Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok, szeretnék segítséget kérni.

Szert tettem 2 wharfi valdus 500-ra, elég pöpec állapotban. Ehhez keresek erősítőt. A hangfalak 8 ohmosak, elvileg 200w-ot tudnak kinyomni magukból, gondolom azért ez nem úgy van, nem is ez a lényeg.
Az lenne a kérdés, hogy milyen erősítőt ajánlanátok hozzá, használtan szeretnék, sok bemenettel. Eléggé mindenevő vagyok zenei téren, Stones-tól kezdve, Buddy Richen át, a mai 4/4ek is szólnának. Egy denon pma-500v-n töröm a fejem, de gyanítom, hogy nemigen hajtaná meg a 80-80wattjával. Köszönöm szépen!
Az említett Denon szerintem is jó!De egy hasonló korú Pioneer is jó választás lehet!
A tartalékok nagyon fontosak de a watt-ok nem minden!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2112

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Szert tettem 2 wharfi valdus 500-ra, elég pöpec állapotban. Ehhez keresek erősítőt. A hangfalak 8 ohmosak, elvileg 200w-ot tudnak kinyomni magukból, gondolom azért ez nem úgy van, nem is ez a lényeg.
Az lenne a kérdés, hogy milyen erősítőt ajánlanátok hozzá, használtan szeretnék, sok bemenettel. Eléggé mindenevő vagyok zenei téren, Stones-tól kezdve, Buddy Richen át, a mai 4/4ek is szólnának. Egy denon pma-500v-n töröm a fejem, de gyanítom, hogy nemigen hajtaná meg a 80-80wattjával. Köszönöm szépen!

Jó a Denon vonal a Wharfihoz... egyébként kétlem, hogy 2×80 ne lenne elég, persze jó ha az erősítőben van tartalék...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

potofwine
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: potofwine »

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2754

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Sziasztok!

Lenne nekem 1 pár Mordaunt short avant 906 hangfalaim.
Ehhez keresnék sztereó erősítőt, nem komoly zenére, inkább pop stb, de azért ütősebb legyen.
A szoba 25 nm de viszonylag közel ülök hozzá kb 2.5m-re.
Ki mit ajánlana? Nem profi cuccot keresek szóval inkább az alsó árkategóriából használtan!

Ez kicsit olyan mindig nekem, hogy olyan éhes vagyok úgy megennék valami finomat ki mit ajánl? Na jó én Poneert.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

wolf100
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: wolf100 »

Sziasztok!

Lenne nekem 1 pár Mordaunt short avant 906 hangfalaim.
Ehhez keresnék sztereó erősítőt, nem komoly zenére, inkább pop stb, de azért ütősebb legyen.
A szoba 25 nm de viszonylag közel ülök hozzá kb 2.5m-re.
Ki mit ajánlana? Nem profi cuccot keresek szóval inkább az alsó árkategóriából használtan!

DKristóf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: DKristóf »

Az egy nagyon jó tulajdonsága - ami úgy tudom, nem mindig jellemző a high end világában -, hogy nem háklis a hangforrásra, nagyon jól szólt rajta az LG telefonom is, ami mondjuk WOLFSON chipes, tehát nem a legrosszabb, de hát messze nem tekinthető high end komponensnek.

DKristóf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Ennél a gyártónál vannak akkora különbségek az egyes típusok hangkaraktere között, hogy ha az egyik bejön, akkor a másik még nem biztos, hogy be fog, vagy inkább van egy egységes T+A-sound, ami nagyjából mindegyikre jellemző?

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3237
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: alto »

Most épp van egy 620-ért a Kleinanzeigenen, de az úgysem lesz már ott, mire lenne rá pénzem.
A kérdésem tulajdonképpen az akart lenni, hogy ezzel a márkával lehet melléfogni?
Ha már a belépőszint így szól, milyen lehet a többi?

Szerintem melléfogni velük nem nagyon lehet, viszont én még nem találkoztam olyan cuccal, ami egyöntetűen mindenkinek bejön. Különbözőek vagyunk, más az izlésünk, mások az ideális hangról alkotott elképzeléseink, más dolgokat tartunk fontosnak a megszólalásban.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

DKristóf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Ezt már nem gyártják. A T+A-nál ez  a belépő szint volt, eredetileg 3000 Euro körül adták. Itthon kicsi a valószínűsége, hogy találsz használtan, a márka kb. 1 éve jelent meg itthon, és amúgy is ritkán válnak meg tőle a tulajok. Az Ebayen néha felbukkan 800-1000 Euro körüli áron.
A jelenlegi kínálatban a PA 2000 R felel meg neki nagyjából, 5.390 Eurért.

Most épp van egy 620-ért a Kleinanzeigenen, de az úgysem lesz már ott, mire lenne rá pénzem.
A kérdésem tulajdonképpen az akart lenni, hogy ezzel a márkával lehet melléfogni?
Ha már a belépőszint így szól, milyen lehet a többi?

-MM-
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: -MM- »

Bocs,azt hittem látszani fog.   Marantz 2225.      Igazi klaszikus és nagyon jó hangú cucc.    Nem lesz egyszerű beszerezni.
Illetve 2275-öt is találtam, de ez HM vas, ha minden igaz.

-MM-
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Bocs,azt hittem látszani fog.   Marantz 2225.      Igazi klaszikus és nagyon jó hangú cucc.    Nem lesz egyszerű beszerezni.

