Amugy sajnalom, hogy kimaradok ebbol a bulibol, de kicsit az eselye, hogy pont otthon legyek :(
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Re: Pc alapú audio lejátszás
Koszonjuk Emese! Na, hat sracok, akkor mindent tudtok :-)
Amugy sajnalom, hogy kimaradok ebbol a bulibol, de kicsit az eselye, hogy pont otthon legyek :(
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Hallgassatok youtube-t az egyforma mindenhol, tök felesleges szerintem össze ereszteni egy mac-el, valószínűsíteni lehet a végeredményt. A luxor pc is alulmarad a többkörös tápellátás miatt. Röviden ennyi a végeredmény a 1,5 m géppé a pálma. 

MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Azt jelenti hogy egy mezei kábellel van a net bekötve az audio pc re mert az nekem csak a távirányítás miatt kell (Jremote app) mivel tidalt nem hallgatok fő műsorforrásként. Egy komoly erre kihegyezett router és minőségi LAN kábel komoly hangzásbeli előrelépés lenne a tidal használatához, de ezek beszerzése későbbre tevődik.Jester írta: ↑2019.01.28., hétf. 22:23Jáj... Mit jelent az, hogy nem audiofil? Ez így nagyon nem korrekt amit leírsz. A hálózaton is pont ugyanazt fogja megkapni mindegyik.marconi írta: ↑2019.01.28., hétf. 19:21Tehát mindegyik gépet azzal a szoftverezettséggel kell futtatni ahogy a legtöbbre képes. Ha valakinél a tidal az, nálam pl hátrányban lesz mert a hálózatom nem audiofil. A file az file, ugyan azt meg tudja kapni mindegyik és lejátszani azzal a szoftverrel ami neki a legjobb.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
Jáj... Mit jelent az, hogy nem audiofil? Ez így nagyon nem korrekt amit leírsz. A hálózaton is pont ugyanazt fogja megkapni mindegyik.marconi írta: ↑2019.01.28., hétf. 19:21Tehát mindegyik gépet azzal a szoftverezettséggel kell futtatni ahogy a legtöbbre képes. Ha valakinél a tidal az, nálam pl hátrányban lesz mert a hálózatom nem audiofil. A file az file, ugyan azt meg tudja kapni mindegyik és lejátszani azzal a szoftverrel ami neki a legjobb.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Az mindegy. A kimaxolt rendszer más kerdés, de az nem egységes. Más jó egy ablakon, más egy almán, más egy linuxon. Azért javasoltam a tidalt, mert az egyforma, a különbségeket elméletileg meg tudja mutatni. A kimaxolt rendszer lehetne egy másik kör.nadtom írta: ↑2019.01.28., hétf. 19:27Egyetértek, a Tidal-tól egy jó rendszeren egy flac is jobban szól.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Tehát akkor egy 1,5 milliós audió pc-n nem szól jól a Tidal, mert a hálózati kábel nem high end, ill viszonylag jól szól de nem merjük egy 10 éves kb 60-80 ezer ft os Mac mini mellé odatenni?
Szerintem kb mindegy a forrás, mert nem a flac és a tidal minőségét akarjuk mérni, hanem a audio pc kontra mac mini. És a tidal mint forrás egy desktop lejátszószoftverrel, mindkettőn szépen elfut ugyan ugy.
Szerintem kb mindegy a forrás, mert nem a flac és a tidal minőségét akarjuk mérni, hanem a audio pc kontra mac mini. És a tidal mint forrás egy desktop lejátszószoftverrel, mindkettőn szépen elfut ugyan ugy.
marconi írta: ↑2019.01.28., hétf. 19:21Azért mert hardvert és szoftvert nem lehet szétválasztani. Aki komolyan fejleszt párhuzamosan foglalkozik a kettővel, így lesz jó az eredmény ami a gyártó által elvárható. Nem rendezünk autóversenyt a dízel a benzines meg az elektromos autóknak úgy hogy mondjuk csak benzint lehet üzemanyagként használni, hogy egy kisarkított példát mondjak. Tehát mindegyik gépet azzal a szoftverezettséggel kell futtatni ahogy a legtöbbre képes. Ha valakinél a tidal az, nálam pl hátrányban lesz mert a hálózatom nem audiofil. A file az file, ugyan azt meg tudja kapni mindegyik és lejátszani azzal a szoftverrel ami neki a legjobb.
Egyetértek, a Tidal-tól egy jó rendszeren egy flac is jobban szól.marconi írta: ↑2019.01.28., hétf. 18:42Annak nincs sok értelme ha egyik ezköz sem tudja kifutni magát. Mindenki mutassa meg mire képes, szerintem itt hardver/szoftver összjátékáról van szó, erre legyünk kiváncsiak. Persze meg lehet hallgatni tidalról is...Vinkler írta: ↑2019.01.28., hétf. 18:31A tidal egységes. Egyforma lejátszószoftver, egyforma forrásanyag.marconi írta: ↑2019.01.28., hétf. 18:20
Ha téged érdekel már meg lehet tartani. Csak annyi javaslatom van hogy a file alapú lejátszást részesítsük előnyben mert nálam nincs rendesen kiépítve hálózat. Szól a Tidal, jobb is mint a Cd lejátszás, csak file alapon sokkal jobb...
Usb kábellel érdemes készülni, az enyém nagyon rövid, meg akár teszt miatt is.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Azért mert hardvert és szoftvert nem lehet szétválasztani. Aki komolyan fejleszt párhuzamosan foglalkozik a kettővel, így lesz jó az eredmény ami a gyártó által elvárható. Nem rendezünk autóversenyt a dízel a benzines meg az elektromos autóknak úgy hogy mondjuk csak benzint lehet üzemanyagként használni, hogy egy kisarkított példát mondjak. Tehát mindegyik gépet azzal a szoftverezettséggel kell futtatni ahogy a legtöbbre képes. Ha valakinél a tidal az, nálam pl hátrányban lesz mert a hálózatom nem audiofil. A file az file, ugyan azt meg tudja kapni mindegyik és lejátszani azzal a szoftverrel ami neki a legjobb.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Már miért ne tudná kifutni magát?
Annak nincs sok értelme ha egyik ezköz sem tudja kifutni magát. Mindenki mutassa meg mire képes, szerintem itt hardver/szoftver összjátékáról van szó, erre legyünk kiváncsiak. Persze meg lehet hallgatni tidalról is...Vinkler írta: ↑2019.01.28., hétf. 18:31A tidal egységes. Egyforma lejátszószoftver, egyforma forrásanyag.marconi írta: ↑2019.01.28., hétf. 18:20Ha téged érdekel már meg lehet tartani. Csak annyi javaslatom van hogy a file alapú lejátszást részesítsük előnyben mert nálam nincs rendesen kiépítve hálózat. Szól a Tidal, jobb is mint a Cd lejátszás, csak file alapon sokkal jobb...
- Vinkler
- Adminisztrátor
A tidal egységes. Egyforma lejátszószoftver, egyforma forrásanyag.marconi írta: ↑2019.01.28., hétf. 18:20Ha téged érdekel már meg lehet tartani. Csak annyi javaslatom van hogy a file alapú lejátszást részesítsük előnyben mert nálam nincs rendesen kiépítve hálózat. Szól a Tidal, jobb is mint a Cd lejátszás, csak file alapon sokkal jobb...
Ha téged érdekel már meg lehet tartani. Csak annyi javaslatom van hogy a file alapú lejátszást részesítsük előnyben mert nálam nincs rendesen kiépítve hálózat. Szól a Tidal, jobb is mint a Cd lejátszás, csak file alapon sokkal jobb...
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7573
Igen.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Nem tudom, ha Linux megy neki, ez is fog.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Tegnap tettem fel. :)
A Human Audio Tabla-t támogatja a Daphile?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Vinkler
- Adminisztrátor
Érdeklődés hiányában elmarad a teszt? Senkit sem érdekel? 

- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Próbáltátok már az új Daphile real time kernelt? Most jön az, hogy hallgathatom újra az összes zenémet. 

