Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
CAT5,mint hangfalkábel
CAT5,mint hangfalkábel
svideo/interkonnekt nek megfelelne 1 db cat6 ?
8 er pont eleg lenne... 4 az svideoe, 2x2 a sztereo hange ...
- nem hinnem, az svideo-hoz a 75ohm-ot nemigazan tudod garantalni...
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
CAT5,mint hangfalkábel
svideo/interkonnekt nek megfelelne 1 db cat6 ?
8 er pont eleg lenne... 4 az svideoe, 2x2 a sztereo hange ...
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
CAT5,mint hangfalkábel
Norbi:
Szerintem meghagyom a külső szigetelést is.
A hosszkülönbségek nem hiszem hogy figyelembe kellene venni mivel az szerintem jelentéktelen.
Kíváncsian várom a beszámolód !
Üdv: Norbi
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
CAT5,mint hangfalkábel
Norbi:
Szerintem meghagyom a külső szigetelést is.
A hosszkülönbségek nem hiszem hogy figyelembe kellene venni mivel az szerintem jelentéktelen.
TV:Daewoo 82FWMS(DTA3220) DVD: Panasonic S-47 VHS:LG Af998 NY- HIFI St:Technics SA-200 Boschmann 3utas nagydobozok
CAT5,mint hangfalkábel
Na sikerült szereznem még kábelt.Azt hiszem Lacy álláspontját támogatva egy egy komplet kábel fogja vinni a + - oldalt külön külön.
Ha sodrást ki fogom próbálni így is úgy is majd ha hallom egyáltalán a különbséget akkor döntök.
Hali apuci !
Nekem sajna még nem volt időm ezzel foglalkoznom és még ott az új erősítőm is
ami szintén izgatja a fantáziám.
Szerintem amire kell még figyelni az az, hogy nem egyformán vannak megsodorva
a kábelben az érpárok.
Lehet, hogy ez által nem egyforma hosszúságúak a vezetékek sem.
Csupaszítod vagy meghagyod a külső szigetelést a kébelen ?
Üdv: Norbi
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
CAT5,mint hangfalkábel
Na sikerült szereznem még kábelt.
Azt hiszem Lacy álláspontját támogatva egy egy komplet kábel fogja vinni a + - oldalt külön külön.
Ha sodrást ki fogom próbálni így is úgy is majd ha hallom egyáltalán a különbséget akkor döntök.
TV:Daewoo 82FWMS(DTA3220) DVD: Panasonic S-47 VHS:LG Af998 NY- HIFI St:Technics SA-200 Boschmann 3utas nagydobozok
CAT5,mint hangfalkábel
Az előző én voltam!
Nem semmi az a CAT5 kígyó a venhaus1.com-on.
-
Vendég
CAT5,mint hangfalkábel
Itt valami GÁZ van !
Valóban. Lehet, hogy a link amit beírtál időközben már nem él.. ?
CAT5,mint hangfalkábel
Itt valami GÁZ van !
CAT5,mint hangfalkábel
Ez nem jött be !
Talán most.
CAT5,mint hangfalkábel
CAT5,mint hangfalkábel
Az angol vagy olasznyelv ismeret előny !
CAT5,mint hangfalkábel
3.
CAT5,mint hangfalkábel
2.
CAT5,mint hangfalkábel
-
Vendég
CAT5,mint hangfalkábel
A CAT5 (UTP) kábel egy erének átméröje 0.5mm (most mértem dig.tolomérövel). Tehát 8x0.5 a gyökalatt x3.14= 0.785mm2 ,szerintem a + & - felére a hangfalnak legalább 2-2 szál kábel kell. Ekkor lessz 1.57mm2 ami szerintem azért már elegendö.
