Coldplay írta: ↑2021.01.04., hétf. 23:21
igen majd az ido eldonti mi legyen, ha igy megy tovabb lassan oda jutunk, hogy egy jobb lemezert ujonan 20-25 ezer ft-ot akarnak elkerni. en annyiert nem veszek, hasznalt de nm allapotu lemezekert nyilvan adok 6 - 8 vagy akar 10 eurot is, de akkor mar inkabb komplett gyujtemenyeket probalok levadaszni.. mert az orulet beindult ugy latom, es persze vannak olyanok szep szammal. akiknek semmi se draga. ertem en h audiofil meg minden de ne kelljen mar egy lemezert ami raadasul ugye hasznalt, 8 ezret adni, csak mert "bakelit" .. erted ugye a dilemmamat? szerintetek is k.. va dragak a lemezek? most tenyleg ennyire divatos h felhajtjak az arakat?
discogsrol szomott rendelni valaki kozuletek?
Ha az téged megnyugtat, én együtt érzek veled, de ez nem változtat semmin, a lemezek ennyibe kerülnek, el kell fogadni, vagy nem kell megvenni.
Az általam említett budapesti lemezboltokban, amiket néha meg szoktam látogatni(én sem budapesti vagyok), ott is ezek az átlagárak. 2000-3000Ft között indul, és cserébe még nem árt megnézni, mit vesz meg az ember, mármint állapot szempontjából. Nekem ezzel semmi bajom nincs, ahogy már írtuk is, ez egy ilyen sport nem kötelező űzni.
Persze léteznek ennél olcsóbban is lemezek, pl. bolhapiacokon, akár 1000Ft alatt is, de tapasztalatom szerint, ezek általában olyan állapotú lemezek amiért én személy szerint le sem hajolok, konkrétan a lom, szemét kategória, számomra érdektelen. Persze vannak kivételek, csodák, de nagyon ritka.
A lemez beszerzéssel én egy kicsit szerencsés helyzetben vagyok, Ausztriában dolgozom, és Bécsben ismerek több használt lemezeket árusító boltot is, amiket rendszeresen fel is szoktam keresni.
Először kb. 12-13 éve tévedtem be az egyikbe, akkor a VG, VG+ kategóriajú lemezek(alább már csak nagyon indokolt esetben adom), olyan 6€ körűl indultak. Ma ott tartunk, hogy ez a kategória 10, de inkabb 12€-tól kezdődik, és akár 25- 26€-ig is terjedhet. Cserébe ezek a lemezek szuper állapotúak, semmi szükség a kibontásukra, ellenörzésükre, szinte vakon elhozható.
Vannak náluk olcsóbban is, 2-6€, de az a kategória, már válogatásra szorul, nem is eröltetem.
Inkabb kevesebbett veszek, de az jó minőségű legyen.
Persze, drágák, emelkednek az árak, de mondd már mi nem, de ez van.
Én is szoktam siránkozni, hogy drága a benzin, és már megint tankolni kell, de azt nem tudom nem tenni, de Lp lemezeket meg sok minden mást nem muszáj venni!
Senki nem mondta, hogy ez nem drága hobbi, elfogadjuk, vagy mást keresünk.
Ui: Vynil, vagy Lp a neve, de semmiképpen sem "bakelit".
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech