Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: tonya »

Hoppá. Dacára a szimmetrikus felépítqsnek és a Wolson dacnak? Miért?
Én felajánlottam a lehetőséget, hogy nálam meg tudod hallgatni mindkettőt, mondani sok mindent lehet....
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 83

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: wwwolfman »

Én az N50-re szavazok.
Hoppá. Dacára a szimmetrikus felépítésnek és a Wolfson dacnak? Miért?

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 602

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Sziasztok!

Ha választani kellene, hogy Pioneer N50, vagy Cambridge Audio Stream Magic 6,akkor melyik volna a jobb választás?

Tudom, hogy a CA-n XLR van és jóval drágább, arra volnék kíváncsi, hogy a szimmetrikus csati miatt valóban szignifikánsan jobb-e...

Illetve hogy funkciói, mindennapi használat szempontjából melyik lenne jobb? Jó hangú külső dacot, jól használható médialejátszó részt és netrádiót keresek.

Köszönöm.

Én az N50-re szavazok.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 83

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: wwwolfman »

Sziasztok!

Ha választani kellene, hogy Pioneer N50, vagy Cambridge Audio Stream Magic 6,akkor melyik volna a jobb választás?

Tudom, hogy a CA-n XLR van és jóval drágább, arra volnék kíváncsi, hogy a szimmetrikus csati miatt valóban szignifikánsan jobb-e...

Illetve hogy funkciói, mindennapi használat szempontjából melyik lenne jobb? Jó hangú külső dacot, jól használható médialejátszó részt és netrádiót keresek.

Köszönöm.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Amióta ilyesmire Bodor Feri HTPC-ét használom azóta nincs kedvem lecserélni. Hallgasd meg.Engem meggyőzött.Köszi, elhiszem! 
De sajnos a keretem (minimálbér) nagyon szerény!
A kérdés ezért is volt!

Igen tudom, kis pénzért nincsenek csodák!
Nincs is szükségem csodára, csak öszvér megoldást keresek kis befektetéssel ami még kielégítő!
Ezért kérdeztem az adott gyártók készülékeit.

A tisztességes kis belépő láncomat 20 év alatt sikerült összereaknom, ne tévesszen meg senkit...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Olyan kellene ami hang mellett videót is visz!
Nem rossz a tv beépített lejátszója, de "alap".

Egyébként a láncomban meg vagyok a SB Classical!

Értem. Tv-n a hang nem annyira érdekel. Meg nem is értek a lejátszókhoz nagyon. Egy D1- et használok erre a célra. De ez nem javaslat részemről csak tény.

study
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 47

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: study »

Olyan kellene ami hang mellett videót is visz!
Nem rossz a tv beépített lejátszója, de "alap".

Amióta ilyesmire Bodor Feri HTPC-ét használom azóta nincs kedvem lecserélni. Hallgasd meg.Engem meggyőzött.
BODOR AUDIO HTPC ,M2TECH HIFACE EVO TWO UNIVERSAL D-TO-D CONVERTER, C.E.C.CD 3800 , Audio Analogue Crescendo, Focal-JMLab Chorius 726, Sennheiser HD600,HIVOX CUPROPENIS 
,ALCES3,HIVOX HANGFALKÁBEL,HIVOX SZÉNSZÉLAS IC, XMOS U8 USB SPDIF

HTPC, KINGREX UD 384 , YAMAHA CDR-HD 1000 , Mission 731i

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Hálózati audio lejátszók

Szerintem attól függ mi a végleges cél! Ha csak a készülékek minimális száma , akkor D1. Ha a hang a fontos , akkor meg egy megpiszkált SB nagyon ámulatba tud ejteni! Semmi köze a gyári alapszintűek minőségéhez illetve a gyári testvérei alapszintű hangminôségéhez. Még dac nélkül is meglepően jól szól. SB duet pl. egy nagyon jó kèszülék ilyen célra!Olyan kellene ami hang mellett videót is visz!Nem rossz a tv beépített lejátszója, de "alap".

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

No akkor még egy csavar!

Főként audio célra pl mennyire felel meg egy Himedia, Dune, Popi ill mennyire alternatíva a Logitech SB Classical szemben?
Érdekelne a ti véleményetek is (nekem is van)!
Lassan jó lenne minimalizálni a készülékek számát (páromnak így is sok már a kezelése), tudom egy seggel két lovat...

Szerintem attól függ mi a végleges cél! Ha csak a készülékek minimális száma , akkor D1. Ha a hang a fontos , akkor meg egy megpiszkált SB nagyon ámulatba tud ejteni! Semmi köze a gyári alapszintűek minőségéhez illetve a gyári testvérei alapszintű hangminôségéhez. Még dac nélkül is meglepően jól szól. SB duet pl. egy nagyon jó kèszülék ilyen célra!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Hálózati audio lejátszók

Azt elfelejtettem hogy a DAC rész nem a legfontosabb inkább a digitális kijárat mert külső dac-al lenne használva.

