Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
-
Vendég
Cd játszók
Nagyon szép ez a készülék, de így ismeretlenül, ennyi pénzért inkább ezt : http://www.olcsobbat.hu/szorakoztato_el ... r_640c_v2/
szerk: persze, ha nem fontos az MP3
Kösz, de fontos az MP3 is.
Onkyo DX 7355 játssza az mp3-at is.. Meg kell hallgatni..
Onkyo
Cd játszók
Az a gaz, hogy kotott az mp3 kikodolasa itt. Gondolj bele PC-n mennyi finomhangolasi lehetoseg van, sokkal nagyobb esellyel hozod ki az mp3-bol a maximumot/neked leginkabb tetszo format. Azt persze nem mondom, hogy rossz ami benne van, nem hallottam, de azt, hogy fix, azt igen. Ahonnan lehet en is kizarom a PC-t, de mp3 fajlokra az az elonyosebb megoldas. Szereny velemenyem szerint.
Cd játszók
Nagyon szép ez a készülék, de így ismeretlenül, ennyi pénzért inkább ezt : http://www.olcsobbat.hu/szorakoztato_el ... r_640c_v2/
Kösz, de fontos az MP3 is.
Marantz CD 6003, Marantz PM 7001, Dali Concept 10
Cd játszók
A jó Hi-Fi...az varázslat.
Cd játszók
Üdvözletem!
Valaki ismeri, netán hallotta a követketőt: TEAC PD-H380?
Kép csatolva.
TC94A70FG Toshiba CD-MP3 jelfeldolgozó a lelke-ez végzi a D/A átalakítást is.
Ez van az újabb Marantzokban is. Azokban viszont külön DAC van.
A kimeneti műveleti erősítők elég sebes, korszerű NJM2137-esek.
A futóműről semmit nem tudok.
És arról sem hogy hogyan szól.
Cd játszók
Üdvözletem!
Valaki ismeri, netán hallotta a követketőt: TEAC PD-H380?
Kép csatolva.
Cd játszók
Nos, a eredmény egyenlő egy katasztrófával, gyakorlatilag a mély hangok eltüntek, viszont roppant zenei lett a végeredmény.
Azt aruld el legyszives, mi adta szamodra a zeneiseget! Gondolom nem a mersekelt melyek. Illetve te mit ertesz zeneiseg alatt. En a nagyeszemmel arra tippelek, hogy az elnyomo, netan terjengos melyek utan felszabadultak es vegre teret kaptak a zeneszek (nem a szinpadi terre gondolok itt elsosorban). Ez tortenhetett. Vagy ha nem, akkor mi?
- petyka2
- Nincs visszaút

- Értékelés: 3
Cd játszók
A műveleti erősítők csereberéje nem olyan egyszerű, mint azt többen gondolják. Különböző kompenzálást kívánnak, különböző impedancia viszonyokat, és egyáltalán nem biztos, hogy az adott RC elemekkel -amiket senki sem szokott csereberélni -, ideális az új IC beállítása. Ezért a hangzás nagy eséllyel nem olyan lesz, ami az adott IC-re optimális beállítás esetén jellemző.Csak a kapcsolástechnika és a különböző műveleti erősítők jelemzőinek ismeretében érdemes ilyesmivel foglalkozni, amúgy inkább a tollaslabdázást javaslom helyette hasznos időtöltésnek. Ha valaki nem ért hozzá, legalább kérdezzen meg egy hozzáértő havert, töltse le a kapcsolási rajzot, IC-k pdf-jét. Ja és hajítsa ki a szokásos 78** és 79** stabilizátorokat a műveleti erősítők tápellátásából, mert azokkal reménytelen korrekt hangzáshoz jutni.
Puszta kíváncsíság volt, de bejött. Bárkinek akinek ilyen lejátszója van és érdekli, meghallgathatja a végeredményt.
- endeavourSE
- Lefelé a lejtőn