Egy gyors, kapcsoló üzemű és analóg táp összehasonlítás is össze tudna így jönni, ha már tesztelés ...
Sziasztok!
Ha nem pár nap múlva jön össze a dolog, fel tudok ajánlani akár 2db külső tápos passzív "mini" PC-t is, egy AMD és egy Intel verzióban, mindkettő Win10-es rendszerrel, Tidal app-al. Még jó minőségű analóg tápot kell csináltatnom, vagy szereznem, utána szerintem vállalhatóak zenélésre.
Ha van valakinek 50W körüli 12V -os analóg tápja a teszt idejére, akkor a két gép vihető.
... előfordul, hogy más hangja van a "más" gépeknek .....
Üdv!
HZ
Ha nem pár nap múlva jön össze a dolog, fel tudok ajánlani akár 2db külső tápos passzív "mini" PC-t is, egy AMD és egy Intel verzióban, mindkettő Win10-es rendszerrel, Tidal app-al. Még jó minőségű analóg tápot kell csináltatnom, vagy szereznem, utána szerintem vállalhatóak zenélésre.
Ha van valakinek 50W körüli 12V -os analóg tápja a teszt idejére, akkor a két gép vihető.
... előfordul, hogy más hangja van a "más" gépeknek .....
Üdv!
HZ
- Vinkler
- Adminisztrátor
Az szívás.nadtom írta: ↑2019.01.27., vas. 21:13Jó lenne egy Core Audio PC - Luxor PC - Bodor PC összehasonlítás. Én szívesen felajánlanám a Bodor PC-m, de messze vagyok a Nagyfalutól.
A mac-et én viszem.
Arra gondoltam tidal desktop tökéletes lenne, az teljesen egyforma konfig.
Jó lenne egy Core Audio PC - Luxor PC - Bodor PC összehasonlítás. Én szívesen felajánlanám a Bodor PC-m, de messze vagyok a Nagyfalutól.Vinkler írta: ↑2019.01.27., vas. 20:53Óbuda nekem tökéletes!marconi írta: ↑2019.01.27., vas. 20:49Egy minit akkor már meghallgatnék én is a kiváncsiság kedvéért.Vinkler írta: ↑2019.01.27., vas. 20:36
Na rátapintottál a lényegre! Anno az i5-ös macmini 200 körül volt. Most az i7-es némi extra RAM-al 500k. Szóval mondhatni egy árban van a LuxorPc-vel. Így már más a leányzó fekvése, mintha félár alatt lenne a mini.
Ui. Tényleg benne lennék egy összeeresztéses buliban. Jöhetne más gyártótól, vagy diy pc is.
Aki meg Core Audio pc-t akar hallgatni az jöhet hozhat bármit amíg nincs kész a bemutatótermük, vagy akinek óbuda jobban útba esik.
A lényeg, hogy azonsos rendszerben, csak a pc-k változzanak. A lejátszás is egyazon platformon történjen.
Jöhetne még egy Luxor pc, esetleg egy bodor audio pc is.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Nem hiszem, hogy ezt az esetet itt kell kitárgyalni, mivel a vevővel mindent megbeszéltünk annak idején. De ha már így alakult, akkor én is leírom, hogy a vevőnek jeleztem, az alkatrészek késése miatt a gép éppen hogy elkészült a megbeszélt határidőre, nem esett át alapos tesztelésen, de ő - praktikus indokkal - ragaszkodott hozzá, hogy mégis elviszi a gépet, mert akkor jár Budapesten. Sajnos szerencsétlenül jártunk, mert a próbatelepítés során hibátlanul működő SSD tároló a szállítás után már hibásan működött. Ritkán, de előfordul ilyen, ezt a vevő is elfogadta, higgadtsága tisztelendő volt. A javítást sikerült megoldani postafordultával, aminek költségeit én magamra vállaltam (a vevő végül mégis kifizette a hozzám szállítás díját). Tudtommal a gép azóta hibátlanul üzemel. Számomra annyi tanulsága volt a kellemetlen történetnek, hogy tényleg ne adjak ki a kezemből alapos tesztelés nélkül egy gépet sem, bármennyire is sürgetnek. (Nem ad feloldozást, de a múlt héten vásárolt új ASUS laptopomban is hibás volt az SSD, 2 napig szívtam vele, majd garanciában cserélték, azóta hibátlan.)marconi írta: ↑2019.01.27., vas. 20:23Nálad ha jól értelmezem az történt hogy kiadtál félmillót egy olyan pc-ért ami először is hibás ssd-vel érkezett (nem lett leellenőrizve??, ezt nem is tudom értelmezni...), posta oda vissza...