Sztereó láncban (mint az aláírásomban), a hang lekeverése sztereóra fontos (de elméletben ezt tudja mind)!
Köszönöm!

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: audioline »

No akkor még egy csavar!

Főként audio célra pl mennyire felel meg egy Himedia, Dune, Popi ill mennyire alternatíva a Logitech SB Classical szemben?
Lassan jó lenne minimalizálni a készülékek számát (páromnak így is sok már a kezelése), tudom egy seggel két lovat...

Jó kérdés. Eredendően a (Dune, Popcorn és hasonlók) házimozi célokra lettek kitalálva, nem kifejezetten minőségi audio lejátszásra. A multimedia képességeik, szolgáltatásaik, az univerzalitásuk, a felhasználóbarát menürendszerük miatt méltán népszerűek, ezért némelyek, így én is játszadoztam velük, mit lehet kihozni belőlük. Tapasztalatom szerint - tudom ezzel többen nem fognak egyetérteni - némelyik modell normális kiszolgálással egész jó hangra képes. A külső tápos változatok annyival jobbak, hogy tápcserével sokat javul a hangjuk. A gyári kapcsi tápok felejtősek. HydraSound pl. gyárt testre szabott Zeusz tápokat, melyek jelentősen javítanak mind a kép, mind a hangminőségükön. E mellett egy jóféle külső Dac további kellék, mivel a "sajáthangjuk" elég szerénynek mondható. A HDD-t gyomrukba fogadó egyedek szerintem jobb választás, mivel így az USB kábel/csati kimaradhat a történetből - ha vinyóról történik a lejátszás -, ami tapasztalatom szerint jobb hangot eredményez. (Informatikusok biztos mosolyognak. ) Szóval jó magam belső HDD-ről javaslom a lejátszást, ha lehet alacsony fordulatszámú Eco merevlemezről, kevésbé rezeg és melegszik, mint a sima 7200-esek. Egyszer teszteltem WD 1TB hagyományos merevlemezt Samsung Eco 1,5TB 5400-et pörgővel. Feleségem szerint is (aki teljesen elfogulatlan) hallhatóan jobban szólt a Dune Smart D1 az utóbbival. Mindezt tapasztalatból írom, mások majd leírják a másmilyen véleményüket..., magam részéről nem szeretnék vitába belefolyni. Ha gondolod tegyél próbát. Az említett "apróságok" sokat lendítenek a hangjukon. Természetesen egy adott szintig van ennek értelme. Komolyabb hálózati audio lejátszókkal ill. audio PC-kel nem lesz versenyképes. Viszont ha vékony a buksza, és valaki egy készüléket akar tartani fájl alapú video/audio célokra, sztem ez is járható út. Remélem tudtam segíteni.
.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Hálózati audio lejátszók

A Bodor Audio PC ennyivel jobb a Himedia-nál.No akkor még egy csavar! 

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: audioline »

Egy Himedia Q10 pro-t használtam zene és filmlejázszásra a NAS-ról. A Himedia egy noname hdmi kábellel volt a procihoz kötve.
Aztán megvettem a Bodor Audio PC-t (dupla alaplapi órajel generátorral, lineáris tápolással, stb.) amit ugyanazzal a noname hdmi kábellel kötöttem a procihoz.

A hangminőség jelentősen javult (dinamika, részletesség, stb.), jól hallható volt a változás.

Én nem vitázni szeretnék, csupán szívesen venném, ha valaki elmagyarázná, mi lehet a fizikai oka a hallott különbségnek.

A Bodor Audio PC ennyivel jobb a Himedia-nál.
.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Alapvetően a szkeptikusok közé tartozom a digitális kábelek közötti különbség terén. Azt viszont nem értem a mai napig, hogy mi lehet a fizikai magyarázata a következő esetben a hangminőség javulásnak:

Egy Himedia Q10 pro-t használtam zene és filmlejázszásra a NAS-ról. A Himedia egy noname hdmi kábellel volt a procihoz kötve.
Aztán megvettem a Bodor Audio PC-t (dupla alaplapi órajel generátorral, lineáris tápolással, stb.) amit ugyanazzal a noname hdmi kábellel kötöttem a procihoz.

A hangminőség jelentősen javult (dinamika, részletesség, stb.), jól hallható volt a változás.

Én nem vitázni szeretnék, csupán szívesen venném, ha valaki elmagyarázná, mi lehet a fizikai oka a hallott különbségnek.

túl sok minden beleszól a hangzásba ahoz hogy azt egyszerüen el lehessen magyarázni, a kábel csak egy kisebb része,de az is számit bizonyos szint fölött. 