Cd játszók
Ők csak nem az Esterházy Trió?
Cd játszók
Az 5532 elég borzalmas.
Az 4-6000 dolláros Metric Halo/Sonic Studio DAC/ADC-kben van egy kazal és állítólag elég jók ezek a ketyerék...
A Sonic 305-tel készíthettünk mostanában egy pár felvételt és bizony a "borzalmas" jellemző biztosan senkinek nem fog eszébe jutni, ha egyszer módja lesz meghallgatni ezeket a felvételeket.
Nem biztos, hogy célszerű egy alkatrész vélt hangzásából (minőségéből) egy egész felvételi/lejátszási lánc hangzására (minőségére) vonatkozóan itéletet alkotni....
Cd játszók
Az 5532 elég borzalmas.
Az 4-6000 dolláros Metric Halo/Sonic Studio DAC/ADC-kben van egy kazal és állítólag elég jók ezek a ketyerék...
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5319
Cd játszók
A műveleti erősítők csereberéje nem olyan egyszerű, mint azt többen gondolják. Különböző kompenzálást kívánnak, különböző impedancia viszonyokat, és egyáltalán nem biztos, hogy az adott RC elemekkel -amiket senki sem szokott csereberélni -, ideális az új IC beállítása. Ezért a hangzás nagy eséllyel nem olyan lesz, ami az adott IC-re optimális beállítás esetén jellemző.
Csak a kapcsolástechnika és a különböző műveleti erősítők jelemzőinek ismeretében érdemes ilyesmivel foglalkozni, amúgy inkább a tollaslabdázást javaslom helyette hasznos időtöltésnek. Ha valaki nem ért hozzá, legalább kérdezzen meg egy hozzáértő havert, töltse le a kapcsolási rajzot, IC-k pdf-jét. Ja és hajítsa ki a szokásos 78** és 79** stabilizátorokat a műveleti erősítők tápellátásából, mert azokkal reménytelen korrekt hangzáshoz jutni.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3161
Cd játszók
Nos, a eredmény egyenlő egy katasztrófával, gyakorlatilag a mély hangok eltüntek, viszont roppant zenei lett a végeredmény. Komolyzenére biztos nagyon jó lenne, de én ilyesmit nem hallgatok. Vissz*raktam bele a Philips/Analog Devices Erősítő párost.
Az 5532 elég borzalmas. Az opa-knak állítólag jó mélyük van, de nekem nem tetszett a hangjuk. A mostani LT + LM felállás elég jó, talán a te rendszeredben is érdemes lenne hasonlókkal próbálkozni.
Az 1980-as évek közepétől a SIGNETICS NE-5532 (és más típusok is) a koreai gyártósorokról kerültek le!
Az eredeti, USA gyártású SIGNETICS opamp-ok (NE-5532, NE-5534, stb.) igen csak jó hangúak.
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
-
Vendég
Cd játszók
Nos, a eredmény egyenlő egy katasztrófával, gyakorlatilag a mély hangok eltüntek, viszont roppant zenei lett a végeredmény. Komolyzenére biztos nagyon jó lenne, de én ilyesmit nem hallgatok. Vissz*raktam bele a Philips/Analog Devices Erősítő párost.
Az 5532 elég borzalmas. Az opa-knak állítólag jó mélyük van, de nekem nem tetszett a hangjuk. A mostani LT + LM felállás elég jó, talán a te rendszeredben is érdemes lenne hasonlókkal próbálkozni.
Cd játszók
Ha jól érte(lmeze)m ezt a megjegyzést
nem éreztem a mély hangokat a melkasomban akkor nem a mély hangok tűntek el a zenéből, hanem az ütős felsőbasszus kiemelés!
Pont erre gondoltam én is.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2657
Cd játszók
Na, megmagyarázza valaki helyettem. Nem kapcsoltam ki semmit, a készülékben is csak a műveleti erőlködőkhöz nyúltam.
Eszemben sem volt megmagyarázni helyetted a dolgot, én inkább - a többiekkel együtt - csak megérteni szerettem volna, ezért is volt a végén a szmájli!
Hagyjuk...
- mishow
- V.I.P.

