vannak bónuszba kapott IC-im is, amiktől valószínűleg csak a HiFim esetleges felszámolásakor válnék meg.
Egyébként ez a téma is ingoványos, hiszen nem tudni, hogy kinek milyenek az igényei, az anyagi helyzete, a pszihés jelleme..., és ennek fényében mit preferál, mitől lesz boldog. Valakinek kell a 'prestige', másként nem tud létezni. Másnak tök mindegy mi a neve, hogy néz ki, csak a hang érdekli.
.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1260
Sztereó erősitők
A jó kábelek jelentőségét sztem senki sem vitatja, csupán arról van szó, hogy az "elszállt" kategória alatt is fellelhetők. Legutóbbi tapasztalatom, amikor a preamp-om külső tápegységét lecseréltem egy jóval komolyabbra, olyat lépett a hangzás előre, amit semmilyen 'kábelkozmetikával' nem tudtam elérni. Szóval ha az elektronika rendben van, könnyebb lesz "jó" kábeleket találni. Sőt, jó huzalokból még DIY-erkedve sem ördögi a történet.
Sztereó erősitők
Ugyan, szó sincs arró, hogy a kábelekben bíznék, sőt...
Csupán azt mondtam, hogy 3 készülék és azok kábelezése, esetleg nagyobb állványigénye miatt többe kerül, mint egy integrált. (Diy, vintage most nem játszik) Kábel kérdésben, ha csak a hazai "gyártók" kínálatát nézzük simán összejön az általam leiírt összeg, csupán erre akartam rávilágítani.
Lehet, hogy kifejezetten ki vagyok élezve a téma iránt, hiszen, most egszerűsítettem le a rendszeremet, ezért is döntöttem integrált mellett. Sok doboz és sok kábel Került ki.
Ugyanabból a pénzből egy egyszerűbb rendszer minőségibb tud lenni, szerintem. Én is a Vinkler-féle rendszer híve vagyok.
Egy rendszerben, amiben a kábelek döntően meghatározzák a hangzást, abban máshol van a hiba és tapasztalataim szerint semmilyen csoda kábellel sem lehet orvosolni.
Csupán azt mondtam, hogy 3 készülék és azok kábelezése, esetleg nagyobb állványigénye miatt többe kerül, mint egy integrált. (Diy, vintage most nem játszik) Kábel kérdésben, ha csak a hazai "gyártók" kínálatát nézzük simán összejön az általam leiírt összeg, csupán erre akartam rávilágítani.
Lehet, hogy kifejezetten ki vagyok élezve a téma iránt, hiszen, most egszerűsítettem le a rendszeremet, ezért is döntöttem integrált mellett. Sok doboz és sok kábel Került ki.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9215
Sztereó erősitők
Egy rendszerben, amiben a kábelek döntően meghatározzák a hangzást, abban máshol van a hiba és tapasztalataim szerint semmilyen csoda kábellel sem lehet orvosolni.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Sztereó erősitők
Mondjuk ott amikor kicseréled őket és végre nem feszülten figyelsz már a zenére, hanem el tudod engedni magad, meg impulzívebb lesz minden , meg rájössz , hogy addig mennyi torzítás volt a kábel miatt , meg amikor kiderül, hogy visszafogta a rendszered hangját és hiába cseréltél volna bármilyen készüléket a rendszeredben nem segített volna ezen sokat.
Szóval nem igazán kerülhetőek meg a kábelek hatásai sem.
Ahol igen ott meg nem feltétlenül a kábelekkel van a probléma.
A jó kábelek jelentőségét sztem senki sem vitatja, csupán arról van szó, hogy az "elszállt" kategória alatt is fellelhetők. Legutóbbi tapasztalatom, amikor a preamp-om külső tápegységét lecseréltem egy jóval komolyabbra, olyat lépett a hangzás előre, amit semmilyen 'kábelkozmetikával' nem tudtam elérni. Szóval ha az elektronika rendben van, könnyebb lesz "jó" kábeleket találni. Sőt, jó huzalokból még DIY-erkedve sem ördögi a történet.
.