Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

CAT5,mint hangfalkábel

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: tsc »

A HDD kábel nem lehet hülyeség, csak hát rövid, drága (CAT5-höz képest) és mivel nem csavart érpárú, ezért kioltás sincs.  
Az előbb okosítottak ki, hogy a patch kábel olyan, hogy a vezetőszálak is vékony kábelekből van sodorva, míg a fali olyan, ami tömör vezetőjű. Így szvsz a fali alkalmasabb hangfalkábel céljára.

Persze rövid, de gondolom lehet azért szerezni valahogy normál méretben is.. Az ára biztos több viszont.. De amúgy lehet kapni ilyen szalagkábeleket (nem kifejezetten IDE kábelt) hosszabb méretben, nem? Ki kéne prőbálni milyen lehet.
Azt, hogy nincs kioltás, nem tudom mennyire kell bánni vagy nem bánni, mert a Nordost kábelekről sok rosszat még nem hallottam, és azok mind ilyen párhuzamos kábelek, csavarás, vagy látható szigetelés nélkül, kis vékony átlátszó borítással...
Ha tényleg kell a csavarás akkor nem értem ők miért nem törődnek vele...??
Bár valószínűleg a réz amit használnak, nagyobb tisztaságú mint a kapható szalag kábelekben.....

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 23

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: Khaosz »

Összefoglaläs keppen akkor melyiket erdemes hasznälni:

UTP CAT 5 Link
UTP CAT 5 Patch
UTP CAT5e Lengö
UTP CAT5e Fali

Melyikkel kezdjem a kiserletezest ?

En arra gondoltam, hogy a Bi-wiring käbelt csinälok akkor 2 db a melynek, 2 db a magasnak. Persze +,- igy lesz 8 db käbeleom. A szinekkel mit csinäljak ? Szintevesztö vagyok . azonos szineket össze kell sodornom ? Ha igen akkor meg milyen szint erdemes a magasnak, milyent a melynek ?
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 23

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: Khaosz »

Szaisztok,

Vegigolvastam, ezt ki kell probälnom. Eszmeletlen kiväncsi vagyok. Akkor valojäban ez a CAT5 käbel az amit a hälozathoz hasznälnak ?

A Bi-Wiring käbelt hogy kell elkesziteni ?
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Off
most láttam, hogy én is write only üzemmódban voltam, mert a nekem ujdonságnak tűnő patch fali kábel eltéréseket mások már rég leírták itt.
gordon314.fw.hu

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

CAT5,mint hangfalkábel

A HDD kábel nem lehet hülyeség, csak hát rövid, drága (CAT5-höz képest) és mivel nem csavart érpárú, ezért kioltás sincs.

Az előbb okosítottak ki, hogy a patch kábel olyan, hogy a vezetőszálak is vékony kábelekből van sodorva, míg a fali olyan, ami tömör vezetőjű. Így szvsz a fali alkalmasabb hangfalkábel céljára.
gordon314.fw.hu

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: tsc »

Bocsi hogy kicsit off leszek, de olvastam valahol egy magyar oldalon, egy srác kisérletezett HDD IDE kábellal is mint hangfalkábel, és állítólag nagyon bejött neki. Számomra ez egy kicsit a Nordost hangfalkábeleire hasonlít.. Azaz párhuzamosan több vékony vezető de nem összesodorva, hanem egy lapos kábel formájában..
Próbálta már valaki??

Szintén felhasználta még a printerkábelt is mint interconnect és szintén jó volt...

Tessék-tessék, van még mivel próbálkozni.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

A banándugók még hiányoznak a kábel végéről.A pótlása folyamatban van.
Egy közelebbi kép:

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

CAT5,mint hangfalkábel

Még egy fonat.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

CAT5,mint hangfalkábel

Az első fonott CAT5.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

CAT5,mint hangfalkábel

milyen márkájú cat5 kábelt érdemes venni?cat5? cat5e? cat6? cat7?

A sima a jobb.
Az hogy cat 5-6-7 az a sávszélességét és a jelátvitel távolságát befolyásolja a PC-s hálózatoknál. Mivel a hangfreki messze nem az a környék, így felesleges a gigaherzes hálóra való kábelt többszörannyiért megvenni.
Ami meg még árnyékolt is, ami kifejezetten nem jó hangfalkábelnek, mert kapacitívan terhelheti az erősítő kimenetét.

Én tegnap vettem Cat6-ost 60 Ft/m-ért. Eleve más mint a Cat5 kialakításában is. Kábelen bellül egy műanyag idom elválasztja a 4 csavart érpárt. Az erek tömör anyagúak és nem nem sodortak. Ami rosszabb szerelés szempontjávól, hogy az érpárok szigetelése középen találkozik, így azokat el kell vágni (mint egyes RCA interkonnekteknél, ahol szét kell húzni a jobb és baloldalt).
gordon314.fw.hu

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: Igc »

Nagyban függ a márka is, de tipusra a CAT5E bőven elég..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A sima a jobb.
Az hogy cat 5-6-7 az a sávszélességét és a jelátvitel távolságát befolyásolja a PC-s hálózatoknál. Mivel a hangfreki messze nem az a környék, így felesleges a gigaherzes hálóra való kábelt többszörannyiért megvenni.
Ami meg még árnyékolt is, ami kifejezetten nem jó hangfalkábelnek, mert kapacitívan terhelheti az erősítő kimenetét.

