Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

selkino
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: selkino »

erről van szó amúgy:

Littlez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Littlez »

Üdv!
Mint említettem korábban, a NAD 3155 utódja már úton van felém egy C352. Kicsit azért kutakodok a neten a témában.
Most látom hogy a 2x80W leadott teljesítmény ellenére csak 230W a felvett teljesítmény. Nekem ez olyan karcsúnak tűnik. A jelenlegi felhozatalból a C356 is 1.5A-t kér a konnektorból ugyanekkora teljesítményhez.
Az elődje pedig (C350) 2A-rel dolgozott 2x60W-hoz. Az öreg 3155 pedig 340W felvett teljesítménnyel gazdálkodik. (C320BEE pedig 1.5A)
Nyilván a hangja a lényeg, amit nem hallottam még, nem pedig a wattok. Azért kiváncsi vagyok nálam hozzáértőbb ember mit gondol erről, ebből érdemes bármire is következtetni? 

selkino
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: selkino »

Sziasztok!

Rotelekről szeretnék kérdezni, ha van egy kis ideje valamelyikőtöknek:

RC-1010
AB-1010

kombináció használtan, elvileg 8/10-es állapotban mennyit ér szerintetek, és milyen a hangja?

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: supravox »

Az önreklám mindig "büdös" , ezért kicsit félve szólok hozzá (és pont emiatt nem privát üzenetben kereslek, lehetőséget adva más fórumtársak esetleges pro- és kontra véleményeinek megosztására is...)

Szóval, ha meg tudjuk oldani a logisztikát (pécsi vagyok), szívesen felajánlom meghallgatásra az eladó YBA Design YA-201 erősítőmet. Tudomásom szerint Yves-Bernard André Focal-okat használ erősítői kifejlesztéséhez, úgy gondolom minőségben is partiban van az erősítő a hangsugárzóiddal.

(Ajánlatom bizonyos értelemben lehet, hogy korai, mivel az erősítőmre van egy érdeklődő, jövő héten kiderül, sikeres lesz-e az eladás. Ugyanakkor - megértésedet megköszönve - nem szeretnék kivárni, többször estem már két szék között a földre...)
Igen az YBA jó lehet:)Fontos hogy ne legyen csüves:)
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1317

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rotox »

...sikerült itt találnom egy Focal Aria 926-os frontpárt, ehhez illetve a zenei preferenciámhoz, pénztárcámhoz keresek erősítőt.

Az önreklám mindig "büdös"  , ezért kicsit félve szólok hozzá (és pont emiatt nem privát üzenetben kereslek, lehetőséget adva más fórumtársak esetleges pro- és kontra véleményeinek megosztására is...)

Szóval, ha meg tudjuk oldani a logisztikát (pécsi vagyok), szívesen felajánlom meghallgatásra az eladó YBA Design YA-201 erősítőmet. Tudomásom szerint Yves-Bernard André Focal-okat használ erősítői kifejlesztéséhez, úgy gondolom minőségben is partiban van az erősítő a hangsugárzóiddal.

(Ajánlatom bizonyos értelemben lehet, hogy korai, mivel az erősítőmre van egy érdeklődő, jövő héten kiderül, sikeres lesz-e az eladás. Ugyanakkor - megértésedet megköszönve - nem szeretnék kivárni, többször estem már két szék között a földre...)

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 373

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Focal Cobalt 816-hoz, ami a Te hangsugárzóidnak quasi elődje nekem Soner integrált és Heed Elixir/ Obelisk Si jó volt. Ezekkel jöttek elő normális, feszes, pontos mélyek.

Sziasztok,

szeretnék tanácsot kérni. Rendszerépítésbe kezdtem, de abszolút zöldfülű vagyok a Hifi világban, túlzottan nem is szeretnék bele merülni(viszont egy minőségi hangrendszert szeretnék összerakni). Hangsugárzó tekintetben már sikerült itt találnom egy Focal Aria 926-os frontpárt, ehhez illetve a zenei preferenciámhoz, pénztárcámhoz keresek erősítőt. Hosszú távon digitális formátumú zenéket, illetve bakelitet fogok hallgatni, stílust tekintve inkább a klasszikus zenéket(szimfonikus művek, operák, zongoradarabok, kamaraművek) jazzt és akusztikus zenéket kedvelem. Külföldi fórumokon ezeket az erősítőket ajánlották a Focal Aria 926-hoz: Rotel RA-1570, Onkyo A-9070, Rega Elex-R, Denon PMA-1520AE, Roksan Kandy K3, Cambridge Audio CXA80, Marantz PM-8005.
Szeretném a véleményeteket kérni, van-e tapasztalatotok ezekkel az erősítőkkel, illetve konkrétan az általam leírt célok megvalósításához szerintetek melyik erősítő lenne jó döntés?

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Véleményem ill tapasztalataim alapján ezek nem vállogatósak és többségük kiegyenlített hang.
Kivételek mindig vannak, és a mai készülékeknek már karakterük sincsen...
Mellesleg ezek a Sony minihifi dobozok annyira nem is voltak rosszak.

Egyébként az a legjobb ha az ember saját füle után megy, nem saját feje után!

