sutemenyx írta: ↑2020.09.16., szer. 23:09
Miről lenne szó?
Minden klasszikus erősítőm gyönyörű állapotban van, de van egy problémám.
Az egyik McIntosh MC30-ason a múltkor mintha narancssárgás színű lett volna az anód teteje. Nem hiszem, hogy felizzott volna. Láttam már meggypiros anódot: akkor az anódhenger közepe színeződött el. Most talán a fűtőszál fénye vetült az anódra a gettertükrön át -- de az ördög nem alszik, és azóta nem merem bekapcsolni, nem akarom veszélyeztetni a pótolhatatlan kimenőtrafót. Szeretném, ha valaki kicserélné az áteresztő kondenzátorokat. Egyúttal szeretném, ha (koridegen, de eltávolítható beavatkozással) betenne egy-egy olvadó-biztosítékot a kimenőtrafók védelmében.
Ha már felugrik a csodatévő, akkor a Quad II-esekhez is hozzányúlhatna. KT66-osok helyett évek óta 6P3Sz-E-kkel hallgatom őket. Meg vagyok elégedve velük, de most az eredeti csövekre lennék kíváncsi. A két katódellenállást vissza kellene cserélni az eredeti értékekre (eltérő munkapont).
Öreg és beteg vagyok, a nagyfiam pedig külföldön dolgozik, ezért szorulok segítségre.
Ha már nálam van a mikrofon, tanácsot kérek.
Mi a Tisztelt Fórumtársak véleménye arról, ha valaki, az eltérő csőadatok ellenére, kicseréli az Audio Research D70 mk. I rengeteg ECC88-át Mullard E88CC-kre, a munkapontokat a szadista használati utasítás szerint egyenként beállítva? Mérve nagyon-nagyon jók a torzítási adatok, de tulajdonképpen nem lett volna szabad. Ilyen csövek voltak itthon. Tud-e valaki olcsó, használatlan, szovjet ECC88-asokat?