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 11

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: DDL »

Márkáról nem tudom beszélhetünk-e, mert ez szabvány.
Hajaj de mennyire hogy!

Üdv: DDL

Analóg:

Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó

Digitális:

Blaupunt CP-2990 cd játszó

Pioneer N50A hálózati zene

Cayin MT-35 erősítő.

ProAc Response 2.5 hangdoboz.

Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

Erre a kérdésre valószínűleg csak akkor kapsz választ, ha vki kipróbálta az összes típust (fali és patch közötti különbséget is).
Mellesleg ez engem is érdekel.
Márkáról nem tudom beszélhetünk-e, mert ez szabvány.

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: WiZARD »

milyen márkájú cat5 kábelt érdemes venni?
cat5? cat5e? cat6? cat7?

házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

A jövő héten én is készítek kábelt, egy próbát megér; lehet hogy lesz eladó VHD Skyline..
Biztos...

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: Igc »

A jövő héten én is készítek kábelt, egy próbát megér; lehet hogy lesz eladó VHD Skyline..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

CAT5,mint hangfalkábel

Mérni nehéz, hogy több, kavesebb-e a mély, hallani meg igazából a magas/mély egyensúlyt lehet. Azzal, hogy megerősödött a magas lehet úgy érzed, mintha kevesebb lenne a mély.
gordon314.fw.hu

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

Én amikor kicseréltem a hangfalkábelemet Cat5-re, akkor nálam meg pont hogy elment a mély és egy kicsit tisztább lett a hang.
Az én mélynyomóm meg sokkal dinamikusabb lett.
Nem lehet, hogy kevés kábelt használtál? Mélynek kell a keresztmetszet, hisz oda megy a legnagyobb teljesítmény.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Én is épp most csináltam egyet, hegyekbe volt itthon az utp(CAT5E) kábel.Eddig valami gagyi kábel volt itthon, még a klipsch promedia szetté. Minden egyes oldalra 3-3 ból fontam.
Mitnemondjak eléggé érezhető a különbség! Megjött a basszus, a régi kábelnek eléggé nagy közép kiemelése van, sokáig nem is értettem miért szól így a Dynaudio, a bejáratásra fogtam. De az UTP kábellel minden a helyére került, szépen kiegyensúlyozottan szól minden hangtartomány. Hihetetlen...

Mellékesen megjegyzem a dynaudio is hihetetlenül szól

Én amikor kicseréltem a hangfalkábelemet Cat5-re, akkor nálam meg pont hogy elment a mély és egy kicsit tisztább lett a hang. A régi kábelemet 50Ft/m áron vettem az elektronikai boltban.

Rob
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: Rob »

Én is épp most csináltam egyet, hegyekbe volt itthon az utp(CAT5E) kábel.
Eddig valami gagyi kábel volt itthon, még a klipsch promedia szetté. Minden egyes oldalra 3-3 ból fontam.
Mitnemondjak eléggé érezhető a különbség! Megjött a basszus, a régi kábelnek eléggé nagy közép kiemelése van, sokáig nem is értettem miért szól így a Dynaudio, a bejáratásra fogtam. De az UTP kábellel minden a helyére került, szépen kiegyensúlyozottan szól minden hangtartomány. Hihetetlen...

Mellékesen megjegyzem a dynaudio is hihetetlenül szól
PC foobar -> audio-gd NFB-10ES2 -> Nordost Red Dawn IC -> NAD M3 -> Nordost red dawn -> Dynaudio Contour 1.3 SE

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

A hétvégén készítek néhány képet a kábelről.Nagyon jól szól, a Monitor Silver Bingo 2.5-höz képest kategóriákkal jobb.Van kétféle tipusból készült kábelem is. Majd később bővebben is beszámolok,ha érdekel valakit.

Üdv: Norbi

Most pont CAT5-ös őrület megy pár embernél, én is most készítettem CAT5E UTP-s patchkábelből, szerintem állatjó, de biztos vagyok benne érdekel többeket is te mit alkottál.

Léva

Most én is rákattantam a témára, úgyhogy várjuk a mihamarabbi beszámolót norbi 31!

Vendég

CAT5,mint hangfalkábel

A hétvégén készítek néhány képet a kábelről.Nagyon jól szól, a Monitor Silver Bingo 2.5-höz képest kategóriákkal jobb.Van kétféle tipusból készült kábelem is. Majd később bővebben is beszámolok,ha érdekel valakit.

Most pont CAT5-ös őrület megy pár embernél, én is most készítettem CAT5E UTP-s patchkábelből, szerintem állatjó, de biztos vagyok benne érdekel többeket is te mit alkottál.

Léva

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

CAT5,mint hangfalkábel

A hétvégén készítek néhány képet a kábelről.Nagyon jól szól, a Monitor Silver Bingo 2.5-höz képest kategóriákkal jobb.
Van kétféle tipusból készült kábelem is. Majd később bővebben is beszámolok,ha érdekel valakit.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

CAT5,mint hangfalkábel

Hozzászólás Szerző: Tami »

...Most nekem kb. 4m kell darabonként (amiből lesz kb. 3.5m). Ez 4cm difi. Szerintetek ez számíthat valamit?
- elhanyagolhato..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”