Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Szerintem semmi köze a csöves meleg hangzáshoz. Nem olyan mint egy 845-ös pl-ul. Bekapcsolás után kb. 20perc múlva már szépen kibontakozik. Nagyon jól terhelhető (stabil) és valóban gyors, dinamikus, megfelelően részletes ( nem éteri tisztaságra gondolok itt). Kis hangerőn is élvezhető, dacára annak hogy a teljesítménye azért már nem kevés. Alkalmas problémásabb, (nehezen hajtható) dobozok meghajtására is. Jelenleg egy Logan Spire-t hajt. Az XLR csatin én jobbnak hallom, de lehet csak placebo.
Köszi!
Majd én is szimmetrikus kábellel szeretném hajtani. Szerencsére a DAC rendelkezik már ilyen kimenettel. (Audiolab 8200CDQ)
Szerinted a 8200CDQ (32 bit sabre chip) karakterével mennyire alkotnának jó párost?
Hangfal: 88 db-es Monitor Audio Gold BX100 monitorok.
Hallgatott műfaj: kortárs jazz / bop / swing / akusztikus jazz / kevés funk.
Érdekelne az ára.
Jöhet privátban is...
Privi
Sztereó erősitők
Érdekelne az ára.
Jöhet privátban is...
Privi
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
Tudnátok jellemezni az Anthem integrated 225 hangkarakterét néhány szóban?
Igaz az rá amit egy ismerősöm mondott, hogy csövesen meleg hangzás mégis integrálthoz méltan gyors hang?
Szerintem semmi köze a csöves meleg hangzáshoz. Nem olyan mint egy 845-ös pl-ul. Bekapcsolás után kb. 20perc múlva már szépen kibontakozik. Nagyon jól terhelhető (stabil) és valóban gyors, dinamikus, megfelelően részletes ( nem éteri tisztaságra gondolok itt). Kis hangerőn is élvezhető, dacára annak hogy a teljesítménye azért már nem kevés. Alkalmas problémásabb, (nehezen hajtható) dobozok meghajtására is. Jelenleg egy Logan Spire-t hajt. Az XLR csatin én jobbnak hallom, de lehet csak placebo.
Sztereó erősitők
Igaz az rá amit egy ismerősöm mondott, hogy csövesen meleg hangzás mégis integrálthoz méltan gyors hang?
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
Sztereó erősitők
Nekem meg egy eladó. Érdekelne az ára.Jöhet privátban is...
Sztereó erősitők
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Köszi! Ma meghallgattam és megvettem az Audiolab 8000SE-t.
Tetszik kifejezetten.
Amíg be nem tudok ruházni egy Anthem integrated 225-re addig jó szolgálatot tesz majd ez.
Hamarosan lesz egy beszámított belőle.
Sztereó erősitők
Audiolab, egyértelműen, a Cambridge csak a garázsba való.
Köszi! Ma meghallgattam és megvettem az Audiolab 8000SE-t.
Tetszik kifejezetten.
Amíg be nem tudok ruházni egy Anthem integrated 225-re addig jó szolgálatot tesz majd ez.
Sztereó erősitők
Én ezekért a régi Rotelekért 30-nál többet nem adnék.
Lehet, hogy ez a valódi értéke, de egyben nem lehet az is, hogy mivel már sokkal feljebb vagy minőségben, lefelé egyszerűen már nem vagy hajlandó ennyivel gyengébb komponensekre kiadni pénzt?
Túl nagy kompromisszum.
Most ezt mindenféle számonkérés nélkül kérdem. És egyben teljes mértékben megértem.
Sztereó erősitők
Átmeneti erősítőnek, jazzhez szerintetek melyiket a kettő közül? Audiolab 8000SE vagy Cambridge Audio 640A? Árban mindkettő 80ezer.
A hangfal amit hajtana 88db-es Monitor audio gold 100 (bx100). Hangsugárzókábel Cambridge Audio linea 4.2 tömör réz. Interconnect : QED audio reference 1. DAC: Audiolab 8200CDQ.
