Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sziasztok!
USB-s erősítőkkel kapcsolatban kérdeznék.
Általában a leírások csak "USB mass storage device class" eszközt engednek (nekem ez pendriveot jelent) és nem javasolnak külső USB-s HDD csatlakozását. Ez egyedül a nagyobb áramfelvételük miatt van, vagy van más oka is, ami miatt esetleg nem tudnák kezelni?
Kettős oka van: az egyik a nagyobb áramfelvétel. Láttam már visszahozott leégett tápegységű erősítőt, aminek az oka külső, tápegység nélküli merevlemez csatlakoztatása volt. A gyártók külön fel szokták hívni erre a figyelmet. Mondanom sem kell, hogy ez nem garanciális hiba.
A másik ok pedig az, hogy egy nagyobb merevlemezen lévő rengeteg file és könyvtárstruktúra kiolvasása elég sokáig tart az ilyen gépekben lévő tipikusan kis teljesítmény processzoroknak.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Általában a leírások csak "USB mass storage device class" eszközt engednek (nekem ez pendriveot jelent) és nem javasolnak külső USB-s HDD csatlakozását. Ez egyedül a nagyobb áramfelvételük miatt van, vagy van más oka is, ami miatt esetleg nem tudnák kezelni?
Kettős oka van: az egyik a nagyobb áramfelvétel. Láttam már visszahozott leégett tápegységű erősítőt, aminek az oka külső, tápegység nélküli merevlemez csatlakoztatása volt. A gyártók külön fel szokták hívni erre a figyelmet. Mondanom sem kell, hogy ez nem garanciális hiba.
A másik ok pedig az, hogy egy nagyobb merevlemezen lévő rengeteg file és könyvtárstruktúra kiolvasása elég sokáig tart az ilyen gépekben lévő tipikusan kis teljesítmény processzoroknak.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Sztereó erősitők
Üdvözlet mindenkinek!
Az erdő legmélyén járok...eltévedtem.
Segítséget kérnék...
JBL L50 -hez keresnék erősítőt, mit ajánlatok?
Jelenleg egy Sony TA-F3000ES van kinézőben, de meggyőzhető vagyok más felől.
Mit gondoltok, mi illik ehhez?
HK erősítőt nem szeretnék, mert csak feketében van, ezüstöt preferálnám, meg a távirányíthatóság se lenne hátrány.
- Denonavr
- Fórumlakó
- Értékelés: 277
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Valakinek nincs véletlen valamilyen régebbi Rotel integráltja kölcsönbe csak 1-2 napra kipróbálásra itt Hajdú Biharban vagy Debrecen környékén?
Nyilván nem ingyen
Kiegészíteném bármilyen Marantz vagy Nad típussal.
Dunaudio Sing4you, TMP Classic, Allo digione signature, Heed Dactilus,
- Denonavr
- Fórumlakó
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Valakinek nincs véletlen valamilyen régebbi Rotel integráltja kölcsönbe csak 1-2 napra kipróbálásra itt Hajdú Biharban vagy Debrecen környékén?
Nyilván nem ingyen
- Denonavr
- Fórumlakó
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Vásároltam egy Harman Kardon HK 870 végfokot, egy igen kellemes 1985-ös tranzisztoros téma. A tápkondenzátorok puklisak 10000m 63v 4db van benne. Mit ajánlatok? Ne foglalkozzak vele, amíg nincs brumm, vagy egy 32 éves kondit illik cserélni, ha még nem volt. Mire érdemes és hol szerzem be? Természetesen hozzáértővel cseréltetném.
üdv.
Szia!
Én hasonló helyzetben voltam egy Rotel végfoknál. A 15000uF kondik csak 6-7000uF-ot tudtak felpúposodva. Én kicserélném a helyedben. Nekem sikerült olyat rendelnem, amilyenek benne voltak, de érdemes a jobb nevűek közül válogatni: Rubicon, Elna stb.
Hallható volt a különbség a csere után.
- lacimaci77
- Nincs visszaút
- Értékelés: 14
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Vásároltam egy Harman Kardon HK 870 végfokot, egy igen kellemes 1985-ös tranzisztoros téma. A tápkondenzátorok puklisak 10000m 63v 4db van benne. Mit ajánlatok? Ne foglalkozzak vele, amíg nincs brumm, vagy egy 32 éves kondit illik cserélni, ha még nem volt. Mire érdemes és hol szerzem be? Természetesen hozzáértővel cseréltetném.
üdv.
Forrás: Raspberry PI 4B + Allo Digione + Rune Audio; Erősítő: DIY végfok; Hangsugárzó: Revel Performa M20; DAC: Topping D90 MQA előfok/DAC Kábelek: Crystal Cooper hangfal és IC, AudioQuest Eagle Eye koax
Sztereó erősitők
Hát ez kimenő teljesítményben és hangminőségben is alatta van az SR10-nek.
Értelek, köszi.
Denon dra f109-ről mi a vélemény?
Sztereó erősitők
BARTIMEX AUDIO Honlap
Sztereó erősitők
A filmben lévő zenéket beleszámolhatjuk a zenehallgatásba is.
És akkor (33.3%-os zene-aránnyal számolva) nagyjából kijön a 100%.
Mégvalaki így %-os témakörben? Igazán örömteli volna a számomra, ha kérdésorientált válaszokat kapnék!
Sztereó erősitők
Hogy is van, ez? 60%+80%, az mifelénk, 140%.
A filmben lévő zenéket beleszámolhatjuk a zenehallgatásba is.