Az hogy szoftverezettség nélkül érkezett...ami már nyilván a te kérésedre történt, szerintem nem ajánlott dolog. Az ideális ha a gyártó tudja mivel lehet legjobban kihozni a hangminőséget és nem neked kell babrálni vele... így nem garantálható az elvárt eredmény, valamint a jövőbeli support sem, szoftveres vagy hardveres lehetőségek.
Tudom, hogy te A Legjobbat keresed. Én erről már leszoktam, mert be kellett látnom, ahány ember, ahány hangulat, annyi eredmény. Fogalmam sincs, melyik a legjobb lejátszó szoftver, operációs rendszer, nem is válaszolok az ilyen kérdésekre már jó ideje. Itt e topikban is néhány hónaponként változik a divat, bajnokok jönnek, majd rövid idő múlva feledésbe merülnek. Én szoftvert amúgy sem adhatok el, mert nincs erre jogosultságom, de ez esetben a vevő konkrétan mindenféle szoftver nélkül kérte a gépet. Előfordul, hogy kompletten telepített gépet adok el, de ezeknél is a vevőnek kell intéznie a szoftverek legalizálását, vásárlását. A szoftverfejlesztők is egyre inkább átállnak az utólagos online regisztrációra, mint tudjuk. Illegális, torrentről letöltött, feltört szoftvereket én elvből nem teszek fel másoknak készült gépekre. Hogy ők megteszik, az már az ő magánügyük.
A szoftveres support szerintem nagyjából lehetetlen. Néha találkozom egy-egy régebben általam beállított géppel és bizony szinte mindegyik el van állítva, belebabrálnak, új szoftvereket telepítenek rájuk. Innen kezdve a támogatásra esély sincs, legalábbis az én szintemen.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Óbuda nekem tökéletes!marconi írta: ↑2019.01.27., vas. 20:49Egy minit akkor már meghallgatnék én is a kiváncsiság kedvéért.Vinkler írta: ↑2019.01.27., vas. 20:36Na rátapintottál a lényegre! Anno az i5-ös macmini 200 körül volt. Most az i7-es némi extra RAM-al 500k. Szóval mondhatni egy árban van a LuxorPc-vel. Így már más a leányzó fekvése, mintha félár alatt lenne a mini.
Ui. Tényleg benne lennék egy összeeresztéses buliban. Jöhetne más gyártótól, vagy diy pc is.
Aki meg Core Audio pc-t akar hallgatni az jöhet hozhat bármit amíg nincs kész a bemutatótermük, vagy akinek óbuda jobban útba esik.
A lényeg, hogy azonsos rendszerben, csak a pc-k változzanak. A lejátszás is egyazon platformon történjen.
Jöhetne még egy Luxor pc, esetleg egy bodor audio pc is.
Egy minit akkor már meghallgatnék én is a kiváncsiság kedvéért.Vinkler írta: ↑2019.01.27., vas. 20:36Na rátapintottál a lényegre! Anno az i5-ös macmini 200 körül volt. Most az i7-es némi extra RAM-al 500k. Szóval mondhatni egy árban van a LuxorPc-vel. Így már más a leányzó fekvése, mintha félár alatt lenne a mini.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Na rátapintottál a lényegre! Anno az i5-ös macmini 200 körül volt. Most az i7-es némi extra RAM-al 500k. Szóval mondhatni egy árban van a LuxorPc-vel. Így már más a leányzó fekvése, mintha félár alatt lenne a mini.