Cd játszók
Most úgy érzem, hogy megtartom. Ha más nem, akkor veszek külön DAC-ot és marad futóműnek, az a philips mechanika nekem nagyon bejön.
Úgy tudom fülelek sikeresen tuningol(t) Panasonic/Technics gépeket.
Ha a "Hivox/Tuning ésszel..." topicban, vagy privátban kérdezed, biztosan ad Neked tanácsot, nagyon segítőkész ember.
- petyka2
- Nincs visszaút

Cd játszók
Nem nagyon tudok elképzelni itt olyan többséget akinek a mély hangok nélküli zene tetszene
nem éreztem a mély hangokat a melkasomban akkor nem a mély hangok tűntek el a zenéből, hanem az ütős felsőbasszus kiemelés!
Ma már nem divat, de az "én időmben" a loudness kötelező volt az erősítőkben, és igen sokan előszeretettel használták is, eleinte persze én is.
Időbe telt, mire rájöttem/ttünk, hogy összemaszatolja a zenét, és amikor először kikapcsoltam, bizony kezdetben bennem is hiányérzet maradt.
Úgy tippelem, pletykánál valami hasonló történhetett.
Na, megmagyarázza valaki helyettem. Nem kapcsoltam ki semmit, a készülékben is csak a műveleti erőlködőkhöz nyúltam.
- mishow
- V.I.P.

Cd játszók
Nem nagyon tudok elképzelni itt olyan többséget akinek a mély hangok nélküli zene tetszene
Ma már nem divat, de az "én időmben" a loudness kötelező volt az erősítőkben, és igen sokan előszeretettel használták is, eleinte persze én is.
Időbe telt, mire rájöttem/ttünk, hogy összemaszatolja a zenét, és amikor először kikapcsoltam, bizony kezdetben bennem is hiányérzet maradt.
Úgy tippelem, pletykánál valami hasonló történhetett.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6590
Cd játszók
Úgy értettem, hogy számomra katasztrófa. Amilyen hangja volt, az nekem nagyon nem tetszett. Lehet a többségnek tetszett volna, de én ezt nem tudhatom.
Nem nagyon tudok elképzelni itt olyan többséget akinek a mély hangok nélküli zene tetszene-különösen a komolyzene hallgatók között.Képzelj el nagyzenekari művet hallható üstdob vagy nagybőgő hang nélkül-na az tényleg a katasztrófális hangzással egyenértékű.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- petyka2
- Nincs visszaút

Cd játszók
???
Mit nem értesz?
Két beírásod picit ellentmond egymásnak,de lehet,hogy én olvasom rosszul.
Úgy értettem, hogy számomra katasztrófa. Amilyen hangja volt, az nekem nagyon nem tetszett. Lehet a többségnek tetszett volna, de én ezt nem tudhatom.
- petyka2
- Nincs visszaút

Cd játszók
[Nos, a eredmény egyenlő egy katasztrófával, gyakorlatilag a mély hangok eltüntek, viszont roppant zenei lett a végeredmény. Komolyzenére biztos nagyon jó lenne, de én ilyesmit nem hallgatok. Vissz*raktam bele a Philips/Analog Devices Erősítő párost.
???
Mit nem értesz?
Gondolom azt,hogy hogyan lehet a kapott hang roppant zenei-miközben egyenlő a katasztrófával.
Ez mindig szubjektív. Akkor úgy mondom, hogy roppant kiegyensúlyozott hang volt, nem éreztem a mély hangokat a melkasomban. A lényeg, hogy nekem nem tetszett.
Tehát amit írok az mindig a saját véleményem. Megosztom veletek, mert hátha valaki kedvet kap a nem észnélküli összegekért "tuninghoz".
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6590
Cd játszók
[Nos, a eredmény egyenlő egy katasztrófával, gyakorlatilag a mély hangok eltüntek, viszont roppant zenei lett a végeredmény. Komolyzenére biztos nagyon jó lenne, de én ilyesmit nem hallgatok. Vissz*raktam bele a Philips/Analog Devices Erősítő párost.
???
Mit nem értesz?
Gondolom azt,hogy hogyan lehet a kapott hang roppant zenei-miközben egyenlő a katasztrófával.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Cd játszók
???
Mit nem értesz?
Két beírásod picit ellentmond egymásnak,de lehet,hogy én olvasom rosszul.
Webáruház: