Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

yesname
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: yesname »

Hegel H160 erősítőt hallgatott már valaki esetleg? Neten szerteszét szuperlativuszokban veszélnek róla, de kíváncsi lennék itteni tapasztalatra.
Processzor: Arvus H1-D DAC: Merging Hapi MKII + DA8P és Merging Anubis Pro DRC: Audiolense Végfok: 2xNilai 500DIY Mono, Apollon 5xNCx500 / Zajkeltők: Elac FS 407, Elac CC 400, B&W 685 S2 Kábelek: AQ Carbon USB, AQ King Cobra XLR IC, HiDiamond 8 Display: Samsung QE65QN95 Egyéb: Isotek EVO3 Sirius és Premier

Emdor
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Emdor »

Üdv, Mindenkinek!

Tanácsot, tapasztalatot, véleményeket szeretnék kérni! Új erősitő beszerzését tervezem. Elsősorban zenehallgatásra néha egy kis filmnézés hangjának támogatása is. Árkategória max: 200-230k.
A fő szempontok : - jó hangminőség 
                              -hálózati funkciók (WIFI, BT, stb. )
                             - optikai és koax  digitális bemenetek

Eddig ezek a készülékek akadtak fenn a rostán:

Sztereó:                                                                                Házimozi erősítők:

YAMAHA R-N500, R-N600                                                        YAMAHA  RX-S601
ONKYO TX-8150, TX-L20D                                                      MARANTZ NR1607
NAD C338
MARANTZ PM6006 (nem hálózatos)

Nekem leginkább a MARANTZ NR1607 ill. az ONKYO TX-8150 tetszik, de a NAD C338 is felkeltette a figyelmemet.
Szerintetek?

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4486
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: revox »

hello skacok! mivel a hifi gyártó fórumban nem tudtam létrehozni topicot, betolom ide. járt nálam egy haza erősítő,amire ismerőseim hívták fel a figyelmemet. Azóta persze sokat beszéltem a gyártóval és teszteltük is. Valójában nincs időm a történetet menedzselni és vélhetően ha kicsit felpörög, a gyártó meg fog jelenni a fórumion(erről már volt szó), de elhintem a magot. általában  az első lépés a nehéz, bár ToMPi már ezen túl van.

bocs,hogy csak link,de le nem írom mégegyszer
http://halfnote.hu/blogs/revox/hazai-2

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 792

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Így van.

Hatalmas megrökönyödéssel olvastam, például ezt:
http://www.hazipatika.com/eletmod/vesze ... 0102103317
"Tilos megmosni a nyers húst felhasználás előtt."
Ekkora baromságot, mert a mosogatóban tovább élnek, ezért inkább ne mosd meg, mert akkor nem kerül be a mosogatóba.

Nem véletlenül van külön húselőkészítő, meg zöldségelőkészítő, hogy minél kisebb legyen a fertőzés veszélye.

Sokkal több veszéllyel jár, ha nem mosod meg, és a bacikkal együtt felvágod, rákerül a késre, a kezedre, beleviszed a hús belsejébe, aztán vagy elpusztul a hőkezeléstől, vagy nem.
Sokkal célszerűbb - egyszerűbb - a mosogatót használat után kimosni, fertőtleníteni.

Nem is értem, ki mer ilyet leírni, 4 féléves tantárgy a végén szigorlattal,
majdnem kivágtak, mert elfelejtettem mondani, hogy mielőtt bármit kezdek a hússal (aprítás, darálás), előtte megmosom.

Egy ismerősöm 40 fokos lázzal feküdt napokig, szalmonella miatt.

És tele van a net veszélyes ökörségekkel.

...
.., a net-en tényleg rengeteg az infó, de csak azon kevesek tudják szelektálni ezeket, akiknél legalább az alapok megvannak. Mert rengeteg hibás, veszélyes dolog is fenn van.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1262

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Kazánosban az a mázli, hogy járnak fel szervizesek is. Amúgy már közös nagy fórumuk lenne a repülősökkel.

Ez tetszik! pedig végülis nem is vicces, ha belegondolunk.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Manapság már nagyon képzett a magyar népesség. Részben gondolom az iskolarendszer reformjainak köszönhetően. A tv- ből is hozzá jön rengeteg információ a netről nem is veszélve. Önbizalomban sincs hiány. Szóval nincs mit csodálkozni. Hipp-hopp nekilát az ember otthon bárminek. Ezek meg itt a fórumon még az egyszerűbb dolgok.
Megnéznék egy gázkazános meg autós neadj Isten egy repülős fórumot ott mi lehet a helyzet?!
Ott is ennyire értenek-e már hozzá?! Vagy az még egy nagy lehetőségeket rejtő terület?