És akkor (33.3%-os zene-aránnyal számolva) nagyjából kijön a 100%.
Sztereó erősitők
Ha mégis új mellett döntenél, és kicsit meg tudod emelni a keretet, akkor a Cambridge Audio Topaz SR10-t javasolnám, van subkimenet, és az ebben az árkategóriában kapható erősítők többségével ellentétben egészen vállalható hangja van.
Sztereó erősitők
Ha mégis új mellett döntenél, és kicsit meg tudod emelni a keretet, akkor a Cambridge Audio Topaz SR10-t javasolnám, van subkimenet, és az ebben az árkategóriában kapható erősítők többségével ellentétben egészen vállalható hangja van.
Köszi a tippet! Ha nem lesz meggyőző alternatíva, azt hiszem ez lesz a befutó, nagyon szimpatikusnak tűnik.
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Sztereó erősitők
Én mindenképp szeretnék mellé subot is, akármennyire erős legyen anélkül is. 20nm-es szobába lesz kb 60% film/80% zene (trance, OST) hallgatása céljából.
Hogy is van, ez? 60%+80%, az mifelénk, 140%.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Sziasztok!
Sikerült hozzájutnom egy Canton GLE-409es hangfalpárhoz, ehhez szeretnék majd április elején használt sztereó erősítőt venni, kb 60k lesz a keret rá. Fontos lenne, hogy sub kimenete is legyen, és számítógépben lévő hangkártyára szeretném majd kötni (ezt is majd később szerzem be)
Mit tudnátok ajánlani?
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Sikerült hozzájutnom egy Canton GLE-409es hangfalpárhoz, ehhez szeretnék majd április elején használt sztereó erősítőt venni, kb 60k lesz a keret rá. Fontos lenne, hogy sub kimenete is legyen, és számítógépben lévő hangkártyára szeretném majd kötni (ezt is majd később szerzem be)
Mit tudnátok ajánlani?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Sztereó erősitők
A 140% nem tudom hogy jön össze...
De vágom!
60 körül csak nagy mákkal találsz olyan sztereót aminek dedikált sub kimenete van!
És ez mellé még az is gond hogy azok a subok amik tudnak érvényesülni és zenéhez is megfelelőek... na nem nagyon vannak 50 alatt!
Én most a helyedben gondolnék egy nagyot és keresnék egy Denon 3805, CA 540/640R vasat, jó választás lehetne!
Lehet fikázni, de szerintem ez a legjobb öszvér megoldás!
Elírás, 40% zene akart lenni, elnézést (kicsit kómás voltam még )
Köszönöm a tippet amúgy, április 10-e felé lesz aktuális, csak gondoltam idejében körbekérdezek.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Sztereó erősitők
Én mindenképp szeretnék mellé subot is, akármennyire erős legyen anélkül is. 20nm-es szobába lesz kb 60% film/80% zene (trance, OST) hallgatása céljából.A 140% nem tudom hogy jön össze... De vágom!
60 körül csak nagy mákkal találsz olyan sztereót aminek dedikált sub kimenete van!
És ez mellé még az is gond hogy azok a subok amik tudnak érvényesülni és zenéhez is megfelelőek... na nem nagyon vannak 50 alatt!
Én most a helyedben gondolnék egy nagyot és keresnék egy Denon 3805, CA 540/640R vasat, jó választás lehetne!
Lehet fikázni, de szerintem ez a legjobb öszvér megoldás!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Én mindenképp szeretnék mellé subot is, akármennyire erős legyen anélkül is. 20nm-es szobába lesz kb 60% film/80% zene (trance, OST) hallgatása céljából.
Bocs, a 3,70-es belmagasságot kifelejtettem, gondolom az azért elég nagy.
Sztereó erősitők
Miért kell sub?
Adatlap alapján (ha hihető) tud szólni a 2db 20cm-es...
Mekkora térbe lesznek, mik az elvárások?
Olyat keress aminek rendes (200watt felett) tápja van!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Mit tudnátok ajánlani?
Miért kell sub?Adatlap alapján (ha hihető) tud szólni a 2db 20cm-es...
Mekkora térbe lesznek, mik az elvárások?
Olyat keress aminek rendes (200watt felett) tápja van!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Vincent sv-226 első verziós. Van valakinek ezzel kapcsolatban személyes tapasztalata? 300 euro lenne az érte kért ár és erősen gondolkodok rajta.
Erősítő:Nelson Pass Aleph5 diy Hangfal:proac response 2.5 diy Hangfalkábel: qed xt40 Összekötő kábel:klotz xlr dac:Cayin idac6 Fejhallgató: shure srh440 Megjelenítő: Lg 55" led tv
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Mit tudnátok ajánlani?
Sztereó erősitők
Én is azok táborát erősítem,akik-saját tapasztalat alapján-rossz véleménnyel vannak róluk!
Gyuri
Szia,
mi volt a rossz tapasztalat?
Erősítő: harman/kardon HK 3270 RDS
Hangafal: Cerwin-Vega! E-310
Sztereó erősitők
Totel. Néhányan rosszakat mondnanak róla néha, nekem csak jó tapasztalatom van velük, és ehhez a márkához is értenek.
http://totel.hu/hifi-erosito-szerviz.html
Ránézek, köszönöm!
Sztereó erősitők
Szia esetleg a HK szakszerviz :http://www.invitone.hu/index.php/szerviz
Köszi, nemrég beszéltem velük... 5000 a bevizsgálás, de közölték azért hogy valószínű semmit se tudnak ők csinálni vele, mert a típushoz már nincs gyári alkatrész