Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tunerek, rádióhallgatás
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3390
Re: Tunerek
Tetőantennával kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget, véleményt kérni.
Jelenleg egy erősítős FM szobaantennát(talán Somogyi gyártmány) használok, és nem tudom, lenne-e hozadéka egy tetőantennának? Antenna erősítő lapul a fiókban, azzal megtámogathatom a tetőantennát, a jobb vétel érdekében.
Érdemes lenne beszerezni/felszerelni egy tetőantennát? Elérhetőek lennének-e vele olyan adók amik a szobaantennával nem, vagy csak gyenge minőségben?
Hova érdemes a tetőantennát felszerelni, tetőn kívül, vagy elég a padlásra is?
Végül, kapható párféle tetőantenna, de melyikre lehet nekem szükségem? Melyik modell/kivitel mellett mi szól?
Azért kezdtem el gondolkodni a tetőantennán, mert sajnos a Bartók rádiót(az egyetlen valamirevaló rádió) nem ellen a legjobb minőségben tudom fogni, ellentétben a kereskedelmi csatornákkal.
A választ előre is köszönöm!
Jelenleg egy erősítős FM szobaantennát(talán Somogyi gyártmány) használok, és nem tudom, lenne-e hozadéka egy tetőantennának? Antenna erősítő lapul a fiókban, azzal megtámogathatom a tetőantennát, a jobb vétel érdekében.
Érdemes lenne beszerezni/felszerelni egy tetőantennát? Elérhetőek lennének-e vele olyan adók amik a szobaantennával nem, vagy csak gyenge minőségben?
Hova érdemes a tetőantennát felszerelni, tetőn kívül, vagy elég a padlásra is?
Végül, kapható párféle tetőantenna, de melyikre lehet nekem szükségem? Melyik modell/kivitel mellett mi szól?
Azért kezdtem el gondolkodni a tetőantennán, mert sajnos a Bartók rádiót(az egyetlen valamirevaló rádió) nem ellen a legjobb minőségben tudom fogni, ellentétben a kereskedelmi csatornákkal.
A választ előre is köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Ez a tuner valahogy nagyon tetszik, szerintem csudaszép. (biztos rosszul vagyok összerakva)
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3170
A REL Precedent tuner kapott egy minimál tuningot
- Sylvania 5Y3GT
- Sylvania 6201 Gold Brand Black Plate
- RCA 5814A Black Plate 3 mica
- Black Gate VK 22uf/350v
TJ.
- Sylvania 5Y3GT
- Sylvania 6201 Gold Brand Black Plate
- RCA 5814A Black Plate 3 mica
- Black Gate VK 22uf/350v
TJ.
- Csatolmányok
-
- Sylvania_5Y3.jpg (3.45 MiB) Megtekintve 2520 alkalommal
-
- Sylvania_Gold_Brand_6201.jpg (3.54 MiB) Megtekintve 2520 alkalommal
-
- RCA_5814A_Black_Plate_3mica.jpg (3.46 MiB) Megtekintve 2520 alkalommal
-
- Black_Gate_VK_22uf_350v.jpg (4.09 MiB) Megtekintve 2520 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Ma a Lakatos Pecek trió koncertje a Márványteremben 23:00-tól!
2020.03.12 19:35 - 21:05 Bartók Rádió
Kapcsoljuk a Bartók Béla Nemzeti HangversenytermetLudwig van Beethoven: Missa SolemnisVez.: Kovács JánosEa.: Kriszta Kinga (szoprán), Schöck Atala (alt), Fekete Attila (tenor), Cser Krisztián (basszus), Kodály Kórus Debrecen (Karig.: Szabó Sipos Máté), Nyíregyházi Cantemus Kórus (Karig.: Szabó Dénes)
Kapcsoljuk a Bartók Béla Nemzeti HangversenytermetLudwig van Beethoven: Missa SolemnisVez.: Kovács JánosEa.: Kriszta Kinga (szoprán), Schöck Atala (alt), Fekete Attila (tenor), Cser Krisztián (basszus), Kodály Kórus Debrecen (Karig.: Szabó Sipos Máté), Nyíregyházi Cantemus Kórus (Karig.: Szabó Dénes)
- tunerman
- V.I.P.

Bartók - John Coltrane quartet
- Csatolmányok
-
- 20200311_232347.jpg (3.03 MiB) Megtekintve 2365 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- tunerman
- V.I.P.

REL Precedent FM mono tuner
Most sikerült életre kelteni - minden működik, az 5 megvilágító izzó még a szállítást is kibírta
TJ.
Most sikerült életre kelteni - minden működik, az 5 megvilágító izzó még a szállítást is kibírta
TJ.
- Csatolmányok
-
- REL_Precedent_tuner.jpg (3.45 MiB) Megtekintve 2440 alkalommal
2020.03.10 19:35 - 22:00 Bartók Rádió
Kapcsoljuk a Zeneakadémia NagytermétRobert Schumann: Az Éden és a Peri op. 50. - oratóriumVez.: Vásáry TamásEa.: Zemlényi Eszter, Horti Lilla, Kissjudit Anna, Pataki Dániel, Cser Krisztián (ének) a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara (Kar.ig.:Pad Zoltán)
Kapcsoljuk a Zeneakadémia NagytermétRobert Schumann: Az Éden és a Peri op. 50. - oratóriumVez.: Vásáry TamásEa.: Zemlényi Eszter, Horti Lilla, Kissjudit Anna, Pataki Dániel, Cser Krisztián (ének) a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara (Kar.ig.:Pad Zoltán)
sziasztok!
ma este:
ma este:
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 27
Nem tudom hogy a média játszok csak kimondottan netes zenék menek,vagy magyar adók is foghatok vele neten keresztül,mert a solysoft meg ilyenek nem igazán érdekelnek.Az hogy dab vagy nem dab hidegen hagy .Akkor úgy értelmezném mint egy am fm tunert.Egy pio 401 tunert cserélnék le mert elég gyenge a vételem sok adonál valami fullon megy vételben valami nem és ezt cserélném le.
- zoli73
- V.I.P.

Nem, én a DAB-ra gondoltam, és hat igen, DSR sincs. De a DAB+-ról úgy tudom, még létezik, de a vételkörzete nagyon korlátozott.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6596
Nem a DSR-re gondoltál? Egyébként DAB sincs, csak DAB+, ha jól tudom.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- zoli73
- V.I.P.

Szerintem kicsit lehet szűkíteni a kérdést, ugyanis DAB sugárzás már jóideje nincs, így az ilyen tunereknek csak az AM/FM része használható.manman12 írta: ↑2020.02.23., vas. 14:46Tisztelt forum társaim,a régi tuneremet szeretném lecserélni de nem tudok dönteni,nem vagyok valami szaki benne,netem van upc,de nem tudok dönteni hogy sima tunert vagy egy dab os tunert ,vagy médiajátszót vegyek.Ez utóbbi net függő ha jól tudom amit kinéztem.
Onkyo T-4030 DAB/DAB+/AM/FM sztereó rádióvevő tuner, fekete
Onkyo Integra t-9870 dsr és FM tuner
Yamaha NP-S303, hálózati médialejátszó
Előre is köszönöm
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 27
Tisztelt forum társaim,a régi tuneremet szeretném lecserélni de nem tudok dönteni,nem vagyok valami szaki benne,netem van upc,de nem tudok dönteni hogy sima tunert vagy egy dab os tunert ,vagy médiajátszót vegyek.Ez utóbbi net függő ha jól tudom amit kinéztem.
Előre is köszönöm
Előre is köszönöm
- tunerman
- V.I.P.

Bartók, most!
Maxim Vengerov
Maxim Vengerov
- Lancer-2015
- Fórumlakó

- Értékelés: 114
Köszönöm a segítséget , tökéletesen működik !tonee73 írta: ↑2020.01.23., csüt. 06:48Lancer-2015 írta: ↑2020.01.22., szer. 21:30
Akkor ha jól értem a sima output rca mellé még egy db rca kabellel kell ősszekötnöm az erősítővel.![]()
müsorajánló:
2020.01.23 19:35 - 22:00 Bartók Rádió Koncert
Kapcsoljuk a Bartók Béla Nemzeti HangversenytermetA MÁV Szimfonikus Zenekar hangversenye Ludwig van Beethoven műveibőlVez.: Csaba Péterkm.: Frankl Péter (zongora)1. Egmont nyitány, 2. c-moll zongoraverseny (Frankl), 3. III. (Eroica) szimfónia
2020.01.23 19:35 - 22:00 Bartók Rádió Koncert
Kapcsoljuk a Bartók Béla Nemzeti HangversenytermetA MÁV Szimfonikus Zenekar hangversenye Ludwig van Beethoven műveibőlVez.: Csaba Péterkm.: Frankl Péter (zongora)1. Egmont nyitány, 2. c-moll zongoraverseny (Frankl), 3. III. (Eroica) szimfónia
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Lancer-2015 írta: ↑2020.01.22., szer. 21:30
Akkor ha jól értem a sima output rca mellé még egy db rca kabellel kell ősszekötnöm az erősítővel.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- Lancer-2015
- Fórumlakó