Kazánosban az a mázli, hogy járnak fel szervizesek is. Amúgy már közös nagy fórumuk lenne  a repülősökkel. 
Nem is gond, hogy nagy az önbizalom, a net-en tényleg rengeteg az infó, de csak azon kevesek tudják szelektálni ezeket, akiknél legalább az alapok megvannak. Mert rengeteg hibás, veszélyes dolog is fenn van.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Én egyébként autókkal foglalkozom.... hajmeresztő, ami autós fórumokon, csoportokban folyik.... "Vettem féktárcsát, hogyan fogjak neki a cserének".....

Ilyenekről könyvet írhatnék...

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

Megnéznék egy gázkazános meg autós neadj Isten egy repülős fórumot ott mi lehet a helyzet?!
Ott is ennyire értenek-e már hozzá?! Vagy az még egy nagy lehetőségeket rejtő terület?

Én egyébként autókkal foglalkozom.... hajmeresztő, ami autós fórumokon, csoportokban folyik.... "Vettem féktárcsát, hogyan fogjak neki a cserének".....

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 873

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Sziasztok!
Olyan problémaM LENNE hogy van egy Sherwood AD 525OB erősitóm,nem volt két egyforma hangfalam igy az egyik oldalra egy 160w sony mélynyomó a másikra pedig egy 40w hangfal volt kötve. Egyik nap elhalgatott az egyik oldal (amin a Sony volt) majd kb két héttel később a másik is. Jó ideje nem használtam most elővettem. Az egyik oldala full hangon is nagyon halkan recsegve szól...mi lehet a baja?szétszedtem de nem laátok égést meg semmi ilyet, nem füstölt nem büdös csak nem szól. Előre is köszönöm a válaszokat!

Leforditva a valaszokat, Te nem tudod megjavitani ezert egy szakemberhez kell elvinni.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1262

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Mi lehet a baja? Elromlott.
Megszeretnéd javítani otthon, ingyen a konyhaasztalon, mert nem olyan nagy szám lehet az? Jó.
A T401-es poziciószámú epitaxiális planár mezatranzisztor kollektorára mérjél rá.
Manapság már nagyon képzett a magyar népesség. Részben gondolom az iskolarendszer reformjainak köszönhetően. A tv- ből is hozzá jön rengeteg információ a netről nem is veszélve. Önbizalomban sincs hiány. Szóval nincs mit csodálkozni. Hipp-hopp nekilát az ember otthon bárminek. Ezek meg itt a fórumon még az egyszerűbb dolgok. Megnéznék egy gázkazános meg autós neadj Isten egy repülős fórumot ott mi lehet a helyzet?!

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Vagy még esetleg az is segíthet ha légzabszerrel kicsit megabcúgolja vertikálisan a tangenciális skűzbajszert.
Ejj, begyűrűzött a köbüki nyelvjárás?  

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6315

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

A T401-es poziciószámú epitaxiális planár mezatranzisztor kollektorára mérjél rá. 

Vagy még esetleg az is segíthet ha légzabszerrel kicsit megabcúgolja vertikálisan a tangenciális skűzbajszert.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Sziasztok!
Olyan problémaM LENNE hogy van egy Sherwood AD 525OB erősitóm,nem volt két egyforma hangfalam igy az egyik oldalra egy 160w sony mélynyomó a másikra pedig egy 40w hangfal volt kötve. Egyik nap elhalgatott az egyik oldal (amin a Sony volt) majd kb két héttel később a másik is. Jó ideje nem használtam most elővettem. Az egyik oldala full hangon is nagyon halkan recsegve szól...mi lehet a baja?szétszedtem de nem laátok égést meg semmi ilyet, nem füstölt nem büdös csak nem szól. Előre is köszönöm a válaszokat!

Mi lehet a baja? Elromlott.
Megszeretnéd javítani otthon, ingyen a konyhaasztalon, mert nem olyan nagy szám lehet az? Jó.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

beszty
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: beszty »

Sziasztok!

zoliabeka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zoliabeka »

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Az ES-kategóriás Sony készülékek műszaki színvonala mindig is magas volt, így látatlanban is azt mondom, hogy ez az új készülék is kifogástalan műszaki minőségű.