Audiolab, egyértelműen, a Cambridge csak a garázsba való.
Sztereó erősitők
Van most egy Hivox amp4me eladó. Lehet az is alternativa lenne.
Az Amp4me fölényesen jobb, de sztem tegnap azt elvitték. Viszont újonnan 70--ért is hatalmas vétel.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- gabika1969
- Nincs visszaút
- Értékelés: 29
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni egy Onkyo A-5VL erősítő távkapcsolójával, illetve pontosabban azzal, hogy az én univerzális távom betanításához kölcsönadja...Békés megye, Békéscsaba és környéke lenne optimális, de a főváros jó...sokat segítenétek. Előre is köszönöm!!
Sztereó erősitők
Ha jobb hangot akarsz, akkor véleményem szerint nagyobbat kéne lépned és kicsivel többet beruházni.Milyen modellekre gondolsz?
Van most egy Hivox amp4me eladó. Lehet az is alternativa lenne.
Sztereó erősitők
Közben találtam egy ilyen angol nyelvű összefoglalót a Rotelekről.Ez is csak egy külföldi hifista véleménye, deérdekes.
""
With Rotels earlier 800 series and 900 series products, the AX was the entry point model with the BX being the higher performance model.
The BX amplifier units usually featured better internal components like BHC slit foil capacitors in place of standard types and toroidal transformers in place of frame types.
EG: with the earlier integrated amplifiers, the RA920AX (20 W RMS ) RA930AX ( 30 W RMS ) were the entry point models with the RA935BX being a higher performing model, with better components and no tone controls.
I believe that Rotels power amplifiers ( excluding the class D models )are generally refinements of earlier models with the lineage going something like this:
RB850 ( 50 WRMS Frame transformer ) - RB960BX ( 60 WRMS dual frame transformers )- RB970BX ( 70 WRMS single toroidal transformer ) - RB971 ( 70 WRMS toroidal transformer ) - RB06 (70 WRMS toroidal transformer current model )
RB870 ( 100 WRMS? ) - RB980BX ( 120 WRMS toroidal transformer ) - RB981 ( 130 WRMS toroidal transformer ) - RB1070 ( 130 WRMS toroidal transformer curent model )
RB890 ( 150 WRMS ? )- RB990BX ( 200 WRMS toroidal Transformer ) - RB991 ( 200 WRMS toroidal transformer ) - RB1080 ( 200 WRMS toroidal transformer curent model )
Over time, features were added to some units like 12 volt triggers,XLR inputs, bi-wired speaker terminals and in the case of the RB990 / 991 / 1080, THX certification.
IIRC, the differences between the RB990BX, RB991 and RB1080 are mainly cosmetic and same with the RB980BX and RB981.
To sum up, many of these changes are evolutionary rather then revolutionary. The basic Rotel designs are sound and well proven.
I would not be too concerned about the performance of your RB980BX compared to a 981.
I am yet to encounter anyone who could pick the difference between a 120 WRMS amp and a 130 WRMS one when it comes to real volume difference.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Átmeneti erősítőnek, jazzhez szerintetek melyiket a kettő közül? Audiolab 8000SE vagy Cambridge Audio 640A? Árban mindkettő 80ezer.
A hangfal amit hajtana 88db-es Monitor audio gold 100 (bx100). Hangsugárzókábel Cambridge Audio linea 4.2 tömör réz. Interconnect : QED audio reference 1. DAC: Audiolab 8200CDQ.
Neked melyik tetszik jobban?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
És szerinted mi a reális ár értük?
Én ezekért a régi Rotelekért 30-nál többet nem adnék.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- kaboca36
- Fórumlakó
- Értékelés: 223
Sztereó erősitők
a 970BX-ben van 4db új 10000uf-es jamicon kondenzátor. ez nem tudom, mit dob az árán, vagy a teljesítményén. az is lehet, hogy csökkenti az árát, mert meg lett bontva?