Azért mert valami "digitális" egyáltalán nem jelenti a tökéletességet, sőt az egyre magassab frekvencia csak ujjabb probléma. lásd kamu 24bit/192Khz. kb 2 bittel tudd többet mint egy normálisan megépitett 16 bittes 30 éves dac.
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Alapvetően a szkeptikusok közé tartozom a digitális kábelek közötti különbség terén. Azt viszont nem értem a mai napig, hogy mi lehet a fizikai magyarázata a következő esetben a hangminőség javulásnak:

Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 374

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Sajnos Duet-et nem ismerem, viszont nem túl drága alternatívák léteznek.

A spotify kliens elfut például egy raspberry pi minigépere feltelepíthető volumio szoftveren is.

A raspberry pi usb kimenete eleg gagyi, így én vennék rá egy hifiberry digi kártyát. Ez egy kis DIY megoldás megáll kb 25 000 huf körül.

Ennél egyszerűbb - lifestyle -
megoldás lehet a yamaha 50e ft os WXAD 10 cucca.

Szeretném fejleszteni a rendszert otthon. Szeretem a Duet-et, de a család szeretne Spotify-ról is hallgatni.Telefon vagy tablet küles kimenete pedig nem a legjobb...
Van a Roon-on kívül olyan általálnos szoftver/szerver alkalmazás, ami kiszolgálja Duet-et (is)?
A Roon nagoyn drága nekem és nem tennék mögé egy i5 vagyi7-es gépet.

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 175

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Saughassy »

Tökéletesen igazad van. Mi szükség van havonta a TCP/IP protokoll mindenható istenség dicsőítésére?
Ennyit igazán megérdemel, ha már neki köszönhetően ennyi digitális analfabéta kap esélyt a tanulásra. Kár, hogy nem élnek vele.

Gyuri108
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Gyuri108 »

A rendszerem jelenleg: Oppo 105D forrás,Bladelius Thorr III Novitas integrált,JmLab Electra 920 hangsugárzók,Wireworld közép és felsőkategóriás táp,összekötő és hangfalkábelek,PS Audio Juice Bar elosztó,Synology DS214 play nas,Wireworld Starlight CAT8 erthernet kábel,egy hazai hirdető által gyártott tápegység(40 ezerért készült),az is Wirewor
ld Eclipse 7-el táplálva,Usher négypolcos high end hifiállvány.

Szerintem az Oppo 105D a ludas a problémádban; szerintem nem igazán jó hálózati audió lejátszásra. Magánlevelezésben egy fórumtársunk pont ilyen Oppora panaszkodott, nála lejátszócsere lett a dolog vége. Én a helyedben - megtartva a NAS-t - kipróbálnék 1-2 jó hálózati audió lejátszót, mielőtt drasztikus lépésre szánnám el magam. 

Gyuri108
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Gyuri108 »

Annyira gáz, hogy ezeket a köröket újra és újra kb. havonta újra le kell futni...
Tökéletesen igazad van. Mi szükség van havonta a TCP/IP protokoll mindenható istenség dicsőítésére?

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3313
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: alto »

Na azért kíváncsi vagyok rá.
Lesz majd bent nálad?

Bár nem engem idéztél de akár magamra is vehetném mert én dobtam fel a D1 kapcsán a táp csere dolgot.
Nagyon messze áll a kütyüzés zene terén tőlem, a D1-et egyenesen egy aktív rendszerbe kötöm XLR csatikkal. Ennél egyszerűbben nem nagyon lehet megoldani  a zenehallgatást. 

Igen tervezem én is a cserét.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Hicks
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 22

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Hicks »

A D2 tápja teljesen új, áttervezett egység.

Na azért kíváncsi vagyok rá.
Lesz majd bent nálad?

Ez van, nem mindenkinek tetszik, ha nem lehet kütyüzni

Bár nem engem idéztél de akár magamra is vehetném mert én dobtam fel a D1 kapcsán a táp csere dolgot.
Nagyon messze áll a kütyüzés zene terén tőlem, a D1-et egyenesen egy aktív rendszerbe kötöm XLR csatikkal. Ennél egyszerűbben nem nagyon lehet megoldani  a zenehallgatást. 

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1707

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Ez van, nem mindenkinek tetszik, ha nem lehet kütyüzni

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3313
Kapcsolat:

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: alto »

Ha valaki azt tapasztalta, hogy a NAS tápcsere javított (módosított) a hangon akkor természetesen én elfogadom és vitatkozni felesleges is lenne, csak magam sem értem, mint a cat kábel cserét sem. Csomagok jönnek-mennek, az átvitel 100%-ban meg kell egyezzen az adó és a fogadó oldalán. Ráadásul nem real time-ban történik a lejátszó oldalán a feldolgozás, hanem puffer-ben tárolódnak az adatok és várnak a sorukra tehát kiolvasási kényszer nélküli a lejátszás. D1-es Lumin esetében ha jól emlékszem a hálózati kábel kihúzása után 20-30 másodpercig simán szól a zene. Tehát ha elég gyors vagy kábelcserében akkor menet közben cserélve hallani kellene különbséget .  