A gond az a hanggal szokott lenni. Mondjuk úgy, nem mindenkinek jön be :-)

Nem vagyok Sonys már a 90-es évek óta, de így első ránézésre inkább vennék egy régebi ES szériás erősitőt.

Jóval olcsóbb és szerintem komolyabb felépitésű, hacsak nem az új dizájn fogott meg.  
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

Bestaudio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Bestaudio »

Sziasztok kedves fórumtársak!

kérdéssel fordulok hozzátok:

ha jól tudom a Bose 550 és 551 receiverekben be van építve a Bose 901-hez való equalizer funkció....helyesen direct reflecting music system

A Bose 360 készülékben is vajon?

direkt reflexing ez is, de vajon tudja?

Előre köszönöm az infókat.

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

Mondjuk sony esetében fura ár/érték arányról beszélni, inkább kérdem úgy h műszakilag ez egy minőségi cucc?

Az ES-kategóriás Sony készülékek műszaki színvonala mindig is magas volt, így látatlanban is azt mondom, hogy ez az új készülék is kifogástalan műszaki minőségű.

A gond az a hanggal szokott lenni. Mondjuk úgy, nem mindenkinek jön be :-)

franz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: franz »

Üdv mindenkinek!
Tudnátok tanácsot adni?
Érdekelne a Sony éppen aktuális csúcs erősítője (TA-A1ES), mennyire jó ár/érték arányos cucc ez?
Van valakinek tapasztalata ezzel?

Mondjuk sony esetében fura ár/érték arányról beszélni, inkább kérdem úgy h műszakilag ez egy minőségi cucc? (mindennél van jobb és rosszabb, így nem szeretnék hitbéli vitát indítani)

...viszont a segítő válaszokat várnám!

laikuss
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: laikuss »

Szisztok.
Mostanában furcsán szól a Denon sztereó erősítőm. El tud úgy romlani, hogy a magas hangok felé tolódik és kásás lesz a hangja?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6315

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Puszta kíváncsiságból szeretném megtudni,hogy a régebbi Pionneer "A" szériás erősítőknél a három számnak van-e jelentése (pl.utalás a teljesítményre,vagy bármi másra).A számok alapján felállítható-e minőségi sorrend,vagy ezek csak "fantázianevek"?
Szerintem a minél nagyobb szám annál komolyabb modell a sorrend.Bár biztosan jön majd valaki aki jobban szakérti ezeket a Pio vasakat.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Úttörő
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 31

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Úttörő »

Puszta kíváncsiságból szeretném megtudni,hogy a régebbi Pionneer "A" szériás erősítőknél a három számnak van-e jelentése (pl.utalás a teljesítményre,vagy bármi másra).A számok alapján felállítható-e minőségi sorrend,vagy ezek csak "fantázianevek"?

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Ja szaki ránéz az erősitőre és a rossz alkatrészek rögtön felteszik a kezűket. "cserélj ki,cserélj ki!"

Ezzel ellentétben órágik keresgélhetjük a hiba okát és okozoját.

https://www.youtube.com/watch?v=GPrIdu1SYpA

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 674

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Talán nem minden szerelő így számol.
Vagy ha mégis, akkor érdemes egyszerre több cuccot odaadni, hogy egyazon munkaórába beleférjen a többinek is a bevizsgálása?

egy szaki aki ebből él, valszeg nem így közelíti meg ☺
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Talán nem minden szerelő így számol.
Vagy ha mégis, akkor érdemes egyszerre több cuccot odaadni, hogy egyazon munkaórába beleférjen a többinek is a bevizsgálása?

Ehez nem kell szerelőnek lenni...  egy régi Videoton erősítőt újitottam fel kb 8000 Ft volt a hozzá való Philips kondik, plusz két marék a sajátomból még bele ment.
Mivel itthon szinte semmit nem lehet már kapni,amit erősitőbe beleraknék, sokat kell rohangálni a városban boltról boltra, vagy külföldröl kell megrendelni ami idő és plusz kőltség.    Maga 2-3 napi délután ami a szerelésre ment a tisztogatással már nem is számolom, szerencsére az erősitőnek nem volt baja.

egy ilyen toló potméter 1500-3000Ft körül lehet, egy jobb kontakt spray 5-6000 Ft.

Maga az erősitő nem éri meg a ráforditott energiát, ebben egy egyszerű chip amp van, kb mint a kis pc-s hangszórókban....

De ha gondolod ma még van időm átugrani kontakt spray-vel, egy próbát megér......

Üdv Csaba

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”