Köszönöm!

A 2020 és a 2030 sokkal gyengébb ennél?
Ezeket találtam hirtelen, amik elérhetőek.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Ez szép, esetleg egy típust tudnál írni?
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

-MM-
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Én személyszerint inkább egy ilyenel párositanám....

Ez szép, esetleg egy típust tudnál írni?

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Sziasztok!

Egy ismerősöm rendelkezik 4db kifogástalan állapotú Marantz HD 615 hangsugárzóval, ehhez keresne erősítőt. (stereo is lehet, vagy HM)

Mit ajánlanátok hozzá?
Nem találtam túl sokat erről a hangfalról, de kaptam egy fotót a hátuljáról.

Pl. egy PM 6005 jó lehet?

Én személyszerint inkább egy ilyenel párositanám....

Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Ez egy PA 1500 R. Ha meglátnék egyet használtan, bármelyik típus kb. egyformán jó, vagy vannak kiemelkedően jó és gyengébb típusok?

Ezt már nem gyártják. A T+A-nál ez  a belépő szint volt, eredetileg 3000 Euro körül adták. Itthon kicsi a valószínűsége, hogy találsz használtan, a márka kb. 1 éve jelent meg itthon, és amúgy is ritkán válnak meg tőle a tulajok. Az Ebayen néha felbukkan 800-1000 Euro körüli áron.
A jelenlegi kínálatban a PA 2000 R felel meg neki nagyjából, 5.390 Eurért.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

-MM-
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Egy ismerősöm rendelkezik 4db kifogástalan állapotú Marantz HD 615 hangsugárzóval, ehhez keresne erősítőt. (stereo is lehet, vagy HM)

Mit ajánlanátok hozzá?
Nem találtam túl sokat erről a hangfalról, de kaptam egy fotót a hátuljáról.

Pl. egy PM 6005 jó lehet?

DKristóf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Ismerjük, hiszen forgalmazzuk. High-end kategória, tényleg remek hang, a hozzátartozó nem szerénytelen árcédulával:
http://www.bartimexaudio.hu/index.php/c ... tegory/t-a

Ez egy PA 1500 R. Ha meglátnék egyet használtan, bármelyik típus kb. egyformán jó, vagy vannak kiemelkedően jó és gyengébb típusok?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok!
Van most egy B&W DM 580-as hangfalpárom, és a régi szettből megmaradt 3 db sony + egy Yamaha sub.
Ehez a szetthez szeretnék 5.1-es erősítőt venni.
Jelenleg egy Denon AVR 1907-es van hozzá de kicsit kevés neki.
Igazából 3 kiszemelt márka van amire hajlok.
NAD,Nakamichi, vagy Marantz.
A Marantzoz próbáltam már jóval lágyabb és kellemesebb minnt pl a Denon. Legalábbis nekem. Válaszokat előre is köszönöm.

Itt talán jobb helyen lenne a kérdés!
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... cesszorok/
Jó lenne ha leírnád az igényeket, elvárásokat (szolgáltatás), mekkora térbe és milyen árban keresgélsz!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Flyer
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Flyer »

Sziasztok!
Van most egy B&W DM 580-as hangfalpárom, és a régi szettből megmaradt 3 db sony + egy Yamaha sub.
Ehez a szetthez szeretnék 5.1-es erősítőt venni.
Jelenleg egy Denon AVR 1907-es van hozzá de kicsit kevés neki.
Igazából 3 kiszemelt márka van amire hajlok.
NAD,Nakamichi, vagy Marantz.
A Marantzoz próbáltam már jóval lágyabb és kellemesebb minnt pl a Denon. Legalábbis nekem. Válaszokat előre is köszönöm.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Ma egy berlini lakásban hallottam egy nagyon jó hangú cuccot.
Az erősítő T+A márkájú. Úgy látom, német gyártó. Ismeri valaki?

Ismerjük, hiszen forgalmazzuk. High-end kategória, tényleg remek hang, a hozzátartozó nem szerénytelen árcédulával:
http://www.bartimexaudio.hu/index.php/c ... tegory/t-a
BARTIMEX AUDIO Honlap

DKristóf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Ma egy berlini lakásban hallottam egy nagyon jó hangú cuccot.
Az erősítő T+A márkájú. Úgy látom, német gyártó. Ismeri valaki?

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Parsley
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Parsley »

Szerintem még mindig az általam hirdetett szettel járnál a legjobban.
Miről is lenne szó?

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Köszi, ez fontos info volt számomra! Nem sok erősítőt hallgattam még ez idáig ...
Szerintem még mindig az általam hirdetett szettel járnál a legjobban.

Parsley
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Parsley »

Szia,
következö erösitöim voltak 1 idöben: AA X-i60, Jungson JA-66R, Rotel RA-935BX, Kenwood KA-3020SE. Ezek közül mar csak a legutobbi van meg, erdekem nem füzödik az elsö 3 dicseretehez, de ezekböl nekem, nalam az AA X-i60 volt a leggyengebb hangban. sajat DAC-kal, külsö DAC-kal is, Dyno A52-n, Swans M1S-en, Jungson Ls3/5A-n, Ditton 15-ön is, kicsi szobaban.
a szolgaltatasa a legjobb, ez nem vitas.

sok sikert !

Köszi, ez fontos info volt számomra! Nem sok erősítőt hallgattam még ez idáig ...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”