CD adat olvasás és írás esetén azért lehet különbség a hordozó anyagában amit te tudsz írni lemez és azon lemez között ami gyári (reagálva arra, hogy miért van különbség a digitális anyagok között). 
Továbbá a kiolvasás sem olyan egyszerű, sok a befolyásoló tényező. Legalapvetőbb a karc és a kosz az adathordozón. 
Nem lehet technikailag összehasonítani a CD-t mint digitális adathordozót és az arról történő digitális adatkiolvasást egy viszonylag zárt NAS-hálózati lejátszós rendszer digitális kiolvasásával. SOHA nem állítottam, hogy az egyik jobb mint a másik és ilyet nem is tennék!   

A D2 teljesen elkerülte a figyelmemet (ennyire nincs vásárlási kedvem, és ennyire meg vagyok elégedve a D1 modellel). Csak a feketesége miatt kellene, de ez nyilván nem lehet vásárlási érv a jelenlegi lejátszóm ellen .
Ha azt a vacak tápot tették csak simán bele mint ami a D1 mellé volt akkor az nem jó. Sokan azért vették a D1-et, hogy később másik külső táppal dobjanak rajta, (én is).   

Nem biztos, mert külső táppal lehet tuningolni úgy, hogy a dobozba nem kell belenyúlni. Az újra ez nem igaz. Sokan vettek külföldön (is) D1-et és nem magasabb modellt Lumin-on belül ezért (ha nem volt szükség a HDMI és egyéb csatlakozóra). Sokkal jobb lejátszók is vannak egészen biztosan, de számomra tökéletes jelen  pillanatban, nem sokan akarják eladni. 

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1707

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Annyira gáz, hogy ezeket a köröket újra és újra kb. havonta újra le kell futni...

Hicks
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 22

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Hicks »

Ha valaki azt tapasztalta, hogy a NAS tápcsere javított (módosított) a hangon akkor természetesen én elfogadom és vitatkozni felesleges is lenne, csak magam sem értem, mint a cat kábel cserét sem. Csomagok jönnek-mennek, az átvitel 100%-ban meg kell egyezzen az adó és a fogadó oldalán. Ráadásul nem real time-ban történik a lejátszó oldalán a feldolgozás, hanem puffer-ben tárolódnak az adatok és várnak a sorukra tehát kiolvasási kényszer nélküli a lejátszás. D1-es Lumin esetében ha jól emlékszem a hálózati kábel kihúzása után 20-30 másodpercig simán szól a zene. Tehát ha elég gyors vagy kábelcserében akkor menet közben cserélve hallani kellene különbséget .  

CD adat olvasás és írás esetén azért lehet különbség a hordozó anyagában amit te tudsz írni lemez és azon lemez között ami gyári (reagálva arra, hogy miért van különbség a digitális anyagok között). 
Továbbá a kiolvasás sem olyan egyszerű, sok a befolyásoló tényező. Legalapvetőbb a karc és a kosz az adathordozón. 
Nem lehet technikailag összehasonítani a CD-t mint digitális adathordozót és az arról történő digitális adatkiolvasást egy viszonylag zárt NAS-hálózati lejátszós rendszer digitális kiolvasásával. SOHA nem állítottam, hogy az egyik jobb mint a másik és ilyet nem is tennék!   

Így van, a D1 gyártása megszűnt, az utód a Lumin D2, a D1 eredeti árán. Gyorsabb processzor, feljavított és immár belső tápegység, valamivel nagyobb ház.

A D2 teljesen elkerülte a figyelmemet (ennyire nincs vásárlási kedvem, és ennyire meg vagyok elégedve a D1 modellel). Csak a feketesége miatt kellene, de ez nyilván nem lehet vásárlási érv a jelenlegi lejátszóm ellen .
Ha azt a vacak tápot tették csak simán bele mint ami a D1 mellé volt akkor az nem jó. Sokan azért vették a D1-et, hogy később másik külső táppal dobjanak rajta, (én is).   

Az fogja megszívni aki egy régebben vett D1 -et akar majd eladni mert csak áron alul fog sikerülni.

Nem biztos, mert külső táppal lehet tuningolni úgy, hogy a dobozba nem kell belenyúlni. Az újra ez nem igaz. Sokan vettek külföldön (is) D1-et és nem magasabb modellt Lumin-on belül ezért (ha nem volt szükség a HDMI és egyéb csatlakozóra). Sokkal jobb lejátszók is vannak egészen biztosan, de számomra tökéletes jelen  pillanatban, nem sokan akarják eladni. 

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”