Azért kérdeztem, mert gondoltam, mást is érdekelhet, ha másért nem, hát azért, mert ebből is tanul az ember.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2615

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: supravox »

Köszönöm a korábbi összefoglalót... ami izgatna az egy TA-F707ES, vagy 808ES. A pezsgő színű meg jól is nez ki Egyszer majd kipróbálok egyet Nem vagyok egy sony fan,de egy barátom komoly rendszert rakott össze sony es szériából egy 946 Focal Electra elé.Meg kell mondjam nagyon komolyan szól a felszerelés.
Nem fogsz csalódni.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Az-X
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Az-X »

Köszönöm a korábbi összefoglalót... ami izgatna az egy TA-F707ES, vagy 808ES. A pezsgő színű meg jól is nez ki Egyszer majd kipróbálok egyet

ascorbicum
Isten Hozott! :)

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ascorbicum »

Sziasztok,

szeretnék tanácsot kérni. Rendszerépítésbe kezdtem, de abszolút zöldfülű vagyok a Hifi világban, túlzottan nem is szeretnék bele merülni(viszont egy minőségi hangrendszert szeretnék összerakni). Hangsugárzó tekintetben már sikerült itt találnom egy Focal Aria 926-os frontpárt, ehhez illetve a zenei preferenciámhoz, pénztárcámhoz keresek erősítőt. Hosszú távon digitális formátumú zenéket, illetve bakelitet fogok hallgatni, stílust tekintve inkább a klasszikus zenéket(szimfonikus művek, operák, zongoradarabok, kamaraművek) jazzt és akusztikus zenéket kedvelem. Külföldi fórumokon ezeket az erősítőket ajánlották a Focal Aria 926-hoz: Rotel RA-1570, Onkyo A-9070, Rega Elex-R, Denon PMA-1520AE, Roksan Kandy K3, Cambridge Audio CXA80, Marantz PM-8005.
Szeretném a véleményeteket kérni, van-e tapasztalatotok ezekkel az erősítőkkel, illetve konkrétan az általam leírt célok megvalósításához szerintetek melyik erősítő lenne jó döntés?

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Nekem ez azért nagyon tetszett

...viszont Sony erősítőt jót még nem hallottam az utóbbi 40 évben... 

longkft.hu/audioblog/

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5244

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Szerintem inkább 80-as évekbeli Luxman, Sansui, esetleg Sony erősítőket. Persze, szakműhelyben átnézetni potikat, kondikat és ha kell, cseréltetni.
Ja, a Luxman csöves erősítők tényleg jók, a félvezetősöket viszont inkább hanyagoljuk. A Sansui időnként egész jó cuccokat gyártott, viszont Sony erősítőt jót még nem hallottam az utóbbi 40 évben...

medekedem
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: medekedem »

200-as keretből már lehet keresgélni!
Mi az amit eddig használtál, hallottál?
Nem nagyon hallgattam semmilyet eleddig. Nem ismerem egyiket sem. Nem akarnám bontogatni elő, végfok+dac mert az sokba fájna. Egy megbízható integrált dac os, bowershez passzoló erősítőt keresek pc,tv és mobil lenne a forrás. CA cxa60, onkyo R-N855s,Marantz pm 7005 ,vincent audio sv400 amit néztem eddig

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 471
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: stx »

Miért ezeket keresse?

Szerintem inkább 80-as évekbeli Luxman, Sansui, esetleg Sony erősítőket. Persze, szakműhelyben átnézetni potikat, kondikat és ha kell, cseréltetni.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Miért ezeket keresse?Véleményem ill tapasztalataim alapján ezek nem vállogatósak és többségük kiegyenlített hang.Kivételek mindig vannak, és a mai készülékeknek már karakterük sincsen...
Mellesleg ezek a Sony minihifi dobozok annyira nem is voltak rosszak.

Egyébként az a legjobb ha az ember saját füle után megy, nem saját feje után!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

köszi. Én is vennék csak 200 a keret erősítőre. Ha ügyesebben betudnád osztani ne tartsd magadban légyszi.200-as keretből már lehet keresgélni! 
Mi az amit eddig használtál, hallottál?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Szerintem valami régebbi Pioneer-t, Denont keress.
Miért ezeket keresse?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

medekedem
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Pl Rotel RA 12-t.
Tulajdonképpen bármi lehet...
De én vennék egy integráltat és külön dac-ot.
köszi. Én is vennék csak 200 a keret erősítőre. Ha ügyesebben betudnád osztani ne tartsd magadban légyszi.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Végül egy C352 lett from England.  Remélem beválik.
Majd ìrd le!

Littlez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Littlez »

Köszi! Igen tudom hogy jók álltalában a NAD-ok. Konkrétan a 317 esen agyalok. Olvasgattam hogy volt valami konstrukciós hiba ezzel a tipussal. Betegágyat meg nem szívesen vennék, hogy aztán a szervizet járjam vele.
Bár a puding próbája az evés....

Végül egy C352 lett from England.  Remélem beválik.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Használt erősítőt szeretnék venni a régi Sony hangfalaimhoz.(20-25 ezerért)
Mit ajánlanátok?...
Ezzel volt hajtva:
MHC-RX900
Köszi!

Szerintem valami régebbi Pioneer-t, Denont keress.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Sziasztok. Érdeklődnék hogy b&w 685s2 elé melyik dac os integrált erősítőt érdemes kötni? 200ezer a plafon. Köszönettel.
Pl Rotel RA 12-t.
Tulajdonképpen bármi lehet...
De én vennék egy integráltat és külön dac-ot.

medekedem
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Sziasztok. Érdeklődnék hogy b&w 685s2 elé melyik dac os integrált erősítőt érdemes kötni? 200ezer a plafon. Köszönettel.

Sachse
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Sachse »

Jól érzem én azt, hogy ez egy ilyen mini-hifitorony jellegű dolog?
igen az volt

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

Ezzel volt hajtva:
MHC-RX900

Jól érzem én azt, hogy ez egy ilyen mini-hifitorony jellegű dolog?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”