Köszi a segítséget, holnap megcsinálom és remélem működik.tonee73 írta: ↑2020.01.22., szer. 20:37Igen tudnia kell kezelnie.A hátulján van egy "remote control in" RCA aljzat, azt kösd össze az erősítőd "remote control out" aljzatával.Ha ez megvan a rendszertávon nyomd a tuner gombot és menni fog.A pörgetés lesz a keresés (mindkét irányba, az ugrás pedig az eltárolt csatornák között léptet egyesével (oda-vissza természetesen).A behangolt csatornák mentése azt hiszem csak manuálisan megoldható-de ebben nem vagyok biztos.Lancer-2015 írta: ↑2020.01.22., szer. 19:59Üdv Mindenkinek!
Vettem egy marantz st 17 tunert de nincs hozzávaló távirányító , azonban van egy pm17 mk2 erősítőm amihez vettem.
A kérdésem, hogy az erősítő távirányítójának kellene tudnia kezelni? Csatorna váltás, keresés ilyesmire gondolok.
Mert nem reagál semmire...
Mi lehet a gond?
Akinek van sejtése kérem jelezze, válaszát előre is köszönöm!
Akkor ha jól értem a sima output rca mellé még egy db rca kabellel kell ősszekötnöm az erősítővel.
- Lancer-2015
- Fórumlakó

Nem kötöttem össze de holnap megpróbálom . Köszi !kistibcsi írta: ↑2020.01.22., szer. 20:24A remote kábellel össze vannak kötve?Lancer-2015 írta: ↑2020.01.22., szer. 19:59Üdv Mindenkinek!
Vettem egy marantz st 17 tunert de nincs hozzávaló távirányító , azonban van egy pm17 mk2 erősítőm amihez vettem.
A kérdésem, hogy az erősítő távirányítójának kellene tudnia kezelni? Csatorna váltás, keresés ilyesmire gondolok.
Mi lehet a gond?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Igen tudnia kell kezelnie.A hátulján van egy "remote control in" RCA aljzat, azt kösd össze az erősítőd "remote control out" aljzatával.Ha ez megvan a rendszertávon nyomd a tuner gombot és menni fog.A pörgetés lesz a keresés (mindkét irányba, az ugrás pedig az eltárolt csatornák között léptet egyesével (oda-vissza természetesen).A behangolt csatornák mentése azt hiszem csak manuálisan megoldható-de ebben nem vagyok biztos.Lancer-2015 írta: ↑2020.01.22., szer. 19:59Üdv Mindenkinek!
Mi lehet a gond?
- kistibcsi
- Törzsvendég

- Értékelés: 80
A remote kábellel össze vannak kötve?Lancer-2015 írta: ↑2020.01.22., szer. 19:59Üdv Mindenkinek!
Mi lehet a gond?
- Lancer-2015
- Fórumlakó

Üdv Mindenkinek!
Mi lehet a gond?
Mi lehet a gond?
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5319
A káposzta nálunk is fő, sok füstölt tarjával, szigorúan 50-50% térfogat arány rizs/hús, Darált hús 25 %-a is füstölt hús... bors, (nálunk színes, mint a nem létező tévé), babérlevél, csombor, 85 ℃, száraz fehérborban fő, majd ha puha minden, akkor a lét behabarom extra tejföllel és némi tejszínnel, kétszer van egy évben, az egyik karacsun ( [youtube]http://kurultaj.hu/2013/12/karacsun-a-t ... lo-unnepe/[/youtube])
a másik random tavasszal, hozzá rajnai rizling, utána darázsfészek, és pihi
a másik random tavasszal, hozzá rajnai rizling, utána darázsfészek, és pihi