Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: zz7 »

** AZ, hogy ebből az ember milyen rendszert épít, azon tud e mindenféle számára kedvelt műfajt meghallgatni, nos az valóban más kérdés. Ahhoz több minden kell és illik is tudni, mint audio eszközöket ad-hoc összekötögetni. Ha erre (is) gondoltál esetleg...
>

Így van szerintem is. És igen, gondoltam erre is.
És ezeken kívül, vagy talán mellette néha nagyon jó és valódi előre és nem csak oldalirányú lépéseket segítő dolog tud lenni, ha az ember elmegy és élő zenéket is hallgat, többféle műfajban is, hangosítva, hangosítás nélkül is. És persze nem árt saját magunkban is tisztázni mit is szeretünk ebben az egészben, mi az amiért jó nekünk ez az egész zene, zene reprodukció, zene hallgatás dolog. Tudom ezek a legalapabb kérdések, de sokszor látom, hogy vannak akik évek óta hifi útkeresnek, de ezeket az alap kérdéseket még nem tették fel és nem válaszolták meg saját maguknak.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Szerintem ez a fajta megkülönböztetés nem csak az emberek miatt van, hanem sajnos a rossz hifi berendezések miatt is, talán áraktól teljesen függetlenül. Jellemzően a legtöbb high-end berendezésen nem lehet meghallgatni egy Metallica-t, mert egyszerűen nem jó.
Érdekes, koncerteken (akár hangosított, akár akusztikus) és zenei műfajoktól függetlenül ilyen jellegű dolgok soha eszembe nem jutottak sosem amiket a hifi, high-end produkálni tud ezekben a kérdéskörökben is. Az én szememben ezek nem erények vagy hangzás és igény milyensége kérdések, hanem hibák. Egy igazán jó hifi berendezésnek ugyanúgy kellene tudnia a rock, metált is, mint a lány gitárral finoman megzengetve audiofil hangzásokkal, tónusokkal nyakon öntve fajta hangfelvételt.

Már megint off-olunk, bocs!

Jellemzően a legtöbb high-end berendezésen nem lehet meghallgatni egy Metallica-t, mert egyszerűen nem jó.

Ez megint olyan dolog, hogy Ki Mit Mennyit és Hogyan tapasztalt, de ez véleményem és tapasztalataim szerint kevésbé van így. Sokkal inkább a felvett műsor, az énekesek, a hangszerek és zenekeltő eszközök, stb., maga a forrás hordozó média és a forrás felvétel milyensége határozza ezt meg, (és az ember aki a frontot majd rendszerbe illeszti**) és nem a High-end Front berendezés. Azokon a legkevésbé szokott ez múlni, hovatovábbnem igaz az is, hogy sok színvonaltalan, ár/értékben 'katasztrófális' ún. Hype-End van... kábé annyi, mint amennyi az alap és középkategória selejtje... De ez nem csak a metallicán derül ki!

De miért is kellene mindennek JÓNAK lennie?? Akkor mi lenne a kereskedelemmel??

** AZ, hogy ebből az ember milyen rendszert épít, azon tud e mindenféle számára kedvelt műfajt meghallgatni, nos az valóban más kérdés. Ahhoz több minden kell és illik is tudni, mint audio eszközöket ad-hoc összekötögetni. Ha erre (is) gondoltál esetleg...
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Igen érdekes momentum a hifiben, hogy vannak olyan méregdrága komponensek, amik egyrészt műszakilag abszolút rendben vannak, másrészt egy hasonlóan drága és rendben levő cuchoz képest egészen eltérően szólnak, adott hallgatóban egész más hangulatot keltenek. Vajon mi lehet az oka??
Hát az, hogy míg egyes emberek az adrenalinszintjüket szeretnék megemelni a zenehallgatás segítségével, míg mások a stressz elől menekülnének a minél nagyobb nyugalmat sugárzó zenereprodukiós berendezések világába.
E kettősséget egyetlen berendezés sem szeli át, azaz mindig lesz olyan, akinek az egyik tetszik és a másik nem, és fordítva... Ezen ne tessék ezentúl csodálkozni. Bizonyos cégek (pl. Nelson Pass) ezt felismerve olyan sorozatokat gyártanak, amelyek qrvára nem hasonlítanak egymásra, de mindkét csoport megtalálhatja ideálját.
Van egy harmadik fajta kuncsaft, -ez a legnehezebb dió-, aki valójában nem tudja, mit is akar. Na ők bőszen csereberélnek akár hetente...
Bocs az offért...

Szerintem ez a fajta megkülönböztetés nem csak az emberek miatt van, hanem sajnos a rossz hifi berendezések miatt is, talán áraktól teljesen függetlenül. Jellemzően a legtöbb high-end berendezésen nem lehet meghallgatni egy Metallica-t, mert egyszerűen nem jó.
Érdekes, koncerteken (akár hangosított, akár akusztikus) és zenei műfajoktól függetlenül ilyen jellegű dolgok soha eszembe nem jutottak sosem amiket a hifi, high-end produkálni tud ezekben a kérdéskörökben is. Az én szememben ezek nem erények vagy hangzás és igény milyensége kérdések, hanem hibák. Egy igazán jó hifi berendezésnek ugyanúgy kellene tudnia a rock, metált is, mint a lány gitárral finoman megzengetve audiofil hangzásokkal, tónusokkal nyakon öntve fajta hangfelvételt.

Már megint off-olunk, bocs!

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Sajnos elég sok gyártó elköveti azt az alapvető hibát,hogy nem építi be gyárilag az IEC aljzatot,

1990-ben még nem volt nagy divat az IEC aljzat, főleg a Japánoknál.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6565

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Biztos vagy ebben? Én biztos nem tenném. Nem hiszem, hogy az aljzaton spóróltak volna ha lenne számottevő jelentősége. Lehet, hogy az általad írt előnyeit hangolnád el vele és akkor már megint egy másik készülékről beszélünk.

Sajnos elég sok gyártó elköveti azt az alapvető hibát,hogy nem építi be gyárilag az IEC aljzatot,pedig szerintem szériagyártásnál gyakorlatilag szinte nulla lenne a plusz költsége.Én a régebb cd játszómba is beleépítettem,a tunerembe is, és a nemrég hozzámkerült cd játékos sem bírta két hétnél tovább nélkülözni.Igaz nem Furutech aljzat hanem csak egy Schurter,de meglepő milyen változást tud okozni egy jól eltalált tápkábel.Persze lehet azzal is jó és rossz irányba indulni-és így elhangolni a rendszert valamelyest,de véleményem szerint mindenképpen megéri ez az utólagos kis korrekció,és ha szépen van megcsinálva akkor eladáskor sem csökkenti az esélyeket.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Teljesen biztos vagyok abban, hogy jelentősen korláűtozza a tudását a gyári madzag, de abban igazad van, hogy másfelé hangolódna a gép a Trnasparenttel, s ismát másfelé egy Nordosttal.

Természetesen ezek első benyomások a saját rendszeremben. Egyik ismerősöm rendszerében az Arcam sokkal gyengébbnek bizonyult, a rendszer-szinergia, a felhasználó prioritásai sokat számítanak.
- valamelyik lejátszó eladó lesz itt, az biztos-

Igen érdekes momentum a hifiben, hogy vannak olyan méregdrága komponensek, amik egyrészt műszakilag abszolút rendben vannak, másrészt egy hasonlóan drága és rendben levő cuchoz képest egészen eltérően szólnak, adott hallgatóban egész más hangulatot keltenek. Vajon mi lehet az oka??
Hát az, hogy míg egyes emberek az adrenalinszintjüket szeretnék megemelni a zenehallgatás segítségével, míg mások a stressz elől menekülnének a minél nagyobb nyugalmat sugárzó zenereprodukiós berendezések világába.
E kettősséget egyetlen berendezés sem szeli át, azaz mindig lesz olyan, akinek az egyik tetszik és a másik nem, és fordítva... Ezen ne tessék ezentúl csodálkozni. Bizonyos cégek (pl. Nelson Pass) ezt felismerve olyan sorozatokat gyártanak, amelyek qrvára nem hasonlítanak egymásra, de mindkét csoport megtalálhatja ideálját.
Van egy harmadik fajta kuncsaft, -ez a legnehezebb dió-, aki valójában nem tudja, mit is akar. Na ők bőszen csereberélnek akár hetente...
Bocs az offért...

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Biztos vagy ebben? Én biztos nem tenném. Nem hiszem, hogy az aljzaton spóróltak volna ha lenne számottevő jelentősége. Lehet, hogy az általad írt előnyeit hangolnád el vele és akkor már megint egy másik készülékről beszélünk.

Teljesen biztos vagyok abban, hogy jelentősen korláűtozza a tudását a gyári madzag, de abban igazad van, hogy másfelé hangolódna a gép a Trnasparenttel, s ismát másfelé egy Nordosttal.

Természetesen ezek első benyomások a saját rendszeremben. Egyik ismerősöm rendszerében az Arcam sokkal gyengébbnek bizonyult, a rendszer-szinergia, a felhasználó prioritásai sokat számítanak.
- valamelyik lejátszó eladó lesz itt, az biztos-
Naim-ZU

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

de a gyári tápkábele sokban korlátozza a teljesítményt sajnos. Ha megveszem, akkor biztos bele kell építeni egy aljzatot.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Egy rövid beszámoló a két cd játszóról:
Arcam Alpha 7 SE Sorbotheme alátéttel,s Transparent Powerlink Super tápkábellel, kontra mezei Sony X77ES.
Ha hifis szempontok szerinti hangképet nézzük, akkor a Sony magasai erőteljesebbek, tisztábbak, részletezőbbek, a középtartomány hasonló, mélyben vastagabb az Arcam. Egyértelműen precízebb a Sony, az arcam viszont teltebb, hosszabban hallgatható. Persze a Transparent tápkábel új ára 110 körül van, ami nagyon sokat dob az Arcamon, így az jelentős előnnyel indult.
Itthon eddig nem hallottam ennyire precíz, s részletes magastartományt, ami magával ragadó, de a gyári tápkábele sokban korlátozza a teljesítményt sajnos. Ha megveszem, akkor biztos bele kell építeni egy aljzatot.

Ezek első benyomások csak pár óra után, még árnyaltabb lesz a helyzet a következő napokban.
Naim-ZU

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Cd játszók

Erre kívácsi vagyok én is,egy ismerős pont most kérdezte,hogy érdemes-e lecserélni egy ES szériás Sonyt vmi hanyattos Pio-ra.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Na hozzám került meghallgatásra a Sony egyik legjobb cd pörgettyűje, az X77ES, kíváncsi vagyok, hogy mit tud a rendszerem egy ilyen géppel. Bár sajnos a tápkábel nem cserélhető, így az Arcam jelentős előnnyel indul, mivel abban elég jó Transparent van.
Na beszámolok majd, ha érdekel valakit.

Engem érdekel.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Na hozzám került meghallgatásra a Sony egyik legjobb cd pörgettyűje, az X77ES, kíváncsi vagyok, hogy mit tud a rendszerem egy ilyen géppel. Bár sajnos a tápkábel nem cserélhető, így az Arcam jelentős előnnyel indul, mivel abban elég jó Transparent van.
Na beszámolok majd, ha érdekel valakit.
Naim-ZU

Vendég

Cd játszók

Kérj meg valakit, ha nem tudsz neten vásárolni.

http://cgi.ebay.com/NuForce-uDAC-2-blac ... 2eb31506ba

http://cgi.ebay.com/NuForce-uDAC-2-red- ... 2eb31507e0

Üdv

Ja, és ez már 96khz/24bit változat

OFF
ez topicot tévesztett, mit össze kerestem ezért nem találta a DAC topicban

Vendég

Cd játszók

Mivel nem vált be az srpp kapcsolás a Philips CD-ben, ezért előerősítő lett belőle.
Néhány kép érdekesség képen:
http://tamaslap.5mp.eu/web.php?a=tamaslap&o=guxlETyCqA

Vendég

Cd játszók

Kérj meg valakit, ha nem tudsz neten vásárolni.

http://cgi.ebay.com/NuForce-uDAC-2-blac ... 2eb31506ba

http://cgi.ebay.com/NuForce-uDAC-2-red- ... 2eb31507e0

Üdv

Ja, és ez már 96khz/24bit változat

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Cd játszók

Ne bírom megállni: toti71 és tonee73 hát nem fura ez a Nagykőrös........................
Na mindegy nem feltételezek semmit!!!!!!!!!!!!!
Én sem most jöttem le a falvédőről

Nem kell feltételezni semmit,mics itt titok.Nagyon jól ismerjük egymást,egymás ízlését és cuccát.Nem kell rajta csodálkozni,hogy képben van az adott dologgal kapcsolatban.Egyébként akkor itt nézelődj,hogy maradjunk a cd játszóknál:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... try1078914
Részemről lezárva,mint ahogy azt privátban írtam is.

toti71
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: toti71 »

No, akkor a lakásodban van 160.000-170.000Ft ha mindent rászámolsz!!
A leírás szerint NEM eredeti állapotú a gyári fix tápkábel lett cserélve és ebben is volt lézercsere ez sem eredeti gyári állapotú!!

Részemről ennyi, ÉN is befejeztem.

Kérhetném haggyuk a személyeskedést!

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

wartam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 61

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: wartam »

No, akkor rákérdeztem Tóninál a CD11 LE-re, ami lézercserés volt, tehát nem eredeti, a belinkelt készülék is most 132 ezer körül áll, és leírás szerint "original".

Részemről ennyi, ÉN befejeztem.

No, akkor a lakásodban van 160.000-170.000Ft ha mindent rászámolsz!!
A leírás szerint NEM eredeti állapotú a gyári fix tápkábel lett cserélve és ebben is volt lézercsere ez sem eredeti gyári állapotú!!

Részemről ennyi, ÉN is befejeztem.

wartam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Természetesen ismerjük egymást, amit írtam az az ÉN SAJÁT véleményem. Nem "utazom" Marantz-ban, nem érdekel annyira, inkább más készüléket választanék (pl μΩ stage 6-ot) ebben az ársávban, de ez az ÉN véleményem.

O.K értem!
Részemről minden rendben!! Köszönöm, hogy a félreértéseket ilyen gyorsan tisztázni tudtuk!

Hát igen a jó kis stage6 volt hozzá szerencsém imádni való masina

toti71
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Egy kis valós infó mennyiért lehet hozzájutni a MARANTZ CD11 LE. lejátszóhoz.
Hogy itt mennyit adnának érte az szerintem nem igazán lényeges sőőőőőőőőőőőőőőőőt!!!!!!!!!!!!!!!!

http://cgi.ebay.de/Marantz-CD-11-LE-Zer ... 2560b43b37

No, akkor rákérdeztem Tóninál a CD11 LE-re, ami lézercserés volt, tehát nem eredeti, a belinkelt készülék is most 132 ezer körül áll, és leírás szerint "original".

Részemről ennyi, ÉN befejeztem.

zene:
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)

toti71
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Ne bírom megállni: toti71 és tonee73 hát nem fura ez a Nagykőrös........................

Természetesen ismerjük egymást, amit írtam az az ÉN SAJÁT véleményem. Nem "utazom" Marantz-ban, nem érdekel annyira, inkább más készüléket választanék (pl μΩ stage 6-ot) ebben az ársávban, de ez az ÉN véleményem.

zene:

wartam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

wartam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Egy kis valós infó mennyiért lehet hozzájutni a MARANTZ CD11 LE. lejátszóhoz.
Hogy itt mennyit adnának érte az szerintem nem igazán lényeges sőőőőőőőőőőőőőőőőt!!!!!!!!!!!!!!!!

http://cgi.ebay.de/Marantz-CD-11-LE-Zer ... 2560b43b37

wartam
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cd játszók

Csak tájékozódásul: volt már itt a fórumon CD10 100eFt-ért; CD16 100 alatt, leutóbb DDL-nek volt fenn CD16 Exclusive 150 eFt-ért. Az árát meghatározza, az is hogy eredeti állapotú, vagy javítva volt. Nem hinném, hogy a mechanikához hozzá kellet volna nyúlni, mert, ha jól tudom alu öntvény, de lézert már lehet, hogy cseréltek benne (nem biztos).
ÉN 100-nál többet nem igen adnék érte, ha eredeti(saját véleményem szigorúan), persze lehet hírdetni felette (fenti példák alapján max 120 - 130-ért), de kérdés meddíg szeretnéd a pénzt benne tartani.

Ezeket figyelembe venném a beszámításnál.

Köszi a választ na és persze az infót

toti71
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Egy kis segítségre lenne szükségem!!!!
Egy jó állapotú MARANTZ CD11 LE. mennyi a reális értéke és mennyire eladható??
Segítségeteket előre is köszönöm!!

Csak tájékozódásul: volt már itt a fórumon CD10 100eFt-ért; CD16 100 alatt, leutóbb DDL-nek volt fenn CD16 Exclusive 150 eFt-ért. Az árát meghatározza, az is hogy eredeti állapotú, vagy javítva volt. Nem hinném, hogy a mechanikához hozzá kellet volna nyúlni, mert, ha jól tudom alu öntvény, de lézert már lehet, hogy cseréltek benne (nem biztos).
ÉN 100-nál többet nem igen adnék érte, ha eredeti(saját véleményem szigorúan), persze lehet hírdetni felette (fenti példák alapján max 120 - 130-ért), de kérdés meddíg szeretnéd a pénzt benne tartani.

Ezeket figyelembe venném a beszámításnál.

zene:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”