A számolás részével nem foglalkozva, mondanám, hogy nemigen ildomos egy vezetéken belül vinni a + és - jelét a hangfalnak. Tessék szépen külön kábelen bekötni. (amilyen "drága" nem hiszem hogy számítana)
CAT5,mint hangfalkábel
...de régen volt az Érettségi bocsi rosszul (rossz képlettel)számoltam. Egy ér 0.19mm2 ... a 8-ér pedig már 1.57mm2
TV : Philips 21PT5407/01 Sat : Philips DSX6010 DVD/SACD player : Philips DVD763SA CD : Cambridge Audio Azur 640C Erösitö : Cambridge Audio Azur 640A Hangfal : Mission M33 Kábelek : M.N.C & CAT5
CAT5,mint hangfalkábel
A CAT5 (UTP) kábel egy erének átméröje 0.5mm (most mértem dig.tolomérövel). Tehát 8x0.5 a gyökalatt x3.14= 0.785mm2 ,szerintem a + & - felére a hangfalnak legalább 2-2 szál kábel kell. Ekkor lessz 1.57mm2 ami szerintem azért már elegendö.
TV : Philips 21PT5407/01 Sat : Philips DSX6010 DVD/SACD player : Philips DVD763SA CD : Cambridge Audio Azur 640C Erösitö : Cambridge Audio Azur 640A Hangfal : Mission M33 Kábelek : M.N.C & CAT5
-
Vendég
CAT5,mint hangfalkábel
A legjobban az egy kábel a + és egy(mégegy) a - vezetéknek. Így duplán kell vinni, de a sodrást nem igen jó használni a jelkioltó hatás miatt, ugyanis ez a vezeték is úgy viselkedik, mint egy egymenetű tekercs, és ráadásul a hangszórók felé elég jelentős teljesítménnyel megy a kakaó.
CAT5,mint hangfalkábel
Hjaaa! A Hátsó hangfalakhoz nekem is olyan megy! Egy irodaépület behúzása után maradt egy 40m, hangfalkábel meg kellett, így ezzel oldottam meg
Nem is tudtam, hogy így hívják. Csak annyit szoktam mondani a nagykerben, hogy hálókábel
én is most tudtam meg, hogy így hívják, nekem a center van ilyennel bekötve mert nem akartam lemenni a pincébe madzagot keresni ez meg kéznél volt :vazeg:
azt hittem a topik valamilyen Nordost vagy Kimber kábelről szól amíg bele nem olvastam
CAT5,mint hangfalkábel
Én az AN-L kábelemet cseréltem teflon szigetelésű CAT7-re
És megért, mennyivel lett jobb?
Különben nem cseréltem volna le.
A sávszélek sokkal tisztábbak, határozottabbak (bár a néha kicsit kemény) és távolabb vannak. A tér nem csak széltében nagy, hanem mélységben is jobb, és magassabb is. A nagyobb hangtömegekkel sokkal jobban elboldogul, mint az AN-L. Az átlagos elektronikák, pláne a csöves készülékek nem komálják, hogy a hangdobozt közvetlenül az "arcukba" kapják.
Üdv: DDL
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Blaupunt CP-2990 cd játszó
Pioneer N50A hálózati zene
Cayin MT-35 erősítő.
ProAc Response 2.5 hangdoboz.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.
CAT5,mint hangfalkábel
És megért, mennyivel lett jobb?
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
CAT5,mint hangfalkábel
Meg két két sodrás (4-4 ér) oda vissza..
Szerintem ez a változat jó kell, hogy legyen. De a saját tapasztalat ér a legtöbbet..
Kíváncsi leszek majd ha akad itt akinek mosthirtelen személyes tapasztalata lesz ezzel a kábellel. Az is érdekes persze, hogy mihez képest szól másként vagy épp nem.
Üdv: DDL
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Blaupunt CP-2990 cd játszó
Pioneer N50A hálózati zene
Cayin MT-35 erősítő.
ProAc Response 2.5 hangdoboz.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.
CAT5,mint hangfalkábel
ha jól emlékszem az utp kábel erenként 0.6mm. ebből már nem bonyolult kiszámolni a többit. ( a végeredmény, 4 ér összesodrásánál 1,1304mm2)
Na ez az ami nem annyira meggyőző.