Vagy ezeknél az idősebb erősítőknél már ez gyakori?
De a lényeg: mi az igazi áruk?
Azt is figyelmeb kell venni szerintem, hogy most fel lett pumpálva rendesen a használt piaci ár sajnos.
Értékes vagy egy tényleg jó hangú cuccba érdemes jó kondikat rakni. Anno többnyire Elnákat használtak ebben a méretben. De van még egy -két jó márka ami megfizethető és jó hangja van,nem kell 20-30 ezres kondikat venni......
A Pioneer erősitőimben talán 2-3 Elna kondit találtam ami eltért a gyári értéktől 25 év után.
A tiedben azt hiszem BHC az eredeti tipus
Az én cuccaimba biztos nem teszek kinai vackokat, még ha néhányan szeretik használni és véletlenül még jó is akkor sem hiszem hogy a gyártás technológia és nyers anyag van olyan jó mint a Taiwani vagy Japán.
Ha kell segítség írj nyugodtan kondit tudok neked rendelni akkár be is tudom forrasztani neked.
Az hogy mennyire szállnak el a régi cuccok árai.......... csak gondolj bele hogy nálunk sokkal kevessebb komoly cucc van a 70-80-as évekből mint pl a németeknél vagy hollandiában és már ott is jóval drágábbak a cuccok mint 5 évvel ezelőtt.
Egy Revox nálunk 100-120 ezer körül megy ha nagy ritkán feltünnik valahol, a német ebayen 600 euro-nál kezdödik de már inkább 800 fölött mennek a szebb vagy felújitott darabok. 120.ért max tescos erősitőtt vehetsz újonnan, szóval ezért is
inkább maradok ezeknél a régi "vackoknál".
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
- rozoga62
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Sztereó erősitők
Hát igen. Ez egy-két szinttel lejjebb kisebb ligában játszik gondolom.
De egy Sony F345R-t váltana. Azért arra számítok, hogy jobb lesz a hang.
Ha jobb hangot akarsz, akkor véleményem szerint nagyobbat kéne lépned és kicsivel többet beruházni.
Sztereó erősitők
Illetve annyit lehet tudni, hogy ezeknél a Roteleknél az AX és a BX azon kívül, hogy az AX újabb, hangban jelent valam különbséget?
Sztereó erősitők
A Jamicon, G-Luxon, CapXcon kondik a legolcsóbb fajták. Éppen ezért ezekkel vannak tele a hazai alkatrészüzletek. Hazai e.kereskedés nem forgalmaz jó minőséget, az külföldről kell beszerezni. Mondjuk ehhez a cajghoz nem is kell jobb.
Hát igen. Ez egy-két szinttel lejjebb kisebb ligában játszik gondolom.
De egy Sony F345R-t váltana. Azért arra számítok, hogy jobb lesz a hang.
Sztereó erősitők
a 970BX-ben van 4db új 10000uf-es jamicon kondenzátor. ez nem tudom, mit dob az árán, vagy a teljesítményén. az is lehet, hogy csökkenti az árát, mert meg lett bontva?
Azt is figyelmeb kell venni szerintem, hogy most fel lett pumpálva rendesen a használt piaci ár sajnos.
A Jamicon, G-Luxon, CapXcon kondik a legolcsóbb fajták. Éppen ezért ezekkel vannak tele a hazai alkatrészüzletek. Hazai e.kereskedés nem forgalmaz jó minőséget, az külföldről kell beszerezni. Mondjuk ehhez a cajghoz nem is kell jobb.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Illetve 935BX és 970BX között...
Van a két erősítő között hangban 10.000 Ft különbség? Előbbi 40k, utóbbi 50?
Ennyiért minkettő elég drága
Sztereó erősitők
Illetve 935BX és 970BX között mi a különbség szerintetek? 970-ben már van hangszín potméter. kell az bele?
Nagyon megköszönném az inputot/segítséget
Nagyon megköszönném az